Coana Chirița cu AKM | OPINIE

de Mihai Duță , 18 martie 2017 - stire actualizata la ora 18:56, 18 martie 2017
Coana Chirița cu AKM | OPINIE

Trebuie să ai o pușcă prea mică dacă simți nevoia să te fălești cu un AKM. Iar furculisionul Olguței e fix Kalashnikov-ul pe care a uitat Rădulescu să-l dea înapoi la Revoluție. Tirul împrăștiat al cuvintelor slobozite în limbi străine, chiar foarte străine, poate fi comparat cu o rafală trasă la întâmplare de un nesăbuit complexat. Nu poți fi altfel atunci când bărbăția ți-o dă o armă cu o țeavă mai lungă sau o funcție mai înaltă.

Să ajungi să vorbești la ONU este o onoare pe care trebuie s-o înțelegi. Nu e nicio rușine dacă nu știi limba engleză. Ba chiar e un atu în fața propriilor votanți dacă ești de la PSD. Doar le-ai promis că ești român mândru. Și-acum ce faci? Păi, ce-o să înțeleagă Floricica Dansatoarea?

Până la urmă, e mai bine că lumea nu și-a dat seama în ce limbă a vorbit Olguța. Probabil din acest motiv a și simțit nevoia să anunțe din timp în ce dialect va face următoarea cuvântare. Iar a doua a fost curat furculision pe înțelesul tuturor neamurilor Coanei Chirița. Să sperăm că, după ce a vorbit atâtea limbi străine, nu a uitat româna, precum celebrul fotbalist Răducioiu după o săptămână de stat în Italia.

Dar acesta este sindromul Coanei Chirița. Omul superficial care crede că-și poate depăși condiția dacă repetă ca un analfabet funcțional câteva expresii, încercând să epateze cu orice preț.

Rădulescu este și el un model al frustratului de succes în PSD. Când ai un pistol cu apă, probabil simți nevoia să-ți iei un AKM. Sau să-ți pui poze în slip pe Facebook. Trebuie să fii un bărbat foarte, foarte curajos și inteligent ca să spui cu mândrie că ai împrăștia manifestanții cu o pușcă-mitralieră. Și să te mai dai și în fapt că deții ilegal armament. De altfel, agerimea minții i-o poți citi printre cuvinte, amenințări, dar și în cazierul penal. Sunt curios unde l-ar încadra Țiriac. Probabil, în ambele categorii.

E înfiorător să realizezi că astfel de psihopați au ajuns în Parlament și că ei votează legi. Alături de un Șerban Nicolae sau un Codrin Ștefănescu. Aici nu mai e vorba despre un conflict în jurisdicția Curții Constituționale, e chiar de competența medicilor de specialitate care le-ar putea recomanda măcar o ținută specială. Există niște cămăși așa frumoase cu mâneci lungi care se leagă la spate.

Și-acum hai să facem un exercițiu de imaginație. Să ne închipuim că Rădulescu ar poci la ONU două limbi străine la alegere și că Olguța ar spune c-ar împrăștia manifestanții cu AKM-ul. Eu nu văd nicio diferență. Li se potrivește perfect și această schimbare de roluri pentru că au exact aceeași gândire și aceeași pregătire. Iar oamenii aceștia au fost considerați foarte buni să se ocupe de soarta noastră, a tuturor, din fruntea unor ministere sau din Parlament.

În acest timp, tot în Europa, olandezii au învățat din greșelile altora (Trump, Brexit etc.) Au ieșit la vot 81% și au anulat orice tentativă populistă de a bulversa totul și la ei.

La noi, baba și mitraliera abia au ajuns la putere. Cam asta e diferența între travail și tramvai.

Comentarii

 • Costin Stefan

  20 martie 2017 7:23

  Idiotul ala de Radulescu este un criminal ca si Nitu. Si unul si celalalt trebuie judecati ca teroristi care au impuscat oameni in decembrie 1989 si au obligatia sa spuna in cine au tras. In ce o priveste pe Olguta poli-gloata, ar trebui judecata pentru banii pe care i-a furat din fondurile UE si i-a dat pe RAULUI, spre Tel Drum in 2016. Cereti ca Radulescu sa fie judecat !

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  19 martie 2017 9:08

  .......DUPA CE CA ESTI PROST, MAI ITI FACI SI'' NEVOILE '' IN MIJLOCUL DRUMULUI'' SI MAI SI STRIGI ZIUA IN AMIAZA MARE CAT TE TIN PANTECELE CA ESTI COSTIPAT LA CREIER, SA TE VADA TOATA LUMEA DE PE TERRA SI SA TE AUDA CAT IQ TI-A DAT ARBORELE TAU GENEALOGIC CU TOT CU CEI CARE TE-AU EDUCAT IN SPIRITUL CONSTIINTEI SOCIALE SI AU CONTRIBUIT LA ''DEZVOLTAREA TA MULTILATERALA LUMINOASA' LA CAT TE LUPTI SI TE ZBATI DE NU POTI DORMI SI NU-TI AJUNG BANII PTR HAINE SI PANTOFI .... PTR BINELE NU NUMAI AL CELOR CARE TE-AU VOTAT CAT SI PTR ''RESTUL''' PTR CA IN VIITOR SA DEVII ALESUL NEAMULUI PRIN TOATE FUNCTIILE ONORIFICE ,SA BENEFICIEZI PE TOATA VIATA DE VENITURI ASTRONOMICE MEREU IN CRESTERE CA DE,...... FACI, PARTE DIN ''TIGRUL EUROPEI'' CUM SUSTIN TOTI ''CERCOPITECII'' SI ''ELEFANTII''...DIN JURUL TAU SI DE ,SI TU AI PARTICIPAT LA ACEST CORN AL ABUNDENTEI UNIC IN LUME SI PTR ASTA CONSTITUTIA ITI DA DREPTURI MAI CEVA CA PAPA FRANCISC , REGINA ELISABETA,TRUMP,PUTIN,KIM JONG GIL. LA UN LOC .....CA SA FACI TOT CE-TI DICTEAZA MUSCHII TAI LA ORICE ORA,ORICAND....SUSTININD SI CREZIND CU TARIE IN ''VICTORIA'' FINALA A ''CURGERII LAPTELUI SI MIERII DE PESTE TOT'' IN ACEASTA TARA FURATA TOT TIMPUL DE STRAINI CEI DIN INTERIOR OPUNINDU-SE, ROGUMI-TE ......IAR TOATA PLEBEA SA FIE CONVINSA DE ACEST LUCRU CU TOT CU OPOZANTI........ ,BINEINTELES ''ACEI'' CARE SE VOR OPUNE EXPLICANDULI-SE IN FRANCEZA SI ENGLEZA CA DE VOR CUTEZA VOR FI ''EXECUTATI '' CU AKM-UL CA N-AU INVATAT LECTIA SUPUNERII DIN ''DUMINICA ORBULUI''-AZI........CONCLUZIE EHEI DRAGILOR, ACEASTA-I IMAGINEA CONDUCATORULUI CARE PRIN FUNCTIA OBTINUTA AR TREBUI SA FIE ''SERVITORUL ''COMUNITATII CUM PREVEDE DEMOCRATIA SI NU ASUPRITORUL ...... ROMAN IDOLATRIZAT AJUNS VEDETA IN MAJORITATEA CAZURILOR ALES DE ...VOTANTII ISTERICI SI EXCITATI SI CARE POARTA VINA MAI MARE CA SI ALESII LOR CARE AI DUC LA SAPA DE LEMN PRIN LEGILE CU IZ FANARIOTIC PE CARE LE DAU CU FUNDUL CARE LE TINE LOC DE CAP.....CEEA CE SE VEDE SI SE SIMTE DE 27 DE ANI...MORALA FII SI TINE-TE MANDRA NATIE CA AI CU CE ,SI SA TE-NCAPATINEZI SA NU INVETI NIMIC DIN GRESELI DEOARECE NECUNOSCINDU-TI ISTORIA DEMONSTREZI CA AI INVATAT CU BRIO ''DRESAJUL BOLSEVIC'' DE A ZICE LA BINE ,RAU SI INVERS ...EU STIIND CA CU CAT GREUTATILE UNEI NATII SUNT MAI MARI CU ATAT DEVII MAI PUTERNIC PRIN UNIRE......DA DOAMNE MINTE CELOR CE NU........ VAD PADUREA DE COPACI....

  raspunde comentariului
 • rusu mircea

  19 martie 2017 8:21

  Gindirea lor este infectata.Ma gindesc la Olguta cit de bine arata ca om ca si ciupercile,cele mai otravitoartoare sint cele mai frumoase.Spuneam ca gindirea lor este infectata.Ca sa spui despre straini ca-i urasti pentru ca- atrag pe ai nostrii sa le spele batrinii la fund este modul de gindire ticalos.Oamenii aceia trebuie respectati pentru ca fac tot ce pot ca sa-si ajute batrinii sa aiba o batrinete linistita,nechinuita.Ticalosii sint cei care nu sint in stare sa faca asta pentru batrinii lor.

  raspunde comentariului
 • Mihaela Ungureanu

  18 martie 2017 20:29

  Despre psihopatii care ne conduc cred ca s-a lamurit toata lumea . Pot cauta definitia pe internet si vor vedea ca li se potriveste perfect plus paranoia . Despre votul olandezilor vreau sa vorbim . Despre felul in care se face la ei votul prin corespondenta in timp ce la noi milioane de romani au fost impedicati sa voteze cu binecuvantarea CCR care a vazut acea lege ca fiind constitutionala deoarece era clar in favoarea PSD . Olanda modificăÎn Țările de Jos, liberalizat votul prin procură este disponibil. Alegatorii pot autoriza pe altcineva să-și exprime votul, fără a fi nevoie să treacă printr-o procedură de înregistrare.In Olanda Alegătorii pot vota pentru maximum 2 persoane prin procura in afara de propriul vot. buletine poștale și de vot pe Internet sunt disponibile numai pentru cetățenii olandezi care locuiesc în străinătate, sau care au atribuții de muncă în străinătate în ziua alegerilor. Faceti singuri o comparatie si veti afla de ce procentul romanilor care au votat la alegerile parlamentare si locale este cu mult mai mic dar cel de la alegerile prezidentiale este comparabil cu cel al olandezilor .

  raspunde comentariului
 • Jan

  18 martie 2017 11:52

  Radem noi de Coana Chirița-Firea, ispravnicioaica Bucurestiului, dar Pandelica deja l-a arvunit pe Botezatu, ca pana-n 2019 sa-i faca chiloti si costume de Prim Domn, pentru a-si urma sotia prezidentiala la Cotroceni.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  18 martie 2017 9:49

  Postarile de la 20,36 si 20,44 fac parte din increderea ce si-o pun pesedistii in mine , cu asemenea postari creste faima partidului . Dupa cum vedeti , sunt si fudul ...... Aia cu coana Mita pitpalaca biciclista care haleste CELULE de ovaz e mortala . Mentionez ca nu mai am frati , sunt unic ! hihihihihihihihihihihihihi

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  17 martie 2017 20:44

  Autorul este un pic răutăcios pe Olguta,.. ,.. A fost un razboi, pe viata și pe moarte intre KODRUTZA și OLGUTZA, . ,.. Război câștigat deocamdată de Olguta asa ca, basisti dau cu barda în Olguta, poate, poate, pica ceva,

  raspunde comentariului
  • fata morgana

   18 martie 2017 18:19

   Adicalea, daca s-a batut Olguta cu Kodruta, atuncea e musai ca prima sa arate ca cea mai dintai la prostie si ca a snopit-o pe Kodruta. Pacat ca lipseste arbitrul Vanghele Ma rog, si Crin e specialist de engleza, precum Adrian Severin in H2O,

   raspunde comentariului
 • UBAFCA

  17 martie 2017 20:36

  O poezioară, din vremea regelui, spunea cam asa. ,.. Coana Mița, biciclișta, ,.. A căzut și si-a rupt ..... ! Pit palac intr-un copac,.. ,.. ,Mie-mi vine sa ma ,.. . ,. Celule mănânci ovaz ,.. Cred ca va dati seama la cine făcea aluzie poezioara

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design