România degradată. Umbra generalului Vlad peste evacuarea Societății Timișoara | OPINIE

de Tudor Artenie , 24 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 09:04, 24 octombrie 2017
România degradată. Umbra generalului Vlad peste evacuarea Societății Timișoara | OPINIE

România părea că s-a scuturat de comunism în decembrie 1989. Morții, răniții și curajul Revoluției păreau să ne dea certitudinea că înapoi nu se mai poate. Dincolo de construcțiile politice, de scenarii și de „stările“ și personajele sistemului de stat (și nu numai), societatea românească părea că privește înainte și spre Vest.

România începea un lung proces de vindecare 

Adevăr, iertare, reconciliere, înțelegere și înțelep-ciune. Medicamente pentru un neam ce ieșise dintr-o epocă de grea suferință.

Mai țineți minte? „Dreptate, ochii plânși cer să te vadă“. Era gândul mărturisit public, era propoziția scrisă pe ziduri și pe frontispiciul ziarului-simbol al anilor de după Revoluția din 1989 – „România liberă“. Erau cuvintele care dădeau sens fiecărei zile din acea pe-rioadă în care rănile erau încă sângerânde.

Porumbei albi la funeraliile fostului șef al Securității comuniste

La 3 octombrie 2017, la aproape 28 de ani de la Re-voluție, Imnul României l-a însoțit pe generalul poliției secrete la coborârea în criptă. „Slujba ținută în Cimitirul Militar Ghencea a fost cheia de boltă a acestor zile în care bucăți întregi din istoria recentă a României au fost rescrise de ziarele și de televiziunile patronate de apropiații generalului.

Comentariul integral poate fi citit pe Dezacorduri.ro

Comentarii

 • Din redactia RL, porumbeii albi ai securistului Vlad

  29 octombrie 2017 19:15

  dau nota mica PRESTABILITA articolului. Ca la multe alte articole cu NOTA PRESTABILITA DIN REDACTIE! Fiindca Binomul crede ca a castigat. Les jeux sont faits pour l'Ambassade americaine!

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  25 octombrie 2017 13:19

  A fost cat se poate de simplu pt. un intreg aparat ramas intact in '89, ca sa se regrupeze din mers si pe urma, sa inceapa asaltul reintoarcerii acestei tari si acestui biet popor din drumul sau, popor care, in naivitatea sa chiar a crezut ca, prin jertfa sa de sange, s-a lepadat pt. totdeauna de sobolanimea rosie criminala, alegandu-si pt. totdeauna calea spre democratie si normalitate. Dar n-a fost sa fie. Pt. criptocomunistii si se-curistii cei atei si criminali, spiritul si idealurile Revolutiei, n-au insemnat nimic, nici cat o ceapa degerata, ci, doar juramantul personal dat in fata Curvetelui animati de dragostea netarmurita fata de acest analfabet, bandit si prim-criminal al tarii! Numai Lustratia si Deratizarea urgenta a intregii societati romanesti, ar mai putea salva acest popor!

  raspunde comentariului
 • Vindecarea lunga moarte sigura...

  24 octombrie 2017 9:12

  Cancerul odata imprastiat in corp se poate ameliora dar niciodata stopa.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design