Fulgerul | OPINIE

de Grigore Cartianu , 06 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 10:34, 06 noiembrie 2017
Fulgerul | OPINIE

Mergeam să săpăm via la Bâltișoara, sub munte. Aveam de mers 8 kilometri pe jos, cu sapa în spate și cu traista de mâncare agățată de umăr. Mama, frate-miu, o soră și eu, mezinul. Eram o sfârlează slăbănoagă, de vreo 7 ani.

Încă nu se luminase de ziuă, plecaserăm pe la cântatul cocoșului, ca să ajungem devreme, să nu pierdem orele bune de prășit – pe rouă și pe răcoare, înainte de a dogori soarele prea tare. Pășeam mecanic, cu ochii mai mult închiși, încercând să recuperăm din somnul care ne fusese retezat de vocea hotărâtă a mamei, până-n ora cinci: „Scularea, puturoșilor! Hai, că acuși e soarele sus!“.

După câțiva kilometri, nori negri s-au lăsat peste câmp, coborând amenințător asupra noastră. Tunete, fulgere, sfârșitul lumii. M-a cuprins spaima: dacă ne trăsnește?! Știam de la bătrânii de pe uliță că fierul atrage trăsnetul, iar noi aveam sapele în spate...

Când a început să plouă, tabloul a devenit apocaliptic. Din cer cobora un fluviu care amenința să ne înece cu totul. Nu mai mergeam, ci alergam, sperând să ieșim din ochiul ciclonului. Dar parcă ne îndreptam direct spre iad.

În smoala întunericului, distingeam tot mai greu siluetele mamei și fraților mai mari, iar firul cărării, peste câmp, îl pierdusem de mult. Alergam din instinct, într-o direcție care avea o singură țintă: muntele.

Mi-am simțit sfârșitul când, pășind frenetic pe întuneric, am nimerit într-o groapă plină cu apă. M-am prăbușit și am simțit că mă înec, nu aveam niciun punct de sprijin, iar tunetele continuau să izbească din cer. M-am agățat de niște smocuri de iarbă și am ieșit din gâldan, dar nu știam încotro s-o iau. Siluetele alor mei dispăruseră în noapte, gonind spre munte, mereu spre munte. Orice tentativă de a striga era zădărnicită de zgomotul furios al tunetelor.

Spaima de a mă pierde în pustietatea aceea întunecată, bântuită de lupi legendari și biciuită de trăsnete, mi-a arătat chipul înfricoșător al disperării, iar disperarea mi-a dat putere. Am alergat ca nebunul înainte, tot înainte, să-i prind din urmă pe ai mei. Încercam să-mi ascut auzul pentru a surprinde în noapte o vorbă, o șoaptă, un strigăt, un fâșâit. Dar auzeam doar tunetele nemiloase.

Și atunci s-a produs miracolul: un fulger uluitor, cum nu mai văzusem până atunci și cum n-aveam să mai văd vreodată, a luminat câmpul pentru câteva clipe, iar eu am distins clar siluetele alor mei, alergând în noapte, ca niște fantome, cu sapele la spinare.

Atât îmi trebuia: direcția. Am gonit cu o viteză supraomenească, știind că de-acum nu-i mai pot pierde. I-am ajuns din urmă și am continuat să alerg alături de ei, însoțit de o nouă teamă: să nu afle că m-am pierdut pentru o vreme. Dar curând mi-am dat seama că nici nu bănuiau ce mi se întâmplase.

Cerul continua să bombardeze pământul cu tunete asurzitoare. Soră-mea a zis că o doare piciorul, pesemne și-l scrântise. Am profitat de moment și, mânat de o slăbiciune de copil de 7 ani, i-am zis mamei: „Hai să ne întoarcem acasă! Mergem mâine să săpăm via“. A fost prima oară când s-a oprit din galop. Nu i-am văzut chipul, dar i-am auzit glasul tăios, în noapte: „Să mergem înapoi? După tot ce-am pătimit, să mergem înapoi? Ține minte cât oi trăi: niciodată să nu te întorci din drum! După furtună va ieși și soarele“. Și a adăugat: „Mergem să săpăm via“.

După vreo juma’ de oră, norii s-au risipit, câmpul s-a luminat, iar soarele a scos capul, curajos, de după dealuri. Tocmai intram în Bâltișoara. Am mers și am săpat via, iar spre seară ne-am întors la Brădiceni. Peste câmp am încercat să disting gâldanul în care mă scufundasem în zori, dar peisajul nu mai semăna deloc. Un soare blajin ne însoțea la asfințit, purtându-ne pașii spre casă.

Eram mulțumiți: săpaserăm via. Dar în mintea mea de copil răsunau atunci, cum răsună și acum, peste ani, cuvintele mamei în urgia dimineții: „Niciodată să nu te întorci din drum! După furtună va ieși și soarele“.

A fost, probabil, cel mai prețios sfat pe care l-am primit în viață.

Comentarii

 • Costin Stefan

  17 noiembrie 2017 20:11

  ZIARUL ,,ROMANIA LIBERA,, S-A FLESCAIT. SE SIMTE LIPSA JURNALISTILOR PATRIOTI, CARE AU PLECAT SAU AU FOST IZGONITI FIINDCA AU ADUS LA LUMINA ZILEI JAFURILE DIRIJATE DE SECURIME PRIN INSTRUMENTUL PSD. JAFURI NEINTRERUPTE SI LOVITURI DE STAT EXECUTATE DE ELEMENTE TRADATOARE, PUCISTE SI ANTIROMANESTI DIN PSD. ESTE IN DESFASURARE SI IN MOMENTUL DE FATA O LOVITURA DE STAT INCEPUTA DE PSD IMEDIAT DUPA ALEGERILE DIN 11 DEC. 2016, CARE VIZEAZA PUNEREA JUSTITIEI SUB CONTROLUL PSD SI OCUPAREA POSTURILOR DE DECIZIE NUMAI DE OAMENII PSD. OPERATIILE SUNT CONDUSE DE DRAGNEA SI TARICEANU, CARE SUNT PE CALE SA DEA FOC TARII, CA SA SCAPE EI DOI DE INCHISOARE SI ION ILIESCU. ASTAZI CINEVA VREA SA DISTRUGA ZIARUL ,,ROMANIA LIBERA,, CARE A DEVENIT UN PORT-DRAPEL AL ROMANIEI, FIIND CEL MAI VECHI SI CEL MAI DORIT SI CAUTAT DE ROMANI. DORIM DIN TOT SUFLETUL CA JURNALISTII PLECATI, IN FRUNTE CU BATAIOSUL ORCAN, SA SE INTOARCA LA POSTURILE LOR, SI SA CONTINUIE LUPTA.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 noiembrie 2017 9:31

  INTREBARI PT. DNA, PARCHETUL GENERAL SI SRI. Se impun urmatoarele intrebari 1. De ce nu a fost arestat pana in prezent infractorul Dragnea, pt. ca a furat Hotelul Turris, in 2009, cu ajutorul sotiei sale Bombonica si srijinit probabil de consilierul sau juridic si director executiv, Carmen Dan ? Si de ce statul nu a recuperat respectivul hotel ? 2. De ce nu a fost deblocat dosarul 6311-2-2012, tinut cu NUP de Nitu la Parchetul General pentru ca Dragnea sa nu plateasca impunerea de catre ANAF a 31 milioane de dolari, evaziune fiscala pt. neplata impozitelor si taxelor la Hotelul Turris ? De ce este impiedicat ICCJ si acum sa judece respectivul dosar ? 3. De ce autoritatile au permis sotilor Dragnea sa fure Hotelul Turris si apoi sa-l vanda ? 4. De ce au fost musamalizate, pana in prezent, paguba de 110 milioane de lei- valoarea reala a hotelului, in 2009, cand a fost furat, si 31 milioane de lei- valoarea evaziunii, impusa de ANAF pt. neplata de impozite si taxe de catre Bombonica la hotelul Turris ? Intreaga tara stie, din presa si de pe net, ca LIVIU DRAGNEA, abuzand de functia de presedinte al C.J.Teleorman , a furat HOTELUL TURRIS din Turnu Magurele, in 2009, folosindu-se de fosta sa sotie. Bombonica a platit o suma modica de 114 mii de lei, cand hotelul valora in realitate 110 milioane de lei, adica de o mie de ori mai mult. In 2011 a existat probabil un razboi intre FINANTE si Consiliul Judetean, la Alexandria, unde Carmen Dan a fost consilier juridic si director executiv, in cadrul CJT, a lui Dragnea, din 2002 pana in 2012. Si, ca sa-i scape de puscarie pe sotii Dragnea, care furasera un hotel de 8 etaje, s-a inscenat un aranjament de retrocedare ilegala ca hotelul nu a fost cumparat cu 114 mii de lei de Bombonica, ci i-a fost retrocedat. Cred ca Dragnea a beneficiat de sprijinul angajatei sale, Carmen Dan, la toate marile ilegalitati savarsite de presedintele CJT in perioada 2002-2012, ca nu degeaba si-a adus-o Dragnea de la Videle la Alexandria. Astfel, Finantele a lasat-o pe Bombonica sa ramana proprietara pe Hotelul Turris. Dar a impus-o sa plateasca statului 31 milioane de lei, in 2011, ca evaziune fiscala, fiinca Bombonica nu platise impozitele si taxele cuvenite pana in 2011 pentru hotel. Dragnea a vandut apoi Hotelul Turris, pe bani grei, unei doamne care administra chiar respectivul hotel. Sotii Dragnea au ramas cu milioanele incasate pe hotel, si nici impunerea de 31 milioane de dolari, echivelenta cu 7,5 milioane de euro, nu au mai platit-o, din cauza ca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu cu NUP la Parchetul General, unde e blocat si in prezent.

  raspunde comentariului
 • constantin bostan

  13 noiembrie 2017 5:28

  Excelent d-le Grigore Cartianu ! Felicitari !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 noiembrie 2017 15:08

  CEREM ARESTAREA INFRACTORILOR DRAGNEA SI TARICEANU, pentru mare coruptie si actiuni antistatale neintrerupte. In momentul de fata, cand sindicatele chiama oamenii in strada, pentru a impiedica pucistii PSD sa schimbe legile Justitiei si Codul Fiscal, cerem ca DNA sa inceapa anchetarea lui LIVIU DRAGNEA in Dosarul TURRIS si anchetarea lui C. P. TARICEANU in Dosarul STERLING. Dragnea, uzand de calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a cumparat Hotelul Turris, in 2009, pe numele sotiei sale, cu numai 214.000 de lei, cand costa 110 milioane de lei. Si mai are de platit statului 31 milioane de lei, aprox. 7,5 milioane de euro, pt evaziunea fiscala precizata in dosarul penal 3611-2-2012, care a fost blocat cu NUP, de catre NITU, la Parchetul General. Tariceanu, in calitate de premier, a concesionat firmei canadiene Sterling Resources, fara licitatie, prin H.G. nr.1446 si ANEXA 11 secreta, din 12 noiembrie 2008, inlocuind contractul semnat de fostul Guvern Stolojan, care ar fi dat Romaniei dreptul sa beneficieze de 51 procente in faza de exploatare, doar cu dreptul sa primim 6 la suta pana la 12 la suta redevente la finele fiecarui an pentru petrolul si gazele extrase de firma Sterling din zona Insulei Serpilor. Modificarea contractului Stolojan, prin ANEXA 11, s-a facut hoteste, in ultimile zile de mandat ale premierului Tariceanu, cu prejudicii probabil de sute de milioane de euro pentru tara noastra. Ceea ce miroase a hotie la nivel inalt, garnisita cu spaga uriasa.

  raspunde comentariului
  • constantin bostan

   13 noiembrie 2017 5:33

   Romanii adevarati sant alaturi de dv si va impartasesc opiniile !

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 noiembrie 2017 15:08

  CEREM ARESTAREA INFRACTORILOR DRAGNEA SI TARICEANU, pentru mare coruptie si actiuni antistatale neintrerupte. In momentul de fata, cand sindicatele chiama oamenii in strada, pentru a impiedica pucistii PSD sa schimbe legile Justitiei si Codul Fiscal, cerem ca DNA sa inceapa anchetarea lui LIVIU DRAGNEA in Dosarul TURRIS si anchetarea lui C. P. TARICEANU in Dosarul STERLING. Dragnea, uzand de calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a cumparat Hotelul Turris, in 2009, pe numele sotiei sale, cu numai 214.000 de lei, cand costa 110 milioane de lei. Si mai are de platit statului 31 milioane de lei, aprox. 7,5 milioane de euro, pt evaziunea fiscala precizata in dosarul penal 3611-2-2012, care a fost blocat cu NUP, de catre NITU, la Parchetul General. Tariceanu, in calitate de premier, a concesionat firmei canadiene Sterling Resources, fara licitatie, prin H.G. nr.1446 si ANEXA 11 secreta, din 12 noiembrie 2008, inlocuind contractul semnat de fostul Guvern Stolojan, care ar fi dat Romaniei dreptul sa beneficieze de 51 procente in faza de exploatare, doar cu dreptul sa primim 6 la suta pana la 12 la suta redevente la finele fiecarui an pentru petrolul si gazele extrase de firma Sterling din zona Insulei Serpilor. Modificarea contractului Stolojan, prin ANEXA 11, s-a facut hoteste, in ultimile zile de mandat ale premierului Tariceanu, cu prejudicii probabil de sute de milioane de euro pentru tara noastra. Ceea ce miroase a hotie la nivel inalt, garnisita cu spaga uriasa.

  raspunde comentariului
 • george

  07 noiembrie 2017 18:49

  Daca tara asta nu ar fi plina de prosti precum Soveja asta,cei care ne conduc,nu ar mai avea cui sa se adreseze si ar schimba macazul,asa insa constatam ca le reusesc mai toate ticalosiile....Concluzia ar fi ca pe un teren asa de manos de prostie,se gasesc oricand ticalosi care sa profite de roade. .

  raspunde comentariului
 • @ Gica Soveja · Castelvetro di Modena

  07 noiembrie 2017 16:29

  Nu te dezminti, ai ramas acelasi om plin de rautate, care posteaza cu venin si vulgaritate!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 noiembrie 2017 15:05

  UN ACT DE SUBMINARE A ECONOMIEI NATIONALE a fost savarsit hoteste de C.P.Tariceanu pe 12 noiembrie 2008, in ultimele zile ale mandatului sau de premier. ROMANIA avea un contract cu firma canadiana STERLING, incheiat de guvernul Stolojan, in care firma respectiva se angajase SA EXPLOREZE un platou maritim romanesc din zona Insulei Serpilor, pe proprie cheltuiala, urmand ca in faza de EXPLOATARE sa beneficiem de 51 din petrolul si gazele extrase. Pe 12 noiembrie 2008, in ultimile zile de mandat, premierul Tariceanu a semnat hoteste, fara licitatie, o HOTARARE DE GUVERN Nr. 1446 si o ANEXA 11 secreta si tradatoare, care a modificat contractul incheiat de Guvernul Stolojan cu firma Sterling Resources, cu prejudicii de sute de milioane de euro pentru tara noastra, pe care procurorii DNA ar trebui sa le stabileasca. Anexa 11 a tradarii e ilegala, fiindca o parte a platoului nici nu era inca restituit. Ca urmare, RO o poate contesta. Intrebarea este CATA MITA A INCASAT TARICEANU, in 2008, in afacerea murdara Sterling ? Este revoltator sa ne impacam cu situatia actuala, in care un mare infractor C.P.TARICEANU, care mai este acuzat si de marturie mincinoasa intr-un mare proces de retrocedari frauduloase, sa ocupe inalta functie de presedinte al Senatului Romaniei, post din care a atacat fara incetare JUSTITIA, pe care este pe cale sa o cucereasca, impreuna cu Dragnea, pentru PSD. ,,HOTĂRÂRE nr. 1.446 din 12 noiembrie 2008privind aprobarea Actului adiional nr. 11 la Contractul de explorare i împărire a produciei pentru perimetrele XIII Pelican i XV Midia, încheiat între Agenia Naională pentru Resurse Minerale i Sterling Resources Ltd. Emitent Guvernul. Publicat in M. O. nr. 780 din 21 noiembrie 2008.În temeiul art. 108 din Constituia României, republicată, i al art. 31 alin. 3 din Legea petrolului nr. 2382004, cu modificările i completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.Articolul 1Se aprobă Actul adiional nr. 11 la Contractul de explorare i împărire a produciei pentru perimetrele XIII Pelican i XV Midia, încheiat între Agenia Naională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, i Sterling Resources Ltd., în calitate de concesionar, prevăzută în anexa* care face parte integrantă din prezenta hotărâre.----------Notă * Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii,,.

  raspunde comentariului
  • constantin bostan

   13 noiembrie 2017 5:58

   DNA-ar fi trebui sa fie in plina actiune , sa ,,duduie motoarele '' justitiei ! Greii coruptiei romanesti isi vad de treaba in functiile lor cele mai inalte,rozand in continuare la banul public ,nestingheriti , precum un cancer nemilos si incurabil ! Colega lui Dragnea de parlit porcul ,flutura cate un dosar din cand in cand .praf in ochii naivilor ! La inchisoare merg doar cei antipatici si incomozi . Colegii si prietenii de ,,La Chilia in port '' hop s-asa isi vad linistiti de treaba !

   raspunde comentariului
  • constantin bostan

   13 noiembrie 2017 5:58

   DNA-ar fi trebui sa fie in plina actiune , sa ,,duduie motoarele '' justitiei ! Greii coruptiei romanesti isi vad de treaba in functiile lor cele mai inalte,rozand in continuare la banul public ,nestingheriti , precum un cancer nemilos si incurabil ! Colega lui Dragnea de parlit porcul ,flutura cate un dosar din cand in cand .praf in ochii naivilor ! La inchisoare merg doar cei antipatici si incomozi . Colegii si prietenii de ,,La Chilia in port '' hop s-asa isi vad linistiti de treaba !

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 noiembrie 2017 15:03

  MODIFICAREA CODULUI FISCAL, IMPUSA DE DRAGNEA SI SERBAN NICOLAE, REVOLTA TOATA TARA. TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR SOCIALE DE LA ANGAJATOR LA ANGAJATI , REVOLTA SI PATRONATELE SI SINDICATELE.PANA SI PRIMARITA FIREA TIPA CA SCHIMBRILE PRECONIZATE NU SUNT CORECTE, DE UNDE DEDUCEM CA SCAUNUL LUI DRAGNEA SE CLATINA. NU ESTE EXCLUS CA FIREA SA-I IA LOCUL SI DNA SA INCEAPA ANCHETAREA BANDITULUI DRAGNEA, IN MULTE DOSARE CU PREJUDICII DE ZECI SI SUTE DE MILIOANE DE EURO.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 noiembrie 2017 15:00

  CERETI, PE FORUM, CA DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS ! Trebuie sa iubim ROMANIA si NEAMUL ROMANESC inaintea oricarui partid. Pe megaescrocul DRAGNEA trebuie sa-l renegam toti, pentru ca a escrocat statul cu sute de milioane de euro, in fel si chip, cum nu a mai facut-o nimeni. Si banditul vrea sa ajunga presedintele Romaniei. Sa lasam la latitudinea DNA si a ICCJ, cand il ancheteaza pe Dragnea in dosarele, Tel Drum, Restaurantele si magazinele comerciale din Tr. Magurele, luate cu japca de la stat in 2005 si vandute pe bani grei, CAP-ul din Salcia luat si facut cadou fiului sau Valentin, cu 13 mii hectare de pamant roditor si ferme de vaci si de porci, Insula Belina adusa in stadiul de Insula Dragnea, Matrasirea fondurilor de la Ministerul Dezvoltarii, care au ajuns la Tel Drum, Afacerile dubioase din Brazilia, unde a facut 7 deplasari numai intr-o singura vara, in 2014 si unde banuim ca a depus sute de milioane de euro in banci. Eu fac apel la toti postacii cinstiti si patrioti, sa scrie pe forum si sa cerem doar atat ca banditul DRAGNEA sa fie obligat de JUSTITIE sa plateasca 7,5 milioane de euro, impunerea de catre ANAF, in 2011, pentru evaziune fiscala la Hotelul Turris din Turnu Magurele, fiindca nu a platit impozitele, du-pa ce l-au furat. Precizez ca Liviu Dragnea a cumparat Hotelul Turris, cu 8 etaje, pe numele sotiei sale Bombonica, in 2009, cand DRAGNEA era presedintele CJT, platind doar 214 mii de lei, cand costa 110 milioane de lei. Familia DRAGNEA nu a platit nici impunerea ANAF de 7,5 milioane de euro, deoarece dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ nu a putut fi judecat, fiindca procurorul general Nitu a blocat dosarul cu NUP la PARCHETUL GENERAL, unde sta blocat si astazi. Din datele existente pe net, aflam ca DRAGNEA a vandut Hotelul Turris si a incasat milioane multe. Toti oamenii de buna credinta, sunt cnvinsi ca Dragnea nu ar fi putut infaptui uriasele ilegalitati din Teleorman, fara sprijinul autoritatilor locale din Alexandria si in mod deosebit al doamnei Carmen Dan. CERETI, PE FORUM, CA HOTUL DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS, LA VALOAREA DE 110 milioane de roni pe care a avut-o cand l-au furat, si sa achite si datoria de 31 milioane de roni pentru evaziunea din dosarul 6311-2-2012, tinut blocat cu NUP la Parchetul General.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 noiembrie 2017 14:13

  LUATI AMINTE, FRATILOR, CE VA SPUN SINGURUL POLITICIAN APT PENTRU FUNCTIA DE PREMIER ESTE BASESCU. STIU CA IL URATI SI CA IN FELUL ACESTA VA URATI SOARTA, ATAT A VOASTRA CAT SI A TARII.

  raspunde comentariului
 • Angela Garjoaba

  06 noiembrie 2017 23:52

  Asa raman pildele bune. In furtuna.

  raspunde comentariului
 • Angela Garjoaba

  06 noiembrie 2017 23:51

  Asa raman pildele bune. In furtuna.

  raspunde comentariului
 • Angela Garjoaba

  06 noiembrie 2017 23:51

  Asa raman pildele bune. In furtuna.

  raspunde comentariului
 • costica

  06 noiembrie 2017 21:29

  Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • escu

  06 noiembrie 2017 20:01

  Excelent, unic... doamnelor si domnilor asa arata talentul de a scrie. Nu-l risipi in mici articole si comentarii politice. Jos palaria d-le Cartianu.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 noiembrie 2017 14:18

  Frumoasa expunere. Si instructiva. Domnule Cartianu, daca tot v-ati hotarat sa nu va intoarceti din drum, atunci 1. Uniti cele trei formatiuni politice PNL, USR si PMP in ALIANTA NATIONALA DEMOCRATA, pe scurt AND. 2. Incercati sa infiintati o asociatie a jurnalistilor patrioti, pe scurt AJP. 3. Puneti romani adevarati, cinstiti si competenti sa se inscrie in unul din cele trei partide ale AND si 4. Luptati-va ca pe locurile eligibile ale candidatilor AND pentru a accede in viitorul Parlament sa fie inscrisi numai oameni curati, cinstiti, competenti si patrioti. Atunci se vor rezolva toate problemele Romaniei. Incercati domnule Grigore Cartianu ! Numai asa putem scapa de nebunii care ne tin ostatici pe toti.

  raspunde comentariului
 • Ion a lu Corcodica

  06 noiembrie 2017 11:40

  In seara de 05 nov. 2017 a " fulgerat " in mai multe zone din tara , ala de la Bucuresti a fost mai luminos , lumea s-a dumirit si a distins clar DIRECTIA ! Nici vorba sa mearga inapoi dupa tot ce-a patimit , niciodata nu se va intoarce din drum , bulgarele se rostogoleste , urmeaza AVALANSA . Finalul apartine Soarelui ce o sa topeasca nametii si fiorii de gheata din sufletul romanilor !

  raspunde comentariului
 • 3cce Arianus

  06 noiembrie 2017 8:56

  Articolul asta ecce intitulat Fulgerul sau Fuhrerul?! O pastila de cianura nu ecce indicat sa ai la indemana in caz ca nimeresti intr-o hazna din care nu mai poti iesi? Repetentii se pare ca au o vie la Moscova, tot incearca sa o sape dar de fiecare data ii loveste o vreme ca ca cioasa, acum probabil citind articolul asta o sa prinda kurajul necesar sa o bata la kurcubeu pe mama natura...

  raspunde comentariului
  • "TATUCA POPOARELOR SOVIETICE"," STALIN"

   07 noiembrie 2017 9:17

   COMENTARIU tipic unui CAPORAL din "OASTEA" gheneralior si coloneilor de tinichea DOAGA Dogaru, Abraham-ham-ham, Harnagea, Dragomir, Coarna , Felix Motanu Varanu, Ghitza-Guitza,Tradiceanu, Ion Cristoiu, Dragnea, Raspopit Gadea,Dan Andronic, Udrea-------

   raspunde comentariului
  • Mama natura

   06 noiembrie 2017 11:19

   Anusule , de ce nu te tratezi de hemoroizi in loc sa-ti intinzi balele si zoaia prin " Romania Libera " ? Laptop-ul ar trebui sa se vanda cu prezentarea de catre cumparator a unui certificat neuro-psihiatric care sa ateste ca are toate tiglele pe mansarda , la aia cu sandramaua daramata ar trebui sa le dea rudotel si un spit insurubat in bulevardul fesier . Panimaesi ?

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design