Călăii lui Gheorghe Ursu primesc pensie specială. De la SRI! | OPINIE

de Mircea Marian , 30 august 2017 - stire actualizata la ora 19:06, 30 august 2017
Călăii lui Gheorghe Ursu primesc pensie specială. De la SRI! | OPINIE

Da, este adevărat: maiorul de securitate Marin Pârvulescu are o pensie de 4082 de lei, iar colonelul de securitate Vasile Hodiș primește 5091 de lei, net, tot de la casa sectorială de pensii a SRI. Procurorii susțin că Hodiș și Pârvulescu au participat la „torturarea sistematică” a lui Ursu, care, în final, a murit de pe urma bătăilor.

Nu cred că acesta este un caz izolat. Toată miliția și securitatea din regimul Ceaușescu erau un uriaș instrument de opresiune politică. Nu aveam nevoie de raportul din 2007 al comisiei prezidențiale care a stabilit că toată securitatea – fără excepție – a făcut poliție politică. Am trăit acele vremuri și nu cred în teza „securiștilor patrioți”. Toți era slugile oarbe și brutale ale unui regim criminal.

Acum câteva zile un sondaj Avangarde arăta că 76% din cetățenii României consideră că pensiile speciale nu ar trebui să existe. Știu, și eu am de obicei mari rezerve față de datele prezentate de sociologul Pieleanu la Antena 3. Cred însă că în acest caz nu minte: nu are motive, pentru că pensiile speciale sunt creația amicilor săi din PSD. În consecință, nu înțeleg de ce absolut nici un partid de opoziție nu are curaj să joace acest subiect și să depună o inițiativă legislativă de desființare a tuturor pensiilor speciale, mai puțin cele ale magistraților.  Drepturile magistraților sunt intangibile, așa a decis Curtea Constituțională, în înțelepciunea ei, în 2011. Pensiile speciale au toate ingredientele unui subiect scandalos, care ar putea fi exploatat de orice partid de opoziție. Sunt imorale: un securist care a omorât oameni în bătaie are dublul pensiei unui profesor. Nu respectă principiul contributivității. Grevează bugetul de miliarde de euro. O mână de circa 450.000 de pensionari „speciale” primesc de la stat cât primesc alte patru milioane. În 2015, când PSD și Gabriel Opreau au deschis porțile „pensiilor speciale”, cu complicitatea PNL și a președintelui Iohannis, aceste cifre au fost ținute ascunse. Legea pensiilor speciale pentru militari pur și simplu nu avea impact bugetar. Nici una din legile referitoare la pensiile speciale nu ofereau această informație. Cu toate acestea au fost votate și promulgate. Acum, din cauza prevederii care leagă pensiile speciale de evoluția salariilor, PSD s-a trezit cu o problemă pe care nu o mai poate gestiona și a început să pregătească terenul pentru înghețarea lor, făcând publice cheltuielile cu subvenționarea acestor privilegii acordate aparatului de represiune și pseudo-elitei politice. Este evident că Dragnea nu va îndrăzni să se pună rău cu Securitatea, veche și nouă, și nu va avea curajul unei reforme majore. Ar fi, deci, misiunea PNL, USR și PMP să propună abrogarea lor – unii lideri liberali și useriști au promis asta în campania electorală. E un test: vor avea sau nu curaj să deranjeze aparatul de represiune și să taie din propriile beneficii? Nu-mi place să joc rol de Casandră, dar cred că răspunsul va fi: „Nu, nu au curaj”!

 

 

Comentarii

 • Adela Jeler

  04 septembrie 2017 23:18

  Truman Show-ul este mai autentic decat oricand. Cea mai trista imi pare constatarea dumneavoastra ca schimbarea mentalitatii nu se iteste de nicaieri, daca avem in puncte "cu painea si cutitul" oameni ce nu se vor schimba niciodata. Din pacate armele razboiului s-au schimbat si noi pricepem greu, si discernem si mai greu.

  raspunde comentariului
 • Liviu

  01 septembrie 2017 0:45

  1. Magistratii au salarii uriase si nu le trebuiesc platite pensii in afara contributivitatii.2. Teoria cu interdictiile nu are valoare ei au ales sa fie magistrati, nu au fost condamnati sa faca meseriile astea. Pot renunta si sa se apuce de afaceri.3. Daca CCR a dat hotarirea asta, nici o problema, trebuie schimbata nenorocita asta de constitutie.

  raspunde comentariului
 • gogu

  31 august 2017 8:02

  Vechii egipteni au disparut dupa mii de ani de suprematie, asirieni, mongoli, bizantini, lista celor disparuti e lunga, dar mereu se adauga noi candidati. Si trebuie remarcat genocidul practicat de sovietici si cozile de topor nationale, pentru a intelege ca distrugerea e totala si definitiva. Adevarul si dreptatea nu vor mai iesi deasupra, orice ar zice intelepciunea populara. Sa fim optimisti si sa votam *******, ca numai ei vor supravietui.

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  31 august 2017 7:37

  In esenta, aceste pensii speciale, reprezinta o recompensare a tuturor "greilor" din aparatul de represiune al militiei si securitatii pt. serviciile aduse pcr-ului si Cu-rv-et-elui, toasi. Iar daca in viitor, cineva va incerca sa abroge aceasta lege comunista si sa legifereze Lustratia, pai acel Om va fi un erou national!

  raspunde comentariului
 • Un cadru didactic

  30 august 2017 21:19

  Nomenclaturistii și urmașii acestora și-au votat pensiile și salariile NESIMȚITE! În nici o țară civilizată și cu adevărat democratică, cetățenii ei NU AR FI PERMIS ACELE VENITURILE ILEGALE. DA, SUNT ILEGALE pentru că nu au acoperire financiară reală în bugetul de stat și nici justificare referitoare la efortul psihic pe care l-ar depune cei care beneficiază de ACESTE VENITURI NESIMȚITE. ESTE REVOLTĂTOR CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ȚARA NOASTRĂ ÎN ULTIMII 15 ANI. GUNOAIELE NE-AU CONDUS ȘI ÎN COMUNISM ȘI URMAȘII LOR ACUM .

  raspunde comentariului
 • serpico

  30 august 2017 20:51

  Mii de tortionari isi sfideaza victimele cu pensii uriase. Victimele torturate in regimul trecut, sunt umilite in actualul regim de "ciuma rosie". Nu s-a schimbat nimic, doar fostii comunisti nomenclaturisti au devenit milionari.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  30 august 2017 15:36

  O simpla cautare pe internet ma duce aici, httpioncoja.rocum-a-murit-gheorghe-ursu Ion Coja si ... camarazii. Abordarile de-acolo, inclusiv de la comantarii ? Boala fara leac, n-o mai rezolva nici mama doctorilor.

  raspunde comentariului
 • Contra

  30 august 2017 14:07

  Daca nu era evreu, bietul Ursu, nu se ocupa nimeni de cazuil lui! Interesati-va cine a fost mama lui!

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  30 august 2017 11:35

  Asa ca, milioane de oameni si-au facut un calcul simplu. Mai bine niste socialisti cu care se poate sta de vorba, decat niste decerebrati fascistoizi, din secta basista, nu importa sub ce etchichete si culori s-a rebranduit. Si mai retineti, asta e un fenomen politic cu mare persistenta in timp, cel putzin 2 decenii. Inginerul Ursu ? Dumnezeu sa-l odihneasca. A fost imprudent intr-un regim totalitar. Daca ar fi trait in oricare stat estic, inclusiv in URSS sub Gorbaciov, ar fi avut sicane cu serviciile de securitate si cu activistii comunisti, nici vorba de omor. In Romania, zelul sanguinar, perpetuat pana azi, l-a omorat prin metoda Makarenko = reeducarea detinutilor intre ei. Va asigur ca sub regimurile asa-zis anticomuniste, era o chestie de cateva zile de verificari incrucisate la arhive, pentru a se afla cine l-a turnat, cine l-a arestat, cine l-a pazit, cine l-a batut si cine l-a omorat. In maxim o luna dosarul era gata, iar in maxim un an verdictul instantei era dat. De ce nu s-a dorit ? Raspunsul il aveti in registrul jurnal al inspectoratului de Securitate Constanta, un securist presedinte. Si intregul sistem creat, dupa chipul si asemanarea.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  30 august 2017 11:15

  Nimeni nu a oprit diverse regimuri politice, perindate la putere dupa `89, sa introduca Legea Lustratiei, nici sa cerceteze omorurile din inchisorile comuniste si alte treburi similare. Repet, NIMENI. In anii 90, PCR a explodat in jdemii` de partidulete, asijderea si Securitatea. Care in afaceri, care in politica, care in SRI, Politie, Jandarmerie, Justitie etc. Iar daca acest lucru nu s-a facut, asta se explica prin interesele persoanelor implicate in zonele respective, care au avut tot interesul sa blocheze toata treaba. Ce e cu adevarat spectaculos e faptul ca infiltrari securiste masive au existat in partidele care fusesera persecutate de comunisti, mai ales in PNL. O groaza de insi de notorietate, de pe-acolo, au fost dovediti colaboratori ai Securitatii, in sens de politie politica. Aceiasi insi si-au dus la capat actiunea interna de subversiune si de decredibilizare, ajungandu-se la ceea ce se vede azi. Mai mult, ei au cultivat promiscuitatea, atragand insi controlabili - citeste santajabili - care sa nu iasa din front, la o adica. Nu pot sa nu retin ca cel mai pro-securist si mai totalitar partid al Romaniei, in momentul actual, e PNL. Cu cele mai dubioase pozitionari, cu cele mai abjecte si mai retrograde optiuni si metode. Cu cei mai dubiosi lideri. Luati biografiile idolilor vostri, mari iubitori de democratie si stat de drept, cititi-le atent. Mai incolo...multe succesuri. Cu Traian si Leana, cu ambasadili. Cu cocalarii si haimanalele pe strazi. Cu fascisti vopsiti in democrati. Electoratul v-a trimis unde va era locul, in... beeep. Voi nu si nu, garagatze in continuare. Ei, nu-i nimic. O sa va trimita acolo, mult si bine, de acum inainte.

  raspunde comentariului
  • Firul de C a c a t

   30 august 2017 21:37

   Mai manipulator ordinar , porc comunist , nu pesedeul este continuatorul PCR , Militie si Securitate , artizanul pensilor speciale , pe cine crezi ca pacalesti cu disertatiile tale ?

   raspunde comentariului
   • Firul de praf

    31 august 2017 0:46

    Esti nu numai fascist, ci si tembel. E de ajuns o simpla cautare pe internet, informatori ai Securitatii si odrasle de securisti si Kominternististi in PNL. Incepe cu Quintus, apoi te sperii ce lista iti iese.Primul soc l-am avut in anii `90. O vulpe penelista, si deputat pe deasupra, ce poza in mare democrata, a fost dovedita, nu de CNSAS, ci de cei pe care i-a turnat. A crapat, nu-i dau numele. Insa, boul tot bou. Sa-mi dai adresa, sa-ti trimit un clopot, coarne si pripon. Muuuuu ! Bou, fara drept de apel.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design