8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăDacă va ajunge premier, Ludovic Orban vrea să desființeze o serie de...

Dacă va ajunge premier, Ludovic Orban vrea să desființeze o serie de localități

Președintele PNL, Ludovic Orban, a atras atenţia, duminică, asupra numărului prea mare de unităţi administrativ-teritoriale din România.

“Nu putem să continuăm cu 3.300 de unităţi administrativ-teritoriale, din care peste 2.000 nu au resursele necesare nici pentru subzistenţă, nu au capacitatea administrativă necesară pentru planuri de dezvoltare a comunităţilor. (…) Este o formă prin care guvernele şi partidele aflate la guvernare menţin captivi o serie de cetăţeni, alegători, în localităţi cu 1.000-1.500 de locuitori, care sunt dependenţi de ajutorul social. (…) Asta nu este o administraţie pentru cetăţean, ci este o administraţie pentru partidele de guvernământ”, a adăugat Orban.

Preşedintele PNL mai susţine că, în localităţile cu primari liberali, numărul ajutoarelor sociale acordate este de trei-patru ori mai mic decât în localităţile conduse de primari din alte formaţiuni politice.

“Trebuie să le spunem oamenilor: dacă vrei să câştigi mai mult, trebuie să munceşti mai mult sau trebuie să înveţi, să evoluezi în carieră. (…) Nu trebuie să mai promitem lucruri care nu pot fi realizate, chiar cu riscul de a pierde nişte voturi. Niciodată nu o să ne voteze toată lumea. Avem criză de forţă de muncă în România şi avem 300.000 de beneficiari ai ajutorului social care sunt înţeleşi cu AJOFM ca să le dea negaţie pentru a primi în continuare ajutorul de şomaj şi să fie în continuare armata politică a primarului în funcţie care dă ajutoarele sociale. (…) Să ştiţi că acolo unde există primari liberali numărul ajutoarelor sociale este de trei-patru, dacă nu de cinci ori mai mic. Ai noştri au mers pe ideea de a aduce investiţii, de a crea locuri de muncă, de a genera dezvoltare economică şi asta, în mod evident, până la urmă i-a dus pe oameni către relaţia normală. Dacă vrei să trăieşti, dacă vrei să ai un venit decent, trebuie să munceşti sau trebuie să ai o activitate care este utilă societăţii”, a afirmat duminică Orban la reuniunea Consiliului Naţional al PNL desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, propunerea pentru funcţia de prim-ministru din partea liberalilor a liderului acestora, Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă