Macovei: În 2009, președintele mi-a propus să fiu premier

de Sabina Fati , 10 septembrie 2014 - stire actualizata la ora 23:48, 10 septembrie 2014
Macovei: În 2009, președintele mi-a propus să fiu premier

 

Eurodeputata Moni­ca Macovei măr­turi­sește în interviul acordat României libere că înainte să-și anunțe candidatura pentru președinție a fost căutată de „emisari” ai președintelui, care au rugat-o să-și amâne anunțul fiindcă ar fi existat intenția de a i se propune să candideze din partea PMP. Totuși, Macovei nu este nici până acum sigură dacă acele semnale „veneau de la președinte sau din propria dorință a emisarilor”.

Cert este că nu a dat curs acelei rugăminți și spune că nu susținerea ei de către Traian Băsescu în această cursă contează, ci susținerea oamenilor. În ceea ce privește declarația președintelui că nu a mai vrut să o propună ca ministru al Justiției după 2008, Macovei sugerează că Traian Băsescu nu spune adevărul și face o istorie a propunerilor pe care le-a primit de la Cotroceni: în 2007 să fie consilieră prezidențială, în 2008 să fie ministra Justiției, înaintea alianței de guvernare PSD-PDL, în criza guvernamentală 2009 să fie premier.

Ce va face însă fosta ministră a Justiției dacă va avea un scor mai mic decât al Elenei Udrea? Monica Macovei evită să răspundă și declară doar că ea nu candidează împotriva Elenei Udrea. Eurodeputata consideră, pe de altă parte, că nu rămânerea ei în PDL după ruptura făcută de Udrea a fost „necinstită”, ci „necinstit” a fost ce a făcut președintele cu PDL, „care atunci când nu a ieșit persoana dorită de el” la șefia democrat-liberalilor „a rupt partidul”.

Traian Băsescu a spus că după alegerile generale din 2008 a renunțat să vă mai propună pentru un nou mandat de ministru al Justiției din cauza unor “carențe consistente”. Deci relația dvs. cu președintele s-a degradat încă înainte să-l criticați pentru că a negociat funcțiile de procurori generali cu prim-ministrul?

M.M.: Mă surprind afirmațiile președintelui prin care dorește să rescrie trecutul, pentru că faptele stau cu totul altfel. În 2007, după ce am fost dați afară din Guvern de Tăriceanu, președintele mi-a propus să fiu consilier prezidențial cu rangul cel mai înalt la Cotroceni. Am fost nevoită să refuz pentru că aveam deja un contract internațional de onorat. În 2008, atât dl Boc, cât și dl Băsescu mi-au propus în campania electorală să fiu ministru al Justiției în guvernul de după alegeri. Am acceptat, dar, ulterior, a fost numit Cătălin Predoiu. Președintele mi-a spus că PSD, care a intrat în guvern alături de PDL, nu m-a vrut. În acele condiții, nici eu nu aș fi vrut să fiu ministru într-un guvern alături de PSD. Zilele astea am aflat tot de la președinte că, de fapt, putea să mă numească, dar domnia sa n-a vrut. Apoi, în toamna lui 2009, după ce a căzut Guvernul Boc, președintele m-a chemat să îmi propună mandatul de premier pentru a forma un nou cabinet. Am refuzat atunci pentru că, fiind o perioadă de criză economică, am considerat că poziția trebuia ocupată de cineva cu expertiză în domeniul economic. După cum se vede, drumurile noastre s-au despărțit după episodul cu numirea procurorilor din 2013. Eu am cerut atunci o procedură transparentă de selecție, președintele a preferat un ”aranjament murdar” cu PSD, așa cum el însuși l-a numit un an mai târziu. În urma acelui „aranjament murdar” a fost numit la Parchetul General domnul Tiberiu Nițu, care vedeți că nu face nimic. În luna iunie i-am trimis o scrisoare să continue anchetarea Mineriadei în 1990 și a ignorat-o. Eu vă spun faptele așa cum au fost. Cu mine președinte, astfel de „aranjamente murdare” în numirea procurorilor nu vor avea loc. Voi numi cei mai competenți oameni, pentru că numai aceștia pot conduce aceste instituții în folosul românilor.

Președintele Băsescu soco­teș­te, pe de altă parte, că a fost “necinstit” din partea dvs. că “ați făcut sluj la Blaga”, iar apoi i-ați întors spatele.

MM.: .Cred că „necinstit” a fost ce a făcut domnia sa cu PDL, care i-a fost mereu alături și l-a susținut, iar atunci când nu a ieșit persoana dorită de el, a rupt partidul. Dacă PDL nu ar fi fost rupt, ar fi luat la europarlamentare peste 20%. Am rămas atunci alături de colegii din PDL pentru că alături de ei am dus cele mai grele bătălii politice pentru această țară și pentru că un om matur nu își ia jucăriile și pleacă atunci când nu câștigă o competiție. Nu aveam ce „sluj” să fac în fața lui Vasile Blaga, pentru că prezența mea pe lista PDL la europarlamentare a ridicat partidul cu câteva procente, mai exact cu 22%, conform analizei făcute pe Sociologica. Apoi, faptele mele sunt cunoscute, precum și ieșirile mele publice. Nimeni nu poate spune că nu m-am bătut pentru principiile mele, chiar și cu șefii mei direcți. Amintesc de Tăriceanu, care voia să îi dau eu sau procurorii raportul despre dosare ale politicienilor. Iar în PDL am spus întotdeauna ce am avut de spus, indiferent de cine a fost președinte, Boc sau Blaga, mai ales referitor la integritatea unor membri din conducerea PDL.

Alegătorii v-au trimis la Bruxelles fiindcă le-ați demonstrat că știți ce faceți acolo. Acum vreți să abandonați această responsabilitate pe care ați primit-o. E corect?

M.M.: Acum vreau să îmi asum o responsabilitate mai mare, aceea de președinte al României, pentru că am convingerea că pot să schimb lucrurile în bine. Eu am demonstrat că am capacitatea să fac legi și instituții care să lucreze pentru oameni, atât la Bruxelles, cât și la București. Am suficientă experiență și determinare ca să candidez la această funcție și să câștig. Mi-ar fi fost comod să stau la Bruxelles pe un salariu mare, dar niciodată nu am ales în viață lucrurile comode. Pot face multe lucruri pe care românii le așteaptă de atâția ani în domenii precum educație, sănătate, economie, așa cum am făcut în justiție.

Ați mai vorbit cu Vasile Blaga după ce v-ați dat demisia?

M.M.: Nu. Nu mai era nimic de spus. Mi-am scris demisia și am argumentat-o pe larg.

Dar alți colegi de partid v-au căutat? Au fost și reacții negative?

M.M.: Da, pot să vă spun că au fost mulți foști colegi cu care am vorbit și mi-au înțeles gestul. Ei au exprimat ceea ce eu spusesem deja: de ce trebuie să susținem noi, cei din PDL, candidatul PNL? De ce trebuie să susținem candidatul unui partid care nu a lămurit nici până acum responsabilitatea pe care a avut-o în lovitura dată statului de drept din vara lui 2012? De ce trebuie să susținem candidatul propus de Voiculescu și PSD premier în 2009? De ce trebuie să susținem candidatul unui partid care a luat parte la ”marțea neagră”? Nici eu nu am avut un răspuns la aceste întrebări. De aceea am decis să candidez indepedent și să demisionez din partid. Toți contracandidații mei într-un fel sau altul au lucrat sau colaborat cu PSD. Sunt singurul candidat la președinție care nu a lucrat sau a făcut vreodată o înțelegere cu PSD.

Ați fost membră PDL din 2009 și datorită acestei formațiuni ați obținut de două ori un fotoliu de parlamenter european, acum, deși abia v-ați dat demisia din partid încercați să-i convingeți pe oameni că partidele nu sunt bune. Credeți că un președinte, fie el și independent, nu va trebui să lucreze cu partidele?

M.M.: Este obligatoriu ca președintele să lucreze cu partidele, dar nu cred că trebuie să se lase controlat de partide. președintele lucrează împreună cu partidele în interesul cetățenilor și doar al cetățenilor. De aceea în Constituție există prevederea că președintele nu poate fi membru al unui partid. Am demisionat din partid chiar înainte să ajung președinte. Eu vreau să fiu președintele tuturor cetățenilor, nu președintele partidelor. Și cât am fost membră PDL eu m-am luptat pentru o reformare din interior. Și într-o oarecare măsură am și reușit. Am reușit să impun, de exemplu, Codul de Etică în PDL. Cred că, împreună cu românii, putem reforma clasa politică și putem face ca partidele să fie mai preocupate de soarta oamenilor. Pentru oameni este foarte important cine îi conduce, și atunci când votează trebuie să gândească așa: „îmi angajez un președinte”, „îmi angajez un deputat.”

În ipoteza că ați ajunge președinta României, ce v-ar deosebi de Traian Băsescu?

M.M.: Cred că aș putea fi mai diplomată, fără să îmi încalc principiile și valorile pentru care românii mă votează. Chiar și într-o situație de negociere ”cu spatele la zid”, așa cum a numit președintele negocierea șefilor de parchete, aș putea obține mai mult și în interesul românilor.

Credeți că ați putea negocia cu un guvern adversar mai bine decât a făcut-o Traian Băsescu?

M.M.: Am negociat 40 de legi în Parlamentul European și n-a fost deloc simplu. Una din ele se referea la confiscarea extinsă a averilor din infracțiuni. Credeți că a fost simplu să-i conving pe colegii mei parlamentari că e nevoie de o asemenea lege în toate statele membre ale Uniunii Europene? Confiscarea extinsă atinge în mod evident interese ale politicienilor. Corupție la vârf nu există doar în România. Și cu toate că n-a fost o temă plăcută de mulți politicieni am reușit să trec această lege. Traian Băsescu a negociat procurorii cu 70% din Parlamentul României compus din 580 membri. Eu am negociat confiscarea extinsă cu toate grupurile din Parlamentul European, compus din peste 700 de membri. Cui credeți că i-a fost mai simplu?

Negocierile cu inamicii dvs. politici din România ar putea fi mult mai complicate decât cele din Parlamentul European.

M.M.: Da, îi voi aduna la masă pe toți cei care au responsabilități publice într-o chestiune sau alta și voi negocia în limita interesului oamenilor și a valorilor și principiilor în care cred. Voi fi un președinte mediator, dar cu fluierul în mână și cu cartonașul roșu în buzunar pentru situațiile când se încalcă legile.

Dacă ați ajunge la Cotroceni, cât timp credeți că va dura până veți fi suspendată?

M.M.: Cred că așa ceva poate fi evitat. Iar eu nu merg în funcția de președinte cu teama asta în suflet că aș putea fi suspendată sau demisă. Eu îi am de partea mea pe cei care mă votează, adică o majoritate a românilor. Eu pe ei îi reprezint, ei îmi dau puterea. Așa cum sunt convinsă că partidele vor avea grijă să reprezinte în Parlament voința cetățenilor, nu de alta, dar în 2016 sunt alegeri. Măcar de frica alegerilor, când dau iar ochii cu poporul, cred că partidele vor asculta vocea oamenilor.

Care este riscul cel mai mare pe care vi l-ați asumat intrând în cursa prezidențială?

M.M.: Nu mi-am asumat un risc, ci responsabilitatea de a fi președinta tuturor cetățenilor României. Sigur, văd că sunt atacată din toate părțile, de la stânga la dreapta. Mă atacă Victor Ponta, Dan Voiculescu, Traian Băsescu, asta până la urmă nu face decât să mă întărească și să-mi arate că nu am greșit atunci când mi-am asumat candidatura. Se tem de mine și poate nu atât de mine cât de principiile și valorile pe care le reprezint. Dar vreau să le dau o veste: aceste principii și valori, în care eu cred, sunt ale majorității românilor. Ei sunt cei care votează, nu partidele, nu sistemul. De aceea sunt și atât de încrezătoare în victorie. Românii cred în dreptate, în libertate, în integritate morală. Ei nu mai pot fi păcăliți cu ”răul cel mai mic” sau ”toți suntem la fel”. Nu, nu toți oamenii politici sunt la fel. Eu nu sunt la fel ca ei.

E adevărat că, înainte să vă anunțați candidatura, v-a căutat de două ori un emisar al președintelui Traian Băsescu și v-a rugat să vă amânați pentru o scurtă perioadă acest anunț, pentru că exista intenția să vi se propună să deveniți candidata PMP?

M.M.: Da, au fost astfel de semnale, dar nu știu dacă veneau de la președinte sau din propria dorință a „emisarilor”.

Ar fi fost bine să aveți susți­nerea președintelui Băsescu?

M.M.: Ar fi bine să am sus­­ți­ne­rea majorității oamenilor buni din această țară. Și, eu știu, în ciuda a ce se tot spune, că oamenii buni, oamenii care își doresc o Românie modernă, care cred în adevăr și dreptate, sunt majoritari în România. De susținerea lor am nevoie ca să câștig alegerile. Lor le cer să fie încrezători și să reziste tuturor manipulărilor de genul ”Macovei n-are șanse”. Șansa mea de a câștiga stă în votul lor. Nimeni nu poate decide cine să îi reprezinte în cea mai înaltă funcție în stat: nici partidele, nici președintele în funcție, nici alte instituții ale statului. Eu le cer românilor să își arate adevărata putere la aceste alegeri.

Credeți că un scor în jur de 5 procente, așa cum arată sondajele acum, vă va afecta credibilitatea?

M.M.: Nu discutăm despre așa ceva. Eu vreau să intru în turul al doilea și să câștig alegerile. Și vreau să fac asta sprijinită de oamenii buni din România. Oamenii buni sunt peste 50% în țara asta, nu 5%.

Dacă Elena Udrea va avea un scor mai mare decât dvs., așa cum arată acum sondajele ce concluzie veți trage?

M.M.: Haideți să fim serioase. Eu nu candidez împotriva Elenei Udrea. Nu reprezintă nicio miză pentru mine. Eu vreau ca împreună cu românii să arătăm că putem să ne adunăm toți sub steagul libertății și al dreptății. Să arătăm că noi, cei care credem în libertate, dreptate, munca și lucrul bine făcut, suntem o majoritate în țara asta și împreună putem face o Românie mai bună.

În 2007, după ce am fost dați afară din Guvern de Tăriceanu, președintele mi-a propus să fiu consilier prezidențial cu rangul cel mai înalt la Cotroceni. (…) În 2008, atât dl Boc, cât și dl Băsescu mi-au propus în campania electorală să fiu ministru al Justiției în guvernul de după alegeri. Am acceptat, dar, ulterior, a fost numit Cătălin Predoiu. (...) Apoi, în toamna lui 2009, după ce a căzut Guvernul Boc, președintele m-a chemat să îmi propună mandatul de premier pentru a forma un nou cabinet.“

Loading...

Comentarii

 • v o bag

  16 septembrie 2014 6:27

  In 2009, presedintele i'a propus sa stea capra

  raspunde comentariului
 • Sorin T

  15 septembrie 2014 23:05

  Aceasta drama incomensurabila ma zguduie interior.Deci Doamne Dumnezeule, cum este posilbil sa se raceasca doua imense figuri anticomuniste precum Domnul Presedinte Basescu Mondial, eroul luptei anticomuniste din Muntii Anvers si Doamna Monica Mandela, eroina luptei impotriva apartheidului alaturi de eroii Soros si Grig Bivolaru.Sunt foarte trist aici in RFG si plang cu lacrimi de plumb.

  raspunde comentariului
 • Vulturul-Brancovenesc

  15 septembrie 2014 14:52

  De retinut Eu vreau să fiu președintele tuturor cetățenilor, nu președintele partidelor. Și cât am fost membră PDL eu m-am luptat pentru o reformare din interior. Și într-o oarecare măsură am și reușit. Am reușit să impun, de exemplu, Codul de Etică în PDL. Cred că, împreună cu românii, putem reforma clasa politică și putem face ca partidele să fie mai preocupate de soarta oamenilor. Pentru oameni este foarte important cine îi conduce, și atunci când votează trebuie să gândească așa îmi angajez un președinte, îmi angajez un deputat.Am negociat 40 de legi în Parlamentul European și n-a fost deloc simplu. Una din ele se referea la confiscarea extinsă a averilor din infracțiuni. Credeți că a fost simplu să-i conving pe colegii mei parlamentari că e nevoie de o asemenea lege în toate statele membre ale Uniunii Europene? Confiscarea extinsă atinge în mod evident interese ale politicienilor. Corupție la vârf nu există doar în România. Da, îi voi aduna la masă pe toți cei care au responsabilități publice într-o chestiune sau alta și voi negocia în limita interesului oamenilor și a valorilor și principiilor în care cred. Voi fi un președinte mediator, dar cu fluierul în mână și cu cartonașul roșu în buzunar pentru situațiile când se încalcă legile.Nu mi-am asumat un risc, ci responsabilitatea de a fi președinta tuturor cetățenilor României. Sigur, văd că sunt atacată din toate părțile, de la stânga la dreapta. Mă atacă Victor Ponta, Dan Voiculescu, Traian Băsescu, asta până la urmă nu face decât să mă întărească și să-mi arate că nu am greșit atunci când mi-am asumat candidatura. Se tem de mine și poate nu atât de mine cât de principiile și valorile pe care le reprezint. Dar vreau să le dau o veste aceste principii și valori, în care eu cred, sunt ale majorității românilor. Ei sunt cei care votează, nu partidele, nu sistemul. De aceea sunt și atât de încrezătoare în victorie. Românii cred în dreptate, în libertate, în integritate morală. Ei nu mai pot fi păcăliți cu răul cel mai mic sau toți suntem la fel. Nu, nu toți oamenii politici sunt la fel. Eu nu sunt la fel ca ei.IN REST OBSERV UNELE COMENTARII FF CRITICE CARE NU POT APARTINE DECAT UNOR TICALOSI SAU INCULTI, DE VREME CE INTERESUL CELOR CARE VREMELNIC TRAIESC IN ACEASTA TARA SI CARE VORBESC ACEASTA LIMBA adevarat cam jalnic AR FI SA ALEAGA CE ESTE MAI BINE PENTRU COPIII LOR SI NICIDECUM PENTRU AVANTAJUL MATERIAL IMEDIAT AL LOR SAU AL FAMILIEI Nu stiu daca o sa reuseasca sa convinga suficienti oameni pana la alegeri in asa fel incat sa depaseasca masa critica care sa o basculeze in turul 2, dar daca o sa ajunga in turul 2 o sa castige sigur. In orice caz chiar daca nu o sa razbata acum va garantez ca o sa mai auziti de M. Macovei in viitorul apropiat. Aveti votul si sutinerea mea de azi inainte. Conditia este consecventa. In timp o sa vi se propuna fel de fel de avantaje sau compromisuri ideea este sa refuzati permanent. Cu fiecare refuz o sa urcati mai sus. In schimb un singur compromis va va fi fatal

  raspunde comentariului
 • Adi

  13 septembrie 2014 4:41

  "Macovei În 2009, președintele mi-a propus să fiu premier"Spusa in 2014, chiar nu mai are nici o valoare.Din pacate, cei in care potential puteam avea incredere dezamagesc. Nu poti sa pretinzi dupa 5-6 ani ca ai fost o Ileana Cosinzeana...dar necunoscuta. Ma tem ca TOATA clasa politica este infantila intelctual....ceea ce ma face sa stau acasa la vremea votarilor...

  raspunde comentariului
 • fluture cuantic

  13 septembrie 2014 1:18

  as vrea s-o vad raspunzand direct, fara arabescuri in doua chestiuni esentiale pentru mine- mafia padurilor si moratoriul pe 20 de ani privind taierile- rosia montana si gazele de sist.atat. sper sa vad asta in cadrul confruntarilor televizate. daca vor mai fi. dar fara turcescul. si o voi vota. n-am rabdare. sper sa fie si sa fi fost fara grade acoperite.

  raspunde comentariului
 • premier

  12 septembrie 2014 20:58

  A gandit bine, Romania scapa de cazatura Boc, dar Monica vroia doar Presedinte.

  raspunde comentariului
 • Liliana

  12 septembrie 2014 12:52

  Felicitari Dnei Monica Macovei, excelent interviu, incep tot mai multi oameni sa realizeze cat de multa nevoie avem de un astfel de presedinte, spre necazul si frica coruptilor si mafiotilor, pe care ii ia cu fiori numai gandul ca aceasta dna va castiga alegerile. Si le va castiga cu ajutorul nostru al tuturor celor care ne-am saturat de aceasta caracatita lacoma care a acaparat Romania. PSD-istilor sa stiti ca nu toti suntem prosti si chiar si cei care v-au votat pana acum s-au saturat de voi si de lacomia voastra, chiar daca primesc mila voastra pt ca i-ati adus in sapa de lemn tot nu va vor vota.

  raspunde comentariului
 • ion ionel

  11 septembrie 2014 17:52

  Stimată Doamnă Macovei,nu știu dacă reproduc exact dar sensul contează afirmația lui Cioran cînd a revenit în Romania în vizită v-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai săraci și mai proști!Eu spun, chiar de-i adevărul ce-a spus Cioran, dar generațiile trec iar acest pămînt sfînt, Romania, merită să aibă un presedinte care să-i facă cinste. Sunteți, absolut sigur, cea care i-ați face toată cinstea Romaniei!! Deșteaptă-te române și vezi cui dai votul!

  raspunde comentariului
 • Petrutie

  11 septembrie 2014 16:52

  Eu nu stiu de ce daca nu esti bagat in seama vreio sa dai buzna in viata oamenilor?Valabil pentru Macovei Udrea chioru etc.Gasiti-va domne alte meserii si mai scutiti-ne de prostia voastra!Ce inapoiati mintali!

  raspunde comentariului
 • Decebal Geronimo

  11 septembrie 2014 16:09

  SABINA de ce n-ai intrebat-o pe MoMa ce fel de crestina este? ACL stim care-s liberalii si dorim sa aflam mai multe despre crestinii de rit boccist. Daca i-a refuzat pe crestinii blegosi sa intalagem ca este satanista? Daca vin Arhanghelii si-o fac presedinte va conduce tara pe drept divin? Nu vad o majoritate politica constituibila cara sa o sustina pe MoMa, ramane ca varianta plauzibila doar dictatura satanista. Crestinii nu sunt liberali!

  raspunde comentariului
 • stefan anica

  11 septembrie 2014 13:08

  este regretabil ca unii ex,dl ciprian Filipcontinua sa murdareasca imaginea MM,cred ca acesti indivizi au problemele pe care i le pun in carca MM,vorba aceea "CINE ZICE ALA E"eu ma bazez pe aprecierile unor oameni seriosi din zona intelectualior si la eleganta acestei doamne de a raspunde celor care se tem ingrozitor de ea pentru toate nelegiuirile comise timp de 25 de ani

  raspunde comentariului
 • Pentru cititorul

  11 septembrie 2014 12:27

  Pentru cititorul ******* si celelalte likele care o ataca, o insulta si o calomniaza pe Monica Macovei Monica Macovei este, de departe, cel mai potrivit candidat, dintre cei care vor sa se inscrie in aceasta competitie este cinstita, corecta, competenta, incoruptibila. Doar de asemenea persoane avem nevoie in viata politica. Bineinteles ca mafia, Grupul Infractional Organizat usl, Oculta Retrograda sunt speriate de perspectiva ca Monica Macovei ar putea ajunge presedinte. Bineinteles ca mafia, Grupul Infractional Organizat usl, Oculta Retrograda stiu ca nu vor avea scapare daca Monica Macovei va deveni presedinte. Cu Monca Macovei, coruptii si infractorii nu au nicio sansa sa negocieze. De aceea, o ataca acum in disperare. Toate likelele care o ataca, o insulta si o calomniaza pe forumuri pe Monica Macovei sunt oamenii mafiei, sunt oamenii platiti de cele mai corupte, cele mai abjecte forte politice, disperate sa-si pastreze libertatea si averile dobindite prin furt si acte de coruptie. Din pacate, Monica Macovei nu stie cit este de greu sa lupti cu mafia. Cum crede Monica Macovei ca va putea impune unui parlament, dominat de hoti, corupti si infractori, un premier cinstit, corect si competent ? Cum crede ca va reusi sa impuna procurori cinstiti, corect si competenti ? Cum crede ca va putea elimina din sistem toti procurorii si judecatorii corupti, aflati in solda mafiei ? In primul rind, Grupul Infractional Organizat usl va frauda masiv alegerile. Ce va putea face Monica Macovei ? Apoi, chiar in cazul in care va cistiga alegerile, Parlamentul dominat de infractori o va suspenda de fiecare data cind va incerca sa nu faca ce vor infractorii, presedintele interimar va executa ordinele date de mafie, va numi premierul si procurorii corupti care ii vor proteja pe infractori, iar dupa referendum, Monica Macovei va reveni in functie, dar nominalizarile vor fi fost deja facute. Oricum, ii uram mult succes Monicai Macovei.

  raspunde comentariului
 • Theodor

  11 septembrie 2014 12:05

  Hotararea doamnei Macovei este un lucru rar,in politica romaneasca,de aceea foarte putini cetateni au capacitatea de a o aprecia.Starneste frica,dupa cum se vede din postarile nonvalorilor care o injura.Ca urmare,eu consider ca merita sa o votam.

  raspunde comentariului
 • Sorin T.

  11 septembrie 2014 11:51

  Presedintele sa-i propuna sa astepte si ca pe ea o vrea candidat PMP?????Fabuleaza!!!!!!!!Minte baba nebuna!!!!!!!!!!! Nu-i este rusine sa inventeze asa ceva?Sa dea numele emisarilor veniti de la Basescu, imediat!!!!Dl Presedinte n-ar trada pe cel mai competent si corect politician NICIODATA! Elena Udrea a fost in carti din prima zi in care ea s-a alaturat proiectului d-lui si niciodata o berivanca nebuna!!!! Tradatoare de tara si in serviciul lui Soros!!!!!Sa-i fie rusine babornitei ca minte cu atata nonsalanta, cand e vorba de dl Basescu!

  raspunde comentariului
 • Secretele lui Moni Mandela

  11 septembrie 2014 11:44

  Monica Macovei a ascuns in CV ca tatal sau a fost ef al Securitatii Giurgiu, general Vasile Gherghescu. Toate dovezile au fost distruse, o data cu Arhiva SIPA, cum si din CV Monicai lipsesc ani buni, inclusiv despre ce a facut la Revolutie si de ce sunt martori care spun ca ancheta ca procuror ceausist, pe revolutionari!!! Monica Macovei a fost ofiter sub acoperire, nu avea cum altfel cand in familie acesta era crezul. La Bruxelles a avut permanent contacte cu superiorii, acolo avand alte misiuni decat cea de europarlamentar!!!

  raspunde comentariului
 • NU Macovei-procuroare comunista

  11 septembrie 2014 11:44

  Macovei Mandela nu exista in realitate adica in tara, in satele si comunele de pretutindeni, in oprasele mai mici sau mai mari, nici in Bucuresti de asta nici semnaturi nu strange. Ea exista si este pacalita de o mana de sustinatori pe net, ori electoratul tarii nu este pe net sa fim seriosi! Cine sa voteze cu o procuroare comunista care in poza cu mama-sa in spate au sticlele cu vodka? Se stie ca ea este machitoare mare, vazndu-i fata mamei sale, m-am speriat si nu ma mai mir de vorba aia din popor cum e mama sa-i si fiica! Este dizgratioasa, rea, a facut numai rau pe unde a trecut, a lasat dezastu ca procuror, dupa ce i s-a cerut sa isi dea demisia din Justitie ca sa nu fie data afara. Asa ca avem doar O SINGURA FEMEIE care ne poate reprezenta cu eleganta, diplomatie, finete, frumusete, pregatire, comptenta ELENA UDREA. Cum am tot spus, este singura care convinge cu advearar, cu ea avem garantia democratiei si ca nu vom reveni la stat totalitar!!! Lasati rautatile personale, frustrarile si puneti tara inaitnea acestor metehne!

  raspunde comentariului
 • Vai saraca de ea, e ruppta de realitate

  11 septembrie 2014 11:42

  Minte aceasta procuroare comunista. Niciodata dl Basescu n-ar fi facut asa ceva! Poate a mintit-o cineva ca din anturajul d-lui Basescu veneau semnale!!!! dar d-lui din totdeauna a spus ca Udrea va fi candidatul dreoptei, PMP si niciodata aceasta oportunista nerecunoscatoare!! Asa ca minte cu nerusinare aceasta individa, asa cum minte cu trecutul ei, al tatalui sau, asa cum a ascuns arhiva SIPA deoarece acolo erau dovezile cum turnau la securitate amandoi!!!!Nu are cu ve veni in fata si, a trecut macovei Mandela sa minta ca Ponta? Rusinei sa-i fie, e femeie batrana fara minte!!!

  raspunde comentariului
 • Vlad

  11 septembrie 2014 11:05

  Consider ca problema cea mare in momentul de fata este faptul ca oamenii nu mai stiu sa aleaga binele. Ne-am saturat atat de tare de hotie, prostie si non-valoare incat incetul cu incetul suntem absorbiti de ele. Sa speram, totusi, ca mai exista si oameni, romani adevarati in tara asta.

  raspunde comentariului
 • Ioan

  11 septembrie 2014 9:53

  Le poi avea numai cu 50 lei Standard si 70 lei Extra, cu un site. 291 Materiale digitale - e-book-uri i softuri, programe i ghiduri internet, bonus-uri cu coninut divers, sfaturi i secrete pentru viaă i afaceri online, cu drepturi totale de proprietate, pentru revindere în copii de n ori, astfel - Cum să faci bani 19 - Echilibru mental i tactici de luptă 12 - Marketing 81 - Reete de slăbire 4 - Sfaturi diverse 13 - Site-uri, blog-uri 34 - Succes în viaă 7 - Dragoste 8 - Îngrijirea câinelui 1 - Reete culinare i vegetariene 10 - Înfrumuseare 9 - Pescuit, chitară, bonsai, acvariu 4 - Programe, ghiduri internet i PC 86 - Artă fotografică, horoscop, astronomie 3 Pentru detalii vizitează site-ul materialedig.com citete detalii, completează câmpurile respective i trimite.

  raspunde comentariului
 • Cato cel Batran

  11 septembrie 2014 9:47

  Este bine ca Monica s-a hotarat insfarsit sa spuna niste lucruri pe care, din decenta si modestie, nu le-a facut publice pana acum. Desi niciodata, si nici acum, nu l-a atacat direct pe Basescu, cel care a denigrat-o si a atacat-o in mod nedept si uneori grobian, carentele de caracter, educatie si bun simt ale Presedintelui ies inca odata in evidenta. Pacat pentru finalul sau de manbdat, pacat pentru Romania ! Monica, tot mai multi romani au incredere in tine si au curajul s-o spuna ! Monica Macovei Presedinte !!!

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  11 septembrie 2014 9:05

  Renunta si acum..E tot criza "economica" ...si nici sanse n-ai sa te aleaga oamenii. Elena n-are nici ea...Cred ,ca nici Johannis.Faceti o singura propunere a opozitiei,dar BUNA..Altfel..riscam sa ne pricopsim cu Ponta...El e cel mai nepotrivit.Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  11 septembrie 2014 9:04

  Renunta si acum..E tot criza "economica" ...si nici sanse n-ai sa te aleaga oamenii. Elena n-are nici ea...Cred ,ca nici Johannis.Faceti o singura propunere a opozitiei,dar BUNA..Altfel..riscam sa ne pricopsim cu Ponta...El e cel mai nepotrivit.Dr.Samarescu

  raspunde comentariului
 • cititorul

  11 septembrie 2014 9:04

  Va meritati soarta, doamna. Ati ales sa slujiti un ipocrit, un derbedeu si acum va smiorcaiti si faceti mici reprosuri, ca mari nu aveti curajul. Sunteti un exemplu viu despre ce se intampla cu cei care il slujesc pe Basescu, cu exceptia madamei Udrea. Pa, pa, doamna Macovei, veti ramane istorie.

  raspunde comentariului
 • Alin

  11 septembrie 2014 8:34

  Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de emailalyn_robert12yahoo.com

  raspunde comentariului
 • George

  11 septembrie 2014 7:41
 • ALEX Petrescu

  11 septembrie 2014 0:09

  Monica Macovei , este o persoana care poat esa faca sa fim demni de ROMANIA!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design