15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCum va funcționa Secția de investigare a magistraților, dorită de PSD

Cum va funcționa Secția de investigare a magistraților, dorită de PSD

Conform acestui amendament, Secţia de investigare a unor infracţiuni din justiţie va fi condusă de un procuror șef.

“Secţia de investigare a unor infracţiuni din Justiţie este condusă de un procuror şef. Secţia de investigare a unor infracţiuni din Justiţie funcţionează cu un număr maxim de 25 de posturi, din care 10 posturi de procuror şi 15 posturi de personal auxiliar de specialitate şi personal economic şi administrativ. Numărul maxim de posturi poate fi modificat prin Hotărâre a guvernului”, se arată în amendamentul adoptat de parlamentari.

Anterior, comisia a respins o serie de amendamente ale senatorului PSD Şerban Nicolae referitoare la transformarea Secţiei de investigare a unor infracţiuni din justiţie în Direcţie de investigare.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a început, luni seara, dezbaterile la raportul referitor la proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, acesta urmând să intre în plenul Senatului – cameră decizională în acest sens.

Senatorii şi deputaţii au respins mai multe amendamente USR şi au păstrat în linii generale, după ce au parcurs aproape jumătate din proiect, forma adoptată săptămâna trecută de plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarii au început dezbaterile la acest raport după ora 21,00, după ce iniţial preşedintele comisiei, Florin Iordache, a propus reluarea dezbaterilor pentru marţi, de la ora 10,00.

Opoziţia nu a fost de acord, susţinând că dezbaterile nu sunt suficient de elaborate, iar timpul alocat acestora este unul prea scurt.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă