15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPSD intoxică ţara-n minciuni! Doar ziariştii liberi pot opri manipularea gâzilor şi...

PSD intoxică ţara-n minciuni! Doar ziariştii liberi pot opri manipularea gâzilor şi ciutacilor | OPINIE

Ne-am trezit cam târziu că şleahta Dracului din Teleorman a ocupat mai toată presa. Zilnic creează o realitate paralelă, în care benzina nu s-a scumpit, bunicile infractorilor care jonglează cu sute de mii de euro sunt eroinele lui Mihai Gâdea, iar în țară curge lapte și miere.

Facebook nu poate face față acestui asalt al minciunii. România are nevoie de jurnaliști profesioniști, care să știe să demonteze falsurile, să culeagă informație, să o verifice, să o centralizeze și să o scrie profesionist, pentru ca fiecare cetățean să o priceapă. Mediile sociale sunt extraordinare în lupta de guerillă împotriva regimului pesedist de ocupație, dar ele trebuie alimentate cu informație de calitate.

Din păcate, publicațiile care oferă acea informație pe care PSD-ul o vrea ascunsă sunt pe cale de dispariție. Marți, 3 octombrie, nucleul dur al României Libere a anunțat că părăsește această publicație. Postul Digi 24, deși în linii mari rămâne de partea statului de drept, a devenit tribuna doamnei Firea. Toate intervențiile doamnei, chiar și o hilară inaugurare a unei statui, sunt transmise în direct. Direcția antifraudă a ANAF – noua poliție politică a PSD – stă de peste o lună pe capul jurnaliștilor de la Hotnews și Rise Project, în speranța că va găsi ceva. Primesc semnale că firmele care cumpără publicitate la publicațiile independente – pe care astfel le susțin – sunt amenințate de către statul pesedist.

Fără îndoială, românii au toată dreptatea când spun că nu mai au încredere în presă, în general. Nu cred că la vest de Prut există televiziune mai toxică decât Antena 3. Doar în Republica Moldova, trustul oligarhului Plahotniuc duce campanii mai mizerabile. Mai pervers, fugarul Sebastian Ghiță a creat o plasă de paianjen, formată din mici site-uri de “știri” (fake news) care aruncă pe piață dezinformări, preluate apoi de Evenimentul Zilei și de RTV. Televiziunea publică e groapa de gunoi a rebuturilor de la Antena 3, care murdăresc prime time-ul cu interviuri cu infractori care înjură DNA-ul. CNA-ul e în hibernare, se trezește doar când PSD-ul îi dă ordin să pocnească vreun moderator mai curajos (specie rară și ameninţată de dispariţie). Îi înțeleg, deci, pe români că sunt scârbiți de mass media tradiţională. Dar nu toți jurnaliștii români sunt după chipul și asemănarea unui Ciutacu, Gâdea sau Chirieac. De fapt, îi jignim pe ziariștii onești atunci când îi comparăm cu aceste bâte unsuroase din arsenalul infractorilor. Pe o piață liberă, cu o presă care trăiește din audiență si din publicitatea aferentă, aceste făpturi n-ar fi ajuns “ziariști” nici la cea mai prăpădită gazetă din nordul statului Nebraska.

Jurnaliștii liberi și profesioniști trebuie sprijiniți, nu pentru a face acte de caritate, ci pentru că sistemul democratic din România are nevoie de ei. „Libertatea presei este esenţială pentru securitatea unui stat”, scria avocatul John Adams, cel de-al doilea preşedinte al SUA, şi azi este evident că avea dreptate. Fără o presă liberă, care să trimită informaţie spre alegători, inclusiv în Teleormanul lui Dragnea sau Vrancea lui Oprişan, va fi extrem de dificil, dacă nu imposibil, ca România să mai scape de regimul de ocupaţie fascisto-mafiot instaurat de PSD.

Vreau să fiu clar: eu sunt un om de afaceri care crede în piața liberă, deci, în condiții normale, presa nu are decât să se descurce. Eşti ziarist bun, ai audienţă, câştigi bani. Dar, în România, mass-media este într-o situație specială: o parte din sumele uriașe obținute de moguli – Voiculescu, Ghiță, Vîntu – prin sifonarea resurselor statului au fost investite în televiziuni și site-uri, pe care le folosesc pentru a-și atinge obiectivele politice și pentru a linșa magistrații curajoși. Acești moguli au făcut investiții uriaşe care au distorsionat piața şi au ucis concurenţa. Nici Germania nu are 4-5-6 televiziuni de știri (cine le mai numără?), precum România.

Presa liberă s-a prăbuşit nu pentru că nu oferea informaţie de calitate, ci pentru că n-a făcut faţa loviturilor sub centură: în timp ce RTV trăieşte şi se dezvoltă din banii sifonaţi de la stat de către Ghiţă, regimul pesedist hăituieşte finanţatorii site-urilor independente.

De aceea, mesajul meu, ca antreprenor şi om de dreapta, este către mediul de afaceri: uniţi-vă şi rezistaţi asaltului bandei pesediste. Plecaţi capul şi veţi fi storşi de bani şi aruncaţi la gunoi! Aliaţi-vă, protestaţi împotriva abuzurilor – ce uşor aţi abandonat bătălia împotriva aşa-numitului „split TVA” – şi cumpăraţi reclamă la publicaţiile libere.

Susţineţi start-up-uri unde lucrează ziarişti de încredere, cinstiţi şi bătăioşi. Cei care merg pe principiul „Scapă cine poate”, vor plânge mai târziu: PSD-ul lui Dragnea şi Firea vă vor lua la rând şi, aşa cum a sufocat presa liberă, va acapara, în stil mafiot, toate afacerile profitabile din România. Dacă nu avem opoziţie în Parlament şi la Cotroceni, o simbioză între presa liberă şi antreprenorii cu viziune poate opri regimul fascisto-mafiot.

George Mioc
George Miochttp://george-mioc
George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.
Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă