14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: "Nici măcar socialiștii nu au votat cu Rovana Plumb"

Băsescu: “Nici măcar socialiștii nu au votat cu Rovana Plumb”

”La doamna Plumb, lucrurile s-au încheiat. A fost o decizie cu 20 la 0 să nu mai fie reaudiată. Cred că asta este abordarea, e adevărat că nu există un comunicat oficial, dar știu că nici măcar reprezentanții socialiștilor nu au mai susținut varianta cu Rovana Plumb, e adevărat, e vorba de chestiuni în verificarea averii. Fiind vorba de vot, e vot.

Altceva pare deranjant, dacă vrem să discutăm cinstit situația, nu este singura care are probleme. Eu nu zic că trebuia să treacă Plumb, dar trebuiau respinși toți. Cel care e pe justiție e anchetat de autoritățile din Belgia, cea de la Finanțe, reprezentanta Franței, este investigată de OLAF. Cei doi sunt din partidul domnului Cioloș care, altfel, ia foc când e vorba de suspiciuni de corupție. Ceva este în neregulă, de ce nu s-a aplicat tuturor aceste sisteme”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

 
Întrebat ce urmează, europarlamentarul a răspuns: ”În mod normal, din câte știu eu, nu va mai continua cursa doamna Plumb, premierul va trebui să desemneze un alt reprezentant al guvernului, un alt comisar, problema e să aibă mare grija la desemnare. Nu am trimis un candidat suficient de bun care să treacă de filtrul de integritate.

Ștampila e ștampilă, realitatea e realitate, să nu credeți că nu sunt câlcite de corupție și alte țări, problema este că România a fost taxată și pe fondul faptului că există un conflict al comisiei europne –  guvernul României”.

Cât despre eșecul de la New York al Vioricăi Dăncilă, al cărei turneu nu pare unul reușit,  Traian Băsescu este de părere că premierul a greșit și s-ar putea să o coste turul doi acest turneu în SUA.

”Ce a făcut Dăncilă face parte din prostiile pe care le poate face un premier. A fost  o eroare a celor care au sfătuit-o să facă acest turneu inutil. O face însoțită de Teorodovici și alți miniștri, a greșit și e posibil să o coste turul 2 acest turneu în America”, a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă