22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPreședintele Iohannis s-a tăiat în Baltag!

Președintele Iohannis s-a tăiat în Baltag!

Acolo, în fieful Justiției, Domnia Sa a crezut de cuviință că diriguitorii acestei bresle știu că dânsul e deja o zeitate și, ca atare, n-or să mai aibă impertinența de a ieși din cuvântul său, adus tocmai din sublimele cancelarii occidentale.

Și a trecut „pas cu pas“ la atacuri la baionetă împotriva adversarilor politici. Astfel, „penalii din fruntea statului“, Dragnea și Tări­ceanu, au fost declarați pe loc „dușmani ai poporului“ în buna tradiție a luptei de clasă.

Mai mult, prezidentul de Sibiu a spus răspicat că ar trebui modificată și Constituția pentru a elimina neaoșii penali care sug sângele poporului!

Dacă în urmă cu un an unul dintre „penalii din fruntea statului“ ar fi trecut de partea poporului, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, altfel s-ar fi numit dânsul acum!

(Este vorba de episodul când Conu’ Werner i-a cerut șefului Senatului să alieze ALDE unei noi coaliții cu USR, PNL, UDMR.) În nici un caz nu ar mai fi fost acum penal, ci, eventual, „un spri­jinitor fidel al eforturilor de relansare și integrare euroatlantică a României alături de partenerii noștri strategici!“ Sublima limbă de lemn bruxelleză!

Numai că, în culmea exercitării funcției de boss suprem al României, preșe­dintele Iohannis s-a izbit cu logica de tip #Rezist și discursul de lemn de bunul simț și observația tăioasă a unui judecător de mare prestigiu: Gabriela Baltag!

Magistratul l-a avertizat cu eleganță și l-a apostrofat cu o ironie la fel de fină despre schimbarea sa la față și la conștiință din ultimii trei ani!

„Am nostalgia discursului susținut de dumneavoastră la ședința CSM din 2015. Am sperat că îl voi auzi și astăzi. Am fost deza­măgită să aud că, vor­bind despre justiție, ați adus cri­tici partenerilor dumnea­voastră politici. Sperăm că 2018 va aduce un alt discurs în care factorul politic să nu fie existe în Consiliu. Acesta este mesajul din partea unui judecător de scaun de peste 20 de ani“, a tăiat cu lama direct la buboi judecătoarea Gabriela Baltag.

Din păcate, alți consilieri avea președintele Iohannis în 2015 și alții sunt astăzi sfătuitori ai șefului statului. Unii dintre foștii consilieri au fost avansați în diplomație, iar alții trimiși în „cremenal“. Nu spun că e bine sau rău, constat numai!

Iată o mostră din discursul președintelui Iohannis din 2015 de la CSM: „Rolul meu constituțional de mediator mă obligă, totodată, să ve­ghez la protejarea sistemului judiciar de orice inge­rință din partea altor puteri ale statului sau a altor entități instituționale. Există linii roșii a căror traversare produce o periculoasă debalansare a echilibrului în stat, iar recalibrarea constituie un proces lung și dificil. Dumneavoastră știți cel mai bine că, inclusiv în accepțiunea jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, magistratul trebuie să judece în baza probelor, nu în baza informațiilor, indiferent de unde ar veni acestea“.

După numai 3 ani Iohannis vorbește exact în limba celor de la haștag Rezist, de poți băga mâna în foc că e purtător de cuvânt al celor de la „corupția ucide“! Parcă prostia ar face bine?!

Nimic, dar absolut nimic despre încălcarea separației puterilor în stat de către parchet, constatată de Curtea Constituțională în 2017!

Nimic, dar absolut ni­mic despre abuzurile unui procuror „de elită“ cunoscut sub indicativul Zdreanță/Portocală! Care afirma cu mâ­na pe Codul Penal că l-a băgat la închisoare pe Ștoar­fă după 10 ani doar pentru că l-a înjurat de mamă!

Nimic, dar absolut nimic despre condamnările luate pe bandă rulantă la CEDO de către România din cauza indolenței, nepriceperii sau relei-credințe a magistraților români!

Orice om fără parti-pris-uri politice sau înclinații sorosiste a constatat că președintele României, care e obligat de Constituție să fie mediator și nepartizan, a devenit în numai 3 ani un activist fervent al oengiștilor așa-zis progresiști. Cei care ne consideră pe noi, ăștia ce credem în va­lorile tradiționa­le ale fa­miliei și Dumnezeu, ca fiind homofobi!

De altfel, dânsul a și spus-o! Fobia fiind o boală psihică, președintele nostru ne crede pe toți bolnavi, inclusiv pe cei 3,5 mi­lioane care susțin familia tradițională. Familie existentă de 2.000 de ani la creștini și de vreo 3.500 de ani la evrei!

În ceea ce privește Justiția, domnule președinte, v-ați tăiat rău de tot în judecata fără cusur a magistratului Gabriela Baltag.

Magistrat ce realizează un fapt extrem de grav pentru societatea românească; după toate sondajele de opinie din ultimii 10 ani, Justiția a ajuns la o cotă de Neîncredere de 90-94%. Devastator pentru orice sistem judiciar din lume!

Dar proba de foc a preșe­dintelui Iohannis va veni odată cu aprobarea sau nu a referendumului cerut de 3,5 milioane de persoane prin „Coaliția pentru fami­lie“.

Atunci prezidentul/prezidențiabilul Iohannis va fi cu spatele la peretele democrației de tip reprezentativ! Dar poate că dânsul va vrea să „reziste“ în conti­nuare „împotriva voinței poporului“, după cum spunea președintele SUA, Donald Trump.

Poate va reveni în ultimul moment la discursul din 2015, inspirat fiind de duhul adevărului. Vom vedea…    

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă