10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO: Melescanu nu a mai votat la Paris. Îi trimite pe...

UPDATE. FOTO: Melescanu nu a mai votat la Paris. Îi trimite pe Românii din Paris să voteze la Nacy (400 km distanță), unde nu e coadă

UPDATE 12.42: Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, le-a recomandat românilor care se simt descurajaţi de cozile de la secţiile de votare de la Paris să se ducă în alte oraşe, cel mai apropiat fiind Nacy, unde, la ora actuală, nu există coadă, localitatea aflându-se însă la 385 de km de capitala franceză, scrie Mediafax.

Trebuie precizat că Nacy este la 400 de kilometri distanță de Paris.

"Aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă", a declarat, duminică, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

UPDATE 11.45: Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Paris, că numărul de oameni care aşteaptă să voteze este "impresionant", iar mesajul său ca românii din diaspora să se prezinte cât mai devreme la vot a fost eficient, scrie Mediafax.

"Avem satisfacţia că aici, la secţiile de votare, apelul nostru către cetăţenii care doresc să-şi exprime dreptul de vot pentru a veni cât mai de dimineaţă la secţiile de votare a fost, într-adevăr, urmat. La ora actuală avem deja un număr important de oameni care aşteaptă, iar procesul de votare merge foarte bine", a declarat, duminică, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă este surprins de numărul mare de oameni care au venit de dimineaţă să voteze, Teodor Meleşcanu a declarat: "Da, şi mi-am dat seama cât de eficient este mesajul pe care l-am transmis şi eu de la Bucureşti, dar şi ambasada de aici, pe toate reţelele de socializare, pentru că are un impact deosebit. Este un număr impresionat de mare. Sunt mai mulţi la ora actuală decât erau în turul I, în seara zilei când s-au petrecut problemele legate de imposibilitatea pentru unii de a-şi exercita dreptul de vot".

Meleşcanu a mai spus că "funcţionarea cu noile măsuri" la secţiile de la Paris este "ireproşabilă".

—–

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu nu a mai votat la Paris, invocând că nu vrea să ”fure” un vot al românilor care așteaptă la rânduri chiar sio de câteva mii de persoane pentru a putea vota.

"Fiecare din noi care voteaza aici ia locul si votul unui roman", a declarat Teodor Melescanu, potrivit Iuliei Badea Guéritée, de la Courrier International.

Meleșcanu a precizat că 10.000 de persoane vor vota la Pris în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Totuși, cozile formate în fața secțiilor de votare surprinse de Iulia Badea Guéritée arată că această estimare ar putea fi depășită cu ușurință până la ora 21.00.

În urmă cu numai o oră, în fața consulatului așteptau peste 20.000 de persoane într-un rând ce depășea un kilometru în fața secției de votare 61.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă