Nu-s mai mulți de-o sută. Îi lași să dea cu România de pământ? | OPINIE

de Sabin Gherman , 08 iulie 2017 - stire actualizata la ora 09:16, 08 iulie 2017
Nu-s mai mulți de-o sută. Îi lași să dea cu România de pământ? | OPINIE

De o jumătate de an, de când ăștia au câștigat alegerile, nu s-a făcut un metru de autostradă, o școală nu s-a văruit.

Tovarășii au o problemă cu Justiția și se vor da peste cap s-o „rezolve“. Prima dată au amețit oamenii cu iluzia sa­lariilor mărite – ei bine, s-a dovedit că banii erau pentru miniștri și parlamentari, nu pentru medici, profesori sau funcționari. Șmecheria încă funcționează, televiziunile de partid încă bagă burtiere cu blana ursului din pădure și lumea stă în țarc – că, deocamdată, România nu e țara în care dascălii și doctorii să fie prețuiți.

Ăștia – câți să fie? o sută? Dragnea, Tăriceanu plus cine și mai cine? – au des­chis acum încă un front cu Justiția, că acolo-i doare mai rău. OUG 13 n-a fost să fie, deci musai să dăm țara cu capu’ de grindă. O să-i șantajăm pe ceilalți chiar cu stabilitatea clamată de ei, până pricep că prețul acestei stabilități e decapitarea DNA.

Se aud multe. Se aude că Dragnea ar vrea să-și negocieze libertatea la schimb cu retragerea în liniște și prosperitate. Într-un taler e stabilitatea, într-altul sunt niște cercuri care-l înconjoară, încet-încet, și vin dinspre cei care fac bani din politică. Și cu cât îl strâng mai rău cercurile alea, cu atât mai dure sunt atacurile la DNA și la procurorul ge­neral – baiu’ ăl mare e că nu prea are cu cine negocia, lumea bună se cam ferește de mustăcios; și atunci merge cu capu’ nainte, inclusiv cu gânduri de Cotroceni.

Se mai aude că există o parte onestă din PSD care se organizează. Oamenii s-au săturat să fie priviți ca niște subalterni și vor să repună partidul pe linia europeană. Nu le e ușor celor din teritoriu să suporte reproșurile oamenilor de afaceri, ale medicilor, profesorilor, funcționarilor. E adevărat, nu au o presă de partea lor, sunt dublați de haite fidele teleormăneanului, sunt amenințați printre dinți că nu vor pupa investiții. Dar și ei văd unde au ajuns mizele socialismului românesc. De cealaltă parte, sub calmul televizat al lui Dragnea stau negocieri încâlcite cu baronii dispuși să-i susțină poziția.

Văd toți că, de fapt, omul e foarte speriat și e greu de crezut că nu va da România de pământ ca să-și scape pielea. TelDrum, Brazilia, Costel Comana, prag la abuzul în serviciu. Orice pișcătură a instanței va anu­la o putere uriașă, construită pe complicități greu de închipuit. Carmen Dan, Olguța, Fifor, Shhai­deh. Traian Băsescu, Elena Udrea. Tăriceanu. Ghiță, Voiculescu. Violatorul din PMP, cel grațiat de Emil Constantinescu în 2000. Patroni de ziare. E o bandă.

În războiul ăsta, consi­lierii i-au învățat că, dacă iau scalpul comandantului din cealaltă armată, se cheamă că au învins și poporul lor li se va închina. Cu Iohannis (încă) n-au curaj, e de neatins după succesele externe. CCR-ul l-au îmblânzit repede. Ministrul Toader e și prea mic, și prea ezitant, s-a mai dat el pe brazdă, dar tot nu-i de încredere mieroșenia lui. La Kövesi, acolo deci e miza. La Kövesi și la Lazăr, procurorul general.

De ce deranjează Laura Codruța Kövesi și Augustin Lazăr? Place sau nu, sunt numele care certifică o anume încredere publică în Justiție.

Nu-i încrederea aia de son­daj de opinie, nu-ți aduci aminte de ea doar când contești o amendă pentru parcare, a ajuns o atitudine activă și asumată și la o adică de apărat. Cei doi procurori sunt reperele oamenilor din stradă și musai deci să-i arunce peste bord – dar vor cumva „legal“ s-o facă, inventează niște portițe, că de-aia l-au pus pe Blajin la Justiție. Dacă le reușește cu Kövesi, va fi mai ușor cu Lazăr. Da, vor să scape de ei – datorită încrâncenării lor, oamenii simpli știu sau cel puțin speră că într-o zi șpăgarul, că-i deputat sau că-i mi­nistru, va ajunge la pușcărie. Plus: ce-i obrăznicia asta?, să arăți unui Parlament întreg că nu mirul te scapă de pușcărie, ci porunca aia cu „nu fura“... Îndrăznește să crezi în nerușinarea asta și te-au ars!

Să fii cel care schimbă guvernele când vrea, să pui cu mânuța ta șefi unde vrei, să faci bani pentru generații la rând și să te împiedici de niște procurori? Atunci zicem, nu-i așa?, că DNA e „decât“ o structură antinațională, reformiștii niște sorosiști și ia să punem și semnul egalității între SRI și vechea Securitate, nu te interesează aiurelile lor cu antiterorismul. Și televi­ziunile de partid despre asta să cânte în fiecare zi, poate ies și patronii lor de la răcoare. Să împărțim deci țara în două și, dacă se întâmplă ceva, să iasă o jumătate de țară împotriva altei jumătăți de țară.

Dar, tovarășe Dragnea, măi repetentule: da, miniștrii-ți mâncă din palmă, parla­mentarii socialiști stau drepți în fața ta, unora le ies pete pe față de la stres, opoziția s-a făcut mică-mică, cât o puță de furnică, ești celebru din Videle până-n Fortalezza acum, dar: poza asta ține doar la ăia din gașca ta, subalternii – pentru noi, ăștialalți, nu ești decât (ai fost atent la exprimare, da?) unul dintre cei mulți care s-au crezut Dumnezei pe pământ; e plină istoria de de-ăștia, poți să-i numeri din doi în doi și tot îți ia o săptămână. Dacă nu mă crezi, du-te la Scornicești, dă o raită și pe la nen’tu Năstase, la Cornu. Scrie-i pe Facebook lui Ponta sau un bilețel roz lui Tăricea­nu – și ei tot nemuritori au fost (sic!), n-au priceput că un politician puternic e un slujbaș, nu un stăpân. Să mai știi, tovarășe, că indi­ferent câtă putere crezi că ai avea, o jumătate de țară râde de tine: cum, bre, să te crezi Dumnezeu și să-ți fie frică de dentist?

P.S.: Îți vând un pont: clipește de două ori, strada te va vindeca!

Comentarii

 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 10:31

  CUM A GOSPODARIT DRAGNEA JUD. TELEORMAN. Incepand din decembrie 1996, ca prefect pana in 2000 si, in continuare, ca presedinte in CJT=Consiliului Judetean Teleorman pana in 2009, Dragnea a fost sultan satrap, in fata caruia au tremurat de frica toti angajatii statului din judetul T=Teleorman. Fiind si presedinte al filialei PSD din T, a avut ca preocupare capitala sa se imbogateasca rapid, cu bani de la buget si din fondurile europene, cat se afla la butoane. Si Romania Libera a aratat cum a furat si cat a furat cu Tel Drum, cu miile de hectare de padure din T, cu miile de hectare de teren arabil, silozuri si crescatorii de vaci si de porci ale fostului CAP din Salcia, cu restaurantele, magazinele comerciale si hotelul Turris din Turnu Magurele, pe care le-a furat si le-a vandut pe bani grei. Dar prin toate colturile judetului T, Dragnea a lasat si urme mai putin scoase la lumina, legate de jaful neintrerupt pe care l-a practicat cu lacomie de lup hamesit. As propune ca un reporter de la R.L. sa mearga cu un aparat de filmat in comuna Smardioasa din T, sa vada GARA demolata, in care se poate turna in bune conditiuni filmul CADEREA BERLINULUI. Sa vada ca din 5 linii paralele de cale ferata a ramas doar una, ca nu mai exista nici rampa de descarcare a vagoanelor si nici magaziile de marfuri. Din Smardioasa, la 16 km de Alexandria, pornesc 5 siruri de sate spre Alexandria, Beiu, Giurgiu, Dunare, Zimnicea, si nici nu se mai dau bilete de tren decat in vagoane. Inainte plecau trenuri de marfa incarcate cu produse agricole si soseau cu cherestea, lemne de foc ciment, marfuri casnice si gospodaresti, iar acum trenurile de marfa nu mai exista pe ruta Rosiori- Zimnicea. Tot la Smardioasa, exista o PIATA DUMINICALA, de unde satele apropiate din cele cinci directii se aprovizioneaza in fiecare duminica, cu marfuri alimentare, cu obiecte de uz casnic, cu imbracaminte si chiar cu pasari si animale. Sosesc vanzatori ambulanti si din alte judete. Piata este functionala de o jumatate de secol si in fiecare duminica Primaria percepe taxe de milioane de lei, pe care in epoca DRAGNEA le-a expediat laAlexandria. Or fi ajuns la Dragnea, ca la Smardioasa nu s-a folosit niciun leu din cei incasati la Piata. Unde au ajuns sinile de cale ferata furate din garile de pe ruta Rosiori-Zimnicea pe care trenurile marfare faceau maneva ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:46

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:48

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 11:28

  Cum n-a fost chiar niciodata,Cu toti hotii la butoane,Tara sta neguvernata,Si ei fura milioane.Musuroi de furnici bete, Ne calcam toti in picioare,Fara institutii drepte,Si multi chiar fara mancare.Nimeni din noi nu mai rabda,Fiindca s-a umplut paharul,Si stam sa iesim in strada,De-o fi cazul, chiar cu parul

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 iulie 2017 15:31

  DOI MARI INFRACTORI STAPANESC ROMANIA. S-au unit doi sarlatani, Dragnea cu Tariceanu, sa stapaneasca tara si sa ne decida destinele. Mega-hotiile lui Dragnea au fost investigate si aduse la lumina de ziarul Romania Libera si in momentul de fata sunt bine cunoscute. Dar tunurile prin care s-a imbogatit repetentul Tariceanu, dupa prostia presedintelui Basescu, care l-a transformat din MODEL fustangiu in DEMNITAR premier, sunt ascunse inca, ramase in cel mai bun caz in stare de eclipsa partiala. De aceea, am sa amintesc eu cazurile de coruptie ale tradatorului Motocicleanu, pe care Romania Libera o sa le scoata bine la lumina, ca sa vedeti pe ce maini am apucat sub ocrotirea cuplului Dragnea-Tariceanu.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 iulie 2017 15:27

  TRADICEANU- CINCI NEVESTE.Alaturi de spionul Rudas Erno, Tariceanu ne-a vandut Ungariei. Si, impreuna cu super-infractorul Liviu Dragnea, ne ofera Rusiei. De unde si excesul sau de tupeu de parvenit, de care dispune, o data cu legea care nu ne permite inca sa-l spanzuram. Ce legimitate are repetentul Tariceanu in inalta functie de sef al Senatului Romaniei , unde l-a cocotat Dragnea, ca recompensa pentru 257 de miliarde de lei vechi daruite pe ocolite prin Tel Drum. Intr-adevar, dupa cum aflam de la RISE Project, Guvenul Tariceanu a alocat 257 milirde de lei vrchi firmei Tel Drum, fara licitatie, ca sa repare un pod din Teleorman. Dar podul nu a fost reparat si miliardele alocate s-au evaporat. Ceea ce inseamna ca le-a impartit Dragnea cu Tariceanu intre ei doi. De aceea l-a facut Dragnea pe Tariceanu presedinte al Senatului. Ca sa se foloseasca de el, fiindca este santajabil. De cine se putea folosi Dragnea mai bine, ca sa poata continua nestingherit sa-si faca de cap, dupa ce deja a furat vreo doua miliarde de euro de la stat. Nerusinatul infractor Tariceanu a mai rupt o mana de parlamentari ai PNL si alde astia au facut partiduletul ALDE de liberali cumparati la bucata. Partidulet de tradatori care, cu toti membrii, poate incapea intr-un singur cort si care a reajuns greu in Parlament, pe 11-12-2016, cu un numar de voturi primite in ajutor de la PSD . La ce sentimente, daca nu de ura, te astepti de la milioanele de cetateni romani, care vad cum ne pleaca petrolul si gazele pe care Tradiceanu-cinci neveste- le-a oferit canadienilor din firma Sterling pe spaga ? La ce sentimente, daca nu de ura, ne duce implicarea lui Tariceanu in procesul in curs de desfasurare de la ICCJ , cu retrocedari frauduloase soldate cu prejudicii uriase aduse tarii ? Si acum aflam si pungasia din anul 2005, cand Tariceanu cu Dragnea au furat de la bugetul statului roman 257 de miliade de lei vechi, pe care i-a sifonat in propriile lor buzunare prin Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Kermit

  11 iulie 2017 1:46

  Nu-i las Sabine ! Am sa te folosesc drept maciuca ...

  raspunde comentariului
 • Gina -

  10 iulie 2017 17:40

  ROMANII S-AU INVATAT SA TRAGA LA JUG PENTRU DRAGNEA .E MAI USOR SA STAI COMOD ACASA DECAT SA IESI IN STRADA SI SA CERI PEDEPSIREA CRIMINALULUI ,.HOTULUI ,SPEJURULUI SI IMPUTITULUI DE DRAGNEA .

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  09 iulie 2017 22:33

  Dumitre pune mana pe topor si taie-i capul ticalosului anti-Roman Gherman ! Romanii au votat si si-au ales parlamentul. Nu are nici-un rost sa se repete votul. Ar iesi tot aia. Acum prebue luptat si aparat parlamentul ales deja democratic. Singurul Maghiar bun este Maghiarul mort ! Incepeti cu Kovesi de etnie Maghiara.

  raspunde comentariului
  • mircea

   10 iulie 2017 17:42

   In loc sa te iei de Dragnea te iei de maghiari .Rusine .si unii si altii vrem sa traim cinstit si fara coruptie .

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    11 iulie 2017 0:31

    De 1000 de ani Europa incearca dar nu reuseste sa civilizeze Maghiarii. A incercat si Francezul Carol Robert d'Anjou dar degeaba "biciul lui Dumnezeu" renaste mereu chiar si cand toti sperau ca va triumfa pacea si prietenia. Personal nu sunt rasist si am sperat si eu ca Maghiarii pot invata limba Romana si deveni cetateni egali ai Romaniei Mari dar Gherman, Kosshut si altii m-au convins ca asta e probabil imposibil daca nu s-a reusit in 1000 de ani. Azi e clar ca Maghiarul pe care nu l-ai ucis te ucide el pe tine.

    raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 15:10

  Pe ce maini dadura-ti tara,Cu Dragnea si tariceniCu hoti de toata ocara,La Guvern si Cotroceni.Pe cine mai punem baza,Cand Dorneanu-i CCR,Cand Tudose face varza,Tot ce mai e-n RSR.Geaba la Tramp cu curcanii,Ca sa ne dam mari acusi,Cand fentam americaniiSi-i pupam in ce pe rusi.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 10:49

  Ca sa intelegeti bine pe ce maini am apucat, nu este indeajuns sa csriem despre Dragnea, fara sa pomenim si despre ispravile lui Tariceanu. Eu am sa amintesc acum de unul din tunurile spaga, prin intrebarea DE CE DNA NU IL ANCHETEAZA PE TARICEANU IN DOSARUL STERLING ? Este revoltator ca DNA nu instrumenteaza afacerea Sterling Resources, in care C.P.Tariceanu a adaugat la Contractul semnat de Stolojan un Act aditional 11, prin HG nr 1446 din 12 noiembrie-2008, acordand firmei canadiene, fara nici-o licitatie, dreptul de exploatare si de impartire a resurselor petroliere din zona Insulei Serpilor, inainte de decizia Curtii de la Haga in procesul cu Ucraina. Contractul care fusese semnat anterior de Guvernul Stolojan dadea firmei Sterling numai dreptul de prospectare cu 51 actiuni pentru Romania si 49 pentru Sterling. Tariceanu a modificat contractul in 2008, in ultimile zile ale mandatului sau de premier, cand a concesionat hoteste perimetrele de la Insula Serpilor, doar pentru niste redevente insignifiante pe care trebuie sa le primeasca Romania. Consider o mare pungasie, si chiar un act tradator de subminare a ecomomiei nationale, semnarea de catre Tariceanu a acelui Act additional 11, care se soldeaza cu prejudicii de sute de milioane de euro pentru Romania. Trebuie sa spuna Tariceanu cata spaga a luat de la Sterling pe care a scapat-o si de licitatie, pe proprie raspundere. Echipa de Control a Guvernului Boc, care a urmat, a scos la iveala faptul ca Guvernul Tariceanu a cazut la intelegere hoteasca cu firma Sterling sa prelungeasca contractul semnat de Stolojan,, printr-un Act aditional care sa permita si exploatarea resurselor petroliere, cu evitarea licitatiei si in conditii foarte dezavantajoase pentru Romania.,,Controlul ordonat de Guvernul Boc a evidentiat modificari aduse contractului initial prin acte aditionale semnate de Agentia Nationala de Resurse Minerale ANRM, prin presedintele Mihail Ianas actul aditional 1-7, prin presedintele Maria Iuliana Stratulat actul aditional 8-10 si prin presedintele Bogdan Gabudeanu actul aditional 11, care privesc prelungiri ale duratei contractului, fara verificari ale stadiului indeplinirii faptice a obligatiilor asumate, pentru a se evita rezilierea si realizarea de licitatii.Verificarile au relevat si modificari ale partenerilor de contract si nerespectari ale legislatiei in vigoare legat de atribuirea de contracte si de adoptarea actelor normative de catre Guvernul Tariceanu", se arata in raportul Corpului de Control, citat de sursele Mediafax.Se pare ca un act aditional la contract, care acorda Sterling drept de exploatare petroliera, nu doar de explorare, a fost semnat de Sterling si ANRM cu un an si 3 luni inainte de a se repune in Guvern in vederea aprobarii prin hotarare.Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei fosti presedinti ai ANRM, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului Tariceanu, si un fost secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Catalin Doica, pentru cum s-a semnat de catre reprezentantul Ministerului Finantelor fara sa aiba delegare de competenta", De mentionat ca, Boc a castigat procesul pe care I l-a intentat Tariceanu ca urmare a dezvaluirii publice de catre Boc a pungasiilor aranjate de infractorul Tariceanu cu firma Sterling in dauna Romaniei.

  raspunde comentariului
 • Mircea 4

  09 iulie 2017 1:14

  Articol bun. Din pacate Campania mafiotilor impotriva justitiei a inceput sa prinda. Dar daca oamenii sunt prosti, prostia se plateste.

  raspunde comentariului
 • Izaura

  08 iulie 2017 15:26

  Domle Ghermane socares. Imi place la matale ca scri tare misto.Am puso pe haia mica pe Regina sami citeasca dupa internetu. Am dat in carti si misa aratat ca dumneatale osa ajungi om mare poate chiar bulibasa. Sa hii baftos si talian bahtali Meraptuchi has mi mij, cum stii ca zicem noi.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 iulie 2017 11:47

  DNA TREZESTE- TE ! Dragnea, hot national, Ne danseaza ca la bal Si-o lume-ntreaga ne rade, DNA insa n-aude. SPOLIATORUL DE LEGI. Liviu Dragnea a eludat toate legile, cu obraznicie nemaiintalnita, batandu-si joc de toti romanii. A pus sa voteze mortii, a furat sistematic sute de milioane de euro din bani publici si din fondurile UE, a furat mii de hectare de teren agricol si de padure, ferme de porci si de vaci, magazine, restaurante si hotelul Turris. Si-a cumparat diplome de licenta pentru sine si pentru sotia sa Bombonica, de la UNIVERSITATEA ALEXANDRU GHICA din ALEXANDRIA, care a vandut peste 15 mii de diplome false cu 3000-3500 de euro bucata. A intervenit si a scapat de puscarie o ruda a finului Marian Fiscuci, care omorase un om cu masina. A cheltuit banii din bugetul Ministerului Dezvoltarii, in interes propriu, cum au fost cei 8,9 milioane de euro trimisi la Primaria Craiova, care au ajuns la Tel Drum-ul lui Dragnea. Este trimis în judecată doar pentru ca, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman= CJT si sef al filialei PSD din Teleorman=T , a angajat doua pesediste la DGASPCT din Alexandria, dar pe care smecherul le folosea la secretariatul PSD-ului, fara drept de salariu. Cele doua angajate erau trecute pe statele de plata de la Directia Protectiei Copilului din Alexandria si au incasat salarii acolo, fara sa presteze macar o singura zi la lucru. DNA, insa, refuza sa il ancheteze pe Dragnea pentru mega-infractiunile savarsite 1.cu Tel Drum, in care a sifonat sute de milioane de euro, prin contracte acordate fara concurs si contracte cu concursuri trucate, 2. cu magazinele comerciale si restaurantele firmei de stat Modern SA, din Turnu Magurele, pe care le-a luat cu japca in 2005, 3. cu Hotelul Turris din Turnu Magurele, avand 8 nivele, pe care l-a cumparat in 2009 pe numele sotiei Bombonica, doar cu 214 mii de lei. Si are de platit statului 7,5 milioane de euro evaziune fiscala impusa de ANAF in 2011. Dar dosarul penal 6311-2-2012 a fost blocat de procurorul Nitu la PICCJ si sotii Dragnea nu au platit evaziunea fiscala si au ramas stapani pe hotelul Turris, pe care apoi l-au si vandut pe o suma mare la o doamna administrator a hotelului, 4. cu fostul CAP din Salcia, jud. T, unde Dragnea s-a facut stapan pe circa 13 mii de hectare de teren agricol si pe statiunea de masini si unelte agricole de langa Turnu Magurele si pe silozurile fostului CAP si pe crescatoriile de porci si de vaci de la Salcia administrate acum de fiul lui Dragnea, 5. Padurile intinse pe 14 la suta din suprafata T, pe care Dragnea este ca si stapan si vaneaza cu invitatii sai, ca si Tiriac miliardarul cu strainii sai invitati la Bals. D-aia am scris ca Dragnea ne danseaza ca la Bal. Diferenta este, ca Dragnea si-a concesionat pentru sine tot Teleormanul. Degeaba postez eu de ani de zile si ziarul Romania Libera scrie zilnic. DNA , care stie tot ce am aratat mai sus, nu vrea sa auda. Eu consider o barbarie faptul ca Justitia a trimis-o pe Monica Iacob Ridzi dupa gratii pentru cinci ani de zile, fiindca a organizat serbari de Ziua Tineretului si ma revolta ca nemernicul Dragnea, care a furat sute de milioane de euro este stapanul de facto al acestei tari. Judecatorii nu au tinut seama ca Ridzi are o boala de sange si lasa acasa doi copilasi mici si au condamnat-o la cinci ani de puscarie, cat primise initial Voiculescu pentru paguba de 60 de milioane de euro in procesul ICA. Apropos vad ca judecatorii au hotarat eliberarea Varanului, desi nu a platit statului cei 60 de milioane de euro si nici macar cheltuielile de judecata. In ce tara traim ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 iulie 2017 11:24

  DNA AR TREBUI SA VERIFICE Daca talhariile in dauna statului roman savarsite de catre teleormaneanul Liviu Dragnea nu sunt cumva prea multe si prea grave. Daca averile lui Dragnea si ale fiului sau Valentin nu sunt prea mari si prea nejustificate. Daca se merita ca treburile Romaniei sa fie lasate pe mainile unui asemenea specimen. Numai pentru cum s-a facut stapan Dragnea pe Tel Drum, pe Hotelul Turris, pe restaurantele si magazinele comerciale din Turnu Magurele, pe miile de hectare de padure din Teleorman, pe miile de hectare de teren agricol si crescatoriile de animale ale CAP-ului din Salcia, in orice alt stat din lume, banditul care astazi este pus de PSD si lasat de catre institutiile fundamentale sa ne gestioneaze viata si viitorul, ar fi condamnat la moarte sau la inchisoarea pe viata. Noi ne-am bucura macar sa fie obligat de catre Justie sa restituie poporului ce a furat. Pai numai cu morisca Tel Drum, se pare ca a furat peste un milliard de euro. Faptul ca Dragnea s-a deplasat de 15 ori in Brazilia intr-un singur an, in 2014, si faptul ca a pus-o pe Carmen Dan ministru de interne si pe Sevil Shhaideh ministru la M. Dezvoltarii, chiar nu va dat de gandit la nimeni ?

  raspunde comentariului
 • Pace

  08 iulie 2017 5:46

  Pentru pacea tarii, cum e mai usor de facut...sa plece Kovesi ca-i un singur om sau sa plece o sumedenie de oameni politici intre care ministri, parlamentari, sefi de consilii judetene si primari? NU E MAI SIMPLU SA FIE DECAPATA LAURA CODRURA KOVESI?

  raspunde comentariului
  • Mahomed

   09 iulie 2017 1:08

   E o logica bolnava. Adica hai sa ne dezbracam sa ne f.. mafiotii astia.

   raspunde comentariului
 • bunicutza

  07 iulie 2017 16:08

  Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
 • Err 13

  07 iulie 2017 12:24

  Multi vad, putini pricep domnule....grosul e in spate.

  raspunde comentariului
 • dusu

  07 iulie 2017 11:06

  frati romini ! voi de cind razboiul v o nascut numa in scandaluri si hotii traiti ! ati furat tat din Transilvania sa va faceti ctitorii, v ati basicat palmele aplaudindu l pe olteanul vostru,v ati uitat la soarele ce rasare din iliescu,i ati platit lu bombonel averea de la tamara,i ati facut poarta cu lei la copilu de taran ajuns bancher voi sinteti rumini, voi acolo sinteti stapini

  raspunde comentariului
  • george

   07 iulie 2017 19:17

   INTREBARI SI RASPUNSURIpoate nu stiati1. I. De ce a intrat Regatul Romaniei in primul razboi mondial? R. Regatul Romaniei a intrat in primul razboi mondial pentru eliberarea Transilvaniei.2. I. Ce pierderi umane a avut Regatul Romaniei in primul razboi mondial? R. In timpul razboiului si-au pierdut viata 220.000 de soldati locul doi dupa Franta, ca pierderi umane, raportat la populatie si cca. 300.000 civili.3. I. Ce pierderi materiale a avut Regatul Romaniei in timpul razboiului? R. Pe langa imensele distrugeri si cheltuieli de razboi estmate la 31 milarde lei aur, o mare paguba o constituie pierderea tezaurului. In timpul ocupatiei germane a fost trimis in Rusia tezaurul Romaniei constand din tezaurul Bancii Nationale, tezaurul Bancii de Depuneri si Consemnatiuni, tezaurul bancilor private in total 93,4 tone de aur, valorand 1 miliard lei aur, bijuteriile coroanei, colectii de arta, carti rare, odoarele bisericiloe, bunuri de valoare ale persoanelor fizice etc. In timpul ocupatiei germane au fost trimise in Germania un million de tone de petrol si s-a rechizitionat de la populatie un million de tone de cereale si peste trei millioane de animale. De asemenea au fost demontate fabricile si au fost trimise in Bulgaria impreuna cu mijloace de transport, unelte agricole si orice putea fi transportat.4. I. Cum a rezolvat Romania problema optantilor unguri? R. Dupa alipirea Transilvaniei la Regatul Romaniei s-a constatat ca 80 di terenul agricol, pasuni, paduri, vai si munti etc. era in posesia propietarilor unguri. Cum acestia au optat pentru plecarea din tara au fost despagubiti de Regatul Romaniei. Putem spune ca vechiul regat nu numai ca a eliberat Transilvsnia dar a si cumparat-o.5. I. Care era gradul de dezvoltare al provinciilor alipite la Regatul Romaniei? R. Toate provinciile alipite la vechiul regat aveau un nivel de dezvoltare mai redus decat al regatului, dupa cum urmeaza PIB-ul pe cap de locuitor al Basarabiei reprezenta 61 din cel al regatului, al Bucovinei 71, al Ardealului 92 si al Banatului 98. 6. I. Ce a facut Romania pentru dezvoltarea acestor provincii? R. Atat dupa primul razboi mondial, cat si dupa al doilea razboi, in timpul comunismului, s-au facut investitii mai mari in Transivania decat in restul Romaniei. S-a ajuns la situatia, ca judetele din Transilvania sunt mai dezvoltate decat cele din vechiul reagat, desi la data unirii erau mai putin dezvoltate .In timpul comunismului, zeci de mii de locuitori din Moldova si Oltenia au fost nevoiti sa plece sa munceasca in noile fabrici si uzine construite in Transilvania.Dupa revolutie, investitiile statului in Transilvania au fost mai mari decat in restul tarii.EXEMPLU RECENTInvestitii in infrastructura ruriera in perioada 2010-2014Transilvania si Banat populatie, = 6,8 mil. locuitori, investitii=16 miliarde leiMoldova populatie, = 4,2 mil. locuitori, investitii = 1,8 miliarde leiOlteniaMuntenia Dobrogea, populatie= 9,3 mil. loc. invest.= 4,6 miliarde leiI n 2015 Transilvania i Banatul- au avut un buget de 3,7 miliarde de lei pentru investiii in infrastructura rutieraPe de altă parte, zona de est a ării - Moldova i Bucovina - au avut împreună un buget de investiii de aproape 370 milioane de lei, adică de 10 ori mai puin.7. I. Cum ajuta guvernul dezvoltarea judetelor mai sarace? R. In municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, gratie investitiilor straine facute dupa revolutie, se produce o treime din PIB-ul Romaniei. Din taxele si impozitele colectate din Bucuresti 89 la suta se retin la bugetul central pentru plata pensiilor si salariile bugetarilor, o parte, iar cealalta parte se duce catre judetele mai putin dezvoltate, inclusive la cele din Transilvania. Bucurestiului i se aloca numai 11 la suta din taxele si impozitele colectate pentru administrarea orasului.9. I. Ce judete au contributia cea mai mare la formarea bugetului de stat. R. Bucuresti 89 la suta din taxele si impozitele colectate. Constanta 86 la suta Ilfov 84 la suta Prahova 56 la suta Cluj 56 la suta Timis 55 la suta Brasov 53 la sutaCelelalte judete au contributii mai mici.PRECIZARE Daca o firma are sediul in Bucuresti si filiale in judete, contributia filialelor la PIB se raporteaza la judetele respective si nu la sediul central. BIBLIOGRAFIE.-Romania in primul razboi mondial-Institutul National de Statistica-Analize economice -Ziarul FinanciarP.S. Acest omentariu este un raspuns la declaratiile lui Sabin Gherman, care sustine ca Transilvania este defavorizata, in comparative cu alte regiuni ale Romaniei.

   raspunde comentariului
  • Dusu' il faci ...

   07 iulie 2017 15:05

   Si pe creier, sau ma rog, in cazul tau pe ...neuron ?! Ma tem ca de fapt sunt mai multi de o suta, caci eu nu pot sa nu ii contabilizez si pe excrocii ardeleni sau moldoveni, deh, fiind roman nu discriminez banditii dupa zone etno-folclorice sau culoare politica, desi ... cei mai multi vin dinspre rosu, si au originile in aparatul represiv ceausist !

   raspunde comentariului
   • dusu

    07 iulie 2017 16:31

    ai dreptate bre toti e romini ! inainte isi ziceau moldoveni, ardeleni... da de cind s o infiintat romania, aia care pot profita daca isi iau nume de romin lupta impotriva tradatorilor moldoveni sau ardeleni daca s or facut si comunisti, atunci si mai bine ! lupta impotriva exploatatorilor fie ei ardeleni sau moldoveni

    raspunde comentariului
    • Re-dusu

     19 iulie 2017 0:32

     Cei mai mari ecscroci se gasesc in UDMR si judetele Cv si Hr, primele la infractiuni si criminalitate in Romania. Dar aceasta corcitura de maghiarozaur si ****** din Zalau pripasit la Cluj se tot masturbeaza de zor pe aici

     raspunde comentariului
  • Mandpv

   07 iulie 2017 13:09

   Sictir pulifrici!

   raspunde comentariului
 • hihihi

  07 iulie 2017 11:05

  In 27 de ani FSN-PDSR-PSD a demonstrat ca este orice numai partid socialist nu. Eventual comunist, ca este un cuvant egal cu national socialist, partid de dictarori care distrug tari pentru generatii, dar socialist, termen folosit de stanga europeana in tari civilizate ca Suedia, sigur nu!

  raspunde comentariului
  • Tron

   11 iulie 2017 12:54

   PSD-un partid socialist? Nici comunist nu stiu ce inseama. Pai dat fiind pedigreul lor si electoratul pe care il au, nu puteau sa spuna ca sant liberali, nu? Il au pentru asta pe Jokerul Tariceanu, care simuleaza existenta unui curent liberal. Ei stiu foarte bine ca nu pot scapa de pacatul primordial al FSN-ului iliescian patat cu sange. Deci nu pot face apel decat la oamenii care sant dispusi, contra avantaje, sa inchida ochii la toate ticalosiile fara de capat care constituie zestrea lor, pe langa vreo cateva lucruri pozitive. Iaca asa se explica apatia romanilor, ei sant, fara voia lor, complici cu abramburicii astia. Sa numai vorbim de faptul ca nu au pe cine sa puna in locul lor.

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 iulie 2017 10:56

  Ii propun domnului Dragnea sa constituie o Comisie Parlamentara, care sa investigheze al cui este blocul de lux si cu 4 etaje, din Capitala, in care locuieste doar Dragnea.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 iulie 2017 10:54

  DIN RAPORTUL SECRET trimis de DGPI jurnalistilor de investigatii de la RISE Project. ,,Raportul secret al DGPI scoate la suprafață o serie de tranzacții subevaluate între Bombonica, fosta soție a lui Dragnea, chiar cu respectivul lider al PSD, dar și finanțări ilegale de care PSD ar fi avut parte din partea Tel Drum în perioada 2008-2009.Una dintre cele mai interesante părți ale notei secrete o reprezintă relatia dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. Conform Riseproject, totul a început în 2005 cu 257 de miliarde de lei vechi pe care Tăriceanu i le-a dat lui Dragnea pe mână. Primul era premier, celălalt conducea Consiliul Județean, iar în Teleoman erau inundații grave în acel an. Apa spulberase un pod pe care tocmai îl reparase firma Tel Drum. A fost o lucrare fictivă, scriu ofițerii DGPI, dar pe fondul calamităților naturale, Tăriceanu i-a alocat banii lui Dragnea cu titlu de forță majoră. Asta a permis negocieri cu o singură sursă, evitarea lictațiilor publice, până când fondurile au ajuns la Tel Drum constatau ofițerii DGPI.Un an mai târziu, tot pe bani publici, a venit adevărata infuzie de capital,, de la Consilii Judetene si Primarii catre Tel Drum-ul lui Dragnea. Si adaug eu urmatoarele intrebariDE CE DNA IGNORA INFRACTIUNILE LUI DRAGNEA ADUSE LA LUMINA DE CATRE ZIARUL ROMANIA LIBERA ? De ce nu instrumenteaza cazurile Urmatoare 1. Tel Drum-ul lui Dragnea in care a sifonat un milliard de euro 2. Hotelul Turris cu 8 nivele pe care l-a platit doar cu 200 mii de lei in 2009 3. Magazinele comerciale si restaurantele firmei Modern SA din Turnu Magurele, luate cu japca in 2005 si apoi vandute la suprapret 4., Padurile din Teleorman, in suprafata de mii de hectare, pe care Dragnea s-a facut stapan si in care organizeaza partide de vanatoare 5. CAP-ul din Salcia, cu 13 mii de hectare de teren arabil, cu silozuri si crescatorii de animale, confiscat de Dragnea si facut cadou fiului sau, Valentin 6. Averile uluitoare a lui Dragnea si a fiului sau care are o multime de autoturisme de lux 7.Milioanele de euro date unor PRIMARII prin PNDL si ajunse la Tel Drum, adica in buzunarul ministrului Dragnea 8. Hotelul cu 4 etaje din Bucuresti, in care locuieste doar Dragnea, pe care il presupunem proprietarul de drept 9. Domeniul lui Dragnea din Alexandria 10. Domeniul lui Dragnea din Brazilia, De ce DNA nu instrumenteaza aceste cazuri investigate de cotidianul Romania Libera si de ce lasa ca mega-infractorul Dragnea sa decida, din umbra, destinele tarii si ale poporului roman ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design