15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCoaliția nu s-a înțeles pe desființarea SIIJ. Stelian Ion spune că e...

Coaliția nu s-a înțeles pe desființarea SIIJ. Stelian Ion spune că e dezamăgit

UDMR ceruse ca dosarele magistraților anchetați pentru corupție să meargă la Parchetul General, și nu la DNA. Astfel, renunța la ideea avizului CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților.

Coaliția nu a fost însă de acord.

Ministrul justiției, Stelian Ion, a afirmat, după ședință că repartizarea dosarelor să se facă în funcţie de competenţe la diferite structuri de Parchet.

„Sunt dezamăgit. Observ că UDMR merge pe linia pe care a mai mers (…) au făcut anumite compromisuri, dar doar pe jumătate, în sensul în care sunt de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar cu refacerea…aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, a declarat Stelian Ion, reclamând un ”blocaj în coaliţie”.

Întrebat despre declarația ministrului, care a spus că este „dezamăgit”, liderul UDMR Kelemen Hunor a răspuns: „Mă rog, asta este. Și eu de foarte multe ori am fost dezamăgit, am reluat colaborarea cu foarte mulți, eu înțeleg poziția lui. Nu este singur în coaliție.”

UDMR ar vrea ca dosarele de la SIIJ să fie mutate la Parchetul General, în timp ce Ministerul Justiției vrea ca dosarele să fie mutate la DNA.

„Avem un amendament depus la Comisia Juridică (n.red. din Senat) care spune că magistrații vor fi anchetați de o secție existentă la Parchetul General, secția de urmărire penală și criminalistică. Propunerea noastră este să nu repetăm greșelile trecutului. UDMR are un singur vot. E depus de UDMR, nu de coaliție. În comisie se poate trece acest amendament sau nu. Dacă pică, noi vom susține varianta guvernului. Dacă nu trece se va face o altă procedură pentru că vorbim de o problemă de bicameralism. Nu există niciun blocaj, cu toții suntem de acord cu desființarea Secției”, a declarat președintele UDMR.

Kelemen Hunor spune că săptămâna viitoare, sau peste două săptămâni „cel târziu” trebuie convocat Senatul în sesiune extraordinară pentru desființarea Secției Speciale.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă