10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMircia Gutău, validat ca primar al municipiului Râmnicu Vâlcea: Era necesar...

Mircia Gutău, validat ca primar al municipiului Râmnicu Vâlcea: Era necesar să se lămurească o dată treburile şi să ne apucăm de treabă

UPDATE 13.37: Primarul ales al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat miercuri, că justiţia şi-a făcut treaba şi a afirmat că „era necesar să se lămurească treburile”, pentru că oraşul are nevoie de o administrare „coerentă şi definitivă”, potrivit Agerpres.

„Le mulţumesc magistraţilor care azi au ascultat pledoariile avocaţilor şi în final au cumpănit şi au decis că adevărul este cel susţinut de noi. Era necesar să se lămurească o dată treburile şi să ne apucăm de treabă. Râmnicul are nevoie de o administrare coerentă şi definitivă, sunt multe proiecte de dus la capăt, multe proiecte de început, multe investiţii, Râmnicu Vâlcea trebuie văzut în perspectivă, ca un oraş european interconectat la economia naţională şi europeană. (…)Nu am nici un mesaj pentru judecătorul care a decis altfel în primă instanţă, eu respect orice decizie a magistraţilor din România”, a declarat el.

————

Candidatul Partidului Ecologist Român, Mircia Gutău, câștigător al alegerilor locale din 5 iunie, a fost validat drept primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, informează Agerpres.

Decizia Tribunalului Râmnicu Vâlcea vine după ce, în primă instanţă, Judecătoria din Râmnicu Vâlcea invalidase candidatura acestuia pe motiv că „nu existase o hotărâre judecătorească privind reabilitarea acestuia după ispăşirea pedepsei cu închisoarea”. 

Mircia Gutău a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea la alegerile din 5 iunie 2016, cu voturile a 45% din cetăţenii prezenţi la vot.

Săptămâna trecută Judecătoria Râmnicu Vâlcea a decis invalidarea alegerii acestuia, „pentru neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales”. 

Citește și: Judecătorii au INVALIDAT alegerea ca primar a lui Mircia Gutău. Cum răspunde acesta

Gutău a fost primar al Râmnicului din partea PDL între anii 2004 – 2010, acesta fiind condamnat definitiv la închisoare în două dosare de corupţie. 

În motivarea hotărârii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, publicată luni, se afirmă că „nu există nicio dovadă că infractorul astfel condamnat ar fi fost reabilitat din aceste condamnări. De altfel, având în vedere ultima condamnare, nici nu ar fi putut fi reabilitat având în vedere faptul că ultima condamnare a fost dispusă în anul 2014, iar termenul de reabilitare judecătorească, iar nu de drept, stabilit de lege în cazul de faţă este de 4 ani şi se calculează de la data ultimei condamnări, potrivit art. 166 alin. 1 lit. a din Codul penal”. 

 

 

 

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă