12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăBuzău: Corturi de campanie vandalizate. PSD va depunde plângere

Buzău: Corturi de campanie vandalizate. PSD va depunde plângere

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău Ane-Mari Vrapciu, poliţia s-a sesizat din oficiu, a întocmit dosar penal pentru distrugere şi a demarat cercetările urmând să informeze proprietarii corturilor şi ai materialelor electorale despre fapta comisă pentru a vedea dacă aceştia depun sau nu plângere.

Au fost vandalizate corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor destinate susţinerii candidaţilor Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

De asemenea, pe o prismă cu bannere de mari dimensiuni cu imaginea premierului Viorica Dăncilă au fost desenate mustăţi şi coarne, deși chipul acesteia era situat la o înălţime de peste 3 metri de sol şi a fost nevoie probabil de folosirea unei scări.

Organizaţia judeţeană a PSD Buzău a remis duminică un comunicat prin care condamnă incidentul.

„Organizaţia PSD Buzău condamnă incidentul pentrecut noaptea trecută în zona Pieţei Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru strângerea de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, dar şi o prismă aparţinând unei cunoscute agenţii de publicitate care prezenta imagini ale aceluiaşi candidat au fost vandalizate şi au fost inscripţionate expresii licenţioase cu vopsea galbenă. Vom depune plângere penală la Poliţia Municipului Buzău şi vom solicita Poliţiei Locale imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea şi sancţionarea făptuitorului”, se arată în comunicatul organizaţiei judeţene a PSD Buzău.

În opinia filialei Buzău a PSD, este revoltător faptul că anumiţi competitori politici se pretează la acte de vandalism, violenţă şi ură, şi cerem să se ia măsuri urgente în acest caz!

”În mod legitim ne punem întrebarea cum a fost posibil să fie vandalizate corturile candidaţilor PSD, PNL şi Pro România, iar cortul candidatului USR -PLUS, aflat în aceeaşi locaţie în imediata vecinătate să rămână intact?… În final, lansăm un apel către colegii din celelalte partide pentru respectarea tuturor competitorilor politici, aşa cum procedăm şi noi. Asemenea derapaje nu trebuie să mai aibă loc!”, afirmă social-democraţii.

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă