Guvernarea Tudose, în 10 declarații contradictorii | OPINIE

de Razvan Chiruta , 25 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:11, 25 septembrie 2017
Guvernarea Tudose, în 10 declarații contradictorii | OPINIE

„Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 1 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit și va avea 2 sau 3 trepte de impozitare“ – programul de guvernare al Cabinetului condus de Mihai Tudose. Treptele de impozitare vor fi de 1%, 2% și 3% pe cifra de afaceri – ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, 29 iunie 2017.

„Am reiterat din nou foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predicti­bili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal (…). Acesta era ca o coasă“, nu puteai să alegi firele pe care le tai, fiind afectate şi firmele care plătesc corect impozit pe profit – premierul Mihai Tudose, 17 iulie 2017.

„[Taxa de solidaritate] va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mul­ţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani“ – Mihai Tudose, 17 iulie 2017.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem (taxa de solidaritate – n.m.) la discutate și uitate. Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație“ – prim-ministrul Mihai Tudose, 25 iulie 2017.

„La benzina fără plumb, acciza ur­mează să crească de la 2.151,13 lei/tonă, respectiv 1.656,36 lei/1.000 litri la 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/1.000 litri. La motorină, acciza urmează să crească de la 1.796,53 lei/tonă, respectiv 1.518,04 lei/1.000 litri la 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1.000 litri“ – nota de fundamentare a actului prin care s-a stabilit creșterea accizelor la combustibil, în medie, cu 45 de bani pe litru, 9 august 2017.

„Eu nu știu de unde tot scoateți lucrul acesta. Spuneți-mi și mie cine v-a spus dumneavoastră?... Nu, ele vor rămâne pe modelul actual, toate taxele de genul acesta – CAS, CASS – vor fi plătite de angajator“ – Mihai Tudose, 25 iulie 2017.

„În momentul în care contribuțiile sunt transferate la nivelul angajatorului și se reduc automat contribuțiile la nivelul de 35%, față de ce se plătește astăzi, ponderea va fi de 2,9 ori mai mare pentru contribuțiile vechi. Angajatul le plătește la bugetul de stat. (…) După ce se va rezolva această măsură legislativă, va fi introdusă și o măsură tranzitorie, care va obliga angajatorul, chiar și pe cel din mediul privat, să mențină un nivel al salariului brut“ – Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, 19 septembrie 2017.

„Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului“ – Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, 29 iunie 2017.

„S-a produs o eroare pentru care îmi cer scuze. Nu am declarat că voi susţine desfiinţarea Pilonului II de pensii. Nici nu am în intenţie să fac acest lucru“ – Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, 29 iunie 2017.

„Nu desființează nimeni Pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingiuim, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament“ – premierul Mihai Tudose, 7 septembrie 2017.  


Urmăreşte-l pe jurnalistul Răzvan Chiruţă şi pe reţelele sociale

Comentarii

 • Lorica

  27 septembrie 2017 6:08

  Din disperare,am cerut ajutor,stiti de la cine? Tocmai ii explicam ca,nu numai nu sunt lasata sa dorm in propia casa,dar ca aproape peste tot este acel"zgomot de innebunit vecinii si ca doar in 2-3 locuri din casa am liniste,unul fiind scaunul de la clculator.Insa nu dupa mult timp,coincidenta sau nu,am avut mirarea sa constat ca nici pe scaun nu am liniste.Deci transmiterea funcioneaza,fara prea multa analiza a continutului, plingerea este trimisa reclamatului. Acum inteleg, de ce nu mi s-a "regasit o anumita plingere.

  raspunde comentariului
 • Lorica

  27 septembrie 2017 1:09

  Nu a cerut nimeni pedepse draconice.Tare as vrea sa vad pe cineva, care,dupa ce e chinuit citiva ani de nesomn,sa-l vad atunci,ce va spune ? De cind la conducerea Parllamentului sunt 2 fosti repetenti,legile nu sunt respectate si telul acestora,este sa transforme Romania intr-o tara de repetenti.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  26 septembrie 2017 16:12

  Pedepsele draconice nu reduc criminalitatea. Ele sunt doar o dovada de cruzime si ne-civilizatie. Coreea de sud le aplica caci este o colonie a SUA dar Japonia nu le aplica si are mult mai putini criminali. Prin Europa s-au scris romane impotriva pedepselor draconice care se aplicau si in Europa in feudalism. Toti ati citit "Mizerabilii" de Victor Hugo si nimeni n-a ramas cu vre-o urma de simpatie pentru inspectorul Javert care incerca sa aplice legea pe atunci ne-dreapta ci pe toti v-a impresionat bunatatea si destinul tragic ale lui Jean Valjean, un hot, si Fantine, o prostituata.

  raspunde comentariului
 • Lorica

  26 septembrie 2017 2:31

  Si in aceasta noapte,ca in ultimii ani, cele 4 boxe ale vecinilor de deasupra, cu " zgomote pentru innebunit vecinii",sunt in functiune pe balcon zdrangane chitara electrica !Cum sa dormi ! ? Daca nu sunteti in stare sa conduceti,dati-va demisia,domnule Prim -Ministru.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  26 septembrie 2017 1:13

  Impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate sunt impuse de UE si Romania trebue sa le aplice daca vrea sa ramana in UE. Mai multe tari Europene nu doar Romania au cerut bani de la UE pentru ajutorarea saracilor. UE a raspuns. "Voi aveti pe teritoriul vostru companii straine care au venit acolo pentru ca nu platesc aprope de loc impozit. Daca si Germania ar permite asta si guvernul German ar fi falit. Si taxa de solidaritate este necesara caci Germania nu va mai accepta sa finanteze tari sarace ca Grecia cu armatori putrezi de bogati si ne-impozitati."

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  25 septembrie 2017 14:48

  In timpul lui Ceausescu era criza de apa calda.Ca o consecinta avem politicieni care erau nespalati timp de ani de zile.

  raspunde comentariului
 • Ali Baba

  25 septembrie 2017 8:26

  .. guvern de hoți..

  raspunde comentariului
 • LIMONADA

  25 septembrie 2017 8:19

  A unsprezecea contradictie...PENALII SI DOCTORANZII COPY-PASTE POT CONDUCE ROMANIA ....

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design