7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăDecizie importantă luată de BEC

Decizie importantă luată de BEC

Potrivit Agerpres, BEC a oferit și posibilitatea înlocuirii membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate propuşi de partidele politice sau de şefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare.

Modificările apar în Decizia BEC nr. 109 din 15 noiembrie. “În contextul în care procesul de vot are loc pe durata a trei zile, propunerea MAE a avut în vedere identificarea unei soluţii care să permită asigurarea unui număr optim de membri în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit deciziei, preşedinţii birourilor de votare ale secţiilor din străinătate şi locţiitorii acestora pot fi înlocuiţi cu cetăţeni români cu drept de vot de către şefii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. Totodată, membrii birourilor electorale din străinătate propuşi de formaţiunile politice şi supleanţii acestora trebuie să confirme în scris prezenţa în zilele de votare preşedinţilor birourilor electorale din care fac parte, până pe 20 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12,00 – 21,00, şi sâmbătă (23 noiembrie) şi duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07,00 – 21,00.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor aflaţi în străinătate de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

În primul tur de scrutin, peste 650.000 de români s-au prezentat la urne în străinătate şi peste 25.000 au votat prin corespondenţă.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă