Un banc prost spus de nişte pesedişti obraznici: la ANAF te vei simţi ca-n America! | OPINIE

de George Mioc , 17 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 21:32, 17 aprilie 2017
Un banc prost spus de nişte pesedişti obraznici: la ANAF te vei simţi ca-n America! | OPINIE

Eu nu cred că a vrut să glumească. Pur şi simplu, doamna Olguţa Vasilescu îşi bate joc de români când spune: „Este sistemul american (...) Fiscalizăm totul”. Sistemul american? Poate se referă la Venezuela sau Mexic, dar în nici un caz la Statele Unite, ţară în care plătesc impozitele de circa 40 de ani.

ANAF-ul este, sub comanda PSD, noua poliţie politică, un instrument de represiune şi de umilire a contribuabililor, nu un serviciu modern, orientat către prestarea unei funcţii publice. Nu există nici o legătură între vătafii de la Bucureşti şi IRS-ul din SUA.

Totuşi, înainte de scrie despre ceea ce se întâmplă în România, am să vă spun că şi alegătorii americani sunt nemulţumiţi de sistemul fiscal din Statele Unite şi de modul de funcţionare al IRS. Unul dintre motivele pentru care am votat pentru Donald Trump a fost că a promis o simplificare şi o diminuare a taxelor. În cadrul IRS funcţionează un aşa-numit „avocat al contribaubililor”, care depune un raport anual în faţa Congresului, iar ultimul document, depus în ianuarie 2017, arată că persoanele fizice şi juridice din SUA pierd anual şase miliarde de ore (!) pentru a completa fişele fiscale. Din 2001 până acum, Legislativul american a adus 5900 de modificări la Codul Fiscal. Ca să discuţi cu un funcţionar al IRS la telefon, media de aşteptare este de 18 minute!

Nu vreau, deci, să idealizez sistemul fiscal american şi îi va fi greu preşedintelui Trump să navigheze, când va dori să schimbe acest sistem, printre interesele divergente ale companiilor şi prin complicatul Congres american. Dar, chiar şi în aceste condiţii, comparaţia pe care doamna Olguţa Vasilescu o face între ANAF şi IRS este un banc prost. Instituţia din România este în epoca de piatră, cu 25.000 de funcţionari care abia ştiu să folosească un computer şi chinuie circa 20 de milioane de contribuabili. În Marea Britanie, sunt 56.000 de angajaţi care deservesc 45 de milioane de contribuabili şi 5,2 milioane companii. În SUA, pentru IRS lucrează 78.000 de oameni.

Dar problema este mult dincolo de aceste cifre seci: problema ANAF este că acţionează ca un instrument de represiune, nu ca un intermediar între stat şi cetăţean. Eu, dacă aş fi în locul opoziţiei, aş cere înfiinţarea unei comisii parlamentare bi-partizane care să investigheze activitatea ANAF din regimul Ponta până azi şi aş organiza audieri cu „poveştile de groază” ale contribuabililor români în confruntarea cu acest Leviathan. Nu am uitat vremurile în care vătafii PSD-ului închideau covrigăriile pentru o diferenţă în casă de câţiva lei. Când urma să fie impozitat bacşişul! Când o biată femeie s-a trezit cu datorii de 1.000 de lei la ANAF, plus conturile blocate, pentru că primise dividende de un leu, de pe urma „privatizării în masă” din guvernarea Văcăroiu!

Sunt convins că s-au petrecut grozăvii şi mai mari, acestea sunt doar cele care au ajuns în presă. L-aş chema pe şeful ANAF în această comisie şi l-aş obliga să asculte, ore şi ore, supliciile la care au fost supuşi oameni care doreau să-şi plătească taxele către stat.

Din această perspectivă vă avertizez: introducerea unui impozit pe gospodărie, cu un complicat sistem de deduceri fiscale, va fi un dezastru pentru contribuabili şi o sursă de angajări pentru pilele şi rudele pesediştilor. De unde vor apare 35.000 de consultanţi fiscali, plătiţi cu 10.000 de lei pe lună? Toate datele arată că acesta este pretextul pentru ca PSD să angajeze în aparatul de stat câteva zeci de mii de clienţi, prost sau deloc calificaţi, oameni care vor spori calvarul contribuabililor.

Opoziţia nu trebuie să se mulţumească să fie reactivă, să critice (dacă o face!) propunerile stupide şi dubioase venite dinspre PSD. Dreapta trebuie să aibă iniţiativă şi să controleze agenda publică, nu să-l lase pe Dragnea să spună la televizor toate prostiile pe care, ulterior, o ţară întreagă se străduie să le desluşească şi să le oprească.

PNL, PMP şi USR ar trebui să treacă peste diferenţele politice şi să ceară înfiinţarea unei comisii parlamentare care să supervizeze modul în care se desfăşoară activitatea de colectare a taxelor, atât la nivel central, cât şi la nivel local. În loc să se angajaze 35.000 de consultanţi fiscali, Parlamentul ar putea crea, după modelul din SUA, un avocat al contribuabililor – dar nu unul după chipul şi asemănarea lui Victor Ciorbea.

Dar, cel mai important lucru, ar fi ca atât Codul Fiscal, cât şi cel de Procedură Fiscală, să fie rescrise cu scopul diminuării fiscalităţii, reducerii numărului de taxe şi para-taxe şi simplificării procedurilor.

Eu sper ca Sărbătorile de Paşti să lumineze gândul Opoziţiei, fiindcă vin zile grele în confruntarea cu Scaraoţchi de Teleorman.

Un Paşte Fericit.  

Loading...

Comentarii

 • catalin

  18 aprilie 2017 15:36

  Excelente observatiile dumneavoastra.Cu un mic amendamentprobabil stiti multe lucruri despre fiscul american, insa despre ANAF aveti doar o vaga idee, conturata prin "legende" si vorbe spuse la coltul blocului.Un singur exemplu cunoasteti raportul dintre logistica utilizata si rezultatele obtinute?Stiti cand a avut loc ultima dotare tehnica in ANAF?Stiti care este deficitul de personal? Va limitati la observatii de suprafata, care fac audienta la cititori,dar sub nici o forma nu plonjati in adancul realitatii, pentru ca asta inseamna efort, si, nu-i asa, cine mai este interesat de adevar? "Live long and prosper!"

  raspunde comentariului
 • Mirela Ghitun

  18 aprilie 2017 7:39

  Un neispravitilor, Mioc, un securist reesapat

  raspunde comentariului
  • Mirela Ghitun , sotia lui mircea neagu

   18 aprilie 2017 18:28

   Iar sunt in calduri , l-am imbatat pe tembelul meu sot si am tulit-o la garnizoana militarilor rusi din Transnistria , behai satisfacuta pe sistem postalion si ma aleg si cu ceva copeicute din solda tinerilor catane ciolovoce . Cred ca-l bag la produs si pe pasivul asta de mircea neagu , impotentul nu stie decat sa soarba damigene si sa doarma ca boul pe coada .

   raspunde comentariului
 • mircea neagu

  17 aprilie 2017 21:48

  Mioc este mai rau ca păduchele, iese mereu în fata

  raspunde comentariului
 • Mircea

  17 aprilie 2017 19:40

  Daca propunerea vine de la aceasta tuta PSD-ista numita Olguta, atunci nu se poate decat sa fie stupida de-a dreptul. Aceasta creatura este paralela cu functia pe care o detine.

  raspunde comentariului
 • Cristina

  17 aprilie 2017 13:20

  Excelenta analiza domnule Mioc. Ma intreb cat o sa mai fie indragostiti romanii tocmai de calaii lor? E atat de obositor sa traiesti in Romania.Hristos a inviat!

  raspunde comentariului
  • Indragostiti de calai sau spalati pe creieri ?

   19 aprilie 2017 19:55

   ADEVARAT A INVIAT ! Dureroasa postare , resemnarea ne-ar fi fatala ! Fruntea sus , Cristina , poporul roman are resorturi nebanuite de revigorare si aruncare la cosul istoriei a lichelelor ce -au batjocorit Romania din 90 incoace , vine vremea judecatii ! Tic - tac , tic - tac , tic - tac ..........

   raspunde comentariului
 • adi

  17 aprilie 2017 12:16

  In Germania salariile functionarilor publici sunt afisate online. Nu ma refer la fiecare persoana in parte, ci la nivelul de salarizare, iar asa mi se pare de departe mult mai corect. De exemplu, un politist incepator se incadreaza la nivelul TV-L 11, dupa care salariul ii creste numai conform tabelului. Nu exista prime si suplimente date din burta. Alt exemplu, un alt angajat cu nivel de pregatire superior e incadrat pe nivelul TV-L 13. Asta inseamna el are un nivel pregatire si experienta superioare, precum si responsabilitati mai mari la serviciu. Nu sunt incarcati cu responsabilitati necorespunzatoare cei de nivel inferior etc.

  raspunde comentariului
 • chitibus

  17 aprilie 2017 12:06

  Si eu sustin ca autorul e un propagandist jalnic. Vrei argumente? El se plange ca pesedistii au inchis buticuri. Nu, buticurile au fost rase de Basescu. Dar tot chiorul a inchis spitale. Ce reactie a avut Mioc? Ioc.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina, patriot roman

   17 aprilie 2017 19:04

   Bine zis, Mioc, ioc !

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTIDUL GUNOAIELOR

   17 aprilie 2017 18:53

   HAI SIKTIR TARATURA BOLSEVICA. TI-AI SCHIMBAT NICKUL VOMA DE TIRASPOL?

   raspunde comentariului
 • chitibus

  17 aprilie 2017 12:06

  Si eu sustin ca autorul e un propagandist jalnic. Vrei argumente? El se plange ca pesedistii au inchis buticuri. Nu, buticurile au fost rase de Basescu. Dar tot chiorul a inchis spitale. Ce reactie a avut Mioc? Ioc.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTIDUL GUNOAIELOR

   17 aprilie 2017 18:55

   HAI SIKTIR TARATURA BOLSEVICA. TI-AI SCHIMBAT NICKUL VOMA DE TIRASPOL?

   raspunde comentariului
 • spartacus

  17 aprilie 2017 8:00

  SA LE STEA IN GAT TUTUROR PSD-ISTILOR IN FRUNTE CU OLGUTA VASILESCU OUALE CARE LE-AU MANCAT DE PASTE.

  raspunde comentariului
 • Dan Sburlea

  16 aprilie 2017 23:57

  Sunt în SUA încă din 1983, absolvent al ASE Buc., De peste 25 ni fac taxe pentru câteva sute de familii din comunitatea română și pentru americani. Autorul articolului are dreptate nu 35.000 consilieri, nu 4.2 miliarde de lei salriian, ar fi problema, ci șpaga generată la nivel de consiliei, șpagă divizată în părți egale între consilier și PSD. Pe de altă parte noi avem experiența implementării unui sistem cu card electronic în sănătate, sistem mult mai simplu ca cel reclamat de sistemul fiscal discutat. Ca iei ascultam declarația lui Bad Bush care era...gelos pe cota unică românească! De ce ar trbui să instaleze noua...ordine fiscală PSD poate ca să manipuleze alegeile cu magia procentelor de taxe progresive???! Aștept cu...sufletul la gură comentariile unui Joan Mihăescu și alți înregimentați ca el.

  raspunde comentariului
 • @ Joan Mihaescu

  16 aprilie 2017 22:07

  Ba , hodorogule senil , tu esti boschetar , nicidecum " profesor " cum pretinzi pe facebook . Ce vocabular de profesor e cel ce-l folosesti , ba , fosila stalinista care mesteci ca cat in ziua de Paste pretinzand ca dai si esti expert in limbi ? Ai studiat italiana cu Nicholski ? Pezzo di mierda , vaffanculo , figlio de putana , bocchno ! Ete la el , bosorogu dreacu , mai are de dat 2-3 bashini pe lumea asta inainte de a da ortu si s-a umflat tarata taman in ziua de Paste ! Dumnezeu nu doarme , va decimeaza si va trimite postomol la sedinte cu Stalin , nu va mai rabda zombi terchea-berchea pe lumea asta . Rusine ," domn profesor " limbist , marsh la smoala !

  raspunde comentariului
  • John Mihalox

   17 aprilie 2017 9:11

   Bei bârfitoarule! , taca-ți fleanca ! , Vezi-ți de sărăcia și beția ta din Sholdova , .Noi în Ardeal știm ungurește, nemțește, romaneste, italienești, voi în Bucovina, rusește, atat, .Panimai ?

   raspunde comentariului
   • @ John Mihalox

    17 aprilie 2017 14:25

    Loxy , s-ar putea sa se mute ardelenii in Transnistria , te prelucreaza la jinjii de numa-numa ....Spune-i lui boschetaru ala de Joan Mihaescu ca se invarte in mormant Radu Gyr ca-i foloseste pe facebook versurile din poezia " Crezul " din volumul " Poezia in catuse " . Pe 5 martie s-au implinit 112 ani de la nasterea , la Campulung Muscel , a lui Demetrescu Radu , cel cunoscut cu pseudonimul Radu Gyr , cel ce in 1958 era condamnat la moarte de regimul comunist pentru poezia-manifest " Ridica-te , Gheorghe , ridica-te Ioane " , pedeapsa comutata la 25 de ani de munca silnica , eliberat la amnistia generala din 1964 . Luati-va de mana si recitati din puzderia de poeti comunisti , nu va dati "brazi " cand sunteti niste ciulini plantati sa faceti umbra pamantului ! Panimaesi , Kostia ?

    raspunde comentariului
   • adi

    17 aprilie 2017 12:36

    John Milalox. Nu cred ca un atac xenofob la adresa moldovenilor va sprijina afirmatiile sau face vreun bine. Purtarea asta superioara a ardelenilor cu moldovenii vine de la faptul ca in vest sunt mai multi bani. Va sustin parerea, dar niciodata dispretul la adresa celor saraci. Presupun ca nu stiti cum e.

    raspunde comentariului
 • Dimijoarei Obt

  16 aprilie 2017 21:28

  Sunt mostenitorii de drept ai bolshevismului !

  raspunde comentariului
 • hector

  16 aprilie 2017 19:07

  Inchiderea cafenelelor pentru cativa lei in plus la chelner , in timp ce persoane fizice sau juridice cu milioane de lei datorie , sustinute de SRI , sunt intampinate la fisc cu multa simpatie si invatate cum sa mai ocoleasca legea, e ceva obisnuit in Romania ultimilor ani. Cu inalti functionari publici ca Olguta va fi si mai rau.

  raspunde comentariului
 • Andy Marian Socol

  16 aprilie 2017 18:14

  Ma simt excelent aici , la ospiciu , la Paste si la Craciun avem voie sa ne postam opiniile si sa ne dam Napoleoni in Transnistria , Suvorovii sunt desueti .. Un amic de salon ma soarbe din priviri , ma consulta fiscal si vrea sa activeze , are nasul mare si il banuiesc ca e viril , sigur o sa-mi altoiasca niste zmetii zbarlite de o sa-mi creasca gradul de isterizare proletara . Oricum , tonul si spiritul critic denota barbatie , sunt in limba dupa o tranta pe tatami , nu-l pot jigni apriori .....

  raspunde comentariului
 • VOR APARE

  16 aprilie 2017 18:12

  Domnule editorialist, daca tot scrieti ca sa va citeasca un popor intreg, nu e bine sa nu mai calcati in picioare gramatica si sa puneti mana pe limba romana si s-o invatati corect? Nu e de bun simt lucrul acesta? VOR APARE sau VOR APAREA? ...Numai Liviu Dragnea vorbeste asa....dar la el e scuzabil...e politician...

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   17 aprilie 2017 0:00

   DU TE MA IN PZD MA-TII DE TROL PSD! CU LIMBA RUSA TOT ASA BINE STAI?

   raspunde comentariului
 • Riciu

  16 aprilie 2017 18:10

  Din păcate își perfectează sistemul politic pentru viitoarele alegeri.Fiecare angajat la stat va veni să voteze cu toată familia și acoliții ,oricum partidele pun pe liste oameni controlați.Totul este democratic numai la pușcărie nu.La nivel de ANAF nu au habar nimeni de cei ce demonstrăm cu acte juridice că le depunem în statele unde Deținem rezidența fiscală.Vor fonduri mai mari,din păcate sau mai deșteptat și cei plecați .Vam susținut mulți ani campaniile electorale muncind plasați ca forță de muncă prin Alemania.

  raspunde comentariului
 • Marian Socol

  16 aprilie 2017 17:23

  Dle Mioc...opinia Dvs ar fi avut un alt impactapreciez din ce e scris mai sus doar propunerile daca tonul si spiritul critic de tipul .."infierarii cu manie americana?" nu ar fi stricat totul! In final o intrebare de unde sunteti atat de sigur ca viitorii consultanti fiscali vor fi prostii satului? I-ati jignit apriori fara sa -i cunoasteti si fara sa asteptati sa activeze! Ce bine ar fi fost sa va limitati doar la a puncta despre relatia Dvs cu fiscul american asezonat cu propunerile pe care le-ati facut! Asa...nu ati facut decat sa cresteti gradul de isterizare "proletara" a acestui popor...Pacat!

  raspunde comentariului
 • Andy

  16 aprilie 2017 15:42

  Esti un bouBine ca stai ******** in AmericaRamai acolo cretinule !

  raspunde comentariului
  • Continuare 15,42

   16 aprilie 2017 15:58

   M-am referit la adjunctul Safronkov , tipa ca apucatu la bietul ambasador britanic Rycroft .

   raspunde comentariului
 • Marian Poiata, Sacele, Brasov

  16 aprilie 2017 13:41

  PETROLUL, aurul negru al lumii motorizate si materia prima a industriei chimice, avea o miza enorm de mare, in secolul trecut . O carte aparuta dupa 1980, Miza petrolului in razboi, scrisa de Eugen Barbu, descrie palid importanta pentroluilui in Razboiul Race ,. .La Havana, in 1970, sub directa indrumare, a lui Leonida Brejnieva, se desfasoara conferinta, ramasa in istorie, sub denumirea de TRICONTINENTALA, in care, trei continente, Asia, Africa si America Latina, TREBUIAU UMPLUTE DE SANGE . .De ce ?, doua din aceste continente sunt pline la subsol de petrol , .Al doilea razboi modial, a fost de fapt inclestarea marilor producatori de otel, cum ar fi, Germania, URSS, USA si Japonia. .Italia, tara beligeranta, neproducatoare de otel se comporta absolut lamentabil in razboi , .Swedia, al treilea mare producator de otel din lume, este cucerita in scurt timp, pentru ca nu realizase importanta otelului in faurirea armelor, Franta si Anglia, doi vectori ai civilizatiei moderne, sunt pe langa adevar fara otel, au fost victime sigure ale nazismului . ,Muntii de otel, nu pot fi insa miscati din loc fara petrol intr-un razboi, asa ca, Stalin trimite o armata de spioni in America, in zonele de extractie si prelucrare a petrolului , spioni care sa-i dea informatii cat mai exacte despre petrolul american. .O alta armata de spioni NKVD, supravegheaza vizual toate porturile lumii, unde vin si pleaca tancuri petroliere, nenorocirea este ca, danele petroliere, in toate porturile lumii, sunt izolate de restul danelor, sunt bine pazite si greu accesibile, astfel ca, NKVD incearca sa aiba o gestiune cat mai clara a extractiei, transportului, a prelucrarii cat si a depozitarii petrolului in lume .., Mii de romani, bulgari, cehi ori redegisti, participa la aceasta ampla actiune a KGB, stiut fiind faptul ca NKV scoate jar din foc cu mana altuia . .Un lucru ciudat se intampla totusi, . Se perfectioneaza sateliti, ajung pana acolo incat fac diferenta intre o cisterna goala si una plina, asa ca, divizia speciala ce se ocupa de petrol, a KGB, demobilizeaza o intreaga armate de spioni din bransa, . Supravegherea prin satelit aratase ca ochiul si timpanul uman dadeau date eronate, datele reale fiind total diferite si absolut infricosatoare pentru sovietici ,. Se hotaraste la Kremlin, un joc extrem de periculos in 1973, un razboi arabo israelian, razboi care sa scoata in evidenta dependenta masinii de razboi americana, de petrolul arab, conditia era ca, razboiul sa fie suficient de lung, timp in care lumea araba ingheta livrarile de petrol, astfel incat, fiecare cetatean posesor de automobil, din America, Anglia, etc, sa simta lipsa petrolului la pompa și, sa se revolte impotriva guvernului .. Din fericire, evrei fac ca, Razboiul de Iom Kipur, oct 1973, sa fie SCURT si devastator pentru lumea araba, ceea ce, face ca miza petrolului sa se diminueze in lume . .Bietul carpaci de Scornicesti nu are nici viziunea, nici informatiile necesare gestiunii petrolului in lume, dar are ambat si vrea SA DICTEZE in bransa. . Imprietenit de sovietici cu lumea araba, carora le livreaza cu titlu gratuit, imense cantitati de cereale, arme, imbracaminte, utilaje agricole si industriale, dar mai cu seama utilaj fe foraj, la care pana in 1977, aveam un cuvant greu de spus in lume, Ceausescu vrea sa puna mana pe petrolul arab, sa-l rafineze si sa-l puna pe piata dupa bunul plac . Cui vrea și la ce preț vrea dansu . ..Astfel, se pun bazele unui din cele mai mari combinate petroliere din lume, la,, malul Marii Negre, Midia - Navodari . unde tancurile petroliere, mari si multe ale Romanie, sa aduca nonstop, petrol arab . .Planul carpaciului este complex, printre care cuprindea si o divizie de spioni care sa aduca informatii pretioase din patria petrolilui, America . Un petrolist bun, cunostea petrolul dupa miros, culoare, vascozitate dar era si un truc, vechi, turnai in palma cativa stropi de titei, frecai palmele bine, apoi, puneai doua degete pe limba si-l cantareai dupa gust . .Din pacate, carpaciul nu stia ca, doar tari cu tehnologii avansate transporta si prelucreaza, financiar, AVANTAJOS, petrol asa ca, proiectul Midia Navodari a fost un esec catastrofal ce a tarat in jos economia romaneasca, ducand-o in final la colaps absolut . .Ceva bun tot a facut acest proiect, a dus in America o armata de romani, sa urmareasca industria petrolului de acolo . .PS. .Ce zici domnule Mioc, care metoda olfatica de apreciat petrolul era mai buna, cea cu doua degete sau cu trei degete pe limba ? Un paste fericit !

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina, patriot roman

  16 aprilie 2017 12:27

  Nu de mult, George Mioc, ne indemna la ravolta impotriva unui guvern, legitim instalat, vazand ca nu ne revoltam, impotriva guvernului, Mioc, incepu sa MIOCEASCA impotriva unui partid dar, vazand dansul ca partidu-i maricel, ni-l arata cu degetul pe SATANA din fruncea partidului .poa, poa, o pica o data .Asa se transforma Mioc in ARHANGHELUL adevarului, Malic ori Jivil, de-l concura pe Jiiji Ciobanu si ne impinge un mesaj absolut crestinesc, de sfintele paste, de unde bag seama ca, marii atei, comunistii inraiti, se pocaira de-al, binelea acum, dar tot cu gandul la ochiul dreakiului, banu

  raspunde comentariului
  • Mircea

   17 aprilie 2017 19:43

   Tu esti patriot cum sunt eu popa, secatura PSD-ista.

   raspunde comentariului
   • Franjo Glavina PSD PARTIDUL GUNOAIELOR GUNOAIELOR

    18 aprilie 2017 5:26

    MIRCEA, GUNOIUL CARE SEMNEAZA CA " patriot roman" , VOMA DE BALEGA ROSIE CARE MI-A FURAT NUMELE ESTE TROLUL RUS IN SLUJBA PSD NUMIT Constantin Moldovean Tiraspol ASA APARE PE FACEBOOK. ARE O MULTIME DE NICKURI UBAFCA, stef, Ilie Mihalteanu , etc. TREBUIE INJURAT CA LA USA CORTULUI. BESTIILE PSD AU AJUNS SA FURE ORICE NUMAI SA FURE.

    raspunde comentariului
  • Franjuri Glavanu Tiraspol

   16 aprilie 2017 15:21

   AM FURAT nick-ul "Franjo Galvina ", am vrut sa arat ca mancurtul e mancurt si-n ziua de Paste ! Sunt flasneta ruginita a propagandei staliniste in Romania , contactati-ma pentru " felicitari " pe facebook -Constantin Moldovean Tiraspol zis Savus Chinezu , cu atatia chinezi in Siberia m-am apucat de invatat mandarina , n-am de ales ! Pupici , la noapte ma intalnesc cu demonii Niurgun Bootur si Tong Duurai din Iakutia , dam o raita prin cimitire , suntem satanisti , halim cadavre si sugem sange pe ritual de Supugila Erectus .....hihihihihihi. Slava Stalin !

   raspunde comentariului
   • Franjo Glavina, patriot roman

    16 aprilie 2017 16:31

    Nici în ziua de Paște nu te liniștești?. .Tu nu citești cat de frumos și adevărat scrie acest profet, în negru, al romanilor . .Domnul George Mioc poate devenii un al doilea Arsenie Boca al romanilor, în plan politic, desigur, totul depinde de, cat de promovat va fi în viitor . .Pe popa Arsenie l-a promovat BOR, ca sa uzeze pneurile mașinilor, alergând pana la Prislop, sa golească buzunarele săracilor și sa umple burțile popilor dar Sfântul George Mioc, nu are un loc anume, unde sa ne peleriginam și noi ., Daca secu îl face Sfântul Mioc de Tehaco, suntem pierduți caci Uncle Sam nu prea pune vize America .. .Totusi, mai știi, promovat de securitate la rang de SFANT tov Gekrge Mioc, ar umple conturile ambasadei USA la București, cu taxa pe vize, ar îmbogății Luftansa și ar inflorit turismul în Tehaco, Dalias, .. Amin ! De parca n-ar putea fi SFÂNTUL Mioc de .Mănăstirea Secu de ori unde și de nicăieri, cum zice în Cartea Sfânta, la Apocalipsa lui Ioan, despre Nikita, uite-l aici, uite-la colo !

    raspunde comentariului
   • Franjo Glavina, patriot roman

    16 aprilie 2017 16:31

    Nici în ziua de Paște nu te liniștești?. .Tu nu citești cat de frumos și adevărat scrie acest profet, în negru, al romanilor . .Domnul George Mioc poate devenii un al doilea Arsenie Boca al romanilor, în plan politic, desigur, totul depinde de, cat de promovat va fi în viitor . .Pe popa Arsenie l-a promovat BOR, ca sa uzeze pneurile mașinilor, alergând pana la Prislop, sa golească buzunarele săracilor și sa umple burțile popilor dar Sfântul George Mioc, nu are un loc anume, unde sa ne peleriginam și noi ., Daca secu îl face Sfântul Mioc de Tehaco, suntem pierduți caci Uncle Sam nu prea pune vize America .. .Totusi, mai știi, promovat de securitate la rang de SFANT tov Gekrge Mioc, ar umple conturile ambasadei USA la București, cu taxa pe vize, ar îmbogății Luftansa și ar inflorit turismul în Tehaco, Dalias, .. Amin ! De parca n-ar putea fi SFÂNTUL Mioc de .Mănăstirea Secu de ori unde și de nicăieri, cum zice în Cartea Sfânta, la Apocalipsa lui Ioan, despre Nikita, uite-l aici, uite-la colo !

    raspunde comentariului
 • Franjo Glavina, patriot roman

  16 aprilie 2017 12:13

  Da, ia zii, bre George, TAINU de la secu se impoziteaza in America ?

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina, patriot roman

   17 aprilie 2017 3:18

   Nu sunt Franjo Glavina pt ca el injura PSD ALDE si ii fu te in gat. Eu sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL aka stef, UBAFCA, Ilie Mihalteanu. Ma gasiti pe FACEBOOK acolo ma puteti injura. Eu CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL chiar daca fur nick-uri imi place pu la lu Dragnea pe care o s ug la greu.

   raspunde comentariului
 • viv

  16 aprilie 2017 12:02

  D-le George Mioc, vin cu un argument in plus care sa confirme ca ANAF este un instrument de represiune, mentinut la indemana politicienilor. Nicaieri, vreo nrma legala nu stabileste vreo sanctiune pentru organele de control ale ANAF, atunci cand instantele infirma prejudiciul stabilit si masurile luate de catre acestea , de pe urma carora a fost afectat patrimoniul societatii comerciale verificate. Imunitatea organelor de control ale ANAF, este mai mare decat a judecatorilor daca pentru judecatori exista CSM-ul,care le verifica prrestaia, pentru organele de control ANAF, daca actul este insusit de catre organul fiscal careia ii apartin,n-ai ce sa le mai faci pentru abuzurile organului de control,plateste tot ANAF-ul, din impozitele si taxele platite de catre contribuabili.Ciorbea a desfiintat practic curtea de Conturi, deposedand-o de organul sau jurisdictional, pentru ca sa se poata fura in liniste averea natiunii sau averea locala a comunitatilor. Curtea de Conturi a devenit apa de ploaie, rolul ei care a mai ramas fiind de a informa pe cei care au furat despre cat furat-o.pentru aceasta misiune, aunt platiti cu salaraii si pensii grase si sta la masa cu parlamentarii.Daca ne intoarcem la ANAF,isa nu faca nimeni greseala de a purta o discutie pe profesie sau legislatie, inclusiv despre normele instituite de catre sefiii lor, pentru functionarea institutiei proprii, ca va ramane dezamagit legea primordiala la ANAF este dispozitia sefului care calareste functia la un moment dat, ordinele emise e de catre sefii plecati, nu se mai aplica Lucrul cel mai grav este ca salariatii ANAF considera firesc acest mod de lucru. Cine nu crede, sa verifice, dar sa nu fie de la Curtea de Conturi....

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina, patriot roman

   16 aprilie 2017 12:10

   Si eu vin cu un argument solid, in confirmarea politiei politice . . Nicaieri in lume, poate doar in Venesuela, Nortk Korea si Lumea Araba, un procuror ce pune catuse unui cetatean, ii face dosar, il poarta prin instante, ca apoi, judecatorul sa decida ca fapta nu exista, iar acel procuror sa mai fie liber, ba sa mai instrumenteze dosare in continuare, hi, hi, hi !

   raspunde comentariului
   • Franjuri Glavanu , iscoada mancurta , Tiraspol

    16 aprilie 2017 15:31

    Nu sunt nici un Franjo Glavina , sunt scrintitul de troll stalinist Constantin Moldovean Tiraspol , postez de foame , m-au uitat sefii in cusca si imi canta greierii in burta dupa o supa de stevie altoita cu dude la borcan . Sunt devotat , am facut batatura la destu aratator de la dreapta , cred ca m-au trecut la disparuti sau si-au pierdut increderea in mine ... Nu renunt , indrug verzi si uscate in numele cauzei pierdute . Slava Stalin !

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina, patriot roman

     16 aprilie 2017 16:43

     Sunt patriot roman care a părăsit România în 15 iunie 1990, când a venit mineri în București, aduși de Ambasada SUA din Austria. .Purtam blugegeans americani și am luat-o rău pe cocoasa, m-am speriat, am fugit direct la Otopeni, cu avionul și m-am oprit în Germania .. . De atunci trăiesc în Hamburg pe Nil, în orașul Dalias, Tehaco, Australia, vorbitor de limba mehicana, cu prieteni mei, elefanți. .Un paste fericit sa ai !

     raspunde comentariului
    • Franjo Glavina, patriot roman

     16 aprilie 2017 16:43

     Sunt patriot roman care a părăsit România în 15 iunie 1990, când a venit mineri în București, aduși de Ambasada SUA din Austria. .Purtam blugegeans americani și am luat-o rău pe cocoasa, m-am speriat, am fugit direct la Otopeni, cu avionul și m-am oprit în Germania .. . De atunci trăiesc în Hamburg pe Nil, în orașul Dalias, Tehaco, Australia, vorbitor de limba mehicana, cu prieteni mei, elefanți. .Un paste fericit sa ai !

     raspunde comentariului
     • Franjo Glavina, patriot roman

      16 aprilie 2017 16:54

      Daca blugi romanesti făcuți la Braicomf Brăila nu mi-au plăcut, asa -mi trebuie, sa haladuiesc lumea întreagă, din cauza unor tractoristi ca tine. .Bhei, Coca Cola și bucovineni tai sunt în toată lumea dar atât Coca Cola cat și voi, bucovineni, sunteți toxici rău, pentru oricine va consuma

      raspunde comentariului
     • Franjo Glavina, patriot roman

      16 aprilie 2017 16:54

      Daca blugi romanesti făcuți la Braicomf Brăila nu mi-au plăcut, asa -mi trebuie, sa haladuiesc lumea întreagă, din cauza unor tractoristi ca tine. .Bhei, Coca Cola și bucovineni tai sunt în toată lumea dar atât Coca Cola cat și voi, bucovineni, sunteți toxici rău, pentru oricine va consuma

      raspunde comentariului
      • Roly

       17 aprilie 2017 12:33

       Spune-mi te rog...e adevărat ca ȘI NEBUNII ÎȘI AU TÂMPIȚII LOR.... ? Eu asa te văd...!

       raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design