14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAUR are interzis în Transnistria. Cum au fost opriți de separatiști să...

AUR are interzis în Transnistria. Cum au fost opriți de separatiști să intre în regiune

 AUR participă la alegerile parlamentare din Republica Moldova programate pe 11 iulie.

Reprezentanții AUR susțin că la intrarea în Transnistria în fața autocarului a fost pusă o bandă cu zimți. Incidentul a avut loc luni.

„Caravana AUR urma să ajungă luni în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, teritoriu ocupat de trupele ruse, însă accesul acesteia nu a fost permis, în fața autocarului fiind întinsă de separatiștii din așa-zisa ”vamă” de pe Nistru, de la Râbnița, o bandă cu zimți, menită să taie roțile. Alianța pentru Unirea Românilor va sesiza CEC în acest caz, având în vedere că nu i s-a permis desfășurarea campaniei de informare în condițiile legislației electorale”, au anunțat reprezentanții AUR.

De asemenea, reprezentanții AUR Moldova vor anunța incidentul tuturor instituțiilor importante din Republica Moldova.

„Solicităm CEC, dar și observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova să ia atitudine și să asigure respectarea legii și drepturilor electorale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fie că se cheamă regiunea transnistreană sau altfel. După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreșit și Nistrul”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanțulor AUR „caravana merge din localitate în localitate în Republica Moldova pentru a prezenta programul și obiectivele partidului, candidații la alegerile parlamentare din 11 iulie, dar și avantajele Unirii”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă