MARELE PLAN: Dezmembrarea României: Consilierul pentru securitate naționala al lui Trump - un fost consilier al lui Viktor Orban! | OPINIE

de Alexandru Cumpanasu , 06 martie 2017 - stire actualizata la ora 13:37, 06 martie 2017
MARELE PLAN: Dezmembrarea României: Consilierul pentru securitate naționala al lui Trump - un fost consilier al lui Viktor Orban! | OPINIE

În urmă cu câteva săptămâni, scriam despre întâlnirea Putin - Orban de la Budapesta și care va stabili soarta României! Un articol cu aprox. 77000 share-uri pe Facebook. Ei bine, în acest editorial revin cu detalii despre modul în care avansează planul maghiar susținut în mod evident de Rusia, dar și de unele țări occidentale în funcție de interesele și "orientările" geopolitice din perioada următoare ...

Fără a agita agenții de influență ai unor țări "prietene" în a se lansa din nou în sarje și atacuri fără argumente sau substanțe față de faptele pe care eu le descriu, vă pot spune că întâlnirea Putin - Orban nu a decurs atât de bine pe cât și-ar fi dorit prim-ministrul ungar. Nu din motive ideologice (doamne ferește!), ci datorită lăcomiei. Vladimir și-a extins pretențiile atât în ceea ce privește binecunoscutul contract de 10 miliarde de dolari pentru gaz rusesc, dar și alte pretenții economice de export din partea Rusiei și nimic înapoi pentru exportul maghiar. Lăcomia lui Putin a făcut ca întâlnirea să nu apropie atât de tare și de repede cele 2 țări pe cât și-ar fi dorit Orban. Putin știe cât valorează acum forța Rusiei pentru Ungaria, care s-a autoexclus din mai toate cluburile occidentale și după ce l-a făcut să-și taie punțile de legatură îl joaca pe Orban după bunul plac. În acest moment Ungaria riscă să devină încet noul Belarus, țara care este membră a Uniunii Eurasiatice și "soră” a vecinei Rusia, dar care prin președintele său Lukasenko a avut un curaj fantastic de curând să-l critice public pe Putin mai dur chiar și decât liderii occidentali. În acest timp Orban umilit de Putin după ce nu a obținut nimic notabil economic pentru economia maghiară a sărit ca ars să apere Rusia cu privire la sancțiuni ...

Acest lucru nu înseamnă însă că Putin și Orban nu au același scop în ceea ce privește România: slăbirea și ruperea acesteia.

Întorcându-mă însă la un plan mult mai periculos pentru România, respectiv SUA și terenul mocirlos și periculos pe care se calcă în jurul Casei Albe, un element deloc nou, dar devenit concret intervine în prelungirea ambițiilor revizioniste ale lui Viktor Orban.

Acest element este nou numitul asistent adjunct în cadrul administrației americane, lucru preluat de massmedia românească. Ce nu s-a spus însă este că acesta va avea atribuții de "creare" a politicii de securitate a SUA ...

Asistentul adjunct din administrația americană este Subsecretarul de Stat din administrația românească. Ei bine vorbim de un cetățean care a fost consilierul lui Viktor Orban, a cochetat cu partidul extremist Jobikk (partid finanțat oficial de Rusia), a încercat formarea unui nou partid în Ungaria, expert în securitate și din poziițiile ocupate până acum un expert în securitate a cărui "doctrină ideologică” nu este nici pe departe una favorabilă României, pentru a ma exprima elegant ...

Acest domn pe lângă legătura strânsă cu Steve Banon, principalul "sfătuitor" al lui Trump are drept sarcină principală să elaboreze strategia de securitate a președintelui SUA ...

Mă întreb, fără a intra în speculații, oare ce sfaturi furnizează și ce documente "strategice" elaborează Sebastian?! Probabil unele în care preaslăvește Marea Unire și propune consolidarea flancului sudic al NATO prin întărirea relației SUA - ROMANIA?

Vă las pe dumneavoastră să decideți ... Eu unul cred că domnul Gorka împreună cu o parte a lobby-ului maghiar de la Washington construit pe așa-zisul "sistem matahari" (pentru cunoscători anii '80, '90) va face tot ce poate (și este normal să susțină politica țării sale chiar dacă este una greșită) să ajute la punerea în aplicare a Marelui Plan care vizează în primă fază DESTABILIZAREA ROMÂNIEI și ulterior DEZMEMBRAREA  pe "cale pașnică”. În tot acest context întrebarea care rămâne este: ce face România pentru a contracara acestă ofensivă uluitoare împotriva sa?!

Aaa … era să uit. Despre domnul Gork scrie presa românească și internațională a fost reținut în trecut de poliție pentru că a încercat să se urce cu un pistol la bordul unui avion ... și a aparat public ordinul lui Trump împotriva imigrației.

Așadar sunt create toate premisele pentru ca strategia de securitate a noului președinte să fie realizată de niște indivizi plini de har, toleranță, iubitori ai aproapelui de peste graniță … Dumneavoastră ce credeți?

Comentarii

 • para

  02 aprilie 2017 1:59

  Cumpanasule, esti varza tata, Singurul tau drept ar trebui sa fie ala ca esti bun de internat la balamuc Suntem multi romani idiotule.Si de data asta macar, nu suntem singuri, Romania are aliati mai puternici decat oricand in istoria ei. Boule.

  raspunde comentariului
 • Mihai Badea

  29 martie 2017 22:29

  Nu am caderea sa dau verdicte pripite!mMa simt,insa,vizat,ca cititor si tebuie sa iau atitudine.Fiecare stat raspunde in comunitatea internationala,de ceea ce face.Nimic nu poate fi musamalizat in actualul univers informational.Cei ce speculeaza miscarile politice,nu au o prestanta solida pentru a iesiin cazul nostru,a scrie in public.Ca sa se afle in treaba...

  raspunde comentariului
 • ndr

  29 martie 2017 7:09

  Cumpanasule mai bine ne-ai spune cate ruble ai primit pentru articolul asta.Maghiarii din Ardeal vor doar cateva lucruri deloc extravagante, de exemplu ca banii din impozitele lor si a romanilor cu care traiesc impreuna sa nu se duca in fiecare an pe beculete de pasti si pe asfaltari aiurea in Teleorman.Unele din localitatile din Ardeal au si nume sasesti asa ca placutele alea bilingve ar trebui sa fie de fapt trilingve. La Brasov exista asa ceva si nu i-a chelit barba nimanui.Limbi cooficiale exista de exemplu in Spania cel putin 5 si nu a dat in benga nici un roman din cauza asta.Autonomii teritoriale si multitudine de steaguri exista in destule tari dragi romanilor si nu vomita nici un roman din acest motiv.Insa unii romani din Romania "e " altfel cu mot sub cucima, dar invizibil pentru ca i-a crescut inspre inauntru. Altii "e" teleghidabili cu tembelizorul blocat pe Aoleu3 sau DTT tv si asemenea.

  raspunde comentariului
 • Carstea

  21 martie 2017 20:47

  Domnule care ai scris articolul eu cred ca bagi niste strambe. Toata divagatia dumitale se sprijina pe faptul ca un simplu consilier al lui Trump poate schimba granitele in Europa. Pai d-ta crezi ca 7 milioane de romani din Ardeal or sa stea slugi la 7 milioane de unguri,din toata Ungaria si ce mai este prin Ardeal, restul fiind ****** unguresti !?

  raspunde comentariului
 • relativ

  20 martie 2017 15:03

  --- asa "mama" -- dati-i drumul cu diversiunile -- asta ne trebuie, sa curga sange , sa moara oameni nevinovati iarasi -- numai si numai ca sa puneti DNA-ul in umbra si sa scapati de parnaie -- stim prea bine ca situatia instabila in europa si in lume acum va prieste, va favorizeaza -- azi maine ' botul PSD plus ALDE va deveni vizibil -- acum se lucra la "subteran" . -- Sobolanilor , la foc cu voi !

  raspunde comentariului
 • "TATUCA" POPOARELOR, "STALIN"

  18 martie 2017 9:09

  Aseara,17,03,2017, la postul de televiziune LA-TRINA A3, s-a pornit un atac FURIBUND la adresa ziarelor Romania Libera si Kamikaze ! Coordonatorul atacului a fost tovarasa oana zamfir, a carei sot este "liberal", si OM DE CASA la "don profesor" FELIX MOTANU VARANU ! Ce s-o fi intamplat in HAZ-NAUA puscariasului felix motanu -varanu ?

  raspunde comentariului
 • Mona

  13 martie 2017 17:33

  Prostii.Ar fi cazul sa se termine cu diversiunile.In primul rind sau recunoscut si acceptat granitele tarilor europene si care nu se mai schimba.Si Germania are teritoriu trecut de rusi Poloniei si nu zice nimic.

  raspunde comentariului
  • DeMonicaCoLumBaGo!

   15 martie 2017 13:45

   Germeni au si teritoriu trecut la rusi! Toata enclava KaLeninGrad e fost teritoriu gemen inca de pe vremurile cavalerilor teutoni invinsi de poloni impreuna cu arcashi lui Alex cel Bun.

   raspunde comentariului
 • kiki

  13 martie 2017 17:21

  dute ba dreaku cu prostiile tale de manipulator securist, tiai dreakuuuu cu tot neamul vostruuu !

  raspunde comentariului
 • aosnct

  09 martie 2017 16:01

  Omul asta nu mai e bagat de nimeni in seama si bate campii.Cine e Orban indefinitiv?cate divizii are Ungaria ,vorba lui Stalin?Ba din contra SUA are nevoie mai mult de Romania decat de Ungaria.Ce pozitiwe teribila din punct de vedere strategic are Ungaria?Ce bogatii importante are Ungaria ?Romanii au intrat de doua ori in Budapeste ,in 1919 si 44 .Ce mare putere militara este Ungaria incat sa ne temem ?Mai lasa prostiile mai psd-istule!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Costel

  07 martie 2017 23:01

  Cind poporul va descopera sarlataniile aruncati o bmba in alta parte. Credeti ca oamenii sunt prosti, excrocilor. Trebue sa umplem puscariile cu voi.

  raspunde comentariului
 • antihas

  07 martie 2017 19:33

  bla bla bla ... comentarii care vor să pe ducă la UITAREA ciumei rosii si ideilor sale pro-coruptie!

  raspunde comentariului
 • ??????

  07 martie 2017 18:46
 • rammstein

  07 martie 2017 9:51

  ba parca nu erai tu cel care dadea avize pentru cartile scrise in puscarie ??????????????......ce ***** de om.....nu cumva voi astia timp de 26 de ani ati dezmembrat rumania??????????????...a venit everul de la moscova si-a zis ca tara-i de ***** si industrie e un morman de fier vechi ???...dupa aia ati venit voi s-ati distrus bogatile tarii...nastase patru case...petrolul ...bancile....galatiul...pamantul....padurile ...!!!!!!!!...cum e ba boule cu dezmembrarea???....duap aia au plecat pe timp de pace apropare 15 la suta din populatia tarii aiurea !!!...cum e ba boule cu dezmembrarea ????....acum au venit ciuma rosie care -si face tara !...republica teleorman...cum a ba boule cu dezmambrarea ????....puscariasul sef si liota de oligofreni incearca sa-si scoata hotii din puscarii prin legi cu dedicatie !!...cine dezbina ba boule tara?????....cine imparte tara in doua ba boule ???....ei uite ba boule eu sunt din tara care munceste ,care are cultura ,care are bun simt,care are viitor....VOI ASTIA DIN TARA LUI DRAGNEA ACOLO SA RAMANETI IN MOCIRAL VOASTRA !!....

  raspunde comentariului
 • a fi om

  07 martie 2017 8:57

  Concluzia noastra este ca """"inaptii """de astazi ,sunt victime a unei carente educative.Oamenii care nu au capacitatea de a se emotiona , pozitiv sau negativ, nu vor reactiona corect nici la influentele sociale.Dupa aprecierea specialistilor , sentimentele inalte se dezvolta odata cu intelectul.

  raspunde comentariului
 • nelu

  07 martie 2017 1:45

  Cineva v-a raspuns exista tratemente medicale pentru paranoia, din pacate nu pentru is minciuna si manipulare grosolana care pare sa fie cazul dvs..

  raspunde comentariului
 • Doina

  06 martie 2017 18:55

  Sebastian Gorka est analist si consilier pe securitate nationala pentru presedientia americana, in ceea ce priveste pericolul jihadist, autor al Defeating Jihad. Faptul ca este de origine maghiara este pentru mintile infierbantate un atac la integritatea Romaniei...lasati-o mai incet cu mesajele acestea de doomsday

  raspunde comentariului
  • Kermit

   06 martie 2017 23:46

   Doinita. Cel mai nociv jihad este in capetele lui Viktor Orban si Laszlo Tokes .... si se numeste hungarism.

   raspunde comentariului
 • qwe

  06 martie 2017 17:53

  Speranța vostră de a vă ocupa, adică de a vă lua în grijă este un vis. Treziți-vă, nimeni, dar absolut nimeni nu se încurcă cu voi. Nu vă mai lăudați supralicitundu-vă că sunteți valoroși.

  raspunde comentariului
 • XXX

  06 martie 2017 17:10

  "Dumneavoastră ce credeți?"Eu cred ca exista tratamente in ziua de astazi pentru anumite probleme, ca de exemplu paranoia.

  raspunde comentariului
  • wolf

   06 martie 2017 19:10

   UN TEXT DE BABA TARISTA,DROBUL DE SARE...PREZENT LA TOATE TATELE CIZELATE DE PE TOT MAPAMONDUL.SA VEDEM CE O MAI FI CONCRET SI PE URMA OM VEDEA CA DE ARMAMENT SI MUNITIE,AMBELE TARI SUNT CA DOTARE IN CURUL GOL,UNGARIA AVAND DATORII DE VREO 180 MILIARDE DE DOLARI...NE VAITAM CA ....DE CUTREMURE,DE RAZBOI,DEOCAMDATA SA TRAIM NOI BINE INTRE ROMANI CA DE OBICEI NE OMORAM NOI INTRE NOI

   raspunde comentariului
 • Un latrau bagat in seama de kuzmin

  06 martie 2017 16:59

  Asa latrai vax audienta

  raspunde comentariului
 • Jan

  06 martie 2017 16:18

  Cumpanasu, academicianul lui Oprea, de la "stiintele securitatii" vrea sa-si merite si el renta viagera, ce si-o incaseaza lunar. Acum, dupa ce a "implementat democratia" prin ministere, pe bani de la buget si pe fonduri europene, s-a "coalizat pt. dezvoltarea Romaniei", sa speram ca nu multilateral, precum societatea socialista a lui Ceasca si Iliescu. Pe vremea lui Ponta, cand il pupa dulce pe portofelul bugetar, ridica osanale guvernului ca-i platea proiectele la cel mult 3 saptamani de la emiterea facturii, fara sa mai astepte validarea proiectului de catre Uniunea Europeana si garantarea decontarii. In plus, pt. proiectul "Ambasador Romania", care este pe bani europeni, mai incaseaza bani si pt. difuzarea la televiziuna "hoandrelor de raresi cu gusa". Ma astept sa devina si el , dupa modelul Gusatului, sef la Federatia de Bambirlici. In ce priveste parerea despre Trump, Cumpanasu impreuna cu toti cei umblatori pe la televiziunea infiintata de Prigoana, si-au exprimat stima si mandria fata de hilara Clinton, de care erau siguri ca va castiga alegerile.

  raspunde comentariului
 • amicu

  06 martie 2017 15:00

  Balada bagatorului de strimbe cintata de tiribomba Cumpapanasu. Neobosit e sapatorul ista.

  raspunde comentariului
 • Batrinul DAN, tribalu Capitan de PLAI

  06 martie 2017 13:45

  God Only Really Knows!

  raspunde comentariului
 • "kermit", "ileana", probabil și "cetateanul", "Dumitru", "Horea" = Cumpănașu Aliksandar !

  06 martie 2017 12:05

  ...el centrează, el dă cu capul... Se laudă pe sine însuși ! HAHAHAHAHAHA !

  raspunde comentariului
 • Marcello Kazan

  06 martie 2017 8:25

  Nu sint de parere ca cel mai important lucru pe care Donald Trump il are de facut ar fi sa ia o parte din Romania sa o dea Ungariei, o parte sa o dea Bulgariei si uiteasa in ultima instanta, dezmembrarea si distrugerea totala a Romaniei... Sa fim seriosi, Romania in starea ei actuala asigura echilibrul din zona de sud - est a Europei si de ce sa nu o spunem, Romania reprezinta o zona de influenta Foarte importanta pentru Statele Unite... In conditiile in care guvernul actual al Turciei NU are un respect deosebit in America, Romania ramine practic singura tara din sud - estul Europei pe care America se poate baza in controlul Rusiei... Iar la zonele de influenta NU se renunta de Bunavoie... In momentul in care America decide parasirea unei zone, acea zona va fi acaparata imediat de Rusia sau China... Asta e si motivul pentru care America e gata sa raspunda oricarui conflict militar din partea Chinei care ar vrea sa acapareze in intregime Marea Chinei cu insule cu tot, lucru pe care Americanii NU concep sa-l accepte pentru ca au interese MARI reprezentate de Japonia si Coreia de Sud... NU... Teritoriile NU se cedeaza de buna voie... MAI ALES IN ZIUA DE AZI... Dar bineinteles ca e mai mult decit NECESAR ca noi romanii sa fim cit se poate de vigilenti pentru ca indiferent de relatiile bilaterale si de numarul punctelor de frontiera pe care le deschidem, Ugaria NU VA FI NICIODATA PRIETENUL ROMANIEI... Va fi cit va exista acest pamint un DUSMAN PEREN al Romaniei si acest lucru NU trebuie scapat din vedere...

  raspunde comentariului
 • 0sta ticu din harkov

  06 martie 2017 7:47

  maica rasia e ocupata in crimea. restul se linistesc cu niste turisti fara factor de protectie solara

  raspunde comentariului
 • Negro

  06 martie 2017 7:21

  Sa nu uitam darul lui Putin facut recent Mankurtului de la Chisinau aflat in vizita la Moscova o harta a Moldovei pana la Carpati. Este un mesaj cumplit adresat de Marele Spion rus, Romaniei. Crearea in 1927 la Budapesta a Ligii Revizioniste Maghiare care a obtinut pana la urma Ardealul de Nord in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a folosit URSS ca santaj pentru ocuparea Basarabiei. Tot ce face Orban acum, cu gudurelile baloase pe langa Marele Spion, este ca acesta sa-si deschida punga pentru terminarea gardului de sarma ghimpata contra imigrantilor. Dorinta lui de a iesi din UE si de a se alipi barbariei estice, in consens cu evenimentele din Turcia continua de fapt linia lui Bela Kuhn din 1919, cand se dorea alipirea Republicii Ungare la Urss. Cam pe aici converg ideile actualilor politicieni maghiari. Sa asistam pasivi la miscarile pe care istoria le-a rezolvat la timpul lor mi se pare o idiotenie. Desigur, actualii politicieni romani, majoritatea urmasii agentilor rusi instalati de URSS in Romania dupa 23 august 1944, inteleg aceste fapte, dar nu pot actiona spre binele Romaniei. Ramane ca tot bietul popor sa duca pe umeri eliberarea tarii, in primul rand de tradatorii interni, apoi de dusmanii barbari care nu inteleg sa construiasca ci sa fure din curtea altora. Iar barbarii ar fi bine sa nu uite ce le-a scris poetul nepereche. -Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi-.

  raspunde comentariului
 • Lucian Mihaileanu

  06 martie 2017 6:05
 • Paul Visoianu

  06 martie 2017 0:31

  Sebastian Gorka este intr-adevar un maghiar de descendenta horthista tatal sau a fost decorat de Horthy. Ma indoiesc insa PROFUND ca acesta va avea o influenta majora in politica externa a lui Trump. Importanta strategica a Romaniei va dicta politica Americii fata de tara noastra.

  raspunde comentariului
  • kermit

   06 martie 2017 1:37

   Corect Visoinau ! ... dar, dar o Romanie devastatata in urma unui razboi NATO - Rusia ar fi apoi la cheremul pacificatorilor unguri, protectorilor in termeni tokesieni, sesizezi ghilimelele Ceea ce trebuie sa faca Romania in cazul unui conflict cu Rusia este sa atraga intrarea Ungariei in razboi din primul minut iar daca aceasta se va eschiva va trebui sa mentina in rezerva o armata foarte puternica in Transilvania pentru a descuraja ungaria sa intervina sub orice forma . Acest lucru trebuie discutat foarte transant cu aliatii americani ... Romania nu trebuie sa si epuizeze resursele intr-un razboi cu Rusia. Daca va fi razboi cu Rusia este in primul rand de datoria SUA si NATO ce au interese globale de a tine Rusia in frau. Romania nu trebuie sa intre intr-un conflict in care ceilalti membrii NATO nu ar fi reprezentati proportional. Foarte interesant va fi sa urmarim evolutia relatiilor bilaterale romano -americane in perioada urmatoare. Barometrul principal care da o perspectiva asupra acestora este dorinta sau implicarea SUA in dezvoltarea economica si militara a Romaniei. In acest moment cele mai performante echipamente militare romanesti bat doar pa la 45 km, si ma intreb oare de ce ? ramane de vazut. Vigilenta este cuvantul de ordine.

   raspunde comentariului
 • John

  05 martie 2017 23:14

  Si care este sursa acestui articol?O incercare de dezinformare si o sursa gratuita de a crea panica de tip sovietopsdist, asta este ceea ce vad in acest articol

  raspunde comentariului
  • Ileana

   06 martie 2017 1:48

   va deranjeaza orice adevar real fact despre trump. ma intreb de ce oare ? sinteti asa de mult vandut rusilor incat santeti gata sa va vindeti Tzara ?

   raspunde comentariului
 • Dumitru

  05 martie 2017 22:53

  Intersant articol. Merita aprofundat subiectul.

  raspunde comentariului
 • Horea

  05 martie 2017 22:34

  Dupa comentariile de aici, s-ar zice ca dl. Cumpanasu a dat cu piciorul intr-un viespar....

  raspunde comentariului
 • John

  05 martie 2017 20:56

  Ala este MARELE PLAN iar tu esti MARELE BOW.

  raspunde comentariului
 • Vali

  05 martie 2017 20:29

  ' ce face România pentru a contracara acestă ofensivă uluitoare împotriva sa?! '... a inceput procedura de demolare a celor ce se fac vinovati de hiclenie , de tradare si lovire pe la spate a aliatului. Ungurii nu conteaza prea mult, ei sunt doar o anexa in jocul asta. Conteaza mana data de SUA si Rusia peste capul Romaniei. Cele doua maini vor fi taiate. SUA va avea capul taiat, iar Rusia va face hemoragie interna ...spor la inteles metaforele ... Demolarea celor slabi , Rusia si SUA, a inceput si nimic nu o mai poate opri. Promit sa fiu extrem de sadic. Am motive.

  raspunde comentariului
 • Rusu

  05 martie 2017 20:09

  Aberezi băiete ! Ar trebui să scrii astfel de articole în Cotidianul ,jurnalul Național sau mai nou Evenimentul Zilei ,acolo sunt cititori mai nevricoși ,vorba lui Nenea Iancu.

  raspunde comentariului
 • ZORO

  05 martie 2017 19:24

  ALEXANDRU CUMPANASU NU E DECAT O NULITATE UMANA , O LATURA UMANA FARA DISCERNAMANT.

  raspunde comentariului
 • Yup

  05 martie 2017 18:37
 • kermit

  05 martie 2017 18:02

  Nimeni nu poate face nimic Romaniei atata timp cat e condusa de oameni responsabili. Nu intrevad nici posibilitatea ca lobby-ul maghiar de Washington sa fie atat de influent si de puternic incat sa poata decide ruperea unei provincii Romanesti in care romanii sunt majoritari. Americanii sunt preocupati acum de cum sa gaseasca ac de cojocul Rusiei si nu sa satisfaca pretentiile schizofrenice ale buricului inflamat ungaria. In plus de asta niciodata in istorie America nu a consfintit rafturi teritoriale la adresa Romaniei. Daca este un pericol atunci acesta este din partea Rusiei lui Putin. Ultimile actiuni ale pacaliciului isteric Dodon sunt cea mai buna dovada. In plus America a investit un milliard in Scutul de la Deveselu si nu-i vad dand cu piciorul in acest proiect mai ales acum cand o confuntare militara globala este tot mai aproape.. Trump nu a fost inventat de comunitatea de Informatii a SUA sa arbitreze conflictul intre cei doi paduchi ai Europei Centrale in speta Romania si Ungaria ci pentru a incerca toate scenariile posibile si imposibile care sa duca la prabusirea Rusiei. Cu alte cuvinte nu Romania sta in calea fericirii Americii ci Rusia Putiniana asa ca este un nonsense sa ne putem imagina ca SUA si ar da cu stangu' n dreptu intr-o zona atat de sensibila cum este cea a Marii Negre ... si sa loveasca in cel mai fidel aliat ... America are nevoie de o coloana vertebrala puternica care sa se intinda de la Baltica la Marea Neagra bazata pe Polonia si Romania aliatii cei mai semnificativi mai ales in contextul in care SUA nu se pot baza pe o Ucraina aflata la cheremul rusesc sau pe o Bulgarie filorusa care va dezerta din izmene la primul racnet al ursului ca sa nu mai vorbim de o Turcie care devine pe zi ce trece tot mai imprevizibila. Deci nu are rost sa ne pierdem cumpatul dar desigur putem fi vigilenti ... doar pentru acest scop a fost trimis Maior la Washington, nu ?

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   05 martie 2017 19:52

   Inainte de Bulgaria nu ii uitati pe CRETINII DE LA BEOGRAD!!!

   raspunde comentariului
   • valeanu

    06 martie 2017 22:29

    S-a nu uitam ca in Istria numai istorici stiu ca au trait romani acolo. Romania numai multumiri poate s-a aiba la rusi. Independenta fata de turci lor putem multumi, cand au iesti din primul razboi mondial, Romania a capitulat. Dupa al 2 razboi mondial URSS a impartit Europa de est, de el a depins granitele si nu de Mihai I. sau Gh. Dej.

    raspunde comentariului
  • cetateanul

   05 martie 2017 19:12

   Asa este. Ai perfecta dreptate. Mai trebuie sa spun ca exista un interes chiar din partea guvernantilor nostri de a crea un curent antimaghiar care le convine de minune. Si impusca doi iepuri se mentine o stare de tensiune interetnica si ne indeparteaza de Statele Unite, creind falsa impresie ca sunt impotriva Romaniei. E clar o manevra o propagandei lui Putin. Din pacate promovata din plin de cozile de topor din conducerea Romaniei.

   raspunde comentariului
 • Domuta Dorin-Valeriu

  05 martie 2017 16:41

  Nici eu nu cred ca mai e posibila o redezmembrare a Romaniei dupa ce din provinciile "amputate' in 1940 ArdealuldeNord, Cadrilaterul, Basarania si Bucovina de Nord, Ardealul de Nord s-a reintors la Romania in urma Tratatului de Pace de la Paris din 1947, granitele europene au fost reconfirmate la Helsinki, apartenenta la UE si NATO sunt niste garantii inca eficiente. Ca sa nu mai spunem ca, exceptand enclava secuiasca, romanii sunt covarsitor majoritari in toate provinciile tarii. Cu siguranta insa ca Romania are si dusmani care pot vedea altfel lucrurile si ca, in obstinatia lor vor incerca sa slabeasca Romania, s-o prezinte ca neviabila, nedemocratica, corupta, nesigura, etc. Nu pot ei sa ne faca mai mult rau decat ne facem adesea noi. Cred ca lucrul acesta ar trebui sa fie in vederea politicienilor si autoritatilor Statului Roman. Un stat puternic, sigur, cu o economie prospera, unde domneste legea si ordinea , asta este garantia integritatii in fata oricui !

  raspunde comentariului
  • cetateanul

   05 martie 2017 19:03

   Si eu zic la fel. Mai trebuie sa adaug ca marele pericol il reprezinta japitele care ne conduc, tradatorii de tara, slugile lui Putin si Orban, ei au in plan dezmembrarea Romaniei! De ce credeti ca se face sedinta comuna cu guvernul Ungariei? Unde s a mai pomenit asa ceva? Nu scrie asa ceva in Constitutie. Ce se discuta acolo? Secrete de stat? E tradare prin transmitere de secrete! Cat despre "fratii sarbi" vor si ei o halca, numita Banat. Singurii prieteni, oricat de ciudat ar suna pentru unii sunt Statele Unite. Dar cine sa discute cu ei, bolsevicii de la conducerea Romaniei, urmasii lui Brucan, Ilici si Neulander.Melescanu e nepotul prin alianta al lui Brucan.

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   05 martie 2017 18:39

   Atentie la Serbia! SARBII CUMPARA IN DRACI ARMAMENT RUSESC! ROMANIA AR TREBUI SA SE OPUNA PEIMIRII SERBIEI IN UE IN CAZUL CA UE CA REZISTA PRESIUNILOR UNOR IMBECILI CA MARINE LE PEN. NU UITATI CALVARUL ROMANILOR DIN TIMOC!

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   05 martie 2017 17:05

   Atentie la Serbia! SARBII CUMPARA IN DRACI ARMAMENT RUSESC! ROMANIA AR TREBUI SA SE OPUNA PEIMIRII SERBIEI IN UE IN CAZUL CA UE CA REZISTA PRESIUNILOR UNOR IMBECILI CA MARINE LE PEN. NU UITATI CALVARUL ROMANILOR DIN TIMOC!

   raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  05 martie 2017 16:38

  Cumpanasule, pleaca CRE TINULE de la RL. Faci ziarul de ras bah IM BECILU LE!Mai dai tu mana cu Ciordache?

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina

  05 martie 2017 16:34

  Noi credem ca esti prost, Cumpanasule! Pleca dreacu de aici si lasa-ne cu tabla inmultirii pe care vrei sa ne inveti! Cretin cu gusa ce esti! Nu inteleg cine dreaq te-a angajat la Realitatea! Ai uitat ce cretinisme debitai la Realitatea. Articolul tau are nivelul unei compuneri a unui sarb ***** de clasa a 4 din Srbija lui Milosevic.

  raspunde comentariului
 • Noi credem că al tău MARELE PULAN este să iei locu' lăsat-liber dă trîmbița Vadim în spectru' pooIitik... La Ordin dă Zî pă Unitate... Du-te învârtindu-te, pișărkosule !

  05 martie 2017 16:32
 • Franjo Glavina

  05 martie 2017 16:28

  Ba CUMPANASULE TU AI RECITIT CE AI SCRIS? Eu ca medic iti recomand de urgenta un control la neurologie si psihiatrie ! Nu neglija.Cumpanasule TU ESTI C. RETIN CU GUSA? Ce ne-ai spus tu este ca 2 2 fac 4. Si tu ai crezut ca ai descoperit America. Da Hungaria vrea sa f. Uta Romania numai ca TOTI ROMANII STIU ASTA! Ai uitat ca opinca romaneasca a stat pe parlamentul din budapesta?

  raspunde comentariului
 • valeanu

  05 martie 2017 16:17

  Asa se vede ca cei fara talent devin nationalisti si prin aceasta vor s-a traiasca, chiar bine! Pacat ca nu apar articole serioase, fundamentate si nu halucinante.

  raspunde comentariului
  • Kermit

   05 martie 2017 23:38

   ValeanuEste ceva doza de adevar in ceea ce scrie Cumpanasu. Cel putin in ceea ce-l priveste pe Sebastian Gorka. De ceva timp monitorizez pe acest satanist ungur si cam stiu ce-i poate bibilica ... In esenta lui e un nenorocit iar una dintre teoriile lui cele mai nazdravane este aceea la viitorul incert al UE.De fapt aceasta soparla isi imagineaza o Europa reformata in conformitate cu viziunile liderilor extremist ungari ... adica prin incalcarea Tratatului de Pace de la Paris 1947 si a acordurilor de la Helsinki ... Stim ca dorinta exista insa le mai trebuie si putirinta. Contestarea si denuntarea acestora ar arunca Europa intr-un haos de neimaginat si pot sa afirm ca scenariul acestui labagiu ungur nu e usor de pus in practica. Faptul ca ungaria asteapta la cotitura si e gata in orice moment de marsavii nu este ceva nou ... Noua ca romani nu ne ramane decat sa fim mai inteligenti, mai uniti si mai puternici decat cei care ne poarta sambetele. Este timpul ca diplomatia romana ,mediul de intelligence, toate insttitutiile Statului Roman sa iasa la ofensiva si lase la o parte traditionala lentoare si inactivitate. Curaj ! Se poate ! P. S. Nu e o noutate ca de-a lungul timpului Ungaria a incercat sa-si plaseze cartite, viermi si rame pe langa Adiministratia de la Washington insa abilitatea acestora de a manevra s-a dovedit a fi una iluzorie. La ce trebuie sa fim foarte atenti este evolutia relatiilor dintre SUA si Rusia singura ecuatie care merita tratata cu atentie ... restul sunt scenarii , frectii la organe de lemn.

   raspunde comentariului
   • valeanu

    06 martie 2017 22:38

    Am crezut ca cunosti istoria, Romania a aderat la Tripla Alianta in octombrie 1883. La deranjat pe Romania s-a intre in primul razboi de partea Antantei? si nu de partea Aliantei, adica de partea puterilor centrale. Istoria multe lucruri te invata si in politica sa nu spui nici o data altcumva nu exista!

    raspunde comentariului
    • kermit

     06 martie 2017 23:50

     A aderat Carol I nu Romania ... Cu toata stima !

     raspunde comentariului
     • valeanu

      07 martie 2017 22:16

      In al 2 razboi am intrat de partea Germaniei, am terminat de partea rusilor. Peste noapte am trecut la ei. Frumos!

      raspunde comentariului
      • kermit

       07 martie 2017 23:13

       Valeanu ... De ce numai de partea rusilor? Si de partea anglo-americanilor. Si ma rog pentru ce sa fim loiali Germaniei ? Pentru ca au ciuntit din Ardeal si au dat ungurilor?

       raspunde comentariului
 • aflatu-n ziar

  05 martie 2017 15:34

  cu asemenea jurnalisti degeaba apare presa la chiosc

  raspunde comentariului
 • Gyony

  05 martie 2017 14:52

  Ce cred eu? Cred ca ar trebud sa continui sa scrii pe Facebook pana atingi competente de relatii internationale si geopolitica. Pentru ocazia de a-ti publica ideiile la RL si saltul de la auto-promovare pe FB prin premizestiri false la a scrie la RL ar trebui sa fii recunoscator pe viata RL, desi RL ar trebui sa fie centrul de selectie al articolelor publicate pe baza carora le depinde reputatia in jurnalism.

  raspunde comentariului
 • Mandpv

  05 martie 2017 14:41

  Bai astia de la Romania Libera, voi contribuiti din plin la planul asta, de dezmembrare a ROMANIEI!! sabin gherman, ala care si -a gasit loc sa -si publice mizeriile anti -romanesti exact in in fituica voastra, va spune ceva? Si mai toti rahatii ardelenisti de pe -aici ptr care si -o mamaliga cu branza din Ardeal e mai cu mot ca una din Moldova. Ti -ai ****** de tradatori!

  raspunde comentariului
  • ioan

   05 martie 2017 19:50

   esti penibil cu comentariile tale si raspunsurile la replicile altora. dar nu este nimic nou , postaci sunt in stare de orice.trebuie sa fiti disperati rau sa fabulati in stilul asta pentru a primi un ciolan .

   raspunde comentariului
  • Mămălichky sunteți voi, pooIeștene tuciuriu !

   05 martie 2017 16:43

   La noi se mânca PÂINE, afumatule, aia ce nu știați voi s-o faceți, și nici nu puteați s-o faceți ! HAHAHA ! ...așa că făceați LIPIYE LA ȚĂST, ca arrăboii, fîrtații voștri dîn Levant ! ...îți amintești că nu aveați nici cuptor de pâine la voi acasă, nici măcar în secolul XX ? ...nici grajd ! ...nici cocini la porci ! ...nici cotețe la găini ! HAHAHAHA ! ...'r-a'ți ai dr acu' dă balkanici spurcați ! Putorile, hoții, mincinoșii șî LAȘII Evropiii...

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design