19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAlegeri „cu cântec” pentru Cotroceni. Aproape 200 de sesizări privind posibile probleme...

Alegeri „cu cântec” pentru Cotroceni. Aproape 200 de sesizări privind posibile probleme la vot

Din verificări, însă, a rezultat că peste 50% dintre acestea nu se confirmă, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, potrivit Agerpres.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu şi Olt.

”Efectivele MAI au aplicat 17 amenzi în valoare de 16.200 de lei, precum şi 16 avertismente scrise. De asemenea, sunt în cercetare 25 de posibile infracţiuni, printre care coruperea alegătorilor, violarea confidenţialităţii votului, frauda la vot, vot multiplu, acces ilegal la un sistem informatic”, a declarat Dajbog.

Ea a precizat că în Brăila a fost întocmit un dosar pentru abuz în serviciu pe numele unui bărbat în vârstă de 68 de ani, angajat al primăriei, care s-a deplasat cu microbuzul instituţiei, având afişate două postere electorale. El a fost amendat, de asemenea, cu suma de 1.500 de lei pentru continuarea propagandei electorale.

“În judeţul Bacău, un bărbat a fost amendat cu 1.500 de lei pentru că sfătuia alegătorii să voteze un anumit candidat. În judeţul Prahova s-a întocmit dosar penal pentru vot multiplu pe numele unui membru al Biroului Electoral al unei secţii de votare. Acesta a votat pe listele suplimentare la secţia de votare unde îşi desfăşura activitatea, iar, ulterior, s-a prezentat şi la secţia unde era arondat de drept”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit lui Dajbog, în judeţul Olt se fac cercetări, după ce la o secţie de votare s-a prezentat o persoană care în evidenţele de stare civilă figura ca fiind decedată.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă