22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Coadă la vot în Paris. Au votat 1.500 de persoane. Meleșcanu...

UPDATE: Coadă la vot în Paris. Au votat 1.500 de persoane. Meleșcanu în inspecție. Românii strigă ”Jos Ponta! Vrem să votăm!”

UPDATE 11.55: La ambasada României din Paris au votat deja 1.500 de persoane, pâna la ora 10, când în 2 noiembrie, pâna la aceeași oră votaseră aproximativ 400.

UPDATE 11.05: Spiritele au început să se încingă în capitala Franței. Românii care așteaptă la rânduri chiar și de mii de persoane au început să scandeze lozinci împotriva premierului și cer să voteze.

”Jos Ponta!” și ”Vrem să votăm!” sunt lozincile scandate de cei aflați la rând.

Pe de altă parte, la Lyon, procesul de vot decurge fluid, fără incidente. 

—–

Românii stau deja la coadă la cel puțin una din secțiile de votare amenajate în Paris. Chiar dacă secțiile de votare din Franța nu s-au deschis încă, cetățenii români cu drept de vot s-au așezat deja la coadă pentru a fi siguri că vor putea vota.

Potrivit Digi24, aceștia sunt ajutați de mai mulți voluntari pentru a putea completa declarațiile pe proprie răspundere îaninte de a intra în secția de votare, acolo rămânându-le doar să semneze documentele respective.

În capitala Franței se află și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. El va vota la Paris, acolo unde se află în vizită de lucru, pentru a vedea cum decurge procesul de votare și pentru a evalua modul în care funcţionează secţiile de votare pentru românii din diaspora.

Potrivit sursei citate, Meleșcanu a declarat că se va așeza la rând, la fel ca restul alegătorilor, și nu va beneficia de niciun fel de tratament special.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă