13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAnunț important din partea Alianței 2020. Veste crucială pentru Iohannis

Anunț important din partea Alianței 2020. Veste crucială pentru Iohannis

“Alianţa USR PLUS îi îndeamnă pe membrii şi simpatizanţii săi să participe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 24 noiembrie, şi să voteze cu actualul preşedinte, Klaus Iohannis. Alianţa USR PLUS rămâne consecventă poziţiei pe care a avut-o încă de la început, şi anume aceea că PSD, în toate versiunile sale de după 1989, de la Ion Iliescu până la Viorica Dăncilă, nu a făcut altceva decât să frâneze modernizarea României, să încerce să deturneze ţara de la direcţia euro-atlantică şi să-i împingă pe români la migraţie masivă”, se arată într-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, USR a luptat în Parlament în ultimii trei ani împotriva modificării legilor justiţiei şi a legislaţiei penale, împotriva privilegiilor demnitarilor şi a strâns peste un milion de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei, iar preşedintele Klaus Iohannis a fost partener în acest efort.

“Klaus Iohannis s-a angajat din nou, în ultima conferinţă de presă, că după alegerile prezidenţiale va reîncepe discuţiile despre organizarea alegerilor anticipate pentru care Alianţa USR PLUS a propus tuturor forţelor politice un pact. Credem în continuare că acestea reprezintă singura soluţie pentru ca PSD să fie alungat de la putere pentru o lungă perioadă de timp. Nouă nu ne e teamă de anticipate şi suntem gata de o nouă bătălie cu PSD, care trebuie să plece, pentru că e toxic. Cât de toxic, am văzut toţi de la OUG 13 încoace şi vedem şi zilele acestea când, prin dezinformări de cea mai proastă factură, încearcă să dezbine frontul anti-PSD”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, potrivit comunicatului.

La rândul său, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, consideră că votul pentru Klaus Iohannis este un vot pentru modernizarea României.

“Putem să garantăm susţinătorilor noştri că de acest lucru ne vom asigura şi noi, Alianţa USR PLUS, care este o forţă politică acum în România. Vom avea grijă ca obiectivele pentru care îl susţinem pe Klaus Iohannis să fie puse în practică nu doar de către viitorul preşedinte, dar şi în Parlament şi la nivel local”, a declarat Cioloş.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă