10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialIar nu ne vindem ţara, o păstrăm să o furăm | OPINIE

Iar nu ne vindem ţara, o păstrăm să o furăm | OPINIE

Îl văd pe Victor Viorel vorbind că  vor unii să ne vândă ţara. Adică tocmai el, cel care le-a dat câteva sute de milioane de euro unor cazaci ce exploatează o resursă importantă a României, printr-o firmă privatizată dubios de un liberal, pe vremea Guvernului Năstase. Păi, dacă nici asta nu e vânzare de ţară ca la carte, măi Duhul Minciunii, nici nu ştiu ce exemplu mai clar putem găsi. Așa înfrățire între partide și guvernări am mai văzut doar pe vremea USL.

Rămânând în același domeniu, petrolier, țin să le readuc aminte celor care vorbesc despre îngenuncherea țării față de interesele străine că marea companie Petrom a fost privatizată în 2004 de premierul Adrian Năstase, mentorul întru toate al lui Victor Viorel. Condițiile în care a fost parafată afacerea sunt păguboase pentru statul român, spun specialiștii. O intra asta la vânzarea de țară, n-o intra?

Desigur, când le-a promis turcilor că le face o moschee în București pe un teren dat din patrimoniul statului român, Victor Viorel n-a avut nicio problemă de conștiință. Vindea doar o bucată mică de țară, în centrul Capitalei, deci nu se pune.

Sloganul ăsta cu „Nu ne vindem țara!“ îşi are rădăcina în profunzimea şi meandrele tezelor iliesciene din vremea FSN. Aceea a fost și perioada în care s-a furat de s-a rupt, perioada în care marile fabrici și uzine au fost puse pe butuci sau vândute ca fier vechi. Masochiști, cei care plâng după ele îi votează în continuare pe cei care le-au prăduit. 

După douăzeci şi ceva de ani, tineretul de stânga s-a întors la bază, cu apucături de autobază. Ca marca pe scrisoare li s-a alipit și bătrânetul hârşit în rele şi afaceri dubioase. Membru de vază: Călin Anton, liberal cum se recomandă.

Pe de altă parte, prostia asta cu „Nu ne vindem ţara!“ are câteva probleme de logică. Păi, cine ar vrea să pună mâna pe o ţară fără industrie, cu agricultura căpuşată de câţiva șmecherași, fără spitale şi şcoli, o ţară în care trăiesc violatorii din Vaslui, educatoarele care bat copiii la Constanţa, ministrul care ascunde tablouri în cimitir şi tot aşa? Am uitat de beţivii şi asistaţii social din toată ţara. Cred că e bătaie mare în toată lumea pe toate astea. Tot ce-şi pot dori marile puteri europene şi americanii e să profite de averile imense ale românilor. 

O să-mi spuneți că văd doar partea neagră a lucrurilor, că în țara asta mai sunt și oameni de calitate. Îi văd și pe ei, dar îi văd plecând spre alte zări mai bune, ori îi văd marginalizați de ăștia care ne tot salvează de noi de atâta vreme.

În schimb, dacă rămân ai noștri, adică ai lor, o să fie rai. Raiul hoților ca și până acum. 

Din dosarul „Turceni Rovinari“ am reținut declarația unui martor care spunea că, în firma lui Șova, din care se adăpa și Ponta, toți se rugau să-i meargă bine șefului ca să-și ia și ei salariile și toată lumea știa că banii se întorc la partid. Probabil că și la firma Alinei Gorghiu, care avea contracte cu aceeași companie de stat muribundă, angajații spuneau la fel.

Probabil că Victor Viorel crede sincer că era mai bine să umblăm în continuare cu Dacia 1300 în loc să privatizăm uzina de la Mioveni. În 1999, pe vremea când premier era Radu Vasile și țara luase o pauză de PSD, Renault a preluat Dacia și acum ne mândrim că suntem în topul european al vânzărilor de autoturisme. Dacă nu se întâmpla acest lucru, astăzi am fi admirat scheletul unei fabrici jefuite de politicieni, români de-ai noștri, după modelul Oltchim. Aici chiar înțeleg regretele lui Victor, ale lui Liviu sau ale lui Călin. 

Așadar, stați liniștiți, nimeni nu o să poată fura mai mult din țara asta precum cei care strigă acum „Hoții“.

De fapt, spaima lor e că se vor trezi oamenii și îi vor vota pe unii care ar putea încerca să oprească hoția. 

 

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă