Ce caută Pop „Genunche” la Educație: PSD te vrea prost | OPINIE

Mircea Marian Actualizat: 22.08.2017 - 18:35

Am crezut că, odată cu îndepărtarea plagiatorului Ponta, PSD va renunța la politica deliberată de a distruge sistemul românesc de învățământ. Am greșit. Dragnea a plasat la ministerul Educației un personaj amoral și brutal, doctorand la Academia de Poliție, pentru a-și subjuga complet acest domeniu.

Share

Am crezut că, odată cu îndepărtarea plagiatorului Ponta, PSD va renunța la politica deliberată de a distruge sistemul românesc de învățământ. Am greșit. Dragnea a plasat la ministerul Educației un personaj amoral și brutal, doctorand la Academia de Poliție, pentru a-și subjuga complet acest domeniu.

Trei sunt obiectivele PSD în Educație.

Primul este să dețină controlul fluxurilor de bani. Reparațiile la școli se duc către mici firme controlate de baronii locali. Manualele școlare, plus deja celebrele materiale auxiliare, sunt și ele o frumoasă sursă de bani. Recenta decizie a ministrului Pop de a interzice toate materialele auxiliare n-are nici o legătură cu educația, ea nu urmărește decât o reîmpărțire a pieței. Faptul că, după ce firmele pesediste „repară” școlile, acestea pică peste elevi – cum s-a întâmplat în Ferentari – nu impresionează pe nimeni din PSD. Faptul că elevii învață fără manuale – primul trimestru, pentru cei de clasa a V-a, este deja ratat – din nou, nu are nici o relevanță pentru PSD.

Al doilea obiectiv: școlile să rămână un spațiu de propagandă pentru PSD, cu complicitatea unor sindicate aservite și anti-reformiste. Cred că am uitat prea repede circul făcut de Gabriela Firea și Carmen Dan plecate la vânătoare după Balena Albastră. Directorii și inspectorii școlari vor fi agenții partidului, dacă vor să își păstreze postului. Pop a arătat ce va face cu cei care nu i se supun: 13 șefi de inspectorate școlare, oameni care-și câștigaseră postul prin concurs, au fost dați afară printr-un fax, fără nici o explicație.

Al treilea obiectiv: o școală care îndobitocește și promovează supunerea oarbă. Tone de materii inutile și la care se învață „pe de rost”. Copiii nu sunt învățați să gândească, să-și pună întrebări și să conteste autoritatea. Dragnea și restul trupei n-au nevoie de adolescenți și tineri care să spună: „De ce?”. Care să conteste.

Nuca de pe colivă sunt pseudo-academiile și școlile doctorale care există doar pentru a distribui niște diplome sau niște indemnizații unor impostori și cărora Pop le va oferi protecție. Guvernarea PSD este garanția că nimeni nu se atinge de academia SRI. Academia lui Oprea, ASSN, supraviețuiește, în pofida scandalului de anul trecut.

În loc de concluzie: nici partidele de opoziție, nici președintele Iohannis, nu par pregătiți să-i reziste lui Pop. Din când în când, ne oferă discursuri sforăitor-lacrimogene despre cât sunt ei de preocupați de educație. Atât. Știrea bună vine dinspre cadrele didactice, unde apar insule de rezistență, precum Cristina Tunegaru sau învățătoarea Mara Luana Răucă, cea care i-a scris recent lui Pop pe tema materialelor auxiliare. Vom vedea dacă vor reuși să sperie PSD-ul și să-l determine să se oprească sau vor fi izolate și scoase din sistem.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...