10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă spune că va fi chemată la DNA. Direcția Anticorupție dezminte

Dăncilă spune că va fi chemată la DNA. Direcția Anticorupție dezminte

Viorica Dăncilă, candidatul la alegerile prezidențiale 2019, turul doi, a comentat, joi seară, anunțul făcut de DNA, potrivit căreia nu urmează ca liderul PSD să fie chemat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție.
Viorica Dăncilă a precizat că există o plângere depusă împotriva ei pe data de 15 noiembrie și că ar putea fi chemată la DNA în zilele de luni, marți sau miercuri.

“Este doar pe jumătate falsă. Am spus cu câteva zile înainte că toți cei care au candidat împotriva lui Iohannis au avut dosare penale – Ponta, Barna. Pe 15 noiembrie a fost depusă plângere împotriva mea. DNA a spus că nu mă cheamă mâine, nu că nu mă va chema la DNA luni, marți sau miercuri. De invitat la DNA în urma acestei plângeri, cu siguranță DNA mă va chema”, a răspuns Dăncilă la întrebarea “cum comentează informația falsă că mâine ar fi chemată la DNA?”.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) dezminte categoric într-un comunicat informația potrivit căreia Viorica Dăncilă ar fi urmat să fie audiată vineri de procurori într-un presupus dosar de corupție, informație publicată joi de publicatia online Stiripesurse.ro. În comunicatul oficial al DNA, cuvântul ”fals” este scris cu majuscule.

”În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE”, arată DNA într-un anunț de presă.

Stiripesurse susținea, citând ”surse judiciare”, că procurorii ar fi urmat să o audieze pe Dăncilă într-un dosar care îl privește și pe Ion Țiriac, dosar constituit în urma unei plângeri a unui om de afaceri. Informația negată de DNA a fost lansată de Stiripesurse cu câteva ore înainte de conferința de presă anunțată de Viorica Dăncilă pentru ora 18.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă