„Pumnii mei minte nu are“ | OPINIE

de Mihai Duță , 15 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 22:26, 15 septembrie 2017
„Pumnii mei minte nu are“ | OPINIE

Cei mai agresivi interlocutori sunt, de departe, membrii și susținătorii PSD. Motivul: când nu te duce mintea și nu ai argumente pentru o discuție, sari la bătaie sau începi să înjuri. Vorba rapsodului Florin Maimuță: „Pumnii mei minte nu are/ Sparge tot ce-i stă în cale“.

Discursul mincinos și compulsiv al urii este dus pe cele mai abjecte culmi de capete netede atât la exterior, cât și la interior, de tinichigii de drept sau karatiști complexați care se visează Van Damme.

Astfel de oameni nu pot fi parteneri de dialog pentru că ei vin să-și propage aberațiile și minciunile cu titlu de adevăr absolut. Nu pot fi contraziși, nu poți avea altă părere pentru că ei sunt convinși că știu tot în prostia lor suficientă. Probabil au suferit când erau mici, poate colegii le mâncau sandvișurile și îi încuiau în dulapul cu haine, nu putem ști exact ce-i face acum să se simtă victorioși dacă jignesc o femeie sau lovesc pe oricine nu le poate opune rezistență.

Nu m-ar mira să aflăm că vreunul dintre vajnicii lătrători de partid își bate nevasta, așa de control, apoi îi cumpără vreo blană ca s-o împace. Orice asemănare cu o situație reală nu e deloc întâmplătoare.

În spatele lor vine eșalonul doi, al cavalerilor prostiei. Ei susțin orice pumn dat unuia mai slab, orice înjurătură la adresa persoanelor pe care le antipatizează în primul rând pentru că-și dau seama că nu le fac față din punct de vedere intelectual.

Dacă victima lui Palada era Mike Tyson care tocmai agresa pe cineva, aș fi înțeles cât de cât susținerea. Doar că, într-un astfel de scenariu, Palada ar fi recunoscut public că n-a văzut nimic și că Tyson de fapt ajuta pe cineva să treacă strada. Cam aceeași bărbăție au cei care susțin lovirea unei persoane aflate în evidentă inferioritate.

Aceiași intelectuali se plâng apoi că e plin de neamuri proaste pe stradă, că-s multe maimuțe la volan și tot așa. Apoi se enervează crunt și vorbesc despre anii ’50 când le sunt devoalate furăciunile din contractele cu statul. Și tot ei se plâng de vrajba dintre noi.

Urmează valul trei, cel al imbecililor de Facebook.

Îi știți, ăia care dețin mereu adevărul-adevărat, care știu ei mai bine, iar toți ceilalți nu vor decât să le fure ajutoarele sociale sau alte pomeni și șpăgi aruncate pe jos de ăi mai grei.

Și dacă tuturor acestor bătăuși închipuiți nu le mai încap mușchii sub piele, există cluburi și competiții organizate unde se pot confrunta cu parteneri pe măsură. Dar trebuie să știe că sportul de performanță nu este pentru șobolani.

În aceste condiții, n-ar mai trebui să ne mire că un Pop interzice Gazeta Matematică în școli. Votanții lor știu aprioric cum stă treaba cu matematica, articolele hotărâte sau mai puțin hotărâte. Ei n-au nevoie să citească toate prostiile astea într-un manual, pentru că pot să scuipe sau să dea cu pumnul și fără.

Data viitoare când vom mai merge la vot, trebuie să ne gândim și la această față violentă a prostiei, altfel ne vom merita soarta.

Comentarii

 • Mihai

  19 septembrie 2017 5:51

  Palada nu este membru PSD, stimate domn1 Nu mai tot încercați să faceți alăturări forțate, stil manipulator Băsescu! Ca să vă citez-minciunile cu titlu de adevăr absolut- cam asta este esența articolului.

  raspunde comentariului
 • ce reBEL!

  17 septembrie 2017 22:51

  s-ar parea ca nu doar pumnii tai, nu sunt cuminti

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  17 septembrie 2017 3:40

  Vom lupta cu pumnii pentru pace si dreptate, spuneau Chinezii, in limba Chineza I Te Huan. Si Romanii trebue sa lupte cu pumnii pentru socialism si democratie asa cum 45 la suta dintre Romani au votat.

  raspunde comentariului
  • Ai cazut la aritmetica

   18 septembrie 2017 7:01

   Au fost 45 procente din cei care s-au prezentat la vot. Din totalul celor cu drept de vot, psd a primit doar 18 procente. Numai acestia doresc socialism, coruptie, ajutoare sociale.

   raspunde comentariului
 • nuti

  16 septembrie 2017 10:38

  noroc de palada ca la trezit din somn pe gotiu !

  raspunde comentariului
 • box populi

  16 septembrie 2017 9:58

  Palada zis Paladici Din ***** se face bici

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  15 septembrie 2017 19:07

  Dumitre pune mana pe topor si taie-i capul ziaristului anti-Roman Duta. Nu ezita caci daca ratezi ocazia te va lovi el pe tine si in loc sa planga ma-sa va plange mama ta. Este regretabil ca Romania a ajuns in situatia asta dar a ajuns si tu nu poti schimba trecutul ci poti doar sa ucizi sau sa fi ucis. Ziaristii nu sunt supra-oameni ci doar niste tradatori care au distrus industria Romana si locurile de munca ale Romanilor. Probabil Romania nu va mai produce nici-o-data avioane, calculatore, etc. datorita dezastrului Basist si ziaristilor vanduti dar cel putin Basescu si ziaristii lui sa plateasca pentru dezastrul si prapadul cauzate de ei in Romania.

  raspunde comentariului
  • ZDREANTA BOLSEVIKO-KGB-ista

   20 septembrie 2017 8:07

   este adevarat ca faci parte din CLANUL gheneralilor si coloneilor de tinichea Abraham-ham-ham, Pricina, Doaga Dogaru, Coarna, Harnagea ----------???

   raspunde comentariului
  • Adi

   15 septembrie 2017 23:43

   muieta, cat mai dureaza pana realizezi ca esti degeaba, in general si pe aici. Zburda, nene, pe latrina 3 ca aici latri aiurea.

   raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  15 septembrie 2017 18:49

  Inteligența Centrală a Kurcubeului însă evident are minte că că lău...

  raspunde comentariului
 • HALAL

  15 septembrie 2017 12:23

  CUM SA MAI IESI LA VOT DACA DOAR ASTFEL DE PERSOANE SUNT PE LISTA...CHIAR DACA AR IESI PSD-UL CU 100 DE PROCENTE, TOT NU MA DUC LA VOT.

  raspunde comentariului
  • Adi

   15 septembrie 2017 23:45

   Inseamna ca esti mai prost si inutil decat o leguma. Cand ai de ales intre bolsevici si ORICE altceva, isi din pisda si alesgi orice altceva.

   raspunde comentariului
 • Un sofer in masina pe strada

  15 septembrie 2017 10:20
 • KO

  15 septembrie 2017 8:28

  Bataia intre politicieni e traditie mioritica. Daca aveau pistoale nu indrazneau, isi faceau singuri dreptate, asa primesc 4-5 ani de puscarie fara executare.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design