20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăDin culisele „Statului paralel”: relatările lui Maior au produs cutremur în PSD

Din culisele „Statului paralel”: relatările lui Maior au produs cutremur în PSD

George Maior a dezvăluit faptul că președintele PSD Liviu Dragnea participa la chermezele Sistemului, organizate în vilele conspirative ale SRI, asta în timp ce actualul șef al PSD poza în luptător de primă linie împotriva ”statului paralel”.

Jocul este însă mult mai complex și pare unul de anihilare reciprocă. Totul trebuie privit acum prin prisma alegerilor prezidențiale din 2009. Atunci Klaus Iohannis a câștigat în ciuda unor jocuri interesante în subteranele serviciilor secrete. Cei care s-au poziționat de partea lui Victor Ponta au fost rând pe rând eliminați de noua putere, iar alții au încercat pe baza a ceea ce dețineau să se pună la loc sigur. Numai că încet încet și de multe ori ”din întâmplare” s-a ajuns să aflăm care au fost jocurile atunci.

”I-a promis lui Edy (Eduard Hellvig, actualul șef al SRI) că îl execută pe Maior”, a sintetizat un important personaj din conducerea PSD pentru STIRIPESURSE.RO audierea lui George Maior de la Comisia SRI. Surse convergente susțin că la audiere președintele Comisiei era în posesia unui set de întrebări care trebuiau să îi fie adresate fostului director al SRI (unele au fost puse, altele nu).

Public știm că înainte de întâlnirea din cadrul Comisiei a existat o întâlnire pregătitoare între președintele Claudiu Manda și George Maior, întâlnire despre care Liviu Dragnea a ținut public să își exprime indignarea. STIRIPESURSE.RO are confirmat faptul că au fost DOUĂ întâlniri și nu una.

Ce se știa public deja înainte de audierea lui George Maior de la Comisia SRI: -În calitate de șef al SRI, George Maior, dăduse personal ordin ca actualul șef al SRI, Eduard Hellvig, pe atunci ministrul al Dezvoltării și Klaus Iohannis, pe atunci încă primar al Sibiului și potențial candidat al PNL la alegerile prezidențiale să fie executați. Fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a relatat public cum s-au întocmit dosarele la ANI și apoi s-a autosesizat DNA-ul pe autostrada protocoalelor secrete. Totul pentru ca Iohannis să fie retras din cursa prezidențială.

La Comisia de Control a SRI George Maior a contracarat puternic. El a încercat să arate să are muniție și că va face uz de ea. Din mărturiile pe surse ale unor membri a Comisiei, dar și din cele publice ale șefului Comisiei s-a aflat că:

-La chermezele din vilele de protocol ale SRI se discuta în clar cine și cum urmează să fie executat (cel mai adesea baroni ai PSD – șefi de CJ-uri și primari)

-Maior confirmă declarațiile anterioare ale Elenei Udrea care susținea că la întâlniri participa nu numai Victor Ponta alături de Ilie Sârbu, ci și Liviu Dragnea

-Maior confirma episodul ”tăierii porcului” cu Liviu Dragnea în prim-plan, dar relatează și episodul ”cum se bea o țuică fiartă” și episodul ”cum se pune gheață la mese”

În acest context se explică Episodul întâlnirii din week-end de pa Valea Prahovei. Se mai știe de existența unor dosare ”în adormire” și sunt așteptate cu interes mărturiile lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI și foarte posibil ale fostului premier Victor Ponta de la aceeași Comisie de Control a activității SRI.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă