20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialÎndrăznește să crezi în Science Fiction! │OPINIE

Îndrăznește să crezi în Science Fiction! │OPINIE

Joi, pe înserat, la patru zile după alegerile care au dat PSD-ului cel mai mare scor din ‘90 încoace, Liviu Dragnea a susținut prima conferință de presă în calitate de învingător. Cu această ocazie, omul cu cele mai mari șanse să conducă viitorul guvern, fie și din umbră, ne-a explicat ce ne aș­teaptă în următorii patru ani.

Pe scurt, în România lui Dragnea vor curge numai lapte și miere.

Mai pe larg citiți astăzi în paginile ziarului nostru toate pomenile promise de urmașii lui Nea Nicu. Pe lângă fostul dictator, care abia dacă ne-ar fi dat câte o sută de lei vechi în decembrie ’89, pesediștii sunt mai generoși ca Moș Crăciun.

Pentru început, calendarul de guvernare se întinde până în toamna lui 2017.

De la 1 ianuarie, crește salariul minim, se elimină contribuțiile de sănătate la pensii, se ieftinesc medicamentele, cresc bursele studențești. Și tot de la 1 ianuarie, intră în vigoare legea eliminării celor 102 taxe. O știți, cea cunoscută sub numele de Legea Dragnea, care a fost întoarsă de președinte în Parlament, dar se va întoarce mai mult ca sigur în aceeași formă la promulgare.

De la 1 martie, crește și pensia minimă, se reduc impozitul pe profit la microîntreprinderi și TVA la vânzarea de locuințe și publicitate.

De la 1 aprilie (fix de ziua păcălelilor), se dă transport gratuit pentru studenți și se cumpără ambulanțe la sate.

Pe 1 mai, începe programul de împădurire și nu știu ce program de start-up.

Pe 1 iunie (Ziua copilului), se face selecția de oferte pentru „jucăriile“ Armatei Române, gen avioane, fregate, corvete, blindate. Și tot de la 1 iunie se vor subvenționa tomatele. N-am înțeles de ce nu și castraveții, poate din cauza culorii.

Pe 1 septembrie, se dă verde și la licitația pentru 20 de aeronave la Tarom. Nu de alta, dar dacă tot n-avem autostrăzi, măcar să avem cu ce zbura.

Ah, am uitat ceva. Reducerea TVA și a accizei pe carburanți se amână pentru 2018. Doar nu poate face nici Dragnea tot odată!

Ce-a uitat întâiul povestitor al țării să spună, la final, e formula cu care se încheie de obicei basmele: “Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa“. Pentru că România science-fiction pe care ne-o promite n-are nicio legătură cu România reală în care trăim cu toții.

Să luăm, de pildă, județul Teleorman. Cel pe care Dragnea îl controlează, de 20 de ani, cu mână de fier.

Potrivit statisticilor, este unul dintre cele mai sărace județe din țară. Locul întâi la șomaj, cu o rată de 11,8%, de aproape trei ori mai mare decât media națională. În top 3 la ajutoare sociale pentru venit minim garantat, pentru susținerea familiei sau pentru încălzire. Dar și pe locul 2 la fraude cu aceleași ajutoare sociale. Carevasăzică, România lui Dragnea înseamnă nu doar sărăcie, ci și hoție!

Așa s-o fi explicând, în schimb, de ce Teleormanul a ieșit fruntaș la prezența la vot. Că, de, vorba unui mare scriitor SF: „There is no such thing as a free lunch“!

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă