11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialScrisoare deschisă către cei care au iubit PNŢ şi cei care speră...

Scrisoare deschisă către cei care au iubit PNŢ şi cei care speră într-un nou PNŢCD (II) | OPINIE

O altă condiţie de renaştere este un alt mod de comunicare a partidului cu cetăţenii de rând. Partidul trebuie să profite de toate metodele tehnice de comunicare, dar consider absolut obligatoriu contactele directe cu oamenii de rând de la ţară şi oraşe. Trebuie refăcute legăturile cu ţăranii, funcţionarii, muncitorii şi studenţii. Forţa electorală şi de vot a partidelor mafiote de la  noi o constituie aceste zone pe care le controlează prin baronii locali, prin oamenii lor din administraţie, care sunt constituiţi toţi în adevărate mafii locale. Toate informaţiile privind PNŢCD şi istoria recentă trebuie să ajungă la omul de rând (care nu are net). Acest efort trebuie făcut oricât ar fi de greu.

Noul PNŢCD. Este necesar un nou partid, un nou PNŢCD care să reprezinte o reală alternativă la mafiile politice ce conduc ţara.

Dar societatea noastră este sătulă de vorbe goale. Trebuie să i se ofere elemente şi acţiuni concrete şi eficiente, care să anihileze acţiunile nocive ale stăpânilor de astăzi.

În primul rând, să se părăsească diletantismul, iluziile şi promisiunile fără suport real.

Ar fi o iluzie periculoasă să se creadă că un partid poate exista şi deveni viabil şi eficient fără un suport financiar. Obligatoriu trebuie găsită această susţinere financiară şi ea trebuie să fie cinstită, curată, legală.

Se tot vorbeşte de dreapta şi de stânga politică. Dar, astăzi elementele de stânga şi de dreapta sunt amestecate. De aceea nu prin aceasta se va deosebi noul PNŢCD de partidele existente. Încrederea în Dumnezeu, dragostea de neam şi ţară şi posibilitatea de a pune interesele comune înaintea celor private şi de grup, iată elementele esenţiale ce vor trebui să caracterizeze PNŢCD. Se vor păstra integral principiile pe care Iuliu Maniu şi-a clădit partidul: morala creştină, democraţia constituţională, naţionalismul luminat şi justiţia socială. Trebuie schimbate şi adaptate realităţilor contemporane aspecte doctrinare, ideologice de obiective şi metode, precum şi de regulament interior. Nu mai poate fi vechiul PNŢ pentru simplul motiv că realităţile prezente sunt şi ele total schimbate: relaţiile interumane, relaţiile economice, cutumele şi morala socială, mentalitatea şi nivelurile profesionale şi culturale ale păturii de jos. Este schimbată şi trăirea religioasă a celor 90% din populaţie ce se declară creştini, lucru ce influenţează şi atitudinile şi practicile politice.

Reorganizarea PNŢCD trebuie să-i vizeze în primul rând pe conducătorii săi. Printr-o selecţie riguroasă (chiar o autoselecţie) trebuie aleşi cei mai potriviţi ca vârstă, capacitate, moralitate, loialitate şi antecedente. În această privinţă nu este admisă nici o excepţie. Să nu uităm că infiltraţii trădători au distrus PNŢCD.

Românii sunt sătui de vorbe. De aceea se vor arăta în program actele concrete şi imediate pentru asigurarea legalităţii, liniştii şi siguranţei, precum şi măsuri ferme de asanare morală, politică şi economică. Strategia şi programul trebuie elaborate exclusiv de către specialişti şi experţi de mare competenţă.

Voi enumera câteva categorii de cetăţeni care trebuie să reprezinte obiective prioritare ale PNŢCD:

Cei autoexilaţi din cauza sărăciei şi condiţiilor din ţară. Ei trebuie convinşi că viitorul ţării va reprezenta şi pentru ei o şansă de prosperitate şi  investiţii.

Cei dezamăgiţi de evenimentele politice de după 1990 (cei care strigau în pieţe: „Mai bine morţi decât comunişti“). Foarte mulţi dintre ei refuză astăzi să voteze.

Categoria mare a ţăranilor şi fermierilor care sunt obligaţi să-şi vândă pe nimic produsele unor intermediari care se îmbogăţesc pe spinarea lor.

Structurile salariaţilor din educaţie, sănătate şi cultură (cercetare) care sunt obligaţi să trăiască cu un salariu total insuficient în raport cu priceperea şi funcţia socială pe care ei o îndeplinesc.

Credem că, prin ajutorul lui Dumnezeu, renaşterea PNŢCD ca un partid alternativă la partidele decăzute moral ce duc ţara în dezastru este nu numai necesară, ci şi posibilă.

Grupul de politicieni de bună-credinţă care vor îndrăzni în acest dificil demers de renaştere a PNŢCD să nu uite că nu au voie să primească între ei nici un singur element infiltrat sau cu trecut moral şi politic dubios. Şi, în acelaşi timp, să nu-şi închipuie că vor putea reuşi singuri. Redresarea trebuie făcută întregii ţări, pentru că întreaga ţară este în dezastru. Sunt deci necesare o solidarizare şi o mobilizare a tuturor energiilor de bine, dispuse să se pună în slujba intereselor acestui neam atât de mult încercat.    

Prima parte a acestei scrisori a fost publicată în ediția din 2 noiembrie a „României libere“.

Citește prima parte aici: Scrisoare deschisă către cei care au iubit PNŢ-ul şi cei care speră într-un nou PNŢCD (I) | OPINIE

 

 

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă