11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăBreaking news! Cifre ireale în județul Olt. Prezență de peste 240 %

Breaking news! Cifre ireale în județul Olt. Prezență de peste 240 %

Cea mai mare prezenţă la urne – 240% – s-a înregistrat până la ora menţionată în secţia 130 Moţoeşti din comuna Bărăşti, unde au votat 35 dintre cele 55 de persoane înscrise în lista permanentă şi 97 de persoane pe lista suplimentară.

Prezenţă de peste 100% s-a mai înregistrat în trei din cele patru secţii din comuna Coloneşti, localitate în care participarea la vot este până acum de 106,83%, în secţia numărul 331 Mirceşti din comuna Tătuleşti (120%), în două secţii din comuna Topana (Cândeleşti -107,79 %, Ungureni – 101,04 %).

În judeţul Olt au votat până la ora 18,00 peste 180.000 de alegători.

În localităţile unde prezenţa la urne este de peste 100% această participare ridicată la vot este explicată de autorităţile locale prin faptul că duminica în aceste comune sunt venite în vizită la rude multe persoane din Argeş sau judeţe învecinate.

Comuna Coloneşti este traversată de DN65, o altă explicaţie posibilă pentru votul pe liste suplimentare fiind că au mers la urne în această comună persoane aflate în tranzit.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Marius Filip, pentru secţii de votare cu prezenţă de peste 110% a fost suplimentat duminică numărul buletinelor de vot, cu câte 100, de la secţii din Scorniceşti.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă