7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăPoliticăCodrin Ștefănescu este convins că desecretizarea va genera un cutremur în societatea...

Codrin Ștefănescu este convins că desecretizarea va genera un cutremur în societatea românească

”Depinde ce desecretizări au loc, pentru că protocole au fost mult mai multe, nu doar cele care se vehiculează în spațiul public. În orice caz aceste acte secretete, care s-au adăugat la lege și împotriva legii, așa cum spunea Dana Gârbovan, odată făcute publice vor crea o resetare a tot ce știam în România, nu doar jocul politic va fi resetat, ci întreaga societate în ansamblul său.

Foarte mulți oameni vor fi trași la răspundere penală, după desecretizare, pentru că nu sunt doar între SRI și DNA, sunt și între SRI și Cadastru, între SRI și ANAF. Aceste protocoale au cuprins întreaga societate și au creat un Sistem.

Se va afla despre laboratoarele secrete de lucru și vom afla că nu există doar o listă neagră, sunt mai multe liste negre cu politicieni. Din aceste liste negre aflăm cine trebuia executat, cine trebuia să vină în loc. Vom afla despre implicarea Sistemului în a crea listele de parlamentari, listele cu membri Guvernului, dar s-a mers și la nivel de Agenții, în toate structurile de stat. Acești oameni au fost executați sau promovați, după cum dorea Sistemul.

Aceste laboaratoare au creat o listă neagră a oamenilor de afaceri, cine trebuie arestat și cine cu cine trebuie înlocuit. Aici intervin mărturii valoroase cum este cea a fostului senator Daniel Savu, care a relatat un caz din Prahova, în cadrul Comisiei SRI, în care era membru, cum oamenii de afaceri erau luați pe o denunț făcut de un anonim, li se făcea dosar penal, iar apoi erau amenințați că de la acel dosar se vor disunge altele. Li se explica frumos că te paradim până înțelegi că jumătate din firma ta trebuie să revină unui om care vine cu prietenie din partea noastră. Astfel au fost distruse afaceri construite în ultimi 20 de ani, oamenii și-au pierdut locurile de muncă și firmele preluate.

Se va afla despre Laboratorul presă și anume cum erau finanțați anumiți oameni, cum se dădea comanda sau care erau oamenii ce trebuiau executați. Vom afla numele jurnaliștilor care scriau articole la comandă, pe baza cărora au început foarte multe anchete DNA”, arată Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu susține că cel mai important lucru după desecretizare va fi că vom afla numele politicienilor care s-au oferit să fie surse ale Sistemului, împotriva propriilor colegi.

”Cel mai important lucru, după desecretizare se va afla care au fost sursele din toate aceste zone. Vom afla numele politicienilor care s-au cerut la aceste întâlniri cu Sistemul, întâlniri în cadrul cărora se practicau diferite sporturi, se organizau șprițuri. Acești politicieni care se ofereau să fie surse împotriva propriilor colegi.

Desecretizarea acestor protocole va consemna un fenomen unic pentru o țară de pe această planetă: se va afla cum s-au înființat Laboratoarele terorii, care au fost confirmate de Daniel Dragomir, fosta mână dreaptă a lui Florian Coldea. Aceste laboratoare au răspândit teroare în societate: medici arestați pentru un pachet de cafea sau un pachet de țigări, profesori arestați pentru o cafea.

Prin urmare, poziția Danei Gârbovan este esențială. Ea explică cât de grav a fost afectată Constituția, legislația țării și cât rău s-a produs în toată țara și în societate în ansamblul ei. Românii doar bănuiesc în momentul de față că situația e gravă, dar nici unul dintre noi nu știm cât de toxică, unică și inimaginabilă a fost toată această operațiune.

Fiecare dintre cei implicați în acest Sistem nu se vor lăsa ușor, pentru că sistemul politic și administrativ este împânzit de ei. Sunt oameni la toate nivelurile, care au fost promovați și susținuți prin toate aceste protocoale. Eu cred că acești oameni din justiție, din politic și din toate mediile se vor opune cu toate forțele. Călăii și șefii călăilor este greu de presupus că se vor preda opiniei publice, după desecretizarea acestor protocoale”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Cele mai citite

Război între conducerea centrală și filialele județene. Ciucă și Ciolacu impun candidați comuni PNL – PSD

Liderii de la centru ai PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis candidații comuni ai acestor două partide...

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...
Ultima oră
Pe aceeași temă