19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAna Birchall retrasa de la Justitiei, dar sustinuta de omul lui Trump,...

Ana Birchall retrasa de la Justitiei, dar sustinuta de omul lui Trump, Attorney Gen. William Barr

Intr-un comunicat fulger al Departamentului de Justitie american transmis la nici doua zile dupa ce PSD a decis schimbarea Anei Birchall din fruntea Ministerului Justitie, William Barr, procurorul general numit la propunerea Presedintelui Donald Trump isi arata sustinerea fata de Ana Birchall si solicita o intalnire cu aceasta din postura de Ministru al Justitiei in luna septembrie a acestui an. Ce nu stie probabil, procurorul general William Barr este ca doamna Birchall este o democrata, “leftista” convinsa, a caror sentimente se duc cu mult spre vechea administratie Obama.

Context

Romania a fost zguduita de cazul cutremarutor al adolescentei de 15 ani Alexandra Macesanu, nepoata lui Alexandru Cumpanasu, care a reusit sa sune la 112 dupa ce fusese rapita, violata si sechestrata de un individ aflat acum dupa gratii. Ca raspuns la “incompetenta” autoritatilor romane de a o salva pe adolescenta dar si de a lupta impotriva traficului de carne vie, a traficului de persoane si copii, Ana Birchall a propus modificarea prin Ordonanta de Urgenta a pedepselor, a perchezitiilor si a competentelor directiilor din Parchetul General.

Insa, ceea ce a stupefiat clasat politica in general, a fost introducerea sau mai bine zis lipsirea tuturor condamnatilor de a mai putea fi liberati conditionat, este binecunoscut ca in Romania s-a dus o cruciada impotriva “gulerelor albe”(infractiuni economice), condamnati deci pe fapte fara violenta. 

Un lucru de neinteles pentru toata lumea in conditiile in care modificarea liberarii conditionate in acest caz ar fi trebuit sa se refere doar la condamnatii care in mod normal, in America ar primi pedeapsa pe viata pentru: rapire, viol si ucidere, pe scurt cazul Alexandrei Macesanu.

Democratii americani conduc Romania in detrimentul Republicanilor lui Trump

Romania Libera a fost singurul cotidian care a sustinut candidatura Presedintelui Donald Trump, presa main stream pro americana a fost tot timpul in favoarea Clintonilor.

De asemenea, RL a amintit ca actualul ambasador roman la Washington, George Maior, este puternic sustinut de democratii americani si nu acorda nici un interes pentru solicitarile administratiei Trump.

Rezultatele sunt cat se poate de evidente: americanii au fost exclusi din proiectul Marii Negre, iar cazurile transfrontaliere de traficanti s-au imputinat asa cum rezulta din raportul departamentului de stat pe anul 2018.

Nasul de cununie al lui Victor Ponta, fost director SRI si actual ambasador la Washington, George Maior sustinator al lui Joe Biden si apropiat al lui Mark Gittenstein, dicteaza politica fostei administratii in Romania.

Mark Gittenstein, i-a aranjat lui Victor Ponta intalnirea cu Joe Biden cu un an inaintea alegerilor prezidentiale in urma carora daca ar fi castigat, George Maior ar fi devenit premierul Romaniei

O intalnire cu vicepresedintele de la Casa Alba, pentru orice candidat la prezidentiale este un loz in plic nemaipomenit. Victor Ponta a recunoscut de altfel, ca l-ar fi numit premier pe nasul sau, actualul ambasador la Washington, George Maior.

Astfel, in octombrie 2013, fostul ambasador american, fost consilier al lui Dan Adamescu, patronul ziarului Romania Libera si Astra Asigurari, Mark Gittenstein, i-a aranjat lui Victor Ponta intalnirea cu Joe Biden, actualul contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidentiale viitoare din anul 2020.

Intenţia lui Ponta de a ajunge în vizită la Casa Albă data din 2012, când l-a şi numit pe generalul american în retragere Wesley Clark, la rândul său lobbyist şi prieten vechi cu Gitenstein, consilierul său onorific. Clark este de asemenea implicat în explorarea şi exploatarea rezervelor de gaze de şist în mai multe ţări şi se numără printre susţinătorii declaraţi ai exploatării zăcământului de aur de la Roşia Montană.

Avocat de profesie, Mark Gitenstein a fost numit în aprilie 2013 membru interimar în Consiliul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, candidând din partea fondului de investiţii Emerging Markets Country Fund.

Relaţia sa foarte apropiată cu Joe Biden este de altfel de notorietate. În februarie 2013, într-o ceremonie la Washington, Biden a elogiat activitatea de ambasador la Bucureşti a lui Gitenstein “într-o perioadă dificilă”, reamintind public că acesta i-a fost “prieten, sfătuitor şi confident timp de 40 ani”, vicepreşedintele american fiind cel care l-a convins să accepte o funcţie de ambasador.

Ana Birchall, implicata in dosarul DNA Ponta – Blair, inchis de SIIJ unde Victor Ponta,” o turnase ” la DNA.

In urma relatarilor din presa din septembrie 2016, a onorariului de 220.000 de euro incasat de Blair pentru discursul sau la Congresul PSD, acesta a anuntat ca inchide relatiile sale comerciale si ca se va focusa doar pe non profit si acte de caritate. 

Invitarea lui Tony Blair în România, i-a aparținut Anei Birchall, pe atunci secretar internațional al PSD, devenită ulterior deputat PSD de Vaslui după alegerile din decembrie 2012.

„Doamna Birchall a contactat Biroul lui Tony Blair printr-un prieten (fost coleg) britanic Matt Browne iar invitația a fost transmisă printr-o Fundație din SUA, Center for American Progress. Ulterior, la organizarea vizitei în România au fost cooptați Ambasadorul Marii Britanii la București și Fundația Multimedia condusă de Dan Sultănescu (care a fost agreată deoarece avusese colaborări anterioare atât cu Ambasada UK cât și cu PSD).

Singurul aspect cu care Doamna Birchall m-a informat legat de alte cheltuieli a fost faptul că Dl Blair nu solicită onorariu, însă încurajează organizatorii din România să facă o donație către o fundație de caritate indicată de către domnia sa. Nefiind vorba de bani de la PSD, nu am cerut detalii și nici nu m-am implicat în vreun alt fel în acest aspect.

Toate negocierile privind programul vizitei și partea de donații au fost purtate direct de către Ana Birchall cu biroul Dlui Blair din Londra, cu cele două Fundații care au organizat (Center for American Progress și Fundația Multimedia) și cu Ambasada Marii Britanii la București. Am aflat pentru prima dată suma donației, firma care a donat și beneficiarul din documentele anexate la dosarul penal de către DNA Ploiești”, detalia Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

George Maior, pierdut in plangerea penala de la DNA pe o spaga de 500.000 de euro

În seara zilei de 18 mai, Sorina Matei jurnalist de investigatii scria: ”A dispărut un dosar/denunţ din DNA: pe fostul şef SRI. În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, il denunţă la DNA pe fostul şef al SRI”.

Sorina Ruxandra Matei, jurnalista care a și anunțat dispariția dosarului, vorbește despre un alt nume greu care ar fi știu de toată tărășenia: actualul şef al DNA, Călin Nistor.DNA a anunțat că a cerut ICCJ redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care Tiberiu Urdăreanu spune că George Maior i-a cerut 500.000 de euro pentru campania prezidențială din 2014.

Practic este vorba de o mită de 500.000 de euro, bani care ar fi ajuns la partidul lui Gabriel Oprea, UNPR”,  banii ar fi fost predați în 2014, în sediul SRI din Băneasa. Alte nume implicate în dosarul pierdut și apoi regăsit de DNA sunt cele ale generalului Gabriel Oprea și ale omului de afaceri Nicu Dumitru- Niro.
Elementul principal este denunțul lui Tiberiu Urdăreanu care îl vizează pe fostul șef al SRI, George Maior, actual ambasador la Washington.

 

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă