19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu, despre anticipate: E greu de înţeles motivul pentru care forţezi instabilitate

Băsescu, despre anticipate: E greu de înţeles motivul pentru care forţezi instabilitate

”E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate”, a spus fostul şef de stat, precizând că i se pare ”ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze”.

Traian Băsescu a vorbit despre declanşarea alegerilor anticipate şi a spus că nu înţelege care este otivul acestui demers.

”Aţi înţeles de ce trebuie făcute anticipate? Care-i motivul? În aproape toate statele democratice, pe final de mandat, se schimbă structura favorabilităţii. Suntem în ianuarie 2020, mai avem 8 luni până la alegeri.

Ca să fac alegeri anticipate, să spunem că s-ar găsi o formulă prin care oamenii politici să acceptae să cadă fără scop… Una este dacă aveau un scop: de exemplu, ca să revizum Constituţia. Dar discutăm de un partid care are 30-40 % şi care nu poate tinţi 66%.

Poate face alianţe cu oricine, dar nu am auzit niciun început de discuţie, hai să facem o alianţă post-alegeri pentru revizuirea Constituţiei”, a spus Traian Băsescu, citat de News.ro.

Referitor la reformele pe care susţine PNL că doreşte să le facă, iar actuala structură a Parlamentului nu le permite, Băsescu a spus: ”Nu poţi să spui cu subînţeles trebuie făcute reforme şi eu să mă gândesc care”.

”E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate. Mi s-ar părea ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze”, a mai sus Băsescu, afirmând că ”ne jucăm de-a Constituţia”.

”Cred că e o greşeală şi declanţarea procedurilor, fără a ştii dacă ajungem acolo este riscantă”, a mai declaat Traian Băsescu, adâugând ”costurile la astfel de fantezii politice le plăteşte populaţia – dobândă de 6% la credite, de exemplu”.

În plus, Băsescu a afirmat că să-l roage pe Eugen Tomac să pună o singură condiţie pentru a susţine ”această aventură: 300 de parlamentari”.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale.

El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă