PSD intoxică ţara-n minciuni! Doar ziariştii liberi pot opri manipularea gâzilor şi ciutacilor | OPINIE

de George Mioc , 09 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 08:19, 09 octombrie 2017
PSD intoxică ţara-n minciuni! Doar ziariştii liberi pot opri manipularea gâzilor şi ciutacilor | OPINIE

Ne-am trezit cam târziu că şleahta Dracului din Teleorman a ocupat mai toată presa. Zilnic creează o realitate paralelă, în care benzina nu s-a scumpit, bunicile infractorilor care jonglează cu sute de mii de euro sunt eroinele lui Mihai Gâdea, iar în țară curge lapte și miere.

Facebook nu poate face față acestui asalt al minciunii. România are nevoie de jurnaliști profesioniști, care să știe să demonteze falsurile, să culeagă informație, să o verifice, să o centralizeze și să o scrie profesionist, pentru ca fiecare cetățean să o priceapă. Mediile sociale sunt extraordinare în lupta de guerillă împotriva regimului pesedist de ocupație, dar ele trebuie alimentate cu informație de calitate.

Din păcate, publicațiile care oferă acea informație pe care PSD-ul o vrea ascunsă sunt pe cale de dispariție. Marți, 3 octombrie, nucleul dur al României Libere a anunțat că părăsește această publicație. Postul Digi 24, deși în linii mari rămâne de partea statului de drept, a devenit tribuna doamnei Firea. Toate intervențiile doamnei, chiar și o hilară inaugurare a unei statui, sunt transmise în direct. Direcția antifraudă a ANAF – noua poliție politică a PSD – stă de peste o lună pe capul jurnaliștilor de la Hotnews și Rise Project, în speranța că va găsi ceva. Primesc semnale că firmele care cumpără publicitate la publicațiile independente – pe care astfel le susțin – sunt amenințate de către statul pesedist.

Fără îndoială, românii au toată dreptatea când spun că nu mai au încredere în presă, în general. Nu cred că la vest de Prut există televiziune mai toxică decât Antena 3. Doar în Republica Moldova, trustul oligarhului Plahotniuc duce campanii mai mizerabile. Mai pervers, fugarul Sebastian Ghiță a creat o plasă de paianjen, formată din mici site-uri de “știri” (fake news) care aruncă pe piață dezinformări, preluate apoi de Evenimentul Zilei și de RTV. Televiziunea publică e groapa de gunoi a rebuturilor de la Antena 3, care murdăresc prime time-ul cu interviuri cu infractori care înjură DNA-ul. CNA-ul e în hibernare, se trezește doar când PSD-ul îi dă ordin să pocnească vreun moderator mai curajos (specie rară și ameninţată de dispariţie). Îi înțeleg, deci, pe români că sunt scârbiți de mass media tradiţională. Dar nu toți jurnaliștii români sunt după chipul și asemănarea unui Ciutacu, Gâdea sau Chirieac. De fapt, îi jignim pe ziariștii onești atunci când îi comparăm cu aceste bâte unsuroase din arsenalul infractorilor. Pe o piață liberă, cu o presă care trăiește din audiență si din publicitatea aferentă, aceste făpturi n-ar fi ajuns “ziariști” nici la cea mai prăpădită gazetă din nordul statului Nebraska.

Jurnaliștii liberi și profesioniști trebuie sprijiniți, nu pentru a face acte de caritate, ci pentru că sistemul democratic din România are nevoie de ei. „Libertatea presei este esenţială pentru securitatea unui stat”, scria avocatul John Adams, cel de-al doilea preşedinte al SUA, şi azi este evident că avea dreptate. Fără o presă liberă, care să trimită informaţie spre alegători, inclusiv în Teleormanul lui Dragnea sau Vrancea lui Oprişan, va fi extrem de dificil, dacă nu imposibil, ca România să mai scape de regimul de ocupaţie fascisto-mafiot instaurat de PSD.

Vreau să fiu clar: eu sunt un om de afaceri care crede în piața liberă, deci, în condiții normale, presa nu are decât să se descurce. Eşti ziarist bun, ai audienţă, câştigi bani. Dar, în România, mass-media este într-o situație specială: o parte din sumele uriașe obținute de moguli – Voiculescu, Ghiță, Vîntu – prin sifonarea resurselor statului au fost investite în televiziuni și site-uri, pe care le folosesc pentru a-și atinge obiectivele politice și pentru a linșa magistrații curajoși. Acești moguli au făcut investiții uriaşe care au distorsionat piața şi au ucis concurenţa. Nici Germania nu are 4-5-6 televiziuni de știri (cine le mai numără?), precum România.

Presa liberă s-a prăbuşit nu pentru că nu oferea informaţie de calitate, ci pentru că n-a făcut faţa loviturilor sub centură: în timp ce RTV trăieşte şi se dezvoltă din banii sifonaţi de la stat de către Ghiţă, regimul pesedist hăituieşte finanţatorii site-urilor independente.

De aceea, mesajul meu, ca antreprenor şi om de dreapta, este către mediul de afaceri: uniţi-vă şi rezistaţi asaltului bandei pesediste. Plecaţi capul şi veţi fi storşi de bani şi aruncaţi la gunoi! Aliaţi-vă, protestaţi împotriva abuzurilor – ce uşor aţi abandonat bătălia împotriva aşa-numitului „split TVA” – şi cumpăraţi reclamă la publicaţiile libere.

Susţineţi start-up-uri unde lucrează ziarişti de încredere, cinstiţi şi bătăioşi. Cei care merg pe principiul „Scapă cine poate”, vor plânge mai târziu: PSD-ul lui Dragnea şi Firea vă vor lua la rând şi, aşa cum a sufocat presa liberă, va acapara, în stil mafiot, toate afacerile profitabile din România. Dacă nu avem opoziţie în Parlament şi la Cotroceni, o simbioză între presa liberă şi antreprenorii cu viziune poate opri regimul fascisto-mafiot.

Comentarii

 • Tepus

  21 octombrie 2017 16:55

  ESTE DE ACTUALITATE INCA CHEMAREA LUI GEORGE COSBUC. SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT, !! SA VREM S-AJUNGEM IN MORMANT. !! SA NI-I ALEGEM PE MISEI !! SI SA MURIM DE GAT CU EI.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  21 octombrie 2017 16:55

  ESTE DE ACTUALITATE INCA CHEMAREA LUI GEORGE COSBUC. SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT, !! SA VREM S-AJUNGEM IN MORMANT. !! SA NI-I ALEGEM PE MISEI !! SI SA MURIM DE GAT CU EI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 octombrie 2017 9:23

  HAI SA NE VAITAM ! Dragnea este deja stapanul CURTII CONSTITUTIONALE. Dragnea este deja stapanul CURTII DE CONTURI. Pana o s-o incheiem cu Dragnea este STAPANUL ROMANIEI si FIECARE DIN NOI AM DEVENIT SCLAV AL LUI DRAGNEA. De ce fratilor nu desfasuram si actiuni concrete ? De ce fratilor nu cautam o cale practica de unire a cetatenilor romani patrioti, competenti si constienti ca suntem latini, ca suntem europeni, ca numai in EUROPA suntem acasa la noi ? Am scris saptamani dupa saptamani, ca numai jurnalistii de incredere pot uni formatiunile politice opuse PSD-ului intr-o UNIUNE NATIONALA DEMOCRATA. Caci PNL-ul actual, singur, nu este o formatiune consistenta de patrioti gata de sacrificiu. Ba, dimpotriva, este intesat de multi penelisti atinsi de USL-ism si care isi urmaresc interese proprii inainte de interesele tarii, incat nu se deosebesc de pesedisti. Multi dinte ei au votat PSD pe 11 decembrie 2016 si au facut capanie ascunsa pentru ca oamenii sa voteze PSD. Numai jurnalistii patrioti se pot intelege la nivelul intregii tari, cum sa uneasca intreaga opozitie PNLsiUSRsiPMP=UND=UNIUNEA NATIONALA DEMOCRATA, pe care apoi sa o ajute sa se intareasca de graba cu oameni noi de incredere, care accepta sa participe cu sinceritate la salvarea tarii.

  raspunde comentariului
 • Rpomanii dupa revolutie care a fost cofiscata de cei care astazi ii numim psd-isti

  10 octombrie 2017 22:52

  AAAAVEM SPECIALISTI - NU A V E M SI NICI NU AM AVUT . " INTELECTUALII " FAC DOCTORATE PENTRU BANI CU ACESTE DIPLOME SI DOCTORATE SE IMPODOBESC CEI CARE SUNT GROPARII SOCIETATAIII CIVILE ! ROMANII NU MAI POD DEOSEBI CINE A LUAT UN TITLU CA ESTE BINE PREGATIT - SAU ESTE BINE PLATIT D U R E R E ESTI OPERAT DE CINE SE - DA - OPERATOR JALE

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 octombrie 2017 17:04

  INFIINTAM ZIARUL ,,PATRIA ROMANA,, ! In numele miilor de romani cazuti pe campul de lupta, in primul razboi mondial pentru crearea Romaniei si in al doilea pentru reintregirea tarii cu teritoriile rapite de Rusia, trebuie infiintat, cat se poate de repede, un ziar al jurnalistilor patrioti, intitulat ,,PATRIA ROMANA,,-ziar de investigatii si stiri. Ziarul poate fi infiintat cu fonduri de la voluntari. COMISIA EUROPEANA ar putea de asemenea sa sprijine aceasta actiune, si chiar sa ne ajute cu fonduri europene nerambursabile. Ziarul ,,PATRIA ROMANA,, trebuie sa apara zilnic si sa informeze, prin articole cat mai multe si nu prea ample, stiri interne si stiri externe, incat cetatenii sa-l caute si sa-l citeasca, cu pasiune. De asemenea, eschipa de investigatie trebuie sa dispuna de oameni competenti si hotarati sa scoata la lumina marile ilegalitati care au tinut tara pe loc si marile acte de coruptie care nu au fost pedepsite, sau au fost pedepsite numai formal, fara recuperarea prejudiciilor cauzate de infractori. Daca se hotaraste infiintarea ziarului ,,PATRIA ROMANA,, ma inscriu sa particip cu bani, in mod voluntar.

  raspunde comentariului
 • Doru

  09 octombrie 2017 20:52

  Hai ca-i tare de tot . Tu esti ziaristul ala liber ?Daca scoate SRI-ul dosarul tau de cadre , ce te faci deontologule ?

  raspunde comentariului
 • Tepus

  09 octombrie 2017 15:03

  DE CAND E LA CCR, !! TOT CE FACE ESTE GRAV. !! SI NU MAI E-NCREDERE, !! CA DORNEANU E MARSAV. !! CURTEA, ASTAZI, SE-NTELEGE, !! NU MAI FACE NICI DOI BANI, !! CA DORNEANU, FARA LEGE, !! II AJUTA PE TALHARI.

  raspunde comentariului
 • doctoru

  09 octombrie 2017 13:31

  Domnu Mijoc in USA nu se gasesc medicamente? Vad ca va manifestati tot mai grav.

  raspunde comentariului
 • Gigi

  09 octombrie 2017 10:39

  Asta cu mogulii....voiculescu , vantu etc este fumata de mult. Basescu era specialist in intoxicari de acest gen. Partea proasta domnule Mioc este ca presa face opozitie si nu un partdi de opozitie. Iar presa folseste clisee vechi, care nu mai tin pasul cu timpurile !!!

  raspunde comentariului
 • Viorel

  09 octombrie 2017 7:30

  Hahahaha!!!! Ziaristii trebuie sa fie liberi ca Ioana Dogioiu, Dan Tapalaga etc

  raspunde comentariului
 • @ Ioan Tarnita

  09 octombrie 2017 5:37

  Iar te obraznicesti, "domnule". PSD-ul este vinovat pentru ca practica si sustine coruptia si pentru aceasta sustine si este sustinut de media mincinoasa, calomniatoare, josnica! In categoria asta intra vuvuzelele varanului, cu trupa lui renumita de mincinosi si calomniatori veninosi, care au spalat si continua sa spele creierele ascultatorilor, eliminand de la acestia orice urma de discernamant si judecata proprie. Cum arata si autorul, aceasta media murdara apartine marilor corupti, Voiculescu, Ghita, Vantu si este platita din bani furati de la stat! Nu te mai da mare aparator al coruptilor si presei murdare! Esti la fel cu acestia, daca continui!

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  09 octombrie 2017 3:17

  Fuhrerul piraților kurcubeului nu mai știe pe unde să scoată pantalonii marro că cămașa roșie se pare că nu mai ține...

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  09 octombrie 2017 0:38

  Au încercat și cu cartea de telefon Facebuci, a ținut un pic dar ecce vremuri că că cioase nu glumă...

  raspunde comentariului
 • Ecce 911

  08 octombrie 2017 22:39

  Adică carevasăzică gaura multilateral colorată a arianusului ecce atât de franjurată încât diarria nu mai poate fi ștearsă nici cu toate ziarele din țară?! Analiștii de la romaniaaplecata.ro evident sunt disperați

  raspunde comentariului
 • un roman

  08 octombrie 2017 21:16

  CENZURA INCALCAREA CONSTITUTIE,I,Constituția RomânieiArt. 30 Libertatea de exprimare

  raspunde comentariului
 • un roman

  08 octombrie 2017 20:59

  THE ONLY VIDEO YOU HAVE TO SEE J. KRISHNAMURTI "Totally Absolutely Without Conflict" 24

  raspunde comentariului
 • ESEC

  08 octombrie 2017 20:03

  Romania este un stat esuat, cu un guvern marioneta unei gasti de borfasi si puscariasi,Presa apartine exclusiv unor banditi delapidatori, Voiculescu, Adamescu, Andronic, Ghita, A Sarbu, Burci.CCR si avocatul poporului sunt slugoii gastii de borfasi, ajunsi miliardari off shore.Poporul este indiferent la Loivitura de Stat antidemocratica. Cei constienti de dezastrul iminent si de emergenta totalitarsmului pleaca din tara.Aliatii s-au plictisit, sa indrume nataraii alesi de milogi si complici, ca sa ruinez tara si sa o indeparteze de Europa.Romania este un stat esuat.

  raspunde comentariului
 • nicu

  08 octombrie 2017 15:36

  este o mare nenorocire pentru Romania in acest moment.Nici ***** nu-i mai da jos pe PSD-isti de la ciolan.Tris este ca in afara de hotiile si manipularile de la tv, lasa o tara indatorata si mult mai saraca.

  raspunde comentariului
 • dr.Samarescu

  08 octombrie 2017 15:10

  Pozitiv Interesul pentru dezbatere.Libertatea trebuie consolidata.De mirare,de ce dupa 89,nu s-a reusit prin alegeri alegerea celor competenti,corestii,buni patrioti ,drept reprezentanti .Exista pericolul revenirii la "partidul unic"?

  raspunde comentariului
 • joi dupa amiaza

  08 octombrie 2017 13:12

  Lasati-i , ma, si pe pastorul roman Gadea, pe curgtaorul din gura Ciutacu si cel jurnalist de buzunar Chireac care ar vinde-o si pe mama lui pentru 500 de lei ...Lasati-i sa castige si ei o paine. Lasati-i sa arate pe cei ce nenorocesc tara ca pe mari eroi...pe un invizibil Soros ca pe principalul vinovat pentru neaplicarea Programului de guvernare...pe ce i ca buni , pe cei buni ca rai...Ca facand asa, isi dau singuri cu stangul in dreptul...Sunt curios cand Dragnea, Shhaideh si Rovana vor fi la puscarie de deja mult timp iar PSD-ul pe linia PNTCD-ului, daca Ciutacu, Gadea si Chireac vor mai bate darabana de cat de minunate sunt victimele DNA-ului si ca unui hot ca Voiculescu i s-au furat trei ani din viata cu puscaria...CNA-ul nu trebuie sa interzica stirile mincinoase? Minciunile de la teelvizor sunt mai rele ca injuraturile si bataile in direct din platou...Cand Dragnea iesea cu gorilele de ele flancat, televiziunile PSD-ului dadeau cat de rea e Kovesi...cand totusi au aratat ceva...il incriminau pe cel ce arata catuse violatului pshihic Dragnea...dar nimic despre Codrin cu revolutionarii sai...minunata imagine...Imi vine sa cred ca Codrin Stefanescu este penelist...asa lucreaza sub acoperire...

  raspunde comentariului
 • hector

  08 octombrie 2017 10:39

  Da .Asa este. O parte din sumele uriașe obținute de moguli Voiculescu, Ghiță, Vîntu prin sifonarea jefuirea resurselor statului au fost investite în televiziuni și site-uri , pentru a prosti multimea de romani spre a vota neocomunistii corupti si ipocriti ,apropiati Moscovei. Singura speranta e ca milioanele de romani din Diaspora sa vina si sa faca ordine, votand pe cine trebuie.

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design