19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCuc o ține și pe Viorica la sol

Cuc o ține și pe Viorica la sol

Dar Cuc nu vra să-și ia zborul înainte de a plasa câteva surprize în cuibul de la Transporturi. Și după replica făcută celebră de personajul lui Costache Negruzzi, Alexandru Lăpușneanul, “de mă voi scula, pe mulți am să-i popesc și eu”, ministrul demis Răzvan Cuc deschide Cutia Pandorei, atât pentru viitorul șef al Transporturilor, cât și pentru cea care, teoretic, este șefa sa, premierul și candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă.

După scandalul din TAROM, cu mesajele transmise fostului director general Mădălina Mezei, pentru menținerea la sol a cinci aeronave cu parlamentari care trebuiau să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD, Cuc i-a mai rezervat o lovitură de campanie Vioricăi Dăncilă. Acestea, când premierul demis afirma că “domnul Cuc nu ar fi făcut așa ceva, știind că totul s-ar spart” în capul ei.

Dar iată că domnul Cuc recidivează.

După ce a bombardat campania candidatului PSD la alegerile prezidențiale cu scandalul din TAROM, Răzvan Cuc măi dă o lovitură premierului demis. Săptămâna trecută, aflându-se în campanie electorală, în Maramureș, Viorica Dăncilă avea posibilitatea de a inaugura un nou sediu pentru Registrul Auto Român.

Colegul ei de partid, Răzvan Cuc a ales, însă, să amâne tăierea panglicii pentru a lăsa o ultimă impresie înainte de a părăsi fotoliul de ministru al Transporturilor!
Cu mare fast, duminică, noua reprezentanţă a Registrului Auto Român Satu Mare a fost inaugurată de, ministrul demis al Transporturilor, şi de cel al Apărării, Gabriel Leş.

RAR a anunţat că, prin noul sediu, îşi dublează capacitatea de lucru, având două linii integrate pentru verificarea autovehiculelor. Reprezentanţa este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, reducând-se astfel şi timpul de aşteptare. Construcţia a fost realizată în 17 luni, fondurile fiind asigurate din bugetul de investiţii al RAR. Sediul este situat la ieşirea din Satu Mare, spre municipiul Carei.

Cu alte cuvinte, ceea ce ar fi dat bine pentru Viorica Dăncilă, în campania pentru Palatul Cotroceni, i-a fost luat de sub nas de ministrul demis Răzvan Cuc. Și toate semnalele ne indică o serie mai consistentă de surprize pe care Răzvan Cuc este gata să le scoată din joben înainte de a încuia ușa biroului de șef al Transporturilor.

 

La vremuri noi, tot noi

Dacă tot trebuie să părăsească Ministerul Transporturilor, din nou, nu se știe pentru câtă vreme, deoarece ne-a obișnuit cu revenirile sale nu tocmai spectaculoase, Răzvan Cuc vrea să mai lase câteva surprize.

Și ce ar putea să fie mai bun decât un nou șef la compania de autostrăzi. Vorba vine nou, deoarece “bursa zvonurilor” îl dă ca și revenit șef peste autostrăzi pe Narcis Neaga. Mai exact, dacă e să o comitem, să fie lovitură serioasă. Cu car ajunge la această soluție doar pentru a se mândri că nu pierde contractul cu firma de construcții Aktor pentru autostrada Sebe – Turda, lotul 2.

Iar, apoi, cine vine la Ministerul Transporturilor să se spele pe cap cu Narcis Neaga. Ministrul Răzvan Cuc vrea să se retragă în glorie, iar de această dată chiar are toate șansele să nu mai plece din funcția de șef al Transporturilor cu coada între picioare.

După trei seriale în care a jucat la Transporturi, Răzvan Cuc a devenit un real actor de telenovele și ne-a demonstrat acest lucru în acest, deocamdată, ultim mandat. A ieșit pe sticlă, unde îi place cel mai mult, și a rupt triumfător xerox-uri ale unor contracte, a lătrat la constructorii care au mers mai departe precum ursul, s-a pozat în toaletele de la eroport, unde, apoi, și-a adus nepotul bunei sale cunoștințe, fostul director general TAROM, Eugen Davidoiu, și câte și mai câte.

Răzvan Cuc ne face aproape nerăbdători să vedem cum va juca în următorul episod la Transporturi. Și nici măcar nu a apucat să plece. Dar să ne așteptăm la o despărțire dramatică, lacrimogenă, din seria declarațiilor memorabile legate de TAROM: “Pentru TAROM mă lupt cu oricine, până la capăt”.

Acum, cu dosarul de la DNA, Răzvan Cuc a intrat în rolul gladiatorului, omul care sacrifică totul pentru binele Transporturilor. Trebuie să recunoaștem că toți candidații aflați în cursa pentru președinție ar avea de învățat de la ministrul demis al Transporturilor. Practic, dacă analizăm știrile din presa scrisă sau de la posturile de televiziune, o să constatăm că prezidențiabilii nu prea au avut loc de Răzvan Cuc în spațiul mediatic.

Oricâtă experiență ar avea Mircea Diaconu, pe scena politică tot răzvan Cuc cântă mai bine. Nici nu are rost să comparăm discursurile lui Cuc cu cele ale președintelui Klaus Iohannis. Oricum, ne-ar lua prea mult timp să-l ascultăm pe domnul profesor de la Sibiu. Iar când vine vorba de Viorica Vasilica Dăncilă, președinta din Videle nu poate juca decât rolul unei victime a ministrului demis al Transporturilor. Și cu toate că e posibil să nu fie conștientă de acest lucru, Viorica Dăncilă chiar joacă bine acest rol.

Cu toate acestea, domnul Cuc a rămas să ne arate că nu poate mai mult de 22 de kilometri de autostradă. Iar, în ciuda numeroaselor episoade telenovelistice din mandatul său, după autostrăzi sau alte lucrări esențiale de infrastructură nu s-a plâns.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă