Dragnea, repetentul care s-a „învârtit“ | OPINIE

de Catalin Prisacariu , 03 mai 2017 - stire actualizata la ora 19:59, 03 mai 2017
Cătălin Prisacariu

Eu aș prefera ca Livinho (cum, probabil, i se spune pe plajele braziliene) să se ducă învârtindu-se (ba chiar să se fi dus – mai demult, adică – prestând aceeași mișcare de rotație în jurul propriei axe).

El, însă, a preferat să stea și să se învârtă. Și i-a ieșit.

Antologică scena în care cei doi lingăi ai Antenei 3, cu o lungă experiență în a evita capcanele pe care le poate planta un invitat mai puțin docil, s-au trezit că le explodează în față grenada repetenției studențești a lui Liviu Dragnea.

Până la urmă, Gâdea și Badea așteptau o emisiune sentimentaloidă, cu ginerele lui Ceaușescu invitat, care să atragă nostalgicii vremurilor bune când statul îți dădea casă, masă și idei, ca să nu-ți vină unele proprii. Vremuri așa de bune încât Dan Voiculescu își turna verișoara la Securitate, lucra în comerțul exterior și punea bazele unei averi uriașe, cu care după ’89 urma să construiască un trust de presă care să satisfacă deplin și coprofagi precum cei doi pomeniți anterior.

Ei bine, exact în mijlocul acestei atmosfere călduțe, profesorul la Politehnică Mircea Oprean aruncă bombița: Dragnea nu doar că alesese ce era mai ușor de studiat, dar a mai și rămas repetent („La noi, atunci erau două direcții, direcția asta la care eram eu, cu transmisii automate, și altă direcție cu service-uri, cu întreținere. N-a venit pe direcția mea, că era mai greu, a mers pe cealaltă. Dar și așa a rămas repetent“).

Ce e drept, că Dragnea n-ar fi în stare decât să fure ca să-i iasă gheșeftul ne-am prins cu toții de când morții au votat în Teleorman la referendumul din 2012. Iar că e și prost am înțeles când legea sa a descentralizării a fost declarată integral neconstituțională (a se nota: atunci, Dragnea era ministru al Dezvoltării și ADMINISTRAȚIEI PUBLICE, acea administrație pe care o voia descentralizată, dar neconstituțional).

Totuși, cum a fost posibil ca acest repetent să fie, azi, șeful celui mai mare partid românesc și să se bată, cu tot ce are, nu doar să nu intre la pușcărie, dar să ajungă premier și, poate, președinte al României? Răspunsul se află în CV-ul său: după absolvirea, cu greu, a Politehnicii în ’87, Dragnea a fost „inginer stagiar“ vreo patru ani. Cum totuși omul se ocupa de service-uri și întreținere de vehicule, nu de „rocket science“ la NASA, bănuim că „stagiatura“ asta e doar un nume pentru aproape un cincinal de frecat menta.

Un alt cincinal (1991-1996), la doi ani după împușcarea socrului profesorului Oprean de la Poli, Dragnea a fost „administrator firme private“. Iar din ’96 a devenit, ce să vezi!, prefect de Teleorman, la doar un an de la intrarea în politică pe listele Partidului Democrat. Mutarea la PSD în 2000 i-a consolidat averea, pe care și-a umflat-o din poziția de șef al CJ Teleorman. Iar restul e istorie.

Când alții, deci, ar fi stat în loc să reflecteze cum au ajuns repetenți, Dragnea s-a învârtit. În politică.

Loading...

Comentarii

 • harakiry

  06 mai 2017 7:49

  Acest lichea ordinara are un tupeu extraordinar cu care isi urmareste interesele fara sa tina cont de nimic si de nimeni ! Si din pacate ii merge,intrebarea insa este PANA CAND !

  raspunde comentariului
 • Felicia

  04 mai 2017 3:08

  Istoria arata ca oameni ca astia ce ajung sa se descurce prea bine, ajung pina la urma la inchisoare.

  raspunde comentariului
 • Pompi

  04 mai 2017 0:40

  Dragnea este dat în vileag de un om care-i cunoaște sforțările penibile din timpul anilor de studii. Se dovedește că a fost un repetent. iar azi, o întreagă țară vede cu ochiul liber un semianalfabet s-a cățărat la putere și crede că și-a văzut visul cu ochii, că poate face orice vrea și să scape nepedepsit. Această încălecare a României de către structura crimei organizater, PSD-ALDE, căreia acum i se alătură și căcatul de partid al lui Băsescu, nu va avea viață lungă. Nu cred că vor apuca alegerile viitoare. Criza politică și economică instalată în România îi va mătura de la butoane, lăsându-i cu jafurile și hoțiile neterminate. Este singurul lucru de care le pasă. Dar Dragnea cu ai lui vor da socoteală pentru ceea ce fac acum. What goes around, comes around.

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  03 mai 2017 15:51

  Ca de obicei,jos pălăria în fața ta,a condeiului tău,dle Cătălin! Asemenea gunoaie împânzesc țara. Ajutorul votanților,vii și morți,a fost și este devastator. Ciulinii ajung să conducă țara, fără ca instituțiile abilitate sa- i deranjeze...

  raspunde comentariului
 • ADRIANA

  03 mai 2017 11:57

  LEGEA CONFISCARII AVERILOR NEJUSTIFICATE !!! SAU VARIANTA . ACEASTA ESTE LEGEA CARE AR PUNE BAZELE DREPTATII SOCIALE SI AR RESTITUI TARII O BUNA PARTE DIN PRADA AGONISITA DE CATRE UN GRUP DE OAMENI , IN ULTIMII 27 DE ANI . ESTE NECESARA O VOINTA POLITICA PUTERNICA , SAU UN GUVERN DE AUTORITATE . ORICUM SE VA AJUNGE AICI DATORITA UNEI CLASE POLITICE ABULICA !

  raspunde comentariului
 • ADRIANA

  03 mai 2017 11:57

  LEGEA CONFISCARII AVERILOR NEJUSTIFICATE !!! SAU VARIANTA . ACEASTA ESTE LEGEA CARE AR PUNE BAZELE DREPTATII SOCIALE SI AR RESTITUI TARII O BUNA PARTE DIN PRADA AGONISITA DE CATRE UN GRUP DE OAMENI , IN ULTIMII 27 DE ANI . ESTE NECESARA O VOINTA POLITICA PUTERNICA , SAU UN GUVERN DE AUTORITATE . ORICUM SE VA AJUNGE AICI DATORITA UNEI CLASE POLITICE ABULICA !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  03 mai 2017 11:15

  Dragnea e unul dintre repetentii ajunsi in varful piramidei politicienilor ,guvernul,parlamentul ,administratia este plina de NULITATI , MEDIOCRITATI,******* ,DOCTORI FACUTI LA APELUL BOCANCILOR ,IMPOSTORI CU DIPLOME CUMPARATE LA TARABELE UNIVERSITATILOR PROSTITUATE PE BANII PROSTILOR.

  raspunde comentariului
 • Va temeti sa comentati?

  03 mai 2017 9:53

  Inca e posibil! Parafrazandu-l pe Galileo Galilei, putem spune 'Si totui se invarte'... In politica!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design