Răfuieli între mafiile pesediste. Opoziţia chibiţează de la peluză | OPINIE

de George Mioc , 19 iunie 2017 - stire actualizata la ora 16:39, 19 iunie 2017
Răfuieli între mafiile pesediste. Opoziţia chibiţează de la peluză | OPINIE

Şi domnul Grindeanu, şi domnul Dragnea trebuie încurajaţi! Dar doar câtă vreme se ceartă, se bat, se toarnă reciproc şi contribuie la torpilarea celei mai toxice structuri din politica românească: PSD.

După care, se pot duce pe urmele partidului care i-a cocoţat acolo unde sunt azi.

Da, sună cinic, dar ce altceva aş putea spune? Ce a primit România de la FSN/ FDSN/ PDSR/ PSD - mai scurt, PCR-ul reconfigurat de Ion Iliescu – în 27 de ani? Mineriada.

Jaful Bancorex, care a lăsat România la limita falimentului. Regimul ultra-corupt al lui Adrian Năstase, care era să ne scoată de pe drumul spre UE. Distrugerea programatică a Educaţiei şi a sistemului de stat de sănătate, acţiune desfăşurată sub plagiatorul Ponta.

Umilirea şi desconsiderarea uniformei de militar, prin promovarea la rangul de general de patru stele a unui impostor precum ex-dr. Gabriel Oprea. Drept urmare, ce aş putea să urez acestei grupări infracţionale dez-organizate?

De şase luni, România este captiva unui infractor disperat să scape de o a doua condamnare, care l-ar duce la puşcărie. Atacul asupra guvernului Grindeanu s-a petrecut pentru că Liviu Dragnea nu mai are răbdare şi are nevoie de schimbarea legislaţiei anti-corupţie.

Asta nu-l face erou pe actualul premier.

Omul şi-a acceptat rolul de slugă în momentul în care a acceptat să plece din postul de preşdinte al Consiliului Judeţean Timiş şi a venit la Bucureşti pentru a emite celebra ordonanţă 13.

În loc să stea acasă cu familia, sute de mii de oameni au ieşit în miezul iernii, în frig, pe străzi, ca să apere statul de drept. Grindeanu putea refuza să semneze OG 13, dar nu a făcut-o. Actualul premier este, deci, un pesedist pur-sânge: slugarnic, zero din punct de vedere profesional şi gata oricând să sugrume lupta anti-corupţie. Dar, chiar şi beneficiind de aceste „calităţi”, undeva, în timp, Dragnea n-a mai fost mulţumit de lacheu, aşa că s-a decis să-l arunce la coş.

De cinci luni, tot ceea ce face PSD este să încerce să mituiască populaţia în speranţa că, atunci când va emite OG 13 Bis, poporul nu va mai ieşi în stradă. Aruncă bani din visterie pe pomeni fără număr şi, în compensare, a oprit co-finanţările la proiecte de infrastructură din fonduri UE, a blocat înzestrarea Armatei şi a abandonat toate obiectivele de politică externă.

Fie că guvernul Grindeanu rămâne, fie că pică, ţara aceasta nu îşi mai poate permite să stea înmlăştinită, fără nici un proiect naţional. Şcolile se prăbuşesc, literalmente, iar în spitalele de stat se moare cu zile. Epidemia de rujeolă pare de neoprit. De aceea vă spun: răul trebuie smuls din rădăcină, altfel această buruiană agresivă, care trăieşte pe spinarea celor care muncesc şi produc plus-valoare, va reveni.

Un prim pas care trebuie făcut: PNL şi USR trebuie să găsească un limbaj comun şi să coopereze pentru instalarea unui premier de foarte bună calitate, care să susţină un proiect de dreapta.

Opoziţia nu trebuie să rateze uriaşa oportunitate oferită de criza din PSD şi să arate că are o alternativă. Să stea pe margina drumului şi să râdă de prostiile pesediştilor poate să facă orice om care ştie să scrie coerent pe Facebook. Partidele parlamentare trebuie să vină cu idei constructive şi cu oameni. Dacă au! Din această perspectivă, criza din PSD este şi un test pentru PNL şi USR. Pân acum am văzut însă doar nişte cetăţeni amuzându-se la peluză, nu nişte jucători gata să intre în teren.

Ceilalţi paşi care trebuie făcuţi sunt accentuarea eforturilor de demitere prin referendum a primarilor pesedişti din Bucureşti – este crucial, din punct de vedere al simbolisticii – şi de scoatere a PSD în afara legii. Doamna Firea poate fi destituită dacă PNL îi dă afară din partid pe liderii locali care s-au lăsat cumpăraţi de primarii pesedişti şi îşi mobilizează infrastructura pentru a strânge semnături pentru referendum.

Un grup de jurişti buni sunt convins că pot argumenta în faţa judecătorilor că PSD este o structură neconstituţională, întrucât militează împotriva statului de drept. Mă tem însă că PNL şi USR nu au, nici la acest moment, vreo viziune sau vreo strategie legată de debandada fără precedent şi circul oferit de Dragnea. Speră ca, la alegeri, să deţină un oligopol asupra opoziţiei, iar alegătorii ant-PSD să nu aibă alte opţiuni. Eu sper să se înşele şi alegătorii să găsească şi candidaţi mai decenţi. Iar până la alegeri, rămâne ca societatea civilă să se mobilizeze şi să continue demersurile de scoatere a PSD în afara legii.  

Comentarii

 • Costin Stefan

  20 iunie 2017 8:37

  VREM DEMOCRATIE AUTENTICA IN ROMANIA ? O putem avea, daca in Parlament am avea un singur partid de centru-dreapta si candidatii nostri de pe locurile eligibile ale oricarui scrutin ar fi numai oameni afirmati in societate cu un caracter ireprosabil, oameni cu demnitate, cu experienta, competenti si patrioti, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Cativa jurnalisti de la Romania Libera pot constitui un ,,Grup de Initiativa al Redactiei= ,,GI-romlib pentru intocmirea ,,Listei candidatilor apti pentru Parlament=LCAPP. Grupul de initiativa ,,GI-romlib raspunde de constituirea unui ,,Grup de Initiativa al Capitalei=,,GI-Cap, care raspunde de constituirea unui ,,Grup de Initiativa al Romaniei=,,GI-Ro pentru intocmirea LCAPP. Grupul de initiativa ,,GI-Ro raspunde de unirea fortelor politice de centru-dreapta intr-un singur partid si de intocmirea LCAPP

  raspunde comentariului
 • Luna curateniei

  20 iunie 2017 6:58

  Ca sa-l linistesc pe autor, pot sa-l asigur ca matrasirea din fruntea guvernului a unui sobolan manipulat de sistemul mafiot securisto--kovesisto-iohannist, nu se numeste rafuiala. Se numeste curatire de buboaie.Normal ca sistemului mafiot i-ar fi convenit ca PSD sa mearga in continuare cu un premier manevrat cu cheita de la Cotroceni. Uite ca nu merge!......Leo

  raspunde comentariului
 • LUTE

  19 iunie 2017 11:20

  Politica lui peste in tara asta se cearta hortii, striga hotii, asa romani ati votat culegeti roadele, opozitia s-a dizolvat in propria politica, romani iesti si va luati soata in mainii, ajunge cu hotii ne-au condus 27 de ani ajunge.

  raspunde comentariului
 • Laur22

  19 iunie 2017 8:50

  ei na fara proiect natzional" ara aceasta nu îi mai poate permite să stea înmlătinită, fără nici un proiect naional. colile se prăbuesc, literalmente, iar în spitalele de stat se moare cu zile."Da n-am avut vreme de 10 ani proiectul natzional lui Bashina = statul mafiot .Proiect natzional care a insemnat mai putzine spitale ce atat scola un record natzinal al abandonului scolarBa l-am avut si porodusele sau cale mai vizibile au fost binomul cu justitzia camp tactic al serviciilor secrete oh ho ho ce-at face NSA si CIA dac ali s-ar da voia de la stapanaire in USA sa aibe jutitzia americana ca si camp tactic legitim si presedintele navateist KWI care conduce .... nimic si raspunde de acelasi nimicVretzi progaram natzional ?Da pe natziune atzi intrebat-o ?Ca poate ca acesta de mult rau de tot nu mai vrea sa mai auda de voi.Vretzi proiect natzional ?Ia luatzi de castigatzi alegerile si pe urma explicatzi-ne cu ce "proiect natzional" le-atzi castigat .Altminteri daaaaa USR cara ac castigat scremut cele 9 ale sale pe sloganul PSD = PNL = aceiasi mizerie acum trebuei sa il i pe respectivul PNL de bun si de curat in aliantza si sa moara cu el de gat .Bine bine bine pe moment USR si PONL nu au nimic de facut altceva decat sa negocieze cu Grindeanu ori cu Dragnea intrarea la putere Daca Dragnea are voturile sa il dea jos pe Grindeanu are si voturile sa treca un nou guvern.Si in acest caz nu prea mai avem ce discuta.Daca nu totzi TFL-isti sa ii ia de buni si neprihanitzi pe Puie Monta si pe Grindeanu si sa faca guvern cu ei.Ori alegeri anticipate mie mi-e totuna.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  19 iunie 2017 5:17

  Cauza crizei este Iohannis si Grindeanu prea slugarnic cu Iohannis. Cei 6 000 000 000 de dolari donati de Iohannis lui Trump pentru a se construi zidul la granita cu Mexicul au cauzat un deficit in bugetul Romaniei care acum nu mai permite majorarile de salarii promise de PSD. O parte dintre acesti bani se vor intorce in contul lui Iohannis din Elvetia ca mita. Daca sustine lupta impotriva coruptiei Trump sa o sustina in SUA unde recent el a fost acuzat de procurorul shef din Washington DC de coruptie si luare de mita de la straini inclusiv Arabi si Rushi. Pentru Romani e rau dar in Texas e bine. Trump si-a gasit un fraier de jumulit, Iohannis si sluga lui Grindeanu care semneaza tot ca primarul. Dupa ce Enrique Pena Neto si Merkeloaia au refuzat sa finanteze zidul a gasit Trump Romania Iohannista vaca de muls pentru coruptia Trumpista.

  raspunde comentariului
  • Nu-i mai dati atentie !

   19 iunie 2017 14:07

   Excrementului asta bolsevic, e doar un membru pcr din famiglia borila-iliescu-nastase-vanghelie-cioaba, migrat in State !, si care ne arunca din cind in cind din veninul care-i prisoseste ! Spre deosebire de firul de praf rosu, sau chiar de U.B.fuck-a, care sunt tot cam comunisti, dar mai au oarece cultura si cunostinte underground, chiar si oarecari momente de activitate cerebrala coerenta, gunoiul asta chiar nu foloseste la nimic, nu merita nici macar efortul de a fi luat in seama !

   raspunde comentariului
  • muy bien

   19 iunie 2017 8:41

   Daca ce spui o fi adevarat si nu-s elucubratiile unui nebun cu acte in regula, zi-ne si noua de unde a avut Iohannis 6 mld. dolari? Din cate stiu eu, anul asta bugetul e administrat de guvernul pesedist. Du-te, ba, si interneaza-te.

   raspunde comentariului
  • Mircius

   19 iunie 2017 7:50

   MurietaCe postezi tu, linistiti poate fi incadrat la categoria medicamente si socuri electrice cat mai multe !

   raspunde comentariului
 • Victor Goliac

  19 iunie 2017 4:36

  Sper ca aceasta sarada se termina si o sa avem un guvern cu creier ! Un guvern profesionist nu political !

  raspunde comentariului
 • STOIAN STANCIU

  18 iunie 2017 16:19

  in timp ce ei se certa dumneavoastra ocupativa de lucruri serioase.OFERTA DE LUCRU ACASA PE CALCULATOR.Lucrati in limita timpului disponibil si beneficiati de castigori in finctie de realizari.Daca va hotarati trimiteti solicitare cat mai repede la email stoian.stanciuyahoo.com

  raspunde comentariului
 • viorica iovan

  18 iunie 2017 14:38

  Titlul moțiunii împotriva guvernului Grindeanu "APĂRĂM DEMOCRAȚIA! "Numai că liderul partidului care a initiat moțiunea amenință dictatorial membrii PSD 1. cine absentează de la vot va fi exclus din partid2. cine nu votează pentru demiterea guvernului va fi exclus din partid

  raspunde comentariului
 • viorica iovan

  18 iunie 2017 14:34

  Titlul moțiunii împotriva guvernului Grindeanu are titlul "APĂRĂM DEMOCRAȚIA! "Numai că liderul partidului care a initiat moțiunea amenință dictatorial membrii PSD 1. cine absentează de la vot va fi exclus din partid2. cine nu votează pentru demiterea guvernului va fi exclus din partid

  raspunde comentariului
 • Nicolaie Apolzan

  18 iunie 2017 14:03

  Fara comentarii articolul dar romanii sunt departe de idealurile chiar posibile descrise daca dreapta politica ar avea oamenii de dreapta cu adevarat.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design