PSD-iștii suferă de orbul găinii

de Cristian Hagi , 13 iulie 2016 - stire actualizata la ora 11:06, 13 iulie 2016
PSD-iștii suferă de orbul găinii

Imediat după apus, găinile care au o boală de ochi nu mai văd nimic, deși, în lumina zilei, nu aveau nicio problemă. Înțelept, țăranul a numit această boală orbul găinii. Ne-a plăcut nouă, românilor, atât de mult această expresie încât i-am dat un sens figurat. Spunem despre cineva care nu vede un lucru care se întâmplă foarte aproape de tine că suferă de orbul găinii.

Timp de 15 ani, PSD-iștii constănțeni au fost afectați de boala aceasta ciudată, care i-a făcut să nu vadă cum orașul este distrus, sistematic, de echipa Mazăre-Constantinesc-Strutinsky. Niciunul dintre consilierii locali nu a fost revoltat de masacrarea spațiilor verzi, de retrocedările care se află de ani buni în atenția Direcției Naționale Anticorupție, de contractele fabuloase, semnate pe câte un sfert de veac cu firmele de casă. (Nota bene: și cu posibilitate de prelungire pe încă 12,5 ani, ca în cazul Polaris.) Consilierii județeni nu au reacționat în nici un fel când Nicușor Constantinescu scria, cu mâna lui, că nu este de acord cu controalele Curții de Conturi la Regia Județeană de Drumuri și Poduri, una dintre fabuloasele găuri negre ale administrației PSD. Trei ani de zile, inspectorii Curții au vrut, conform legii, să verifice actele contabile ale RAJDP, dar nu au fost lăsați. Când în sfârșit au ajuns, au descoperit prăpădul: prejudicii de circa 125 de milioane de lei. Practic, regia aceasta este un mort încă viu.

Nu au văzut pesediștii nici cum istoria este batjocorită de pesediștii care îi conduceau. La Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Constanța reabilitarea clădirii s-a făcut ignorând acoperișul. Gurile rele spun că încă mai plouă prin el și strică și ce s-a făcut. Mormântul Hypogeu a ajuns cunoscut mai degrabă ca vecin al unui restaurant unde mănâncă lumea bună, iar despre mozaicul roman nu putem spune decât că ce a rezistat 2.000 de ani riscă să dispară după 15 ani de guvernare locală a PSD. Este închis acum, este plin de gunoaie și, mai grav, stă să cadă. Același lucru se întâmplă cu unicele bisericuțe de cretă de la Murfatlar. Sunt convins că dacă ar fi fost vorba despre sticluțele cu vin de la Murfatlar li s-ar fi acordat o mai mare atenție de către foștii șefi ai CJC, printre care se află mari amatori ai licorii lui Bachus.

Mai rău, nimeni din PSD nu a văzut cum PSD a pus frână dezvoltării economice a Constanței, care a căzut pe locul al optulea în țară în ceea ce privește salariile. În 2010, în filmul „Kapitalism – reţeta noastră secretă“, George Pădure povestea cum toți investitorii treceau pe la Nicușor Constantinescu. PSD-iștii de atunci nu vedeau însă prea bine. Un primar îmi povestea cum i se cereau șpăgi fabuloase de către PSD. Numai noi, cei din presă, știam asta. Mulți dintre cei care doreau să construiască ceva, în municipiu sau în județ, erau îndemnați să sponsorizeze o echipă sau să se asocieze cu anumite persoane. PSD-iștii de atunci acționau însă conform zicalei „nu știe bărbatul ce știe tot satul“.

Conducerea orașului Constanța și a județului au intrat pe mâinile noului PSD, așa cum le place celor din noua conducere să spună. Oameni care 15 ani de zile au tăcut, au acceptat, au girat, au întors capul. Această nouă conducere ia la puricat instituțiile din subordine și se declară „șocată“ de ceea ce întâlnește.

Domnilor din PSD, în ce Constanță ați trăit în ultimii 15 ani? Știați tot ce se întâmplă, știați mai bine ca noi, nu ne mai jigniți inteligența cu mirările acestea forțate.

Dincolo de ele însă, mă frământă o întrebare. E în regulă că, în al 12-lea ceas, se face curățenie în puroiul pe care PSD l-a creat în ultimii 15 ani. E în regulă că se demască (sau se încearcă măcar, pentru că nu am văzut decât declarații dure până acum, nu și schimbări concrete) modul corupt în care a fost condusă Constanța. Întrebarea care mă frământă, însă, este următoarea: Dar dacă și acum PSD-iștii au orbul găinii?

Comentarii

 • Mirela

  15 iulie 2016 0:23

  Pentru Ubafca - m-am mai gandit la o chestie in legatura cu cultivarea arbustilor de coacaz ! Analizand faptul ca totusi se pot face culturi de arbusti fructiferi de munte si in zona Arad si lasand la o parte faptu lca e foarte posibil ca acel cultivator de catina sa fi optimizat biochimic compozitia solului, totusi cred ca a contribuit si natura initiala a solului de acolo care e neobisnuit de bogat in elemente utile de ex la cultura legumelor care acolo se fac marioace de nu-i adevarat si fara ingrasaminte deosebite ! Si, i naceasta ordine de idei, m-am gandit ca e posbil ca in Dobrogea pamantul sa fie nu numai mai sarac in anumite minerale si alte substante biochimice necesare ci si foarte intarit, ceea ce evident ca ar impiedica cresterea si extinderea initiala a radacinilor firave la inceput ale butasilor ! Probabil ca trebuie sapat serios in adancime si faramitat si udat si ingrasat cu ingrasaminte naturale si in adancime. Mai este posibil sa existe si alte metode si substante care sa ajute pamantul sapat sa nu se aglomereze in `bolovani` dupa repozitionarea pamantului sapat. Si ce e sigur este ca de ani buni un Institut al Lutului si Ceramicii din Wiena a nascocit si fabricat deja niste granule din lut si alte materiale care se pun in jurul radacinii, la o mica distanta si atunci cand se uda butasul , acele granuel ajuta ca apa sa nu se scurga toata aiurea in jos si lateral ci o retine si cedeaza ulterior treptat ! E geniala chestia si a fost deja folosita la crearea unor perdele de vegetatie si la anumite culturi pri nteenurie laride din tariel arabe. A dat rezultate miraculoase. Cauta si tu pe net. O vara placuta ! Gata, am luat pauza.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  14 iulie 2016 21:49

  Multumesc pentru sfaturi doamna Mirelo si nu uita de DULCIURI..,,...,,.., Chiar Profesorul care ma trateaza pe mine mi-a explicat, mai in soapta, la ureche, un sfat doar pentru unii din pacienti sai, ce si cum e cu dulciurile care NU PRODUC CANCER dar HRANESC CELULA CANCEROASA cat si culturile de microbi si virusi, binenteles, daca acestea EXISTA,,... M-a sfatuit ca atunci cand nepoti fac febra de la o banala infectie sa le elimin imediat dulciurile din alimentatie....,,..M-am conformat si am vazut ca ANTIBIOTICELE au efect sporit in lipsa duciurilor....,,...,,. .., AFINITATEA pentru dulce este data in organism de LIPSA CROMULUI lucru de care noi suferim de vreo trei generatii dar slava Cerului ca nu avem afinitate pentru ALCOOL...,,..., Io NU CRITIC PROCURORI, fereasca Sfantul, totusi sunt specia din lantul juridic care, ca si outele, PARTICIPA dar NU SE BAGA, adica ei nu dau socotela nimanui de ce fac sau nu fac. ,..., Judecatorul sta mult si chibzuieste cand da condamnarea ori achitare, pentru ca EL, JUDECATORUL scrie O MOTIVARE ce trebuie sa justifice condamnarea, procurori nu scriu nimic la dansi daca este nevinovat iti dau un shut in fund si o injuratura zacand-ti, mai vedem noi !...,,..,,,..,,Spun din memorie, dar as putea intreba un jurist de la mine din familie data exacta cand au fost matrasite sau INCHISE DEFINITIV cele peste UN MILON de dosare penale, pe vremea capitaniei doamnei Laura Koddrutza Kioveshy...,,..,De asemenea imi mai aduc aminte ca cirvca 38 ooo de plangeri depuse la DGA au fost total ignorate cu toate ca in baza lor se putea scapa de cel putin din JUMATATE din politai corupti,... ,...,,.. Apoi Mirelo, este o practica veche in randul MILITIENILOR si a PROCURORILOR ca atunci cand le cade ceva in mana SA EXAGERE cu acuzatiile, caci, spun ei, sa aiba DE UNDE MAI DA JOS si judecatori si avocati si nu spun din burta acest lucru. ,..., Actiunile procicesti pe mine NU MA IMPRESIONEAZA niciodata nici cele cu mascati si sti de ce, SUNT MULTI pentru o tara saraca ca Romania si trebuie si ei SA-SI FACA ORE sa-si scoata salarii grase, din contributia noastra, of course .. ,..., Daca la plebe merg aceste farse, la mine nu, cunosc regia

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  14 iulie 2016 19:10

  Doamna irela, numai cand pomeniti de COACAZE imi saliveaza gura.. ,.este unul din fructele de padure preferate de mine, in special cele negre, din pacate IN COMERTUL SOCIALIST de STAT nu se gaseau, si nici in cel privat.. ,..Io am incercat de multe ori in gradina, izolat cat si in grup, MINIMUM 20 de TUFE, asa mi-a spus un fost padurar, dar uite ca LA SES, unde stau io, NU MERG coacazele..., Coacazele, doamna Mirele, sunt, dupa umila mea stiinta in ale alimentatie, CELE MAI BUNE STIMULENTE pentru VEDERE deci, grija mare, pastrati-le bine si consuimatile cu pofta

  raspunde comentariului
  • mirela

   14 iulie 2016 20:58

   Da, asa e, si pomii fructiferi si arbustii fructiferi - sau daca preferi le poti spune tufe fructifere - sunt mult mai pretentiosi in raport cu compozitia minerala si in general bio-chimica a solului decat legumele. Visinele se fac tarziu sau nu se fac deloc la munte iar coacazele si alte fructe de deal si munte nu se fac la ses. Totusi, uite ca am citit undeva pe net despre un aradean care si-a cumparat vreo 18 hectare de teren si a platit niste cadre universitare sa ii optimizeze viitoarea cultura de catina pe care voia sa o dezvolte. A cheltuit vreo 180.000 de euro total pentru teren, optimizarea terenului, optimizarea soiurilor alese - caci a ales acele soiuri cu un continut bio-chimic util extrem de ridicat - , butasi si consultatie si estima ca, deoarece are deja precomenzi din Vest, chiar daca urma sa le vanda la pret mic, cam 8 lei per kg, datorita cantitatii mari rezultate de pe atata amar de cultura, urma deci sa isi scoata investitia in 3-4 ani, ceea ce ii doresc din inima sa i se intample. Acuma, acolo in articol nu scria asa in amanunt cum ti-am scris eu tie i nce consta consultatia si implementarea sfaturilor date de cadrele universitare, scria doar de alegerea soiurilor performante de catina, dar iti garantez eu ca aceste cadre universitare I-AU OPTIMIZAT si compozitia solului , ei stiind bine ce cantitati de minerale esentiale si in general ce compozitie biochimica trebuei sa aiba acel sol ca sa imite perfect, acolo, la ses, in Arad, mediul de cultura de la noi din Ardeal. Adica exact ce te doare si pe tine ! Poti sa ai `succesuri` - glumesc ! - doar daca citesti literatura de specialitate sa vezi ce compozitie exacta are solul din zonele unde cresc bien arbustii de coacaz si sa intervii asupr asolului de la tine din gradina, macar pe arealul unde cresc arbusti ide coacaz. Si asta din pacate in fiecare an, primavara, caci natura spala solul si il uniformizeaza. Oricum , problema e si mai complexa, trebuie vazut si ce regi mde insorire suporta si ce grad de udare necesita, pentru ca in Dobrogea unde am inteles ca locuiesti soarele usuca tot si trebe udat una intr-una ! Fara apa, nimic nu se face si la noi in Ardeal ploua ...de zeci de ori mai mutl decat la voi ! Avem sute de mi ide familii care nu muncesc mai nimic la intretinerea pomilor fructiferi, a arbustilor fructiferi sau chiar a unora dintre legume, dar solul cel negru si bogat in minerale si udat de ...natura de obicei max la 3-4 zile odata, plus saptamanile mai innorate sau de ploaie continua, toate astea le daruiesc aproape pe gratis fructe si legume ! Acolo la voi, agricultorii sunt adevarati eroi, se lupta cu un sol tare, galben, uscat, atat de tare bate soarele ca acum uzi si dupa 15 minute el este uscat chiar si la 15 cm adancime ! Muncile llui Sisif ! Doar via se simte bine in acel pamant dobrogean si, daca are cat de cat apa, da niste struguri ....deliciosi din care se poate face inclusiv sirop si inclusiv la rece, asa cum am spus, 1 la 1 raportul . In legatura cu consumul cam ridicat de zahar din familia noastra, e interesant ca tot neamul nostru a baut siropuri pe saturate pana la varste inaintate si nimeni n-a avut diabet sau cancer. Dar, in principiu si eu am citit si asa e cum zici. Am meditat profund odata cu varsta asupra acestui subiect al consumului ridicat de zahar sub forma de dulcetur isi siropuri in pofticioasa noastra familie si am ajuns la concluzia ca decat sa ma abtin de la aceste bunatati alimentandu-ma stiintific si trebuind sa suport la tv clasa politica romaneasca vreme de 100 de ani, mai bine mor mai rapid intoxicata cu sirop de zmeura ! Cele bune si mai imblanzeste-te si tu ca iar ai inceput sa critici procurorii , cum lipsesc un pic cum incepi sa iti faci de cap ! chiar asa, mai Ubafca, de unde dumnzeu ai tu informatia aia cu 1 milion de dosare lasate in paragina ?! Chiar crezi asa ceva ? Esti sincera in ce crezi si spui ?! In fine, treaba ta, ca se vede adevarul cu `calul batran nu il mai inveti la buiestru !` Si uite asa, plec in vacanta gastronomica anuntata si tot nu ai spus cititorilor de ce nu iei in considerare in judecata ta de valoare marimea si originea averii celor in discutie adica parlamentari versus procurori sau fruntasi ai Serv. Speciale ! chiar asa, orice , orice imi spui mie si cititorilor, dar asta ocolesti ! Ce sa fie, ce sa fie ?! p.s. unii arbusti fructiferi sunt mai rezistenti in diferite soluri daca butasul se obtine prin altoire pe radacina plus un pic de tulpina de maces, acest lucru e si mai pregnant la vie !

   raspunde comentariului
 • UBAFCA

  14 iulie 2016 19:10

  Doamna irela, numai cand pomeniti de COACAZE imi saliveaza gura.. ,.este unul din fructele de padure preferate de mine, in special cele negre, din pacate IN COMERTUL SOCIALIST de STAT nu se gaseau, si nici in cel privat.. ,..Io am incercat de multe ori in gradina, izolat cat si in grup, MINIMUM 20 de TUFE, asa mi-a spus un fost padurar, dar uite ca LA SES, unde stau io, NU MERG coacazele..., Coacazele, doamna Mirele, sunt, dupa umila mea stiinta in ale alimentatie, CELE MAI BUNE STIMULENTE pentru VEDERE deci, grija mare, pastrati-le bine si consuimatile cu pofta

  raspunde comentariului
 • Empedocle

  14 iulie 2016 16:26

  In atentia PSD si a admiratorilor fostului primar `acoperit` al PSD , infactorul-medic Oprescu, acest link unde se arata cum primea spaga marele primar de stanga de la rudele mortilor, sute de mii de euro pe toata durata mandatului . Sunt aici marturiile colaboratorilor lui care au dat pe goarna totul ! httpwww.gandul.infostiriam-fost-un-dobitoc-de-ce-l-a-denuntat-fostul-sef-de-la-cimitire-pe-sorin-oprescu-15524213

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  14 iulie 2016 16:08

  Uite, de pilda, domnul HAGI nu pomebneste nimic, nimic de cele PESTE UN MILION de DOSARE inchise inca in FAZA de CERCETARE din ORDINUL doamnei Kodrutza, pe cand distinsa doamna era Procuror General al Romaniei.. ,.., Iata cum, din acel PESTE MILiON de dosare, cel putin UNA SUTA MII de hoti, talhari, violatori AU SCAPAT de chiolhaos, dintr-o singura invartitura de pix a celei mai mari romance dea-a lungului timpului, doamna Laura Kodrutza Kioveshy, prescurtat LKK,,...,,.., Uite cum, UN MILION de parti vatamate au ramas cu buza uscata

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  14 iulie 2016 15:58

  Doamna Mirela, cu parere de rau dar sunteti in MARE EROARE cu bunatatile dumnevoastra gastronomice... ,..., Din umblaturile mele pe la doftori, din discutii cu diverse persoane, basca cat ma mai pricep si io, in special pentru NOI BATRANI este bine SA EVITAM pe cat se poate HIDRATI CE CARBON CONCENTRATI, in speta ZAHARUL si GLUCOZA, ciocolatele, BOMBOANELE, *******, marea noastra inventie, a turcilor desigur, ...,,...,,...,,...,,..., ..Emisiunea preferata este Cireasa de pe Tort cu toate ca-i un pic REGIZATA dar ascult si diverse emisiuni ce au ca subiect SANATATEA si BUCATARIA...,,.., ,..Aud diverse aberatiuni doamna Mirela, ,,.., De pilda, intr-o emisiune referitoare la alimentatie, o distinsa doamna ne spunea ca a descoperia **CALORIA NEGATIVA**, un aldt distins Prof UNIVERSITAR de indemna sa consumam doar **CALORII DE CALITATE**. ,..., Doamne cat m-a straduit sa iau, prin intermediul redactie, legatura cu distinsul profesor, sa-i explicitez ca **CALORIA este O MAGNITUDINE** deci nu poate fi nici DE CALITATE inferioara, nici de calitate superioara, ci pur si simplu CALORIE, adica o unitate de masura A CALDURI.. ,.., Le explicam in redactie doamnelor de acolo ca, METRU, KILOMETRU, KILOGRAMUL, SECUNDA sau ORA, nu pot fi dDE CALITATE inferioara sau superiora, ci pur si simplu sunt magnitudini, tot asa si MUL HULITA CALORIE.. ,..., Deci, MIRELO, Tesutul CANCEROS, care n-asa, SE DEZVOLTA la nivel CISTOLOGIC va fi BINE HRANIT cu DULCIURILE CONCENTRATE pe care le-ati pus la borcan, in mod special daca intra in contact direct cu dulciurile, adica cancerul tubului digestiv, ce cam tinde sa se urce pe primul loc in statistici.. ,..., Deci daca, fereasca Cerul, aveti vreo suspiciune de TUMORI maligne sau benigne, ZERO ZAHAR !, spuneti acest lucru si prietenilor dumnevoastra..,,..,,..,Al doilea aspect este ca HIDRATII de CARBON HRANESC intens CULTURILE de MIROBI si VIRUSI, le fac sa se dezvolte cu repeziciune, mai cu seama daca zaharul ia contact direct cu tesutul infectat.. ,..,Inlaturati complect din mancare DULCIURILE cand aveti o INFECTIE, mai cu seama la copii mici..,,..,,.., Io procedez altfel, Pun zarzavaturile, dupa ce le spal si le USUC BINE in sticle de PET, din alea cu gura mai larga, inchid bine cu dopul, le pun la beci si se conserva bine de tot,,... ,.Am cules CEAPA deja, o recolta nemaipomenita, cartofi scot doar cat am nevoie, doar kukuruzul via si vacuta se uita cu mine la televizor si-s tare stresate, de nu stiu, A PLAGIAT Ponta au baA

  raspunde comentariului
 • Mirela

  14 iulie 2016 14:01

  Pentru Ubafca - pentru mine urmeaza sezonul gatitului de ghiveciuri si alte mancaruri savuroase de vara. plus siropuri de visine, de struguri, de zmeura si alte fructe - le pun in proportie de 1 l suc de fruct la 1 kg zahar, in acest fel nemaitrebuind fierte deloc si tin si asa, perfect, in plus nu isi pierd aroma. Aceasta din urma receta n use poate aplica coacazelor negre care fermenteaza la nebunie indiferent cat zahar pui, deci la coacaze ajunge 400 g zahar la 1 l suc si fierbere. Apoi, cate si mai cate, cas de oaie framantat si pus la congelator, idem legume usor oparite si puse tot la conmgelator .... Si pentru ca in linii mari am spus ce am avut de spus in ultimele comentarii, ma voi retrage. Oricum vad ca preferatii mei PNL nu se schimba nici ca mentalitate, nici ca harnicie si nici nu isi debarca catastrofa feminina din frunte. Am remarcat faptul ca esti destul de bine documentata in istorie si politica, Ubafca ! Mult mai bine decat mine, care scriu doar din ce am trait si am citit in ziare serioase, din ce vad ca se intampla si din comunicatele oficiale ale institutiilor importante ale statului , caci eu am incredere in ele. Niciodata nu am luat viata in bascalie si pentru mine, orice om sau institutie, are, in prima instanta, prezumtia de bunavointa si increderea mea. Faptul ca iubesc oamenii din jurul meu , ca imi plac si romanii si maghiarii si sasii, si transilvanenii si ceilalti locuitori din alte regiuni - ma impresioneaza ,de ex, religiozitatea romanilor ortodocsi, si desi eu sunt romano-catolica, am toata pretuirea fatza de ce simt si gandesc celelalte culte ecumenice - , faptul ca romanii au avut imensul merit ca l-au votat pedl. Johannis dovedind astfel si o prietenie pentru minoritati nationale, tendinta puternica de indreptare a climatului de corectitudine la noi in tara incepand cu vara lui 2014 , faptu lca avem un guvern neutru politic, toate astea ma fac fericita si imi dau sperante. E dreptul meu sa imi iubesc guvernul si Presedintele tarii si sa pretuiesc Ministerul Public si DNA pentru curatenia inceputa. Stiu ca mai sunt multe lucruri de facut dar inceputul ireversibil a avut loc deja ! Si aceasta lupta pentru corectitudine in gestionarea banului public NU este indreptata impotriva unor persoane ci impotriva faptelor lor, sa fie clar. Nimeni nu vrea razbunari gratuite si har Domnului, cei vizati de fapte ielgale nu se pot plange de tratamente inumane si nici de pedepse mari ca in SUA unde, de pilda, de curand un oficial ce a fost prins luand ceva spaga in numerar , a primit 10 an de inchisoare sentinta definitiva in regim de urgenta ! ....Asa ca, la mine povestile astea ca ....``altii sunt vinovati, rusii, evreii, maghiarii, romii, agenturilii, Serviciile Speciale, imixtiunea si ingerintele ambasadelor, ale finantei internationale, ale KGB, ale Mossad, ale Iudeo-masonilor, ale UE si legilor europene dominatoare si sufocante si alte bazdaganii manipulatorii si intoxicante ...la mine, nu tzin ! Orice cetatean al tarii poate verifica declaratiile oficiale de avere ale marii majoritati a politicienilor si parlamentarilor fosti si actuali si ale multor fosti din administratia publica centrala si locala si orice cetatean va putea constata ca ei detin averi absolut colosale. Ei si nu evreii, nici masonii si nici rusii din furaciunea de aici, cel putin ! Mischie si Vacaroiu si Videanu si Udrea si altii nu sunt agenti straini si nici evrei si nici rusi sub acoperire ! Dar innoata in bogatii imense si nejustificate. Vacaroiu o fi el oleaca cam colorat, dar marile smenuri nu caracterizeaza pe ansamblu etinia roma, ba din contra , majoritatea dintre ei fac gainarii marunte in raport cu ce a facut Vacaroiu cu prietenii lui de la FNI ! Iar daca orice cetatean va verifica averile procurorilor romani sau ale fruntasilor Serviciilor Speciale, va constata ca toti acestia traiesc normal, din salariu si nu au averi semnificative ! Asa ca, Ubafca, desi te-am invitat sa faci aceasta comparatie si sa accepti criteriul moral si juridic al averii si justificarii acesteia cand facem judecati de valoare asupra cine e bun si cine e malefic in raport cu banul puvblic, cetatenii, tzara si statul roman, ai evitat raspunzand orice altceva, dar nu la subiect. Edreptul tau dupa cu me dreptul cititorilor sa isi formeze o parere personala privitoare la acest subiect. Am mai remarcat, Ubafca, ca ai si ambitii stiintifice, te stradui serios, dar sa stii ca mai bien te tii de politica si mai ales de istorie, ca acolo esti mai tare si mai incisiva. Asertiunile tale despre chimie si fizica sunt simpatice si binevoitoare, dar ma fac adesea sa zambesc, mai ales cand abordezi chimia. Nu-i bai, lasa, ca poate mai urmezi si tu ceva cursuri si-om discuta de la toamna pe acest subiect. Si in general, sunt destul de intrigata ca mi te adresezi des in ultima vreme si mult mai politicos. e un raspuns poztiiv la pactul de politete pe care ti l-am propus. Si acum o sa te rog sa ma scuzi ca ma retrag catva timp, dar bucataria si camara iernii sunt extrem de importante ! Eu cred ca nu o sa imi duci dorul pentru ca acum ai ocazia sa afirmi singura ce ai de zis si sa fii fericita, recitind ce scrii, ca asa or fi stand lucrurile cum scrii tu ! Sau te pomensti ca o sa iti pare rau ca nu ai pe cine combate ? Sau te pomenesti ca ai inceput sa ai si tu indoieli cu privire la suspinele tale pe umarul politicienilor prinsi cu ocaua mica si `persecutati` de nemilosii procurori, trimesi in ferocele arest preventiv lipsit de hartie igienica parfumata, feon, aparat de buclat parul si pereti cam naspa fara culori pastel ? .... Dragi cititori, sa mai si muncim pe acasa, dupa ce ne-am spus parerile, ca riscam sa obosim repetitiv. Am spus ce am avut de spus si raamne sa vedem ecoul cuvintelor noastre, eu, o modesta gospodina pensionara care pune siropuri pentru nepotei iar Ubafca...stiu eu, ea nu cred ca ne va spune cine e, dar sigur are o servitoare care o ajuta decisiv la gospodarie, ca prea e activa in toate cele ! o vara bogata in bunataturi alimentare, tuturor !

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  14 iulie 2016 10:29

  Cateva greseli se strecoara, doamna Mirela, in mult laudatul articol al domnului Hagi.. ,,..Prima ar fi ca NU NUMAI gainile care AU O BOALA ci TOATE GAINILE, ba chiar TOATE PASARILE sufera de aceasta ***DEFICIENTA de VEDERE pe timp de noapte**, NU BOALA, . ,. Pana si legendarul VULTUR, a carui ochi are cea mai mare PUTERE DE REZOLUTIE si acomodare, se zice ca la 3 Km vulturul are REZOLUTIA vizuala de 11 per 1, ce omul o are la 24 de centimetri, cand incepe sa se insereze vulturul FUGE LA CULCARE...,,..Din punct de vedere ANATOMIC, explicatia ar fi ca anumite ELEMENTE CHIMICA, precum IODUL, mai exact iodopsina si rodpsina contribuie la TRANSFORMARE FLUXULUI LUMINOS acumulat de ochi in IMPULS NERVOS prelucrat de creier, ori pasarile si chiar amunite persoane cu DEFICIT de aceste elemente sufera de asa zisul ORB AL GAINILOR...,, ..,Exceptia fac PASARILE de NOAPTE, precum CUCUVEAU., care biata cucuvea NICI LA COTRO NU MAI CANTA de multi anni si cred ca nici nu va mai canta. vreodata... ,..,,. De remarcat este faptul ca si specia umana se comporta diferit la INTENSITATEA lumini, depinde de RASA si ZONA GEOGRAFICA, de altitudine la care traiesc sau de varsta..,,.Tineri vad mai bine noaptea decat batrani.. ,..., In sfarsit, doamna MIRELO, d-oi fi gresit, nu m-am corectat precum domnia voastra PE GOAGAL ci am scris asa, dim mica mea cultura generala din tinerete..... ,,..., Al doilea aspect este faptul ca FURACIUNILE lui Mazare si Constanytinescu sunt de valoare ASTRONOMICA dar bietul DNA l-a infundat NU PENTRU ELE, ci asa, de fronda, pentru ceva ce n-a facut, ca doar n-o SA STARNEASCA ******* DNA-ul incat sa pice cine nu trebuie

  raspunde comentariului
 • vandam

  14 iulie 2016 8:18

  ia hai sa facem noi un pic de ordine....ia mergi dumneata la autoritatea electorala permanenta AEP si descarca ,,listele electorale nationale,, ca sunt puse acolo alea cu 18 milioane de alegatori....si sunt defalcate pe localitati ....dupa aia te duci la fiecare localitate ori pe pagina de net ori la institutul national de statistica INS si vei vedea ca cifrele de la listele electorale sunt umflate si neactualizate ...mai pe sleau daca din nr total de locuitori ai unei localitati scadem nr de copii..0..18 ani cifra ramasa este mai mica decat cifra corespunzatoare localitatii respective din listele electorale ..si facand calculele la nivel national se strang peste 2n milioane de alegatori in plus ..de aia a fost fentat la prezidentiale si geoana si pontaPublicat acum 11 ore i 58 minuteRăspundePanescu Dragos

  raspunde comentariului
  • iulian

   14 iulie 2016 10:28

   Publicat acum 11 ore si 58 minute ...receptie ...receptie ....Harao ! Desigur, vom face totu`, vom intensifica propaganda ! Haraso !

   raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  13 iulie 2016 18:07

  In politica se alege meru intre doua rele. Decat vre-un gunoi Basist mai bine PSD.

  raspunde comentariului
  • Marat

   13 iulie 2016 18:34

   Gunoi esti tu, Joaquin Murieta ! Si sugaci PSD-ist !

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    13 iulie 2016 21:51

    Gunoiula Basist ! Iti place dezastrul Basist in care ati bagat voi Romania ? Te bucuri ca Romanii sunt nevoiti sa fure si Romancele sa se prostitueze pentru ca ati distrus voi locurile de munca cinstita mituiti de Microsoft, Renault, armatorii Greci, Gazprom, OMV si multi altii ? Probabil ca te bucuri ca ti-o fi cumparat si tie Microsoft vre-un Mertzan cum au Udrea si Iohannis.

    raspunde comentariului
 • mirela

  13 iulie 2016 14:38

  un link spre caracterizarea medicala a sindromului de manie obsesiv compulsiva. httpwww.sfatulmedicului.roarhiva_medicalatulburare-obsesiv-compulsiva

  raspunde comentariului
 • Mirela Antonescu

  13 iulie 2016 14:06

  De 26 de ani toata natiunea se framanta cum de sunt posibile faptele monstruoase de genul celor de mai sus ! Fie ele petrecute sub egida PSD sau PNL sau fost PD sau altui partid ! Iar jurnalistii au marele merit ca si-au facut curajul de a scrie sau vorbi la tv sau in general in media despre aceste lucruri ! Au fost jurnalisti care, atunci cand s-au apropiat prea tare de esenta hotziilor periclitand astfel pozitia politica si publica a celor vizati, au avut enorm de suferit, cazul cel mai celebru si mai dramatic fiind al marelui porfet al neamului Petre Mihai Bacanu, tarat an ide zile prin procese de nicolae vacaroiu si ...condamnat la o amaenda colosala pentru ca a indraznit sa spuna adevarul si a mai si muncit enorm pentru documentare - de aceasta pedepsa dl. Bacanu a scapt doar pentru ca eminentul ziar Romania Libera l-a sustinut pentru a merge la HAGA, deci mai sus de ...Curtea Suprema de Justitie a Romaniei care pe atunci era obedienta Presedintelui Senatului Vacaroiu, devenit, in incompatibilitate ...surprize-surprize, Director la o banca edificata cu banii furati de la FNI, o banca pentru a carei schema de organizare tov vacaroiu incasare ...23 miliarde de lei vechi !!!! Acesti bani nefirec de multi pentru consultanta de a organizxa o banca reprezentau de fapt o spaga mascata ca tov Vacaroiu sa taca din gura asupra orignii banilor cu care era facuta banca ! Bani proveniti din devalizarea a sute de mi ide romani ...si peste care Vacaroiu devenise ...tartor Director ! De coma, nu ?! Fostul presedinte al Senatului Romaniei, la toarta cu mafiotii natiunii care au devalizat sute de mii de cetateni ! In plus, dl. Bacanu demonstrase in acele articole legaturi suspecte intre Vacaroiu si organizatorii FNI inca de la inceputuri si legaturi sigure in timpul functionarii, vezi contractul acela de consultanta, o spaga mascata ! Toata Romania vorbea despre toate aceste mizerii ..dar din pacate, doar nimeni nu lua atitudine publica. Aproape niciun miting serios anti-coruptie si anti-hotie ! Singurii care au luat pozitie publica au fost jurnalistii din media cu precadere inimosii jurnalsiti de la Romania Libera, cel mai meritoriu ziar din Romania, cel caruia niciodata nu-i vom putea multumi suficient pentru devotamentul sau in slujba dreptatii si adevarului ....si asta in vremuri grele, cand era realmente un pericol pentru cine se exprima ! iar din partea personalitatilor publice, am mai asistat la luari de pozitie remarcabile din partea dlor Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Doina Cornea, alti membri ai Aliantei Civice si GDS, alti cativa intelectuali pe care-i rog sa ma ierte ca nu-i pomenesc, membri remarcabili ai intelectualitati din diaspora, ambasadori ai statelor occidentale sau SUA la Bucuresti , cateva oficialitati ale CE si UE. O voce remarcabila a fost si a pastorului Laszlo Tokes, care insa a facut greseala ca, pe langa exigentele cerute public in discursurile sale taioase dar binevenite , a amestecat si cerinte specifice exclusiv maghiarilor ceea ce i-a indepartat adeziunea romanilor la toate ideile sale expuse atat de sufletist. Iar dintre vocile publice ale politicienilor, dl. Constantinescu a fost entuziast in discursurile sale remarcabile de la balconul Pietei Universitatii ..dar s-a dezumflat repede dupa ce a ajuns Presedinte, apoi cate ceva dl. Ciorbea, din cand in cand dl. Catarama - remarcabila voce, dar si dansul parca excedat si satul de amploarea situatiei negative - si marele corifeu, marea speranta fostul presedinte Basescu, care insa dupa suspendarea sa ca Presedinte a parut intimidat de puterea enorma a celor 322 de parlamentari smecheri care l-au `executat` . Aceasta a fost pe scurt povestea curajului la romani. Cetatenii nu prea i-au ajutat pe acei politicieni curajosi care au luat taurul de coarne si ...se vede rezultatul ! Cum ne-am asternut, asa dormim ! Caci, somnul ratiunii si atitudinii ...naste monstri politici ! Inutil sa aduc aminte la ce fapte de teroare publica au ajuns sotii ceausescu vazand supusenia mortala a romanilor, deci a noastra a tuturor ! ...iar in legatura cu articolul simpaticului si inimosului Cristian Hagi, care pe langa ca e un bun roman sufera o data in plus pentru ca e si constantean si isi iubeste frumosul oras natal, as vrea sa spun ca degeaba se straduie sa defineasca in cuvinte elegante `orbirea` politicienilor care au lasat de izbeslite nu numai arhitectura veche a Constantei ci si Romnaia si locuitorii ei in general, degeaba cauta explicatii elegante si metafizice pentru a defini inactiunea politicienilor si unora dintre administratorii fosti sau actuali ai Constantei ! Numele - cel putin in ce-i priveste pe fostii administratori ai Constantei dar in general pe majoritatea politicienilor de azi, ca sunt din Constanta sau nu v- `maladiei` cumplite de care sufera ei nu este orbirea !! Nu, nu ! Ei sunt lucizi, realisti, bine infipti si stiu prea bine ce ar trebui sa faca si ce fac de fapt ! Nu exista fiinta mai ancorata i nrealitate si mai lucida decat politicianul roman. Urechile sale falfaie la fix, ochii vad perfect, limba ii conduce la sigur, simturile tactile ale membrelor lor superioare si inferioare sunt perfect dezvoltate ! Inima lor de piatra si sufletul schimonosit ii ghideaza cu o preciziune extraordinara ! Politicianul roman este cea mai agila fihinta pe care am vazut-o in viata mea. Ea este mereu pe felie, cade in picioare mereu, e tavaleste in orice mocirla ideatica sau nu, inghite orice broasca, adesea se culca cu oricine daca e caul, primeste orice gen de spaga - vezi filmultele cu bani primiti de candiati celebri de partid care iau bani cacalau pentru campanie fara chitanta sau care primesc caltabosi si tzuica si euroi samd - pupa moaste, are parul pomadat barbatii si elegant coafat femeile parlamentaritze, isi rostogolesc ochii peste cap la rostirea cuvintelor cinste, dreptate, munca, patrie, istorie ...nu exista fiinta mai ticaloasa decat politicianul roman si mai constienta de ce face ! Poate, eventual sa uite CAT a furat- ca nu mai tine socoteala exact - dar in niciun caz nu se poate spune ca e lovit de orbire cu privire la natura penaal a faptelor sale sau cu privire la ..lenea sa ticalosa in ce priveste atributiile din ..fisa postului ! Da, dragi cititori, parlamentarii au o fisa a postului ! Pe care nu o respecta ! Si acum , in final , sa raspundem DE CE si DE CE si DE CE toate astea ! Pai, e simplu ! Pentru ca sunt fie bolnavi fie posedati de o lacomie ticaloasa fara margini fie si una si alta ! Bolnavi psihic in stare de grand mal ! Boala se numeste manie obsesiv compulsiva si nu se vindeca niciodata ! In plus, sunt si sadici ! Le place sa vada cum averea lor se obtine din banii nostri iar noi crapam de foame ca someri. ! Ii excita faptul ca noi stam in mizerie si n-avem bani de mancare , de facturi la utilitati si de medic stomatolog si de niciunele ! Iar ei innoata in averi colosale ce milioane de euro - vezi declaratiie llor de avere oficiale ! - cum nu au toti politicienii Europei adunati la un loc ! Si acest sindrom al lor a generat ulterior si un al doilea sindrom, si mai periculos ! Este vorba de paranoia puterii ! Letala alaturare de sindroame ! Ticaloasa clasa politica ! Sarmana tzara sleita de bani si puteri ! Bieti romani naivi si mereu increzatori in cei pe care-i voteaza plini de speranta si dusi mereu de nas !

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  13 iulie 2016 13:29

  Trebuie ca tot psd-ul alde restul de hoti sa fie redusi, la alegerile parlamentare din noiembrie, la un procent neglijabil in parlamentul nou !

  raspunde comentariului
 • Orbul de orb se teme...

  13 iulie 2016 13:28

  Esti fraier, romanii sufera de orbul gainii nu PSD-istii

  raspunde comentariului
  • Mirela

   13 iulie 2016 14:25

   Nu-i rau deloc comentariul ! Cu mentiunea ca dl. Cristian Hagi e prea simpatic si sufletist si elegant ca sa fie facut `fraier` ! Nu, dansul e numai politicos si se framanta dansul in locul celor care ar trebui sa se framante pentru binele colectiv ! Dar, remarca dvs ca mai degraba noi, romnaii, cam avem orbul gainii este exceptionala si nu ma simt deloc insultata de dvs, ba chiar mi-o asum ! Da, domnule, m-ati caracterizat excelent si pe mine, desi nu agreez deloc PSD , nici acum si nici in trecut ! Daaaa` am o mentiune si o confesiune intima pe care vi-o fac ! ....Tineti-va tare ! ....Am scapat de orbu` gainilor ! Si eu si tatal meu reusise incepand cu dec 2014 ! Cum ? Pai cand a fost la o sfanta spovada la preotul romano-catoli, a indraznit sa-l intrebe `Parinte, care e sensul aparitiei pe lume a unei parasute politice ca Alina Gorghiu care, in fond, a fost recomandata de un Presdinte simpatic si harnic ..si acum ii sapa acestuia prstigiul si programul politic, pas cu pas mai abitir decat PSD-istii ...parinte, sunt indurerat pentur ca era ultima noastra speranta, Alina aceasta plina de nervi si de isterii si de lipsa de umnaitate este SUS, tare sus, parinte si risca sa compromita ultima noastra speranta, cea in dreapta politica .....!` Iar parintele prima data a ras putin, acolo, in confesional, il stia pe tatal meu ce sufletist si altruist este si ca merge la liturghie de zeci de ani si a perceput exact situatia si intrebarea..si apoi i-a raspuns `Ioane, aceasta faptura imunda e harazita si admisa de Dumnezeu ca sa ne destepte prin suferinta si meditatia profunda asupra faptului ca dezamagirea poate veni de oriunde si de la stanga si de la dreapta ! Iar dl. Johannis e limpede ca fost prea increzator recomandand-o ca sefa acolo !` Genial ! iar tatal meu, pe atunci in varsta de 98 de ani, si-a dat cu palma peste frunte si a zis `Pai da ! Abia acum incep sa inteleg si alte egoisme ale PNL-ului meu drag si lipsa lor de atasament fatza de cauza cetatenilor de rand ! Nu voi vota ca razbunare cu PSD dar de acum voi cere PNL-ului fapte si nu gargara, inainte de a le acorda votul meu !` Si prima oara cand a venit la mine la Brasov, mi-a relatat ...despre zburatul valului de pe ochi ! Oh, si am simtit ca ma destept si eu ! Da, asa e ! Am avut orbul gainilor, dar nu-l mai am ! Vreau fapte de la preferatii mei politici si abia pe urma mai vorbim despre acordarea votului meu ! Caci alta masura de atentionare si pedepsire democratica, n`am !

   raspunde comentariului
   • Mirela

    13 iulie 2016 14:43

    Oh, am uitat ceva important, ce i-a mai spus parintele romano-catolic tatalui meu, dar asta dupa Liturghie, in Sacristie `Si apoi, nu uita , Ioane, ca Lucifer ni se arata mult mai des ca femeie !!` Si a ras, dar trist si el .

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design