14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOPINIE. Cine-i mai nimeni ca Tăriceanu?

OPINIE. Cine-i mai nimeni ca Tăriceanu?

Pentru Măria-Sa Tăriceanu, spaima permiselor, noul ministru de Interne e un nimeni. Nici eu nu-l cunosc pe Tudorache, dar i-am citit atât CV-ul, cât și declarația de avere. Deformație profesională. Colegii mei de la „România liberă“ au avut o idee și mai bună, au comparat CV-ul noului ministru de Interne cu cel al lui Măriceanu. Al doilea om în stat este mult sub „nimeni“ la capitolul realizări profesionale, dar este clar mai bun la dosare penale.

Citește și: Călin Popescu-Tăriceanu face o declarație siderantă despre Dragoș Tudorache, noul ministru de Interne: Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni nu comentez nimic. COMPARAȚIE. Ce au făcut cei doi, fiecare în profesia lui

Aroganța lui Tăriceanu vine imediat după ce se băga singur în seamă spunând că și el zboară cu avionul la clasa economic. Adică, vezi Doamne!, e și el un om ca noi ceilalți, un tip modest care nu închide Direcția Regim Permise chiar în fiecare zi, pentru că mai este și pasager din când în când.

Să nu mai vorbim că al doilea om în stat ar fi trebuit, prin natura funcției, măcar să citească CV-ul noului ministru de Interne sub comanda căruia vor fi organizate alegerile. Și ar fi putut spune măcar atât: „I-am citit CV-ul, să-l vedem la treabă, apoi mai discutăm“. Ar fi arătat că-și înțelege funcția și că-i pasă de cei care încă mai cred în el.

Dacă stau să iau la rând întreaga pleiadă de oameni susținuți de-a lungul timpului de Tăriceanu, văd că, într-adevăr, nu a promovat niște nimeni. Îmi vin în minte Relu Fenechiu, Ludovic Orban și Bogdan Olteanu, dar sunt mult mai mulți. Despre ei a avut ce să spună, erau foarte potriviți. Îi cunoștea bine.

În Odiseea lui Homer, Ulise și oamenii lui au fost capturați, la un moment dat, într-o peșteră, de către ciclopul Polifem. Acesta l-a întrebat pe Ulise cum îl cheamă, iar el i-a spus că i se zice Nimeni. După ce Ulise a reușit să-l orbească pe Polifem, ciclopul a început să strige după ajutor. Întrebat cine l-a rănit, Polifem a început să strige: „Nimeni, Nimeni“. Până s-au prins ciclopii, Ulise a reușit să se îndepărteze îndeajuns și a scăpat cu viață.

Parcă îl și aud pe mult prea marele șef al micului ALDE răspunzându-i lui Polifem: „Sunt Măriceanu, al doilea om în stat, și am venit aici cu avionul la clasa economic. Ăștia care-s cu mine or fi ei niște bandiți, dar nu-s niște nimeni!“. Finalul legendei, previzibil, ar fi cu totul altul. La fel ca-n viață, prostia se plătește, iar aroganța se întoarce.

Ce-și mai dorește acum și Victor Ponta să fi fost un nimeni! De la postura de Kim Jong-un pe stadionul 23 August s-a trezit brusc scriind pe Facebook: „Nu doresc nimănui, dar mie umilința și smerenia îmi prind bine în acest moment al vieții“.

În țara asta sunt totuși prea mulți oameni importanți pentru care noi toți, ăștia de stăm la cozi să le plătim salariile, suntem niște nimeni.

Celor fără de care nu răsare Soarele (vezi cazul Iliescu apare, Soarele răsare) le-aș recomanda niște instituții pe măsura lor, acolo unde au acces doar Napoleoni și alte mari personalități ale istoriei. Le-ar fi bine acolo doar și pentru faptul că se acomodează cu gratiile.

 

 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă