6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOmleta lui Che Nastase

Omleta lui Che Nastase

Agitatie mare pe la PSD la acest inceput de toamna. Sperand sa ramana un cui pe scaunul puterii actuale, Adrian Nastase il acuza de incalcarea Constitutiei pe Traian Basescu. Formatiunea sa politica insa nu prea il sustine. In disperarea sa, Nastase nici nu realizeaza ca prin propriul partid mai sunt membri cu capul pe umeri care nu sunt dispusi sa lase PSD sa se autodistruga printr-o actiune sinucigasa cum ar fi tentativa de suspendare a lui Basescu. In ciuda faptului ca stie sa cante la chitara, simpatia in partid fata de Nastase se afla in continua prabusire. In plus, multi n-au uitat cum vara trecuta Ion Iliescu impreuna cu Adrian Nastase calcau Constitutia in picioare, premierul fiind chemat la ordine de presedinte pentru a discuta tocmai situatia din partid. Discutia s-a finalizat prin trasarea unor indicatii clare despre ceea ce trebuia sa faca partidul in perioada electorala. Tot atunci, Ion Iliescu si-a rezervat fotoliul de lider PSD, dar vorba-ceea… nu-i pentru cine se pregateste. Asa s-ar explica si includerea lui Nastase pe lista “tradatorilor”, cum ii numeste Iliescu. Cel pe care se bazase nu a fost in stare sa-i asigure reinscaunarea anterior convenita si, mai mult, a trecut in tabara adversa tocmai cand nimeni nu se astepta la una ca asta din partea sa tocmai pentru ca se stia despre intelegerea de la Cotroceni.
Ce nu fac pesedistii pentru a schimba imaginea de partid construit pe structuri mafiote… Danseaza, joaca fotbal, ii canta sarac si cinstitului in stil karaoke “Love me tender”, joaca si ping-pong, pozeaza in manuitori destoinici ai corzilor de chitara… La serata dansanta organizata de tesedisti, ce a adus amintiri nostalgice fostului UTM-ist Ion Iliescu, tinerii utecisti ai partidului au adoptat camasa rosie si, ca fetis, portretul unui criminal: Che Guevara, transformat de KGB cu multi bani si enorma truda investite cu scopul manipularii tinerilor occidentali in perioada razboiului rece in modelul revolutionarului autentic care e dispus oricand sa moara pentru cauza sa dreapta. Dumnezeu sa-i odihneasca pe acei nevinovati pe care i-a torturat si asasinat! Insa tinerii utecisti de la serata dansanta nu stiau cine e individul si de fapt nici nu prea ii interesa. Ceea ce dovedeste ca “viitorul” PSD este plin de oameni fara cultura politica si extrem de usor de influentat. Masa de manevra a oricarui boss PSD.
In acest moment, atat Nastase, cat si Vacaroiu spera ca prin tot felul de chichite juridice sa impiedice inlocuirea lor de la conducerea Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului. Ba ambii mai si sustin cu mult tupeu ca n-ar impiedica in nici un fel indeplinirea promisiunilor electorale ale Aliantei. Ciudat cum sunt contrazisi de insusi actualul presedinte al PSD atunci cand vorbeste despre “necesitatea unei rupturi atat simbolice, cat si reale cu trecutul” si despre “innoire si curatenie”. Numai ca Geoana spune doar ca partidul sau a fost parte a unui sistem politic neperformant, dar nu recunoaste ca PSD a fost de fapt partidul-stat. Daca nu se ferea sa spuna adevarul pana la capat si i-ar fi cedat justitiei pe colegii sai care au incalcat legea, Geoana nu mai putea fi acuzat de populism si demagogie.
Ouale lui Nastase (de la Cornu) au avut de suferit mult in ultimul an. Intai au fost sparte de Traian Basescu, apoi batute bine de Mircea Geoana si usor condimentate de Dan Voiculescu, acum urmand sa-si gaseasca fireasca soarta in tigaia incinsa de Alianta. In curand, omleta va fi gata. Deoarece porecla lui Guevara, idolul tineretului pesedist, aleasa chiar de el, respectiv che, inseamna ba, oricine se pricepe la politica poate spune: Che Nastase, ai gresit rau! Acum e prea tarziu sa mai poata repara erorile. Soarta sa este pecetluita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă