11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialE jale! Ne pleacă generalii plătiți regește de PSD! | OPINIE

E jale! Ne pleacă generalii plătiți regește de PSD! | OPINIE

PSD și-a mărit salariile și pensiile, doar fraierii care i-au votat mai au de așteptat. Unii dintre ei nici n-or să mai apuce. Și nici să nu se agite, să stea liniștiți pentru că parlamentarii și-au dat și salarii mari, și pensii speciale. Asta e tot ce contează.

Pentru colegul polițistului înjunghiat în gară nu mai sunt bani. I-au luat acum șefii lui îmbuibați care s-au grăbit să se pensioneze ca nu cumva să scape o asemenea pleașcă. Majoritatea au peste 10.000 de lei și… ce să vezi? Cum s-au pensionat, statul și-a dat seama că nu poate trăi fără ei și i-a angajat la loc, pe sume la fel de mari. Acum, acești boieri îngrășați la stat consumă dublu. De unde să mai fie bani pentru ăștia care chiar muncesc?

Aud pe la colțuri că, vezi Doamne, se prăbușește țara pentru că ni se pensionează generalii la 45 de ani pe sume enorme. Păi, toți caporalii ăștia au fost avansați la foc automat până la gradul de general și puși în funcții de conducere de Gabriel Oprea, Victor Ponta și Liviu Dragnea, adică de PSD. Ăsta e primul pas al oricărui partid ajuns la putere: instalarea propriilor oameni pe funcțiile de conducere din instituțiile de forță ale statului. Din 2012 până acum, au reușit să-și pună valeții peste tot. Și geniile astea plătite regește fug acum ca potârnichile la deschiderea sezonului de vânătoare. Numai că bietele păsări fug din calea glonțului, iar înstelații ăștia fug, de fapt, ca nu cumva să le ia cineva vreun leuț din sacii cu bani.

Eu fac parte dintre cei care cred că trebuie să existe și pensii speciale dacă vrei să scazi gradul de corupție din instituțiile care trebuie să se lupte cu ea și să-i recompensezi pe cei care-și riscă viața pe stradă sau în teatrele de război. Doar că diferența între pensia unui militar care a luptat în Afganistan și cea a unui secretar de stat care a plimbat niște hârtii luptându-se cu aerul condiționat dintr-un minister este mult prea mare și total nejustificată.

De asta n-am cum să sufăr că ne pleacă generalii. Acum câteva zile un prieten îmi spunea că nu mai găsește mână de lucru calificată. Avea de lucru, dar nu găsea zugravi și instalatori care să știe meserie. Altă cunoștință se plângea că nu găsește oameni serioși pentru o afacere în industria alimentară. Și am tot auzit despre problema asta cu lipsa lucrătorilor calificați. Dar nimeni, absolut nimeni, nu căuta generali. Ducă-se! Mă enervează doar că se pensionează pe sume nejustificat de mari și-apoi mai sunt și angajați la loc.

Cam ăsta este efectul guvernărilor social-democrate care s-au simțit întotdeauna datoare să-i recompenseze pe toți milițienii, securiștii și neamurile lor care le-au fost mereu aproape. Despre șefi vorbesc, că pentru restul n-au fost bani niciodată. Doar promisiuni.

M-aș mira să văd o lege care să interzică pensionarea polițiștilor și militarilor de birou la 45 de ani, sumele pe care să le primească aceștia să fie decente, dar nu ostentative, iar reangajarea lor la stat să fie imposibilă. În același timp, să fie aduse la un nivel civilizat veniturile celor care chiar își pun viața în pericol. Ar fi destul de simplu, însă nu cred că vreun guvern a fost într-adevăr interesat să facă asta. Au fost plătite serviciile unor „dogărei” și-atât. Restul, să se descurce singuri.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă