Semnăturile a milioane de creştini nu pot fi ignorate. Vom face ca vocea poporului să fie ascultată! | OPINIE

de George Mioc , 13 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 10:38, 13 aprilie 2017
Semnăturile a milioane de creştini nu pot fi ignorate. Vom face ca vocea poporului să fie ascultată! | OPINIE

Undeva, în subteranele politicii româneşti, USL supravieţuieşte: domnii Iohannis şi Dragnea negociază cu voinţa câtorva milioane de români şi vor să blocheze referendumul pentru familie.

Cine crede că nu-şi vor permite – dacă sunt lăsaţi în pace! – să-şi amintească cum a fost îngropat referendumul din 2009, pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de deputaţi la 300. Indiferent dacă aţi fost sau nu de acord cu acea consultare, fapt este că ea a îndeplinit condiţiile legale şi constituţionale. Au votat în favoarea acelor propuneri exact 6.740.213 de cetăţeni români, dar clasa politică a decis să ignore voinţa poporului. Legea fundamentală a rămas neschimbată, iar milioane de români au fost umiliţi pentru ca vreo câteva sute de politicieni să-şi poată păstra fotoliile de parlamentar.

Aceasta este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm dacă vrem ca referendumul organizat de Coaliţia pentru Familie să aibă loc şi, în cazul unui previzibil vot în favoarea familiei tradiţionale, rezultatul să fie înscris în Constituţia României.

Marea problemă este că, în aceste zile, preşedintele Iohannis şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, negociază soarta referendumului pentru familie, aceasta fiind explicaţia tergiversării unui vot în Camera Deputaţilor. De fapt, se discută un pachet mai larg de concesii reciproce. Preşedintele Iohannis renunţă la referendumul anti-corupţie, care sperie PSD-ul, iar Dragnea blochază în Parlament consultarea referitoare la familie. Pe masa de negociere se află şi o serie de funcţii: conducerea Servciului de Informaţii Externe, preşedinţia ICR, un post de viveguvernator al BNR, conducerea radioului public şi cea a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Totul se tranzacţionează subteran, în favoarea unor găşti, în total dispreţ faţă de interesul public.

Eu cred că această clasă politică nu ştie decât de frică - frica de a pierde alegerile, frica de puşcărie, frica de poporul ieşit în stradă care ar putea să o alunge de la putere – şi trebuie acţionat ca atare. Cine crede că sunt oameni de cuvânt, care îşi vor aminti ceea ce promiteau în campanie, se înşeală profund.

Spunea Liviu Dragnea, la 11 noiembrie 2016: „Personal, susţin această idee şi vreau să se organizeze referendumul cel mai târziu în primăvara anului viitor, poate în aprilie sau mai”.

Gheorghe Falcă, şeful de campanie al PNL, la 14 noiembrie 2016: „S-a făcut şi un calcul al timpului în care se poate realiza un referendum şi există o estimare pentru luna aprilie (…) cu bugetare din partea noului Guvern”. 

Preşedintele Klaus Iohannis, la 15 noiembrie 2016: „Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară (...) Dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru Familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa”.

Toţi se prefac că au uitat că au încheiat, în acea campanie, protocoale cu Coaliţia pentru Familie: şi PSD, şi ALDE, şi PNL. Cel puţin, de la hipsterii de stânga din USR nu avem aşteptări. Singura persoană cu un comportament democratic, Clotilde Armand, a fost marginalizată în cel mai brutal mod pentru că şi-a permis să ceară organizarea unei consultări solicitate legal de peste trei milioane de cetăţeni.

Revin, deci, şi spun: foştii uselişti nu au nici o onoare sau vreun respect pentru cuvântul dat, nu reacţionează decât din frică. Fără o presiune constantă asupra lor, vor bloca referendumul pentru familie. Este complet ridicol pretextul sub care au amânat un vot final în Camera Deputaţilor: un obscur deputat social-democrat, Marcel Ciolacu, a spus că nu există niciun „argument legal sau constituţional” prin care Camera Deputaților să fie primul for sesizat. Mai clar, parlamentarii se prefac nu ştiu dacă procedurile trebuie să înceapă în Senat sau în Camera Deputaţilor. Urma să se ia o decizie în plenul celor două camere ale Legislativului, dar, din 28 martie, nu s-a mai întâmplat nimic.

Trocul politic cu semnăturile a peste trei milioane de români nu trebuie acceptat. Aceşti politicieni nedemocraţi, educaţi în ceauşism, trebuie să ştie că poporul nu poate fi păcălit la nesfârşit, că şi-a epuizat resursele de toleranţă. Am văzut zeci de mii de oameni ieşiţi în stradă după drama de la Colectiv, am văzut sute de mii în Piaţa Victoriei când au vrut să distrugă statul de drept şi să-i salveze pe corupţi. Eu le spun tuturor nomenklaturiştilor care conduc ţara – de la Liviu Dragnea la Klaus Iohannis - că revolta mocneşte şi poporul român va şti să-şi facă vocea ascultată!

Comentarii

 • Dumitru

  14 aprilie 2017 22:05

  In a letter to Frederick II, King of Prussia, dated 5 January 1767, Voltaire 1694 1778 wrote about Christianity"Our religion is assuredly the most ridiculous, the most absurd and the most bloody religion which has ever infected this world. Your Majesty will do the human race an eternal service by extirpating this infamous superstition, I do not say among the rabble, who are not worthy of being enlightened and who are apt for every yoke I say among honest people, among men who think, among those who wish to think. My one regret in dying is that I cannot aid you in this noble enterprise, the finest and most respectable which the human mind can point out.."Ok ...traducerea la textul lui Voltaire de mai sus...Într-o scrisoare către regele Frederick al II- lea al Prusiei datată 5 Ianuarie 1767, Voltaire a scris despre religia creștină ." Religia noastră este în mod sigur cea mai ridicolă, cea mai absurdă și cea mai criminală religie care a infectat vreodată această lume. Majestatea voastră ar face rasei umane un serviciu etern prin extirparea acestei infame superstiții, si nu ma refer la un serviciu pentru oamenii simpli, care pot fi luați oricînd peste picior și care nu merită să fie educați ci mă refer aici la oamenii onești, la oamenii care gîndesc, la oamenii care vor să gîndească ..... Regretul meu, acum cind mă apropii de sfîrșitul vieții este că nu vă pot ajuta în această nobilă acțiune, cea mai fina si respectabilă către care inteligența umană poate ținti ."

  raspunde comentariului
 • Ion Mihaescu

  14 aprilie 2017 13:59

  Iar apare acest Mioc-Dobitoc cu buruienile lui din creier? Prostu' asta, n-a inteles ca nu poti cere permanet pomana? Nu inteleg, de ce Romania Libera permite la tot felul dechiorball rufulati ai wc-urilor, sa-i mazgaleasca paginile? Cine este atat de cretin, si-lsponsorizeaza?

  raspunde comentariului
  • Un om liber

   14 aprilie 2017 16:18

   Aaaa, a venit "cenzura" violentă LGBT! Ion Mihaescu este singurul care deține adevărul...restul sunt dobitoci, homofobici, descreerați, protști ect. Ion Mihaescu crede în violența verbală sperând ca in felul acesta atrage simpatii. Am citit intr-un ziar unde se promova locurii de muncă. Ion Mihaescu se potrivește de minune la rubrica cutăm oameni agresivi fară rușine pentru a intimida oameni de rând, se oferă un salariu de un Euro pe lună dacă ai tendințe satanice.

   raspunde comentariului
   • ILIE COLCEAG

    14 aprilie 2017 17:28

    Citate din Biblie in care homosexualitatea este permisa 1 Regi SamuelCapitolul 181.După ce a isprăvit David de vorbit cu Saul, sufletul lui Ionatan s-a lipit de sufletul lui i l-a iubit Ionatan, ca pe sufletul său.2.Iar Saul l-a luat în ziua aceea i nu l-a lăsat să se mai întoarcă la casa tatălui lui.3.i a încheiat Ionatan legătură cu David, pentru că îl iubea ca pe sufletul său. 4.i i-a dezbrăcat Ionatan haina sa cea de deasupra, pe care o avea pe el, i a dat-o lui David de asemenea i celelalte haine ale sale, sabia sa, arcul său i brâul său.16fie numele lui Ionatan în casa lui David i caute-i Domnul pe vrăjmaii lui David!17i Ionatan i s'a mai jurat încă o dată lui David, de vreme ce el iubea sufletul celui ce-l iubea.30Atunci Saul s'a aprins cu mare mânie asupra lui Ionatan i i-a zis Tu, fecior de fată teleleică f!, nu tiu eu că te-ai făcut fârtate cu fiul lui Iesei, spre ruinea ta i spre ruinea goliciunii mamei tale?31Că atâta vreme cât fiul lui Iesei va trăi pe pământ, regatul tău nu se va întemeia! g i atunci, trimite chiar acum i prinde-l pe tânărul acela, căci de-acum e fiul morii!41i după ce s'a dus băiatul, David s'a ridicat de la semn i a căzut cu faa la pământ i i s'a închinat de trei ori i s'au sărutat unul cu altul i au plâns amândoi unul pentru altul, să le ină vreme multă.Cartea a Doua a Regilor Cap. 126.Frate Ionatane, întristat sunt după tine, căci tu mi-ai fost foarte scump i iubirea ta a fost pentru mine mai presus de iubirea femeiascăEv ioan 1926.Deci Iisus, văzând pe mama Sa i pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale Femeie, iată fiul tău!202 A alergat la Simon Petru i la celălalt* ucenic, pe care-l iubea Isus, i le-a zis Au luat pe Domnul din mormânt i nu tiu unde L-au pus.

    raspunde comentariului
   • ILIE COLCEAG

    14 aprilie 2017 17:14

    "Un om liber" esti un mare ***** indoctrinat religios care nu are curajul sa semneze cu numele real .Voi astia care considerati ca un copil crescut de un singur parinte nu constituie o familie si va **** grija ca doua persoane de acelasi sex sa nu se casatoreasca , mai bine ati sari de *** in sus cand cei din Sfantul sinod se *** in *** , cand pastorii neoprotestanti abuzeaza copii , ca mor copii din cauza rujeolei pentr ca Dumnezeu interzice mersul la medic ci mai degraba se duc sa pupe oase . Omule liner , esti intro inchisoare mai grea decat daca ai fi fost intemnitat la Bastilie . Isti intemnitat in inchisoare prostiei , ignorantei , infatuarii si urii . Fa bine si comite suicid sau macar castreaza-te ca sa nu se raspandeasca prostia

    raspunde comentariului
 • ILIE COLCEAG

  13 aprilie 2017 19:07

  Evanghelia dupa Ioan Cap 201 În ziua* dintâi a săptămânii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineaă la mormânt, pe când era încă întuneric, i a văzut că piatra fusese luată de pe mormânt.2 A alergat la Simon Petru i la celălalt* ucenic, pe care-l iubea Isus, i le-a zis Au luat pe Domnul din mormânt i nu tiu unde L-au pus.3 Petru* i celălalt ucenic au ieit i au plecat spre mormânt.4 Au început să alerge amândoi împreună. Dar celălalt ucenic alerga mai repede decât Petru i a ajuns cel dintâi la mormânt.5 S-a plecat i s-a uitat înăuntru, a văzut fâiile* de pânză jos, dar n-a intrat.6 Simon Petru, care venea după el, a ajuns i el, a intrat în mormânt i a văzut fâiile de pânză jos.7 Iar tergarul*, care fusese pus pe capul lui Isus, nu era cu fâiile de pânză, ci făcut sul i pus într-un alt loc, singur.8 Atunci, celălalt ucenic, care ajunsese cel dintâi la mormânt, a intrat i el i a văzut i a crezut.9 Căci tot nu pricepeau că, după Scriptură*, Isus trebuia să învieze din mori.10 Apoi, ucenicii s-au întors acasă.Evanghelia dupa Ioan Cap 19 26.Deci Iisus, văzând pe mama Sa i pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale Femeie, iată fiul tău!

  raspunde comentariului
 • Fosti Comunisti

  13 aprilie 2017 16:28

  Un articol scris de un habotnic, care cu siguranta a fost purtator de carnet rosu de PCR! De cand stabilesc tovarase 3 milioane de fanatici, 99 batrani senili ortodocsi, ce trebuie sa facem noi cu legile noastre? Babele adunatoare de galeti pesediste si mosnegii betivi ai acestei tari nu reprezinta majoritatea! Daca vrei astfel de legi, de ce nu emigrezi in Rusia comunista? Ea ne-a aduc comunismul si alienarea mintala de care sufera astazi tara asta inapoiata, reprezentata clar de autori fatarnici ca tine! Voi, aparatorii "traditiei" care vi se pare "crestineste" ca familiile de betivi asa zis normale, sa-si chinuie copiii, sa-i trimita la cersit si furat! Rusine, tovarase Kominternist, Ioc Mioc!

  raspunde comentariului
  • eco

   13 aprilie 2017 19:03

   Voi astia nefericitii care atacati cu spume si bale la gura valorile morale crestinesti trebuie sa fiti tare infricosati,mai ales in Saptamana Patimilor cand se pomeneste mai des numele Mantuitorului Iisus Hristos.Orice ati incerca voi sa faceti nu veti reusi,cat Bunul Dumnezeu va iubi oamenii si in special pe cei care traiesc dupa Cuvantul si Legea Lui nu veti izbandi nimic,sunteti slabi la fel ca si ala caruia ii slujiti,vai de voi,n-aveti decat sa spumegati si sa va zvarcoliti.Cu cat se vor inmulti faradelegile si nerusinarea voastra cu atat oamenii normali si crestini vor striga mai tare numele Domnului si se vor ruga Lui!Slavit fie numele Domnului nostru Iisus Hristos in veci amin!

   raspunde comentariului
  • Un Crestin

   13 aprilie 2017 16:40

   Doamne, câtă ură mocnește din tine! Nici vorbă de toleranță, numai un nazist poate vorbi ca tine...

   raspunde comentariului
   • ILIE COLCEAG

    13 aprilie 2017 17:29

    raspunde comentariului
    • Mioc , sterge-mi si comentariul asta

     13 aprilie 2017 18:01

     Mioc , iti reamintesc ca totiu homofobii sunt homosexuali frustrati care viseaza la barbati cand se culca cu femeile lor . Obisnuiesti sa stergi articole care dau citate din Biblie prin care se demonstreaza ca te inchini unui dumnezeu impotent , sadic care incuviinteaza crima , sclavia , violul , genocidul , furtul . Despre asta este scris in detaliu in Exod , Levetic si Numeri . Cat despre isus , cunform bibliei iubea un apostol si n-a inviat ci a fost luat din mormant

     raspunde comentariului
     • Sodoma si Gomora

      13 aprilie 2017 18:39

      Bă da înapoiat esti! Ai o gândire ca pe timpurile trăite in Sodoma si Gomora acum 4.000 de ani.Bă ala care te ascunzi sub un nume fals, suntem in mileniul III..voi homosexuali sunteti o minoritate sub 0.01 asa ca nu va impuneti cu forta unei majoritati, nimeni nu va opreste in comportamentul vostru sau discrimineaza. Voi sunteti intoleranti, traiti in trecutul de acum 4.000 de ani, agresivi si violenti..

      raspunde comentariului
      • ILIE COLCEAG

       13 aprilie 2017 19:00

       Ma mai du-te-n ***** ma-ti de frustrat ! Te-a facut ma-ta din picioare si n-a avut cine sa te prinda . Homofobii sunt homosexuali frustrati pentru ca daca ar fi siguri de sexualitatea lor ar sari in sus de bucurie ca le raman mai multe femei . Tu , cand faci sex cu o femeie iti bagi un dest in *** si te gandesti la Brad Pitt . Coclitule vezi ca homosexuali sunt vreo 10 la suta si numarul lor este in crestere . Mars la pupat cruci si oase !

       raspunde comentariului
 • ILIE COLCEAG

  13 aprilie 2017 14:37
 • Andi

  13 aprilie 2017 12:15

  Mi se pare o mizerie acest articol. Despre libertatile si drepturile cetanetilor Romaniei - toti, nu doar majoritatea - nu trebuie consultat poporul prin niciun referendum, mai ales cand intentia coalitiei pentru familie este mana in mana cu biserica. Legile pentru cetatenii Romaniei se fac in Parlament iar ele trebuie sa serveasca interesului TUTUROR romanilor. Punct! Autorul acestei opiniiarticol este orice mai putin interesat de respectarea statutului de cetatean european al romanului, indiferent de orientarea sa politica, religioasa sau sexuala. Statutul familiei este clar stabilit si nu ar trebui sa fie redefinit sub nicio forma. Poate nu ar fi rau sa intram si noi in randul lumii cu legi care sa readuca cetatenii tarii la acelasi nivel, sa dispara impartirea in majoritari si minoritari din cate stiu, atunci cand vine vorba despre plata taxelor, impozitelor, samd, toti suntem la fel. De ce nu ar fi si drepturile egale, nu doar obligatiile?

  raspunde comentariului
  • Român din Popor

   13 aprilie 2017 16:46

   Andi, ești un anti român, anti cetățean român un reprezentant al unui stat totalitar un instrument de opresie a cetățenului de rând. Rușine!!! De ce urăști pe acești cetățeni creștini?

   raspunde comentariului
   • Andi

    14 aprilie 2017 9:30

    Eu nu urasc pe nimeni, nu am instigat la ura, asa cum faceti voi, asa-zisii crestini. Nu a cerut nimeni drepturi in plus, ci egale cu ale celorlalti, asa cum este firesc. Recunoasterea unui parteneriat civil este absolut fireasca in secolul XXI. Daca ati lasa ipocrizia la o parte, poate ati fi in stare sa va vedeti paiul din ochi. Si sa va fereasca Dumnezeu de judecata Lui, ca doar El are acest drept, nu voi. V-ati trezit voi, prea-cuviosii si fara de pacat sa aruncati primii cu piatra, sa spuneti voi ce e normal si ce nu,

    raspunde comentariului
 • Ghita Bizonu'

  13 aprilie 2017 11:48

  Referendumu anticoruptie nu viuzeaza pe nimeni si a ramas fara object. rerendunu din 2009 a fost de kiki, op gaselnita baseasca ptr realegere. Refenfumu din 2012 estre diocreditata ca cica lovitura de stat. Asa ca si pe4tia ptr un referndu otr definmirea familiei este o agitatei a unor gigotio care se cred in evul mediu. Ca lumina vine de la vest acolo unde Curtea Su0rema a decis ca in Tara Parintilor Fondatori sunt f constitutionale casatoriile unisex. Si cine zice latfle este vandut rusilor

  raspunde comentariului
 • eco

  13 aprilie 2017 11:12

  Singura frica de care stiu cei ce ne guverneaza si fura de 28 de ani este frica de revolta populara impotriva intregii clase politice,le e frica sa nu aiba parte de soarta lui Ceausescu,le e frica sa nu piarda ce au agonisit furand si jefuind tara,vanzand-o strainilor,le e frica sa nu piarda puterea.Dumnezeu nu-i va mai rabda mult,De ce credeti ca toate mitingurile,"protestele"sunt controlate si manipulate cu mare strictete de grupuri de interese si institutiile de represiuneopresiune?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design