Medicii Gobej și Bică n-au nici o șansă în fața lui Firea! E prea mult „de furat” | OPINIE

de Mircea Marian , 05 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:56, 05 septembrie 2017
Medicii Gobej și Bică n-au nici o șansă în fața lui Firea! E prea mult „de furat” | OPINIE

Știrea bună este că apar tot mai mulți medici dedicați, profesioniști care rămân în România pentru a salva pacienții români. Ionuț Gobej și Dorin Bică, neurochirurgii de la Colentina, nu sunt singuri.

Știrea rea este că sistemul – vorbesc de sistemul medical de stat – nu îi vrea. Le strică aranjamentele. Cum să accepți ca niște medici de elită să facă operații extrem de complexe și să nu ia nici un cadou? Patronii politici ai acestui sistem – doamna Firea, domnul Bodog, clica liberală care s-a îmbogățit pe banii pacienților – îi urăsc. Oameni ca Gobej și Bică nu se tem să vorbească pentru că, dacă sunt dați afară, au unde să plece. Din păcate, protestele lor se lovesc de un zid, pentru că miza este prea mare. În sistemul de sănătate s-au pompat, în 2016, peste 30 de miliarde de lei. Dacă suntem optimiști și apreciam că s-a sifonat doar un procent de 10% - eu cred că procentul este mult mai mare – ajungem la trei miliarde de lei care se împart între mogulii care controlează sistemul și protectorii lor politici. Bugetul Primăriei București – separat de cel al sectoarelor - pentru spitale și servicii de sănătate este de circa 95 de milioane de euro. Să tot furi de aici... Gobej și Bică nu au avut nici o șansă.

Să fiu clar: o mie de procurori dacă mai angajăm la DNA, nu vom opri corupția din sistemul de stat de sănătate. Nu oameni providențiali, plini de bune intenții – așa cum sunt Vlad Voiculescu, Gobej, Bica și alții ca ei – vor rezolva problemele uriașe din spitalele de stat. În paranteză fie spus, aștept cu groază momentul în care PSD se va apuca să construiască „spitale regionale”: costurile vor fi încărcate de șpăgi uriașe, iar la final vom avea va o uzină comunistă, ineficientă și prost concepută. Nu se va rezolva nimic pe termen scurt nici prin majorarea alocărilor de la buget. Sistemul este ciuruit, aruncăm banii în buzunarele politicienilor, iar pentru pacienți rămân niște rămășițe.

Mă întreb câți oameni mai trebuie să mai moară pentru a realiza că statul a eșuat (și) în administrarea sistemului de sănătate și trebuie găsite soluții private. Primul pas este spargerea monopolului CNAS: lăsați pacienții să decidă cine le administrează banii care le sunt luați, fie că vor, fie că nu, de către stat. Al doilea pas, mic, este privatizarea-pilot a unuia din cele peste 300 de spitale de stat. Mor oameni pe bandă rulantă în spitalele de stat, furturile nu se mai opresc, și noi trăim în iluzia că va veni un lider providențial și va face minuni. Nu se va întâmpla așa ceva. Repet: statul a eșuat, trebuie scos din sistem.

 

Comentarii

 • Tepus

  11 septembrie 2017 15:16

  DNA DE CE NU VREA, SA NE SCAPE DE DRAGNEA. CA BUGETUL A UCIS SI-A FURAT HOTEL TURRIS.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 septembrie 2017 13:41

  JUSTITIA SA RECUPEREZE HOTELUL TURRIS ! Nu este un ordin al meu, al unui postaci. Este dorinta poporului roman, ca institutia pe care o plateste, DNA=DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, sa instrumenteze urgent dosarul ,,HOTELUL TURRIS,, pe care pCJT= presedintele Consiliului Judetean Teleorman, LD= Liviu Dragnea, la furat in decembrie 2009, folosindu-se de sotia sa Bombonica. Abuzand de functia sa de pCJT, LD a trecut hotelul statului pe numele sotiei sale, ca ,,RESTITUIRE A FOSTEI PROPRIETATI A SOTIEI BOMBONICA,,- conform unei declaratii mincinoase de avere a lui LD. In realitate, Bombonica a ,,cumparat,, Hotelul Turris in dec. 2009, cu suma infima de 214.320 de lei, cand costa in realitate 110.770.151 de lei, conform evaluarii DGFPT=DIRECTIA GENERALA a FINANTELOR PUBLICE TELEORMAN. In 2011, DGFPT a impus-o pe sotia lui LD, Bombonica, proprietara prin furt a Hotelului Turris, sa plateasca statului 31,2 milioane de lei= aproximativ cu 7,5 milioane de euro, pentru evaziune fiscala. Suma reprezenta numai impozitul pe profitul hotelului, care nu a fost platit de ,,proprietara,, Bombonica. Familia Dragnea a refuzat sa plateasca impunerea. Ca urmare, in noiembrie 2011, ANAF a dat-o pe Bombonica in judecata la Tribunalul din Teleorman si dosarul a ajuns la ICCJ in 2012, unde a fost inregistrat cu numarul 6311-2-2012. Dar dosarul respectiv a fost blocat la PG de Nitu, unde sta blocat si in prezent. Din aceasta cauza, familia Dragnea nu a mai platit nimic din impunerea aceea de 31,2 milioane de lei. CEREM SA FiE READUS IN PROPRIETATEA STATULUI HOTELUL TURIS FURAT SI JUDECATI FOSTII SOTI DRAGNEA PENTRU TALHARIE BANDITEASCA. Nu te juca DNA cu vointa poporului, ca banditii n-au furat o gaina. AU FURAT UN HOTEL CU OPT ETAJE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 septembrie 2017 11:34

  PSD ESTE ANTINATIONAL SI PRORUS. De aceea, razboiul romano-roman, dezlantuit de Ion Iliescu, prin doua lovituri de stat criminale si sangeroase, nu inceteaza de 28 de ani. Majoritatea cetatenilor romani ne vrem, cum este si firesc, cu tara in UE, fiindca suntem latini. Ne vrem laolalta cu tarile EUROPEI, deoarece sunt civilizate si respecta legile si drepturile omului. De Rusia ne temem, fiindca este hulpava, ne-a inghitit Basarabia si Nordul Bucovinei si musca, de cateori poate, teritorii din tarile vecine. Datorita bogatiilor si a pozitiei geografice, tarii noastre nu i se va ingadui niciodata sa fie neutra si izolata. Si, dintre Europa si Rusia, este firesc sa ne lipim de Europa, unde suntem, in siguranta, langa fratii latini. Pesedistii si indeosebi liderii PSD-ului, incepand cu cei care l-au sprijinit pe Ion Iliesc si terminand cu cei din jurul lui Dragnea, au fost cu totii, chiar in mod fatis, prorusi si antioccidentali. De aici ni se trag toate necazurile. Fiindca ne spioneaza, pregatesc terenul si ajuta pe unde pot, cat pot, sa vina rusii, cum asteptam noi sa vina americanii sa ne elibereze. Aceasta este convingerea mea. Rusia a urat Romania mereu si PSD o serveste. De aceea PSD=FSN=PCR ne-a inecat de doua ori tara in sange, de aceea a distrus economia, de aceea a vandut industria pe spaga, de aceea ne tin de 28 de ani in pragul unui razboi civil. Fiindca Rusia ne vrea tara slabita. De aceea au jefuit Dragnea si Tariceanu tara, de aceea sunt sefi ai Camerelor Parlamentului Romaniei, de aceea ataca Justitia fara rusine si fara frica, FIINDCA PSD-ul SE SPRIJINA PE RUSI.

  raspunde comentariului
 • antonia

  07 septembrie 2017 17:41

  Astazi G.FIREA a anuntat numirea in functia de manager al Spitalului Colentina, a unui "liberal de frunte" - LAZA CALIN MIRCEA.Individul a facut praf Spitalul Judetean de Urgenta Deva, a fost numit in functie fara sa indeplineasca conditiile legale, de catre Mircea Molot, fost presedinte al Consiliului judetean Hunedoara sifost presedinte al organizatiei judetene PNL Hunedoara.Si atunci ca si acum acest MOLOT taia si spanzura, bucurandu-se de protectia lui Tariceanu, Rusanu si multi altii, acum a trecut la ALDE deoarece DNA-ul l-a ridicat in 2014 iar de atuinci si pana acum si-a tot facut de cap fara sa-i pese de ceva sau cineva.Acest personaj, Laza Calin Mircea nu este strain nici de cercurile de interese din jurul lui V. BLAGA, sotia lui. de profesie avocat, il consiliaza si-l apara pe ginerele lui V. BLAGA.Oare ce sa caute un inginer metalurg din judetul Hunedoara la conducerea unui spital din Bucuresti, in conditiile in care DNA-ul a rdidicat anul acesta documente privind activiatea infractionala a cestui individ si a apropiatilor sai?Asta sa fie "rezultatul" vizitei lui Tariceanu la Sarmizegetusa sau o fi "rezultatul" afacerilor derulate de firmele ginerelui lui V. BLAGA cu Spiatlul Judetean Deva?!Concluzia este ca banii murdari nu au culoare politica,si ca traim in aceste momente cele mai periculoase vremuri din 1989 incoace.

  raspunde comentariului
 • Mirela

  07 septembrie 2017 9:39

  Marele ideolog al PSd, tov. Firul de praf, se ascunde total cand e vorba de comentarii asupra haosului generat de PSD in politica si administratie ! Firul de praf se regaseste perfect doar cand e vorba de comentarii sovine si-sau denogratoare la adresa UE sau occidentului sau USA. Pai, ce sa mai zica bietul Fir de praf cand ies la lumina aproape zilnic dovezi ale jafului din banul public practicat de marii sai idoli, fruntasii PSD ?! Sa ne aducem aminte, mai draga, tov Fir de praf, de achizitia de vaporase a tovarasei tale de partid, Gabriela Vranceanu Firea Pandele, -incredintata DIRECT si la pret cel putin dublu fatza de cat achizitioneaza autoritatie lpublice din tariel vecine noua - unei familii din Voluntari numita...surprize-surprize, PANDELE !!! Tare, nu ?! Oprescu, idolul social democrat al tov. Fir de praf ascundea bani prin canapele ! Gabi Vranceanu probabil si-i tine in chiloti ! Tu, Firuel de praf, ce mai faci ?! Si ce mai zici, ma, PSd-istule de jaful asta PSd-ist ?!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 septembrie 2017 23:54

  TREZITI-VA ROMANI ! Dragnea creeaza ARMATA PSD, paralela si total independenta de ARMATA NATIONALA, pentru ocuparea militara a ROMANIEI de catre partidul lui Ion Iliescu. Nu este o gluma aceasta atentionare disperata pe care o fac. Carmuitorii pesedisti au anuntat public, ca vor crea O ARMATA DE VOLUNTARI, CARE VA EXECUTA NUMAI ACTIUNI ORDONATE DE PREFECTII DE JUDETE. Am sa prescurtez cu APSD=ARMATA PSD. Guvernantii lui Dragnea si Tariceanu au dat urmatoarele lamuriri 1. Ca noua armata se va numi GARDA CIVILA 2. Ca GC=GARDA CIVILA, va fi constituita numai din voluntari 3. Ca voluntarii din GC vor fi militari, cu grade si cu livrete militare 4. Ca militarii din GC vor executa numai ordinele emise de prefecti 5. Ca militarii din GC vor fi folositi in cazuri de calamitati incendii mari, inundatii mari, alunecari de teren deosebite, cutremure mari cu consecinte deosebite 6. Ca militarii din GC vor primi salarii. Dar si un copil stie ca prefectii sunt toti din PSD si din ALDE si, ca urmare, GC urmeaza sa execute numai ordine emise de PSD. Rezulta,in mod f. clar, ca GARDA CIVILA este, de fapt, ARMATA PSD, ca GC=APSD, fiindca si voluntarii, care se vor inscrie in GC, vor fi recrutati, marea lor majoritate, dintre membrii si simpatizantii PSD. Pai, isi inchipuie cineva, ca vom mai putea organiza macar un protest de strada, sau ca va mai putea fi scos de la guvernare PSD, dupa ce APSD va ocupa toate judetele, toata tara ? PSD, singur, va carmui tara dupa bunul plac. Si va chema rusii ! TREZITI-VA ROMANI SI NU-I PERMITETI LUI DRAGNEA SA INFIINTEZE ARMATA PSD. Trebuie sa avem numai o singura armata- ARMATA NATIONALA si orice militar se supune numai COMANDANTULUI ARMATEI NATIONALE si ordinile sunt emise numai de MARELE STAT MAJOR AL ROMANIEI. Sa reintroduca MSM serviciul militar obligatoriu si sa organizeze si GARZI JUDETENE supuse MSM, pentru interventii in cazuri de calamitati. Numai MSM poate emite ordine.

  raspunde comentariului
 • Mesterul

  06 septembrie 2017 13:10

  PT. MEDICII RESPECTIVI TOATA STIMA SI RESPECTUL DAR LAUDA PT. VOICULESCU MI SE PARE O NERUSINAREA ACEST MINISTRU ESTE IMPLICAT IN MAFIA MEDICAMENTELOR DOMNULE MAREAN NU INCERCATI MANIPULAREA CA VA FACETI DE RAS.

  raspunde comentariului
 • E previzibil

  05 septembrie 2017 19:03

  Mafia vrea sa hotarasca ea cine sa moara si cine nu, pentru a-si mari averile cu banii asigurasiguratilor.

  raspunde comentariului
 • antonia

  05 septembrie 2017 18:52

  In judetul Hunedoara, pe langa firmele PSD-ului, cele mai mari tunuri le dau firmele lui G. FALCA si a lui I.RUDEANU-ginerele lui V. BLAGA!De ani de zile sunt aduse probe despre faptele grave de coruptie din sistemul sanitar la nivelul judetului si nu s-a intamplat nimic!Cat timp au fost liberalii la putere au batut palma si nu s-au deranjat deloc, acum PSD gireaza in continuare afacerile nelegale ale celor amintiti, orice incercare de a opri jaful din banii ce revin sistemului sanitar, a fost sortita esecului.

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  05 septembrie 2017 16:04

  D-le Paul! Poporul a ales hotii la guvern.Daca vor fi alegeri tot hotii ies in frunte. Numai o revolutie sau un cutrumur le va misca. Cat timp sunt vaci de muls PSDistii vor fi laptari!

  raspunde comentariului
 • Paul

  05 septembrie 2017 14:08

  A vrut Basescu sa faca asa ceva in 2012! ce s-a intamplat? PSD - istii au fost scosi in strada si au rasturnat guvernul.

  raspunde comentariului
  • Mesterul

   06 septembrie 2017 13:04

   DOMNULE PAUL CIND AU FOST PSD -ISTI IN STRADA ? POTI MINTI ORCE DAR SA MANIPULEZI IN ACEST HAL MI SE PARE NERUSINARE. BASESCU ESTE CEL CARE LE-A ZIS MEDICILOR CA DACA NU VA CONVINE SALARIILE PLECATI IN STRINATATE CHIAR NU ITI ESTE RUSINE

   raspunde comentariului
   • Mirela

    07 septembrie 2017 9:55

    Sa stiti ca, si daca cumva sunteti fan al ideilor de stanga- si poate in particular al PSD- , dupa cum si eu recunosc ca sunt fana a ideilor de dreapta - in lipsa unei miscari de extrema dreapta puternice - dar nu mai sunt fana a PNL - deci, trebuie sa va dau dreptate ! Comentariul dvs, desi scurt si indignat, este bun si veti tot dreptul sa remarcati TOTALA ineficienta a administratiilor TUTUROR partidelor de dupa 1989 , inclusiv ESECUL tuturor partidelor in politica lor asupra sistemului public de sanatate . Dar, pentru credibilitate totala in fatza cititorilor, n-ar fi rau sa recunoasteti si haosul creat de PSD care nu a identificat corect si sustenabil resursele maririi salariilor tuturor bugetarilor. Caci, bugetarii merita din plin salarii MULT mai mari chiar decat promite PSD. Dar pentru ca sa nu se ajunga in situatii precum cea de la MAPN, ar fi fost bine sa fi relansat industria nationala si in general activitatea econimica, pentru ca sa avem resusele financiare ale unor salarii mai bune, pe termen lung. Orice tara si orice stat civilizat se supune unui Dumnezeu al acestei lumi - ma refer, deci , nu la lumea de dincolo de viata ! Si acest Dumnezeu este Bilantul Finaciar-Contabil !!!! Fara intrari, n-ai cum avea iesiri viabile si pe termen lung ! O dovedeste din plin si situatia generala de dupa 1989, faptu lca fruntasii partidelor au fost principali distrugatori ai industriei si agriculturii si in general economiei nationale ! Si, amu` PSd-u` compromite statul roman pe care il fac sa se indatoreze mereu si mereu de la banci straine ..pentru ca el, PSD-u` , sa reziste la promisiunile electorale ! Pai, dragi tovarasi, aiasta-i treaba ?! Dam salarii din imprumuturi externe ?! Nu suntem capabili sa relansam industria si productia si sa atragem inapoi cele peste 4 milioane de romani FUGITI in strainatate cat au vazut cu ochii ?!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design