11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV. Interviu halucinant cu fostul deputat condamnat pentru vânătoare de strigoi

EXCLUSIV. Interviu halucinant cu fostul deputat condamnat pentru vânătoare de strigoi

Condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru profanare de morminte, fostul deputat constănţean a acordat în exclusivitate pentru România liberă un interviu în care vorbeşte despre cazul strigoiului de la Medgidia, despre dedesubturile sale, dar şi despre convorbirile avute, în şedinţe de spiritism, cu Nichita Stănescu şi Ion Creangă.

Cum au început evenimentele din 2008?

O femeie, Ghica Ghiulten, decedează în martie 2008. Cade pe stradă şi moare. Eu lucram la OTV şi primesc un telefon. Dan Diaconescu, cum e şmecher, dă numărul în regie şi spune să sune. Fratele victimei a intrat prin telefon şi a spus că sora sa, decedată, îi atacă, şi a cerut să vină Metin Cerchez acolo. Ne-am dus nouă inşi din echipa OTV şi am transmis în direct prin satelit. Au fost de faţă tot ce se cheamă mass media din România.
Vedeţi dumneavoastră, în România dacă faci emisiune despre fantome, despre chestiuni energetice negative, eşti catalogat drept nebun, dobitoc. Eu nu fac parte din inchiziţie sau atei. La Discovery dacă te uiţi la o emisiune de fantome spui “Vai, ce emisiune bună!”.

Să revenim la deshumare.

Numai familia poate interveni în cererea de înhumare sau deshumare a unui cadavru, ca să înţelegeţi. Deshumarea o cere familia. Înainte de a-l cunoaşte pe Metin Cerchez, o cere Ghica Daniel, fiul defunctei, care e creştin, pentru că soţul ei e creştin. El, împreună cu familia. Pe mine nu mă cunoşteau. Iniţial am fost trimis în instanţă pentru instigare la profanare. Repet, nu mă cunoşteau. În 14 mai a avut loc deshumarea. De fapt, i-au dezvelit doar faţa. Cel care face plângerea penală împotriva mea, pe 21 mai, este Ghica Daniel, care într-un reportaj la televizor, în 14 mai, în tricou roşu, sapă mormântul mamei. Metin Cerchez stă în tot acest timp la poarta cimitirului. Eu nu am asistat nicio clipă la deshumare. Eu, ce să vă zic, la un mort când mă duc nu e o situaţie plăcută. De ce pe 14 mai? Pentru că atunci se împlineau 52 de zile de la moarte. În tradiţia musulmană se face pomană la 52 de zile, când corpul uman putrezeşte, când cad urechile, nasul şi pleoapele. Asta am aflat şi eu atunci de la hoge.

De unde a pornit totul?

Era o ură în familie. Aici e esenţa. Blestemul aurului se chema. Ce s-a întâmplatde fapt: femeia asta a muncit ca menajeră la un preot de la Vatican. A fost găsită moartă mama preotului şi au dispărut din casa preotului mai multe obiecte din aur: cruciuliţe, iconiţe, aur. Femeia a venit şi a împărţit acest aur blestemat băiatului, Daniel Ghica, familiei, formată din mamă, tată, surori şi fraţi. În clipa în care au început aceste manifestări energetice negative, numite fantomă, care îi făcea pe ei să aibă un disconfort în casă, adică o vedeau (o vedeau numai cei ce au primit aurul), fratele ei se duce la preotul de la mănăstirea Sfântului Andrei, pentru că ea e şi creştină, şi îi povesteşte. Preotul din Vatican o prinde a doua oară pe defunctă. O duce în altarul bisericii catolice şi o pune să jure. Ea jură şi preotul îi dă drumul. Vine în România şi la două săptămâni decedează, femeia neavând nimic. Moare. Acum, cei care au primit aurul încep să aibă viziuni. Familia era săracă, avea o singură vacă. Au vândut-o, ca să aibă bani de pomeni.

Cum s-a ajuns la deshumare?

În 12 mai 2008, familia cere Muftiatului Cultului Musulman deshumare în regim de urgenţă a defunctei, deoarece familia susţinea că decedata umblă ziua şi noaptea, deranjându-i şi lovindu-i. E un act oficial. După emisiunea la OTV, pe 14 mai e slujba de 52 de zile. Se duc la cimitir, eu stau la poartă. Sunt 200 de poliţişti, trupe DIAS, jandarmerie. Un act intern la Ministerului Administraţiei şi Internelor spune că în timpul evenimentului nu s-a înregistrat niciun incident.

Care este motivul plângerii penale?

În data de 21 mai îmi face plângere penală fratele victimei, pentru că începe cearta în familie pentru aur. Muftiu Iusuuf Murat spune că Cerchez e un escroc, pentru că în tradiţia musulmană nu există diavol.

Aşa e, nu există diavol?

Ei, cum să nu existe. În orice religie există. Diavol se numeşte în turceşte “şeitan”. Scrie: “şeitan”. Cum nu există, dacă în cartea sfântă, Coran, există! Dacă tu ca muftiu nu recunoşti, asta este, trec peste asta, e o luptă politică. Eu aş vrea să nu existe diavol.

Să trecem mai departe.

Aici începe abuzul din justiţie. Sunt citat şi în calitate de martor, de făptuitor, de învinuit şi apogeul e când sunt citat în calitate de inculpat, pentru acea înţepare cu ţăruşul. Vă daţi seama ce batjocură. Nicăieri nu apare gradul de participaţiune la instigare a lui Metin Cerchez. Mai mult, plângerea penală e depusă pe 21 mai. Deshumarea cerută de procurorul Teodor Niţă are loc în septembrie 2009. De ce nu ai deshumat pe 22, că atunci erau probele proaspete? Ce faci tu? Aştepţi? De ce? Pentru că în 2009 Metin Cerchez a fost contactat de Partidul Ecologist şi Forţa Civică pentru a candida la funcţia de peşedinte al României. Ei mi-au spus aşa: vei da în Traian Băsescu, vei spune tot ce ştii tu. Şi aici era vorba de dosarul Flota, de Fruvimed Medgidia şi de multe alte abuzuri. Traian Băsescu a dat ordin să mi se caute nod în papură şi să mi se găsească. În acea perioadă mi-au venit securişti la bloc şi întrebau vecinii cine urcă la mine şi cu cine vorbesc. Dan Diaconescu îmi interzice să mai dau în Traian Băsescu la OTV, şi în clipa aia m-am retras de la OTV. Deja totul era pus la cale.
Merg mai departe. Totul e o înscenare a lui Teodor Niţă (n.r. procurorul de caz). Şi acum vreau să dăm cărţile pe masă. Eu am fost membru în Comisia de Apărare şi Siguranţă naţională, şef al subcomisiei de control anticorupţie din cadrul Ministerului Justiţiei, adică îmi veneau rapoarte referitoare la magistraţi corupţi. Teodor Niţă a fost procuror şi judecător la Medgidia. A fost dat afară pentru corupţie, atât el, cât şi soţia lui. În 2007, Traian Băsescu îl numeşte pe Niţă procuror la Parchetul Medgidia. Niţă arestează într-o sâmbătă conducerea Fruvimed Medgidia şi numeşte, luni, caz unic în istoria României, o nouă concudere. Pe Samson, fiul său fiind năşit de Ioana Băsescu. În Consiliul de Administraţie îl mai numeşte pe Cristian Ene, avocatul lui Traian Băsescu din dosarul Flota.

Cum aţi aflat despre condamnare?

Am aflat dintr-un ziar local. Avocatul meu a intrat pe site-ul Judecătoriei Brăila.

Cum s-a făcut legătura dintre dumneavoastră şi ţăruş?

Se spune că a fost băgat ţăruşul în inimă. Femeia când a murit, i s-a făcut autopsie. Autopsia a făcut-o domnul doctor Botez. Inima a rămas la medicină legală. Cum s-a băgat ţăruşul în inimă? La deshumare nu am fost de faţă. Încă ceva: deshumarea s-a făcut în ziua de Bairam. Nu e asta profanare.
Şi acum să-ţi spun ultimele chestii despre aurul blestemat, că lumea nu crede. Două dintre surorile care au semnat cererea de deshumare au decedat, iar Daniel Ghica, fiul, ţine-te bine, a fost ucis, decapitat, în Cipru. Mai credeţi în blesteme sau nu? Până acum sunt patru morţi.

În plângerea de la muftiat spune că femeia umbla ziua şi noaptea deranjând şi lovind pe membrii familiei. Ce s-a întâmplat de fapt?

Se manifesta. Îi lovea. Era poltergeist. Acele fenomene, poltergeist, cum se numesc. Deci se deschidea uşa de ferestre, îi lovea, dar numai pe cei care luaseră aurul.

Aţi fost martor la aceste evenimente?

Nu. Eu când am intrat cu echipa OTV s-au simţit acele nergii negative. Nu pot să spun că am văzut fantoma, pentru că nu se arăta la toată lumea. Repet, se arăta numai la cei care au luat aurul. Dar deja asta e chestie de metafizică, alte chestii.

Cum se împacă aceste lucruri cu religia musulmană?

Nu are treabă cu religia muslmană, că ea e româncă deja. Ea s-a cununat în biserică. La români au fost cazuri de deshumare şi nu a fost condamnat nimeni. La turci a fost condamnat Metin Cerchez. E deja ură de rasă. Pe acest aspect noi vom ajunge la CEDO.

Cum puteţi descrie lumea spiritelor?

Spiritele apar sub trei forme: de luminiţă, de fum sau îţi apare mortul în faţă. Odată l-am chemat, Dumnezeu să-l ierte (n.r. varsă puţină Cola în scrumieră şi spune “Aşa am stabilit”) pe spiritul lui Nichita Stănescu. Vroiam să apară mortul în faţă. A început paharul să se meargă, deci venise spiritul, şi l-am întrebat: “Ce s-a întâmplat de n-ai putut să apari”? Nichita Stănescu a spus: “Fulgul meu de energie s-a dus…”. Fulgul meu… deci vă daţi seama, era expresia lui. L-am întrebat de ce. A zis că dacă venea un spirit dintre noi, cei care participau la şedinţa de spiritism, trebuie să îl ia în lumea umbrelor. Şi am întrebat cine e. A zis: “Cel mai slab de înger”. Şi atunci când a scris Metin… din clipa aia nu am mai făcut spiritism.

Am mai făcut spiritism şi înainte şi l-am chemat şi pe Ion Creangă. Eu nu am ştiut că e popă. Şi când l-am întrebat mi-a zis “Popa Nica, Nica Popa”. Ca să vezi! Şi ştii ce mi-a zis? Dovada! “Riştilicul tău de ridiche frecată!” Ai mai auzit? Nici eu nu am auzit. Ulterior, am ajuns cu familia la bojdeuca din Humuleşti şi l-am întrebat pe ghid ce înseamnă, pentru că-mi rămăsese acolo, undeva. Omul s-a blocat şi a spus că era înjurătura preferată a lui Ion Creangă, E şi arhaism vechi, e şi regionalism. Riştilicul tău de ridiche frecată. “Ce turculeţ simpatic”, a spus Creangă.

Ex foto: Fostul deputat Metin Cerchez a început şedinţele de spiritism în facultate.

 

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă