11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDragnea despre Iohannis: ”Este unul dintre beneficiarii statului paralel"

Dragnea despre Iohannis: ”Este unul dintre beneficiarii statului paralel”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că șeful statului, Klaus Iohannis, este un beneficiar direct al ”statului paralel”, deși nu coordonează această structură de putere.

Totodată, Liviu Dragnea consideră că președintele Iohannis preferă să apere această structură, din cauza unor interese electorale.

”Este unul dintre beneficiarii statului paralel, nu sunt sigur că este conștient de dimensiunea lui, nu sunt sigur că este implicat, dar este unul dintre beneficiari. Nu știu din ce motive, electorale sau de altă natură, preferă să ia apărarea unei bucăți din această grupare. Când vezi stenograme, acțiuni care indică încălcări flagrante ale legii. În orice stat normal, oamenii ăia erau chemați dacă nu în noaptea aia, dimineață erau chemați la explicații. La noi procurorul general între două șampanii ne spune că nu e nicio problemă, președintele spune că nu a văzut nimic. Nu știu de ce face acest lucru domnul Iohannis, din ce calcule electorale. Cel care a fost înainte, a fost părtaș la acest sistem, dar nici el nu-i cunoștea dimensiunea, pentru că această grupare s-a dezvoltat foarte mult din anul 2013”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce relație are cu Iohannis, Dragnea a spus că nu a mai vorbit cu acesta de la celebra întâlnire de la Cotroceni.

”Eu încerc să am relații instituționale cu președintele. De la aceea întâlnire nici nu ne-am mai văzut, nici la telefon nu am vorbit. La respectiva întâlnire ne-a spus că dorește să colaboreze cu Guvernul, doamna Dăncilă i-a răspuns la fel, dar i-am spus că trebuie să fie o dorință de colaborare reală, o colaborare bazată pe schimburi de idei”, a mai spus Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă