30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCâteva mii de tineri l-au speriat pe Scaraoţchi de Teleorman. Să nu-i...

Câteva mii de tineri l-au speriat pe Scaraoţchi de Teleorman. Să nu-i lăsăm singuri în bătălia cu Răul! | OPINIE

Pentru a treia oară în ultimele 14 luni, câteva mii de tineri salvează România. Prima oară, în dimineaţa zilei de 14 noiembrie 2014, când s-au aşezat la coadă în faţa ambasadelor, anunţând că vor să voteze şi dând, astfel, un semnal către toată ţara.

A doua oară, în noiembrie 2015, când au ieşit în stradă ca să-i alunge pe cei responsabili moral şi politic de drama de la Colectiv.

A treia oară, miercuri, 18 ianuarie, când au speriat marionetele instalate de Liviu Dragnea la Guvern, iar acestea au făcut un pas înapoi, reunuţând la lovitura de stat împotriva statului de drept. În acea seară erau minus patru grade şi un vânt rece, dar mii de oameni au ieşit în stradă. Am mai văzut atâta hotărâre doar la Kiev, în iarna lui 2013, când ucrainenii au alungat regimul corupt sprijinit de Moscova.

Tinerii aceştia au schimbat cursul României, o scriu fără să am sentimentul că exagerez într-un fel. De aceea şi-au atras ura celor mai insalubre personaje din PSD, precum Ghiţă şi Ponta, care se folosesc de valeţii din presă ca să sugereze că tinerii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi de SRI sau plătiţi de străini.

Cine vorbeşte? Nişte personaje create de sistemul securist şi corupt fondat de Ion Iliescu în 1990. Tocmai ele declară acum că se luptă cu „sistemul”. Oameni care într-o democraţie consolidată ar fi ajuns cel mult funcţionari IV prin vreun minister s-au îmbogăţit în România sau au ajuns în fruntea Guvernului.

Aceste jalnice figuri îşi permit să-i insulte pe cei care se bat pentru ţara lor, pentru dreptul copiilor lor de a avea o educaţie de calitate sau pentru spitale în care să nu mori cu zile.

Neruşinarea aceasta uriaşă arată că, deşi miercuri am câştigat o bătălie, lupta este departe de a se fi terminat. Alegeri parlamentare mai sunt peste patru ani, iar PSD se va agăţa de putere până în ultima clipă. Trebuie să înţelegeţi un element care-i mână în luptă: frica de puşcărie.

Oamenii aceştia, care au acumulat o putere uriaşă, averi imense şi trăiesc într-un lux de neimaginat pentru 99% din populaţia Teleormanului, mor de teamă că vor ajunge într-o celulă de 5 metri pătraţi, cu toaleta într-un colţ al camerei şi vor ieşi în spaţiul public doar purtând cătuşe.

Imaginaţi-vă, pentru o clipă, cum va face Dragnea acest salt, de la putere şi bani, la statutul de deţinut. Se va bate şi se vor bate cu disperare ca să scape!

Chiar şi fără Dragnea, PSD-ul, dependent de propaganda Antenei 3 şi a RTV, va face tot posibilul să-l scoată din puşcărie pe Dan Voiculescu şi să-l salveze pe Sebastian Ghiţă. Poate vă mai amintiţi lacrimile de crocodil vărsate de Mihai Gâdea, când plângea că, de ziua sa, nu i s-a îndeplinit cel mai frumos cadou: eliberarea lui „Dom profesor”!

Ceea ce trebuie apărat în următorii ani nu este doar DNA-ul, ci întregul sistem de luptă anti-corupţie, pe care PSD vrea să-l demonteze.

Acum putem spune clar că Sebastian Ghiţă nu a fost decât un agent al propagandei, care urmărea să-i demobilizeze pe români în momentul apariţiei ordonanţelor privind graţierea sau modificarea Codului Penal. Nu Kovesi, nu Coldea, nici măcar reformarea SRI-ului nu au fost ţinta lui Ghiţă, ci demoralizarea celor care doreau să apere instituţiile statului.

O tactică pur sovietică, de manual scris la Moscova.

De altfel, PSD a trimis în comisia de control a SRI exact genul de personaje şantajabile care nu vor îndrăzni să mişte în front în faţa acestui serviciu şi nu au nici un gând să-l reformeze.

Două lucuri trebuie să se întâmple acum: să fim pregătiţi să ne mobilizăm în faţa unui nou asalt împotriva statului de drept, iar opoziţia parlamentară să susţină societetea civilă cu toată forţa, utilizând toate instrumentele pe care le are. Mă uit în aceste zile spre PNL, cel mai mare partid de opoziţie, care are suficienţi parlamentari pentru a depune moţiuni şi pentru a ataca legile la Curtea Constituţională.

Este clar că acolo sunt două tabere: una onestă, grupată în jurul lui Klaus Iohannis şi a Ralucăi Turcan, şi alta bolnavă de USL, care vrea exact ceea ce vrea şi PSD-ul. Acolo, într-un fel sau altul, de bunăvoie sau cu forţa, apele trebuie să se separe. Cei cinstiţi să rămână şi să scoată putregaiul depus în prea mulţii ani în care PNL a fost o anexă a PSD.

Cei corupţi să se ducă după bani, la ALDE sau PSD.

În tinerii aceştia minunaţi, care au ieşit în stradă pe ger şi vânt, ne stă speranţa în următorii ani, iar ei vor avea nevoie de tot sprijinul nostru. Va fi o luptă foarte lungă şi grea cu o putere de tip sovietic, opresivă şi abuzivă.

Dar nu trebuie să ne pierdem nici o clipă speranţa, pentru că am dovedit-o deja: pot fi înfrânţi.  

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă