15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCalendarul sfinților pesedist-ortodocși | OPINIE

Calendarul sfinților pesedist-ortodocși | OPINIE

Când ții o țară întreagă în înapoiere, sărăcie și întins mâna la stat, știi că nu poți prezenta în campania electorală idei, programe și politici publice. Și nu doar pentru că nu ai așa ceva și nu ai avut niciodată, ci pentru că electoratul tău nu înțelege decât pomana. E logic, deci, ca singura imagine de care să te mai poți lipi înaintea alegerilor să fie cea a Bisericii.

În Argeș, PSD-ul local a lovit năprasnic: a tipărit mii de calendare creștin-ortodoxe, format cearșaf de pus în piuneze pe perete. În mijlocul calendarului, în partea de sus, o icoană cu Fecioara cu pruncul. La aceleași dimensiuni, sub icoană, un chenar roșu care cuprinde acronimul PSD și trei trandafiri la fel de roșii.

Primul paradox care te bulversează este cât de natural reușește PSD, un partid cripto-comunist, să paraziteze mesajul unei Biserici care a fost fie răstignită de comuniști, fie coruptă și infiltrată până în măduvă de turnători odioși.

Pe de altă parte, poate că nu e nimic frapant aici; până la urmă, PSD nu face decât să continue eficient și pervers ceea ce PCR a început.

În al doilea rând, însă, surprinde cu câtă lejeritate își exercită social-democrații fariseismul. După declarațiile unui pesedist, calendarul, tipărit în 5.000 de exemplare, a fost distribuit în Pitești, Topoloveni și Mioveni. Nici nu știi dacă să râzi sau să plângi: ce vrea să le transmită PSD muncitorilor de la uzinele Dacia din Mioveni? Că, sigur, a fost mai greu ca Ponta să-și îndeplinească promisiunile că va lega uzina de restul lumii prin autostrada Pitești-Sibiu care ar asigura competitivitatea uzinei, deci și locurile de muncă, dar că, iată, măcar le dă gratuit un calendar ca să numere anii de întârziere? Altfel spus, pesediștii fac mișto de oamenii de la Dacia care stau cu frica-n sân că alte uzine ale Renault din lume ar putea să-i lase fără slujbe? Sau, pur și simplu, pesediștii admit că tot ce le pot oferi argeșenilor e o listă cu mulți sfinți din calendar la care să se roage, pentru că, până la Dumnezeul guvernării eficiente și cinstite, îi mănâncă „sfinții“ de partid?

Iar „sfinții“ de partid sunt doar niște caricaturi de draci goi. La propriu. Precum deputatul Cătălin Rădulescu, prezent pe lista de candidați ai PSD Argeș pentru un nou mandat în Camera inferioară a Parlamentului.

Fără să se fi remarcat cu nimic ca ales, Rădulescu a fost promovat intens de toată presa după ce s-a pozat în chiloți și a postat pozele pe internet în scopul deloc preacucernic de a se înfățișa ca un armăsar de neam prost. Iar mai recent, același Rădulescu a și fost condamnat definitiv cu suspendare pentru corupție. Are, așadar, toate datele să apară în calendarul creștin-ortodox pe care PSD îl împarte alegătorilor, sub trei trandafiri care să-i acopere părțile cenzurate în icoane.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă