12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCererea Elenei Udrea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei de la ÎCCJ...

Cererea Elenei Udrea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei de la ÎCCJ a fost respinsă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins luni cererea avocatului Elenei Udrea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei, cel care a devenit membru al completului de judecată pentru Gala Bute la finele lunii ianuarie.

La finele lunii ianuarie, momentul când Ionuţ Matei a înlocuit alt magistrat, Elena Udrea a precizat că acesta este din „câmpul tactic”.

„La termenul trecut am cerut printre alte probe o expertiză, pentru că fapta de abuz în serviciu de care sunt acuzată presupune existenţa unui prejudiciu. Dacă nu există prejudiciu, nu există nici fapta. În plus, eu am fost obligată să plătesc contravaloarea promovării României la meciul de box. Cu atât mai mult trebuie o expertiză ca să vedem dacă obiectivele asumate de minister prin implicarea în eveniment au fost atinse şi în ce măsură? Şi cu toate acestea instanţa de la fond mi-a respins cererea, la fel şi cea de apel. Doar că acum a fost un judecator care a făcut opinie separată, fiind de părere că trebuie admisă cererea mea. (..) Evident, este vorba de Luciana Mera, care a şi fost schimbată din complet. Dar cine este cel care i-a luat locul? Ionuţ Matei este unul din judecătorii de la ÎCCJ aflaţi în “câmpul tactic” al Sistemului, el fiind numit în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi şi adjunct al Liviei Stanciu în 2013, cu susţinerea lui Florian Coldea, care l-a descris în prezenţa mea ca fiind “omul nostru”. Detaliile le-am prezentat în faţa Comisiei SRI în audierea pe care am avut-o în acest an. Cred că am tot dreptul şi suficiente motive să nu am nicio încredere în completul care mă judecă”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook, la acel moment.

 Fostul ministru Elena Udrea se află, în prezent, în Costa Rica, a precizat pentru Mediafax avocatul acesteia, Alexandru Chiciu.

„Deocamdată, doamna Elena Udrea este plecată din ţară. Aşa cum ştiţi, este însarcinată, a făcut şi face nişte proceduri medicale specifice în afara ţării şi este necesar să fie sub supraveghere medicală încă o perioadă. Conform legii procesual penale, nu este necesară prezenţa ei la termenul de judecată de luni şi, în general, nu e obligatorie prezenţa ei la proces. Important pentru domnia-sa, acum, în această perioadă, este ca sarcina să evolueze bine, de aceea are nevoie nu doar de atenţia medicală potrivită, ci şi de linişte. Vorbesc cu doamna Elena Udrea ori de câte ori e necesar şi fac aceste declaraţii având mandatul domniei-sale. Doamna Udrea se simte bine, e optimistă şi pozitivă, are mare încredere că lucrurile sunt pe drumul cel bun. Chiar astăzi mi-a spus că abia aşteaptă să se întoarcă în ţară. (…) Zilele acestea se află în Costa Rica”, a relatat avocatul Alexandru Chiciu.

În dosarul Gala Bute, în care Ionuţ Matei este noul membru al completului, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte, decizia nefiind definitivă.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă