12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăCarmen Dan: "Radu Gavriș nu avea mandat să facă declaraţii despre Codurile...

Carmen Dan: “Radu Gavriș nu avea mandat să facă declaraţii despre Codurile penale”

Prezentă marţi la “Gala Sportului Dinamovist 2017”, Carmen Dan a fost întrebată despre declaraţiile unui şef din Poliţia Română cu privire la efectele negative ale modificării Codurilor penale.

“Eu sunt senator, voi fi în Parlament, voi participa atât la dezbateri, cât şi la vot. Faptul că un şef din Poliţia Română a ieşit şi a expus o părere personală, în baza unui mandat pe care eu nu i l-am acordat, nu consider că poate fi confundată cu o poziţie instituţională. Cu atât mai mult, cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu are competenţa de a legifera. Eu îmi doresc în această situaţie, în această conjunctură în care această temă s-a politizat extrem de mult, ca poliţiştii să fie reţinuţi şi să înţeleagă că sunt cei care aplică legea şi că această meserie impune nişte rigori. Cred că este obligaţia şefilor Poliţiei Române să vadă dacă acea expunere personală s-a făcut în contextul unui mandat, dacă a exprimat o părere personală şi în ce limite a avut loc această exprimare. Nu se face o anchetă. Este un poliţist care şi-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcţii impun o anumită reţinere. Cred că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât şi-a expus o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, şi-a adus singur un deserviciu”, a răspuns Carmen Dan.

Întrebată dacă poliţistul va fi sancţionat, Carmen Dan a spus: “Nu aşteptaţi ca un ministru, membru al unui partid politic, să dezlănţuie acum un jihad împotriva unui poliţist, specialist recunoscut, care a ieşit şi a expus public o părere personală. Eu spun că trebuia să existe reţinere, că trebuie să se înţeleagă că, pe acest subiect, care presupune multă discuţie în tema politicului, ar fi trebuit să rămână ceea ce este, un poliţist bun, un specialist bun, un profesionist bun”.

Şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, a declarat luni într-un interviu că excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani şi va fi greu de prins autorul unui omor sau un pedofil.

Poliţistul a precizat că toate statele din UE alocă bani şi resurse pentru a monta cât mai multe camere de supraveghere, iar în ultimii şase ani nu a mai existat în Capitală niciun omor cu autor necunoscut.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă