19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă, dezlănțuită la adresa lui Iohannis: „Trăieşte în altă lume, undeva în...

Dăncilă, dezlănțuită la adresa lui Iohannis: „Trăieşte în altă lume, undeva în stratosferă”

“Vorbim despre actualul şef de stat şi fostul prim-ministru al ţării, numit în funcţie chiar de dumneavoastră, domnule Iohannis, anul trecut. Pentru o ţară întreagă, dar nu şi pentru acest preşedinte, este normal, corect şi democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei şi programe între cei care vin şi cer votul românilor pe 24 noiembrie. În 2014, Klaus Iohannis ne spunea textual că o dezbatere între contracandidaţii din turul doi al alegerilor prezidenţiale este absolut necesară şi aşteptată de toţi românii. Se pare că multe s-au întâmplat în aceşti cinci ani de mandat cu principiile şi convingerile dumnealui, dacă acum, la aceste alegeri, ne spune practic în faţă că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Urmând această logică, ne putem aştepta ca preşedintele să spună curând că românii nu mai merită nici să-şi exprime prin vot opţiunea politică dacă aceasta nu este Partidul Naţional Liberal”, a afirmat Dăncilă într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Ea consideră că preşedintele Iohannis le-a mulţumit doar celor care l-au votat, ignorându-i complet pe ceilalţi români care au mers la vot şi nu au votat Partidul Naţional Liberal.

Dăncilă a spus că preşedintele îşi “arogă meritele pentru buna desfăşurare a alegerilor din diaspora, deşi cele trei zile de vot, creşterea numărului de secţii de votare şi votul prin corespondenţă sunt meritele Guvernului Dăncilă”.

“Domnule Iohannis, cred că trăiţi în altă lume. Cred că domnul Iohannis fie se vede undeva în stratosferă, stăpân peste o Românie în care există doar Partidul Naţional Liberal, deasupra tuturor cetăţenilor acestei ţări şi a votului exprimat de ei, deasupra celorlalţi candidaţi, deasupra Constituţiei şi se teme de o confruntare cu mine”, a mai spus Dăncilă, adăugând că şeful statului se teme de o confruntare directă cu ea.

O dezbatere între candidaţi, a apreciat Dăncilă, ar demonta toată propaganda şi “toate atacurile mizerabile” la adresa sa şi a PSD.

“Este o dilemă. Sper să o lămurească, curând, domnul preşedinte. Realitatea este că o astfel de dezbatere în faţa tuturor românilor ar demonta imediat toată propaganda şi toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea şi a Partidului Social Democrat. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol şi cu non-argumente până în acest moment. Eu, însă, sunt un om răbdător. Încă îl aştept pe domnul Iohannis să găsească înţelepciunea, tăria şi mai ales curajul de a accepta invitaţia mea la dezbaterea pe care românii o cer şi o merită”, a mai adăugat liderul PSD.

Dăncilă îşi doreşte ca preşedintele să vină la o dezbatere în faţa tuturor românilor, nu la o dezbatere doar în faţa membrilor PNL, menţionând că ea a acceptat invitaţia de la TVR, unde îl invită şi pe contracandidatul ei duminică.

Liderul PSD i-a transmis preşedintelui Iohannis că are mai multe subiecte pentru această dezbatere.

“Aţi promis în campania electorală din 2014 că veţi renunţa la imunitatea oferită de funcţia prezidenţială. De ce i-aţi minţit pe români? Cum v-aţi făcut dumneavoastră datoria de preşedinte pentru care v-au ales şi v-au plătit cetăţenii, dacă în timpul mandatului aţi stat mai mult în vacanţă decât la muncă? Uitaţi o altă “glumă” pe care aţi făcut-o astăzi, şi anume că aţi avut doar 3 concedii în 5 ani. La asta chiar am râs. Oare mâine ce o să ne mai spuneţi, că staţi în chirie? Ca preşedinte care a călcat în picioare Constituţia şi a sfidat apoi deciziile Curţii Constituţionale, credeţi că meritaţi voturile românilor pentru un al doilea mandat, la care vă dă dreptul tocmai Constituţia României? Aţi făcut promisiuni mari pentru ţară, domnule Iohannis, de exemplu intrarea României în Schengen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii, dar nu aţi reuşit să vă întoarceţi în ţară decât cu o şapcă şi trei poze. E normal, domnule preşedinte, să nu vă respectaţi în 5 ani de zile angajamentele şi să veniţi acum să cereţi cu seninătate un al doilea mandat?”, şi-a prezentat Dăncilă temele de discuţie.

Ea a susţinut că preşedintele ar avea o “problemă de corupţie cât casa”.

“Păi, domnule Iohannis, dacă nu aveţi probleme cu casele, cum a fost eliminată cea de-a şasea? (…) Domnule Iohannis, poate ne spuneţi până la urmă adevăratul motiv al refuzului de până acum de a participa la o dezbatere cu mine, ca să lămuriţi dumneavoastră personal dilema despre care vorbeam. Este teama de o confruntare brutală cu eşecul dumneavoastră ca preşedinte sau este dispreţul faţă de români? (…) Şi o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceţi un bilanţ fulger al celor 5 ani de mandat: domnule Iohannis, chiar nu vă îngrijorează absenţa dumneavoastră din costumul de preşedinte pe care-l purtaţi? Nici ruşine nu vă provoacă”, i-a mai transmis Dăncilă lui Iohannis.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă